Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ulka-ten kenel to może jest właśnie sposób na tą "Niszczarkę" a tym bardziej że już go masz to wypróbuj ...z jedenj strony cieszymy sie że jako tako Polcia przystosowała się do nowego miejsca a z drugiej strony takim niszczeniem zmniejsza ilość domków lub wręcz zwiększa możliwość zwrotu ...bo nie każdy domek będzie chciał z nią popracować ..pódzie na łatwiznę i zwróci....
-czyste uszka to super :)

wpłaty na konto Polly:
1.:loveu:10zł Lolalola
2.:loveu:20zł.Joodith

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

POlka ty slicznoto ,ale z ciebie drakuska .Powiem ,ze jestem zdziwiona bo u mnie w domu nic nie zniszczyła a miała wiele na wyciągniecie pyska .Zabawki dziecka na dywanie i wszechobecne kable nad swoja głową bo pod stołem lubiała siedzieć ....Sama była nie raz ....A to Polka .

Posted

ha,bo widzisz funiu :dodać twój czas resocjalizacji do czasu u Ulki -to w sumie Pollka właśnie teraz ,po takim długim czasie , pokazuje może całą siebie:JESTEM ,JAKA JESTEM ,ZADZIORNA ,CHARAKTERNA z tzw.JAJEM ;)

ciekawe czy kenel został zaadaptowany ?
Ulka- może wysłałaś kontenerek ?oczywiście nie ponaglam tylko pytam informacyjnie?

Posted

sonia71 napisał(a):

ciekawe czy kenel został zaadaptowany ?
Ulka- może wysłałaś kontenerek ?oczywiście nie ponaglam tylko pytam informacyjnie?

Pollka prosi o sprawdzenie w poście rozliczeniowym swoich deklaracji-brak wplat za luty .

Posted

Nareszcie jestem :-) Jeśli chodzi o wiek Polly to mówienie o niej "szczeniak" to nieporozumienie to młodziutki pies ale wiek szczenięcy ma już za sobą. Ja osobiście nie zdziwiłabym sie wcale gdyby ona cieczki dostała. Co u nas słychać? Jak na razie bez zmian tzn przy mnie Polly to pies anioł leży na wersalce i śpi co innego gdy wyjdę.
Nie mogę jej rozgryźć bo z jednej strony jest otwarta i pewna siebie. Wchodzi do pomieszczeń nawet dla siebie nowych pewnie, tylko raz ją wsadziłam na łóżko a ona już na nie sama wskakuje. Cieszy się na mój widok i niby wszystko OK. ale... gdy wchodzimy ze spaceru do domu to nie przejdzie obok mnie, ja muszę sie wycofać wtedy ona sama wbiegnie po schodach i wejdzie przez drzwi. Spuszczona ze smyczy podchodzi tylko na wyciągnięcie ręki i nie można jej złapać. Zawsze gdy wracam do domu ona szczeka na mnie jakby mnie widziała po raz pierwszy, po chwili juz mnie poznaje i zaczyna się cieszyć. Na obcych bardzo źle reaguje, numer ze smakołykami nie działa to znaczy obcy dają jej jedzonko ona je zjada i dalej szczeka. Na smyczy nie załatwi się, wytrzyma aż przyjdziemy do domu i dopiero wtedy załatwi swoje potrzeby fizjologiczne. Polly najpewniej czuje się z innymi psiakami.

Posted

Ula, a ona reaguje na obcych w momencie, kiedy oni wchodzą do domu, a ona już tam jest, czy też, jak razem wchodzicie do domu? Miałam psa z takim problemem, że nie akceptował osób, które przychodziły do domu, gdy on już tam był - nawet mu znanych - za to gdy wychodziło się po gości pod dom i wraz z psem i nimi wracało do mieszkania, to nie było problemu - po prostu silny instynkt terytorialny, bo ten pies na początku tylko szczekał, smaki brał, a potem próbował gryźć. Dom stały pracował z nim rok, żeby usunąć takie zachowania.
Rozi była inna - niechętna do penetrowania samej pomieszczeń, za to chodząca za kimś i z nim oglądająca różne nowe miejsca. Też na początku był problem ze schodami, drzwiami - pies nie chciał wejść, jeśli nie szedł pierwszy - potem jakoś przeszło, dużo nagradzania i pies wchodził albo obok mnie, albo za mną.

