kacha_wawa Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Aligator napisał(a):Kacha, każy ma prawo się wq....ć, takie jest życie. Ale moim zdaniem, nie tylko Agę powinnaś przeprosić (mam nadzieję, że to już zrobiłaś :multi: ), myslę, że p. Orzechowski też dostal od Ciebie, i to zdrowo, a jestem przekonany, że nie zasłużył na to. Ale cóż.... zrobisz jak uważasz. Aligator, zrobię to jak osobiście poznam Pana Orzechowskiego, a że od poniedziałku mam drugą zmianę to myślę, że to niebawem nastąpi. Tylko muszę sie zapoznać z dokumentacją całą i przejrzę dokumentację obu stron, aby każdy miał jasność. Quote
Aligator Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 O, to rozumiem. Tylko mam prośbę na przyszłość, nie osądzaj kogoś, kiedy nie poznałaś relacji obu stron :oops: . Idę już do TZ. Dobranoc. I na koniec- cudne domki potrzebne :multi: Quote
gallegro Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Aligator napisał(a):...myslę, że p. Orzechowski też dostal od Ciebie, i to zdrowo, a jestem przekonany, że nie zasłużył na to. Ale cóż.... zrobisz jak uważasz. To nie jest dobry pomysł. Pan Janusz to nietuzinkowy człowiek o WIELKIM sercu, a przy tym absolutnie niemałostkowy, dlatego myślę że takich przeprosin nie oczekuje. Tym bardziej że osobiście nie brał udziału w tej "polemice". Rozmowa z nim jest jednak ze wszech miar wskazana i może być bardzo pouczająca :razz:. Zaznaczam, że to jest moje osobiste zdanie na ten temat, a ja przecież nie musze mieć zawsze racji ;). Quote
Aligator Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Wróciłem, ale tylko na chwilę. Chciałem dodac, że różnica pomiędzy tymi panami (Orzechowski - Janda) to maseratti i polonez. Pan Janda robi to co robi, bo musi coś robić i nic innego robić nie potrafi. A żyć trzeba. Natomiast p. Orzechowski (z tego co pisałe prasa m.in. Mój Pies ) jest człowiekiem zamożnym, właścicielem iluś tam wyższych uczelni, a Psi Ls jest jego pasją, do której codziennie dokłada. Podobno sporo. W imieniu bezdomnych zwierząt, mogę mu tylko za to podziękować. A teraz już naprawdę muszę znikać. TZ i dzieciaki dawno śpią. Pozdrawiam wszystkich i do jutra.:multi: Quote
kacha_wawa Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Aligator napisał(a):Wróciłem, ale tylko na chwilę. Chciałem dodac, że różnica pomiędzy tymi panami (Orzechowski - Janda) to maseratti i polonez. Pan Janda robi to co robi, bo musi coś robić i nic innego robić nie potrafi. A żyć trzeba. Natomiast p. Orzechowski (z tego co pisałe prasa m.in. Mój Pies ) jest człowiekiem zamożnym, właścicielem iluś tam wyższych uczelni, a Psi Ls jest jego pasją, do której codziennie dokłada. Podobno sporo. W imieniu bezdomnych zwierząt, mogę mu tylko za to podziękować. A teraz już naprawdę muszę znikać. TZ i dzieciaki dawno śpią. Pozdrawiam wszystkich i do jutra.:multi: A moj TZ spi we Wroclawiu :( Zapoznam się z dokumentacją obu stron i myślę, że tak będzie najlepiej. Quote
Aga_Mazury Posted July 22, 2006 Author Posted July 22, 2006 gallegro bardzo mnie ucieszyła informacja, że Puszek "odsmutniał" bo spokoju mi to nie dawało... :roll: ...mam nadzieję, że uściskałeś wszystkie psiaki od nas :) ...bo jak się dowiem, że nie...:mad: ...fajnie, że Dej ...był u lekarzy i może w końcu troszkę mu ulży to w cierpieniach :shake: ...Co fo Fify, Nory i Czarusia...to już sama nie wiem co na temat tego "trójkąta" mam pisać :evil_lol: ...mam nadzieję, że Fifa zbajeruje nowego kawalera i już zostanie w domku...w którym jest obecnie... Quote
