Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wojtuś długo koczował na przystanku autobusowym, może człowiek który go oszukał odjechał jednym z autobusów a on wciąż na niego czekał...mijał dzień za dniem, a Wojtuś mieszkał na przystanku, ludzie z okolicy już przywykli do widoku małego grubego pieska śpiącego przy drodze, czasem dokarmili, niektórzy pogłaskali....a Wojtuś czekał...czasem uciął sobie drzemkę, na środku ulicy, czasem ktoś go kopnął, rzucił kamieniem...w końcu psiak wylądował w przytulisku gminnym. Tutaj jest bezpieczny, ma swoją budkę, miskę i nic mu nie grozi. Ale Wojtuś od dłuższego czasu nie potrafi się uporać ze swoim smutkiem i zapewne ciężkimi przeżyciami z przeszłości. Nie do końca ufa ludziom..najwyraźniej potrzebuje czasu, aby przekonać się, że nic mu nie grozi, że jest kochany , bezpieczny i że to "przystankowe" życie już nigdy nie wróci.
Wojtuś nie jest starym psem, ma około 4-5 lat, jest niedużym psiakiem, ale ma sporą nadwagę, to zapewne wynik stresu i schroniskowej depresji, często psiaki swój smutek po prostu "zajadają"
Szukamy dla Wojtusia spokojnego i cierpliwego domku, w którym odzyska równowagę, który zapewni mu poczucie bezpieczeństwa, takiego domku gdzie po prostu ktoś go bardzo pokocha.
Wojtuś jest zaszczepiony i odrobaczony, przebywa w przytulisku w Boguchwale koło Rzeszowa.
Kontakt:
600 401 564
[email protected]

Oto nasz chłopak:

czasem się tak uśmiecham pięknie

• Replies 270
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fotki jeszcze niektóre z lata....czekałyśmy z wątkiem aż Wojtus się trochę zaklimatyzuje w przytulisku i będzie cokolwiek o nim wiadomo, na początku był bardzo nieufny, teraz jest znacznie lepiej, ale widać, że siedzą w nim " demony przeszłości", zapomniałam jeszcze dodać, że Wojtek dogaduje się ze wszystkimi psiakami.

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
To może chcesz przyjaciela dla Łatka? :diabloti::evil_lol:

Strasznie bym go chciała, ale już mam oprócz Łatka trzy koty i tylko 2 pokoje w bloku, wiec niestety pozostaje mi trzymanie kciuków, żeby znalazł szybko domek

Posted

cieszę się że nasza parówa zaistniała w necie. A nuż....
Powiem tak : Wojtuś kocha wszystkich kto mu żarcie daje. Na mnie w lecie sie obraził bo lałam go wodą w te upały, a on tego bardzo nie lubi. Wiał wtedy do boksu w te pędy jak mnie tylko zobaczył. Nawet mnie chapnął jak ja głupia wsadziłam mu łapę do budy. I potem durak był na mnie jeszcze obrażony jakiś czas, ostentacyjnie to manifestując /czyt. powarkując/, no durak, bo końcu to on mnie dziabnął, a nie ja jego. Ale łakomstwo wzięło górę i teraz Wojtuś jest moim przyjacielem. Wygląda to mniej więcej tak, że jak przyjeżdżam Wojtuś widząc mnie z garem przy bramce już wysoko podskakuje i nie odstępuje na krok dopóki michy nie zapełnię.
A potem to już tylko się łasi, ociera, nastawia żeby go głaskać. Nie wiem jak by było, gdyby nie ten pachnący gar...

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Świetny psies z zabójczym usmiechem, ale dlaczego AŻ TAKA klucha???? ;)

Bo: patrz wyżej - bez gara nie podchodź :diabloti::evil_lol:
A tak serio... to przydałoby się Wojtusiowi odchudzanie... On chyba przytył sporo ostatnio...

Posted

Wojtuś był grubasem już na samym początku jak trafił do nas, w przytulisku żarcia nie brakuje, a Wojtulo tak jak pisałam "zajada" swój stres, jako że jest zgodliwa parówa to w sumie zawsze biega wolno ( ma otwarty boks ) ale z takich psiaków luzem biegających jeszcze jest : Emilka , Tedi był i kilka innych wcześniej, więc Wojtuś najpierw czyścił swoją miskę , a potem po kolei ich michy....w końcu się dziewczyny kapnęły i zaczął być na noc zamykany. Ale same wiecie że w takich warunkach przytuliskowych trudno psa odchudzić:shake:

Posted

i Wojtuś ma swój watek , fajnie:lol:
zastanawiam się czemu jest takie małe zainteresowanie nim
ładny , młody , ma fajny pyszczek , białasek , ludzie lubią takie pieski..
ale pewnie kwestia czasu , musi Wojtuś swoje odczekać..