Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No ona nawet, jeśli nieco wyższa od Rozi, to i tak niższa od Białej, która była w typie border collie. Zawsze obawiam się naciąganych porównań, bo porównanie do rasy to nie tylko wygląd, ale również charakter - wiec ktoś wchodzi na takie ogłoszenie i szuka border collie, psa o podobnym wyglądzie i charakterze, żywego, nawiązującego kontakt z człowiekiem, chętnego do psich sportów. A tu nic.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Klatka kenelowa też się nie sprawdziła. Chociaż myślałam, że Polly będzie potrafiła się w niej zachować, szczekała cały czas gdy była w niej zamknięta. pozostaje liczyć na łud szczęścia, zawsze jak wchodzę do domu po dłuższej nieobecności zastanawiam sie co Polly zmalowała. Dzisiaj np chyba nasikała mi do łóżka bo była mokra plama która przesiąkła przez narzutę, kołdrę aż do prześcieradła,na szczęście materac nie jest mokry oraz nadgryzła krem do rąk nie zdążyła go jednak wycisnąć.

Posted

Ja wiem, że się przyzwyczaja i Polly do klatki chętnie wchodzi dostaje tam smaczki ma swoje zabawki co nie zmienia faktu, że potem tam wyprawia różne brewerie.

Posted

Ulka-a weż ty się nie daj naszej rozkapryszonej księżniczce ;)może lady ma rację ...weż ją na czas ...po trochu ...na chwilę aż może kenel nie będzie jej się kojarzył z karą tylko z krótkim czasem .... a potem za chwilę Pańcia ją wypuści ...i da smaczek?!

pisałyśmy razem :) ty rób swoje a ona swoje i zobaczycie kto kogo przetrzyma ....

Posted

A nie można zamykac drzwi do pokoju/pokojów? A zostawić dla psa tylko np. przekpokój i kuchnię.

A co do kontenerka, to trzeba ją stopniowo przyzwyczajać do przebywania w kontenerku . I dopiero potem uczyc ja przebywania w zamkniętym. Może niech dostaje do kontenerka jakąś np. kośc cielecą, np. główkowa...

Pzdr.

Posted

no to mamy doatkowy wniosek co do przyszlego domku-ktos musi byc obecny caly czas lub na bardzo krotko wychodzic

tylko co teraz ...to ja nie mam pomyslów ,zdaje sie ze ty juz wszystko wyprobowalaś-a to uparciucha jedna - a wyglada tak przytulankowo nie ?jak mozna się pomylić ;)

Posted

Ja się nie poddaję. Najgorsze jest to, że ona przy mnie nic z tych rzeczy nie robi zaczyna dopiero jak wychodzę. Polly zostaje w sypialni razem z koleżankami, ma włączone radio aby coś bez przerwy gadało, dostają jak wychodzę kostki aby im się nie nudziła a i tak zawsze coś zbroją.

Posted

Żeby się małpka przyzwyczaiła do klatki, należałoby jej tam dawać każdy posiłek, każdą kostkę, gryzak, wszystko co fajne - w klatce. Na czas jedzenia zamykamy drzwiczki, po zakończeniu konsumpcji powinno się psa pochwalić i wypuścić. Po jakimś czasie powinna skumać, że klatka to super - buda, w której dzieją się same fajne rzeczy ;)

Posted

evel napisał(a):
Żeby się małpka przyzwyczaiła do klatki, należałoby jej tam dawać każdy posiłek, każdą kostkę, gryzak, wszystko co fajne - w klatce. Na czas jedzenia zamykamy drzwiczki, po zakończeniu konsumpcji powinno się psa pochwalić i wypuścić. Po jakimś czasie powinna skumać, że klatka to super - buda, w której dzieją się same fajne rzeczy ;)

Dokładnie!

Pzdr.

Posted

tak ,wiem że trzeba poczekać ...taka ze mnie bestyja że wyprzedzam myślenie na zaś ...a potem się dziwię że czas tak leci ;)

co ok?;) pisać mi tu że nic nie zbroiła Niszczarka jedna :) że polubiła smycz ,że super panianka jest...:) no...:)idę na kawkę a moze czerwoną hebratkę.

Posted

powiem ci Ulka ..że chole.....nie Ci zazdroszczę i kiedyś jak mój TZ stwierdzi znów zajmie się rybami i będzie jeździł i jeździł.... właśnie tak będą wyglądały moje poranki ...dokładnie tak ...w takim towarzystwie ...i taka na dole malutka też może być ....przyszłam z pracy i odstresowuję się przy.....;) i gapię się na te zdjęcia ...boskie !

Posted

a jak tam Pollka przy pierwszym poznaniu nowej koleżanki Tary(sorki jak pomyliłam imię) ,sunia jest dużo większa ,Pipi z którą Polcia chyba miała najwięcej kontaku grzeje dooopkę w swoim domku i życzymy jej szczcęścia na zawsze.:)

Posted

Z Tarą Polly nie miała kontaktu ponieważ Tora jest w psim pokoju. Natomiast wczoraj gdy przyjechali państwo po Pipi wykorzystałam ich do oswajania Polly. Psina zjadła nawet smakołyki podawane przez Państwo i dała się pogłaskać, nie sprawiało jej to zbyt dużej przyjemności ale jednak :-) Siedziała za mną na fotelu i obserwowała, potem przeniosła się na kanape i tam dawała się głaskać Malawaszce. Natomiast mam problem z potrzebami fizjologicznymi Polly. Nadal zdarza sie jej załatwić w domu, oraz nie ma opcji aby załatwiła się trzymana na smyczy. Oczywiście nagradzam gdy załatwi się na dworze ale często jest tak, że idziemy na długi spacer wracamy do domu ja na chiwilkę wychodzę z pokoju wracam a tam niespodzianka. Nigdy nie załatwia się przy mnie więc nawet nie mam jak zareagować jak się załatwi w domu.

Posted

to jest to problem:( już wysarczająco dużo czasu minęło i jest w takim wieku że chyba powinna załapać z tym załatwianiem się poza domem ...spróbuję poszukać pomocy na ten temat...

edit: Ulka a może by tak : Do smyczy przyzwyczajałam ją w domu - zapinałam na smycz i karmiłam smakami, starałam się prowadzić po domu.

Posted

Ona chodzi na smyczy, nie szarpie się ani nic takiego ale możemy tak lazić godzinę i więcej i nic, a po powrocie jak tylko zniknę jej z oczu zrobione. Tutaj chyba nie chodzi o obecność smyczy tylko człowieka.Wprowadzana jest bardzo często. Myje podłogi bardzo pachnącym środkiem aby zabić pozostały zapach ale ona i tak robi swoje. Mam wrażenie, że ona po prostu załatwia się kiedy ma ochotę zachce jej się na dworze to się tam załatwia, a jak w domu to w domu. Jedynie kiedy się kontroluje to moment gdy jestem przy niej w tedy się nie załatwi.

Posted

no to faktycznie wygląda że nie chodzi o smycz...tylko jak wyuczyć u niej nawyk załatwiania się bez względu na obecność człowieka...a twoje psiapsiólki nie miały takich problemów żeby coś podpowiedzieć ?