Posted

Nie mam pojęcia. Ale wątpie to młody pies, mam u siebie psa staruszka, który nie widzi i całkiem inaczej się zachowuje. Ja myślę, że jej potrzeba czasu. Trzeba jej szukac doświadczonego domu, koniecznie z ogrodem i drugim otwartym psiakiem.

Posted

Dla niej nie ma znaczenia czy wchodzimy do gości czy goście wchodzą do nas. U mnie jest odwrotnie Polly jest bardzo pewna siebie natomiast jest bardzo nieufna. Smakołyki stosuje cały czas. Czasami mam wrażenie, że sa w niej dwa psy bo zjednej strony przychodzi do mnie kładzie łebek na kolanach a za chwilę szczeka na mnie jakby mnie nie poznawała. Feromony stosuje ale nie widzę efektu przynajmniej na razie.

Posted

ale jak myślicie -jest to opanowania jak pobędzie dłuższy czas ,przecież nie ma nawet 4 tygodni , pewnie jest jednym z tych którym trzeba więcej czasu ,trudno ...jakoś poradzę sobie finansowo a mam nadzieje że Ulka wytrzyma ...życiowo ;)

swoją drogą -piękna młoda panienka:) jakoś trudno mi się przyzwyczaić że nie 6 m-na szczeniutka:) ale...gdyby pojawiła się cieczka to potem będze sterylka ...przypomnę się na sterylkowym wątku-Ulka bo chyba robisz je suniom po cieczce czy przed...nie doczytalam u innech suń.?

ponowię pytanko -kontenerk poleciał do Janowa?

Posted

Nie mam pojęcia. Ale wątpie to młody pies, mam u siebie psa staruszka, który nie widzi i całkiem inaczej się zachowuje. Ja myślę, że jej potrzeba czasu. Trzeba jej szukac doświadczonego domu, koniecznie z ogrodem i drugim otwartym psiakiem.

Posted

Jeśli chodzi kontenerek to nadal u mnie. Albo zapomnę go zabrać albo jak już dojadę to poczta już nieczynna. Bardzo przepraszam za opóźnienie, obiecuję, że jeszcze w tym tygodniu go wyślę.

Jeśli chodzi o sterylkę to moja osobista suka była sterylizowana przed pierwszą cieczką i niestety popuszcza mocz dlatego proponuje sterylkę po cieczce ale mam nadzieję, że tym to juz jej nowy domek się zajmie. Można ją reklamować jako mix border colie (chyba tak się to pisze)

Posted

Ulka -nie sprawy z tm kontnerkiem-Murce się nie śpieszyło a ja pytam co jakiś czas dlatego że po odeslaniu jej ladnie podziękować :)

To poczekamy z Polci sterylką,ale myślę że jednak ...u ciebie zrobimy jak się zgodzisz i oczywiście zmieści się w czasie 1-2 miesiecy9bo tyle myślę wystarczy na socjalizację ,mogę się mylić oczywiście) ,...bo ja jej jeszcze nigdzie nie ogłaszam ,jeszcze się nie nadaje na domek ...jeszcze trzeba czasu .

jeśli chodzi o Border Collie- to już chcialam ją podciągnąć do: "w typie..." na wątku lubeskiej Białej,którą ogłaszała ladySwallow ale...cytat :
:... Biała borderowa właśnie ze względu m.in. na wielkości, Polly nijak borderowa..."
tylko gdyby nie pisać..." w typie Border Collie " a "mix Border Collie" ....;)

Posted

Polly jeśli chodzi o wielkość to taka do kolana jest, to pies średni a nie mały, nie wiem jakiej wielkości są bordery ale skojarzenie z jakąś rasą z reguły dobrze wpływa na potencjalne adopcje :-)