shantara Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Bardzo się cieszę z powodu Fify. Mam nadzieję, że wszystko się uda ( chociaż sądzę, a nawet mam prawie pewność, że jak nowy domek Fifę pozna to nawet za duże pieniądze jej oddać nie będzie chciał ;) ) Quote
gallegro Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 shantara napisał(a):...chociaż sądzę, a nawet mam prawie pewność, że jak nowy domek Fifę pozna to nawet za duże pieniądze jej oddać nie będzie chciał ;) ) ...czego Fifie z czałego serca życzę ;). Quote
Folen Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 A ja tylko dodam od siebie, że Nora jest cudowna, i mimo tego, co przeżyła wygląda na bardzo pogodną sunię.. A jak patrzy w oczy.. :loveu: 3mam kciuki za wszystkich podopiecznych z Psiego Losu.. Quote
gallegro Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Niedawno, podczas rozmowy telefonicznej Pan Janusz oznajmił mi, że Nora jest już w nowym domku :multi:. Przygarnęła Ją wspomniana wcześniej dziewczyna, dzięki której Nora żyje (powiadomiła Psi Los o jej pogryzieniu). Folen miała rację, pisząc o Jej oczach, każdy by się zakochał ;). Fifka na razie nie wróciła więc jest prawie pewne, że spodobała sie nowym opiekunom (nie mogło byc inaczej) :multi:. Niestety Puszek za bardzo sobie pozwalał i drut ustalający złamaną kość przebił ją :shake:. W związku z tym czeka Go dodatkowy zabieg. Nie jest to jednak poważna sprawa i za kilka dni wszystko powinno wrócić do normy. Quote
gallegro Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Zapomniałem napisać, że Psi Los ma od wczoraj nowego podopiecznego. Jest nim maleńki kociak, który prawdopodobnie został podrzucony, w czasie naszego pobytu, w okolice lecznicy. Okazało się, że już jutro będzie miał Swój domek. Jest to chyba najszybsza adopcja jakiej byłem świadkiem ;) (dziękuje domkowi :loveu:). Informację i zdjęcie zamieszczam dzięki uprzejmości Pana Janusza. Quote
Folen Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 No to świetnie, że Nora ma człowieka :loveu: I Fifka też :loveu: Czyżby kotka zechciała przygarnąć ta Pani, która zainteresowała się jego losem ? ;) Quote
gallegro Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Folen napisał(a):...Czyżby kotka zechciała przygarnąć ta Pani, która zainteresowała się jego losem ? ;) Odpowiem dyplomatycznie: Nie potwierdzam i nie zaprzeczam :lol:. Pan Janusz o tym nie wspomniał, a ja nie zapytałem. Quote
Aga_Mazury Posted July 22, 2006 Author Posted July 22, 2006 Fifa uda Ci się :loveu: Byłam na wsi u psiaków wiejskich..nakarmiłąm, napoiłam, wybiegałam i jak zwykle zrobiłam na koniec krzywdę bo....(przywiązałam znowu do budy)...i to np. psiaka, który waży może z 5 kg i jest maleńki, radosny... Natomiast mało zawału nie dostałam z moją jamniczką, która dostała jakiegoś ataku (do tej pory mi słabo jak pomyślę)...jest 11,5 letnią jamniczką miniaturką...kiedyś ze 3,4 lata temu miała coś podobnego w lato...nagle dostała potwornych drgawek, przewróciło ją....i oczy jej prawie wyszły...(jak dla mnie to wyglądało jak padaczka, może udar słoneczny??...nie mam pojęcia)...szybko na ręce...głowa zmoczona wodą...i ściera mokra i głaskanko.....nie wiem, nie wiem...wtedy po pierwszym ataku było podejrzenie padaczki....ale w związku z tym, że się nie powtórzyło...pozostało na tym, że to przegrzanie...a że jeszcze za każdym razem się to zdarza kiedy ja przyjeżdżam i ona się cieszy niesamowicie...tzn... a to sprawczyni mojego "prawie zawału"....z mokrym ręcznikiem na pleckach Psi Losie czemu jesteś tak dalekooooooooo? Quote
