Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety nie było telefonów z Allegro. Nie rezygnujmy, black_sheep, wystaw ją proszę po raz kolejny :)

żeby nie było, że małpa w czerwonym ze mnie :diabloti:, to podam przykładowy tytuł aukcji :

Czy na Nowy Rok uśmiechnie się do niej szczęście?

ps. zaktualizowałam finanse na stronie 1, w hotelu dług wynosi: 225zł

Posted

widziałyśmy Mordkę z kiwi w hotelu jakieś tzry dni temu

niestety nie ucieszyła sie zbytnio na nasz widok
troche na nas nawarczała...

ogólnie mycha ma sie dobrze - jest w ogrzewanej czesci hotelu - tylko domu brak:-(

niestety ona potzrebuje naprawde doswiadczonej osoby...

Posted

Bulwersy już i tak niewiele pomoga. Więc nie będę pisać wszystkich moich myśli. Mordusiu tobie tak blisko do boksera jak mojemu mixowi. Ale napewno potrafisz kochać tak jak i mój "bokser". Nie jesteś idealna tak jak i my. Ale każdy musi mieć szansę.

Obyś i Ty ją dostała.......

Posted

AniaB napisał(a):
widziałyśmy Mordkę z kiwi w hotelu jakieś tzry dni temu

niestety nie ucieszyła sie zbytnio na nasz widok
troche na nas nawarczała...

ogólnie mycha ma sie dobrze - jest w ogrzewanej czesci hotelu - tylko domu brak:-(

niestety ona potzrebuje naprawde doswiadczonej osoby...

Dziwnie, ja zawsze jak byłam to opentańczo machała ogonem :cool3: Może była nie w humorze :roll:

Posted

Mordka ma codziennie swoje "minuty radości", czyli bieganie na lince z aporcikiem. Ale to za mało - idealnym domem dla tej suni byłby dom z ogrodem , gdzie Mordzińska mogaby się wyszaleć czy to z aporcikiem czy z piłką - Potrzebuje osoby stanowczej, wiedzącej jak postępować z psem o zapędach dominacyjnych.
Ostatnio nie zabrałyśmy na spacer aporcika i......... Mordka usiłowała mnie zaczepiać - łapać za rękaw , szarpać za smycz .Nie można wtedy odpowiadać na jej "wygłupy" i zaczepki, nie można też siłą jej zabraniać, bo takie działania ją "nakręcają" (traktuje je jak zachętę do dalszej zabawy ) i potrm są trudności z jej opanowaniem . Gdy po kolejnej próbie - usłyszała kolejne stanowcze "fe - dość" zaprzestała "wygłupów" , ale była niepocieszona. Ruch, ruch, ruch - aktywnie i mądrze zorganizowana przez człowieka zabawa to to , czego ten pies potrzebuje w nowym domu.
Mordka wogóle nie była niczego uczona - ale myslę , ze jest to pies o takim potencjale, że mądry własciciel potrafiłby ją jeszcze czegoś nauczyć .
Prawdopodobnie ma jakieś przykre doświadczenia "z ruszaniem przednich łap" (może dzieciak robił coś ???) Gdy sie jej rusza te łapy (np. gdy chcę jej łapę przełożyć przez szelkę) - próbuje łapać ostrzegawczo za rękę . Zawsze wtedy najpierw mówie "nie rusz, nie wolno " a potem przepinam pomału szelki - trzeba to robić jednak uważnie, bowiem zrobienie tego "z nienacka" gdy Morda nie jest przygotowana na takie działania, może spowodować, ze złapie za ręke. Ma z pewnościa jakieś złe skojarzenia .....
A tak wogóle , to Mordzia bardzo sie cieszy jak przychodzę , cały czas obserwuje mnie gdy sprzątam u Maksa czy Sandry