Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 270
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

majuska napisał(a):
Najfajniejszy boks w przytulisku to boks Reksia, ma najfajniejszą budkę , fajny materacyk i wogóle wszystko tam jest fajne :

i parówa umie to docenić....

Posted

figa33 napisał(a):

nie chce chodzić na spacerki czy smyczka jest totalnie bleee ?

podejrzewamy że nie zna smyczy i panicznie sie jej boi. Ucieka do budy w popłochu, a ja już tam drugi raz ręki nie wsadzę....:cool3:

Posted

On nawet nie ucieka do budy, zapiera się i nie chce iść, a takiego kloca nie uciągniesz, zresztą nie o to chodzi, próbuje też odgryzać tą smycz...trudna sprawa, póki co do bloku kompletnie sie nie nadaje, jest na tyle ciężki że nikt go nie podniesie, zresztą on nie da się podnieść

Posted

Czytałam na jakimś portalu z poradami behawiorysty, że jak pies boi się smyczy, to trzeba mu smycz zapinać do karmienia. Nie trzymać drugiego końca, niech zwisa. Wtedy mu się zacznie dobrze kojarzyć... chyba nie brzmi to jakoś bardzo głupio, zwłaszcza w przypadku Wojtusia, któremu z pewnością jedzenie dobrze się kojarzy...

Posted

http://pies.onet.pl/13,31396,1698,lek_przed_smycza,ekspert_artykul.html znalazłam tu. To nie jest dokładnie to, co czytałam, ale zasada ta sama.
Czyli zacząć od śnurka, potem próbować ze smyczą, jak już zaakceptuje sznurek. Bardzo ważne, żeby smycz była cienka, lekka, gabarytowo odpowiednia do psa i absolutnie nie automatyczna...
Co do odpinania, to myślę, że na początku pod koniec jedzenia....

Czytałam tez o innym ćwiczeniu. Robi się ze smycz pętlę. w tej pętli układa się smaczki tak, żeb piesu musiał do pętli wejśc po nie. To też generuje poztwne skojarzenia ze smczą. Nie wiem tlko, na ile takie ćwieczenie jest mozliwe w prztulisku.

• 3 weeks later...
Posted

Ale nam Wojtulo spadł.....ciekawe jak on sobie radzi w te mrozy, musi byc kiepsko, przeprowadził sie do Reksiowego boksu i do jego super budki, ale to marna pociecha......

Agatka ostatnio jak była w przytulisku przesłała nam takie pozdrowienia:

Posted

Wojtuś kocha Agatkę ponad wszystko i na wiele jej pozwala. Agata ma w domu 5 psów i gdyby nie to jak sama mówi, wzięłaby Wojtka do siebie bo widzi te maślane wpatrzone w nią oczy.
Wojtuś ma z Terrym na pieńku, głupek jeden i drugi bo gdyby nie to, mogliby razem być przez cały dzień na wybiegu. A tak się zmieniają co pół dnia.

Posted

mogliby się pogrzać też w jednym boksie razem...
szkoda ,że Agatka nie może zabrać Wojtusia , ale fajnie ,ze Wojtuś tak lubi Agatkę
no , chłopaki , jazda , jazda do domu !!

Posted

Becia66 napisał(a):
niestety niewielu odwiedzających przytulisko tak uważa....a właściwie nikt. :shake:

Ludzie patrzeć nie potrafią. Troszę chłopaka odchudzić i kawaler jak się patrzy!