Tweety Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 [quote name='gallegro']Zapomniałem napisać, że Psi Los ma od wczoraj nowego podopiecznego. Jest nim maleńki kociak, który prawdopodobnie został podrzucony, w czasie naszego pobytu, w okolice lecznicy. Okazało się, że już jutro będzie miał Swój domek. Jest to chyba najszybsza adopcja jakiej byłem świadkiem ;) (dziękuje domkowi :loveu:). Informację i zdjęcie zamieszczam dzięki uprzejmości Pana Janusza. ależ jestem tygrys :evil_lol: no, może na razie tylko tygrysek, ale jak urosnę .... Quote
ARKA Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 [quote name='gallegro']Zapomniałem napisać, że Psi Los ma od wczoraj nowego podopiecznego. Jest nim maleńki kociak, który prawdopodobnie został podrzucony, w czasie naszego pobytu, w okolice lecznicy. Okazało się, że już jutro będzie miał Swój domek. Jest to chyba najszybsza adopcja jakiej byłem świadkiem ;) (dziękuje domkowi :loveu:). Informację i zdjęcie zamieszczam dzięki uprzejmości Pana Janusza. :loveu: ale piekny tygrysio z przepieknym pysiem, oczka w jasnych, pieknych obwodkach. Nie dziwie sie, ze szybko domek znalazl. Moze jakis sybirak albo MCO z niego wyrosnie a nawet jak nie, to piekny taiger:cool1: Przepieknie umaszczony jak malowany, dzielo sztuki natury!:loveu: Quote
shantara Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 A kiedy będzie wiadomo czy Fifie się udało? :roll: Quote
Aga_Mazury Posted July 23, 2006 Author Posted July 23, 2006 :drink1: :sweetCyb: :drink1: :cunao: :Cool!: :laola: zgadnijcie co świętuje...? Pierwsza osoba, która udzieli prawidłowej odpowiedzi dostanie bezpłatny bilet wstępu do Psiego Losu na spacer z Czarusiem :loveu: Quote
Aga_Mazury Posted July 23, 2006 Author Posted July 23, 2006 :klacz: :klacz: :klacz: została Pani laureatką głównej nagrody <wręczam bilet> :Rose: :BIG: :BIG: Quote
gallegro Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Aga_Mazury napisał(a):...Pierwsza osoba, która udzieli prawidłowej odpowiedzi dostanie bezpłatny bilet wstępu do Psiego Losu na spacer z Czarusiem :loveu: Aga, to niesprawiedliwe...nie miałem szansy na udzielenie odpowiedzi, bo byłem bez neta :cool3:. Ja naprawdę znałem odpowiedz... może choć jakaś nagroda pocieszenia... :razz:. No dobra...chłopaki nie płaczą...chyba, że ze szczęścia :multi:. Quote
Aligator Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Wujek Aligator jutro przed siódmą rano wsiada do pociągu i jeeeeedzie na trzy tygodnie (urlop). Ciotki - wymiziajcie zwierzaki od Aligatorka:multi: Mam nadzieję, że jak wrócę, to Czaruś i Puszek będą już w nowym domku :multi: Quote
Aga_Mazury Posted July 23, 2006 Author Posted July 23, 2006 gallegro napisał(a):Aga, to niesprawiedliwe...nie miałem szansy na udzielenie odpowiedzi, bo byłem bez neta :cool3:. Ja naprawdę znałem odpowiedz... może choć jakaś nagroda pocieszenia... :razz:. No dobra...chłopaki nie płaczą...chyba, że ze szczęścia :multi:. gallegro spróbuje coś skombinować ;) może jako osobę towarzyszącą Cię wcisnę do biletu Shantary... hmmmm.... pomyslę :drink1: Państwo powiedzieli, że nie oddadzą jej za żadne Skarby Świata bo to ich Fifa :))))))) :drink1: wow...to ja Fifunię zdejmuję z allegro....(jak miłooooo :sweetCyb:) Quote
shantara Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 A nie mówiłam, że jej nie oddadzą... Wiedziałam, że się zakocha każdy kto ją pozna...:loveu: :multi: Quote
Recommended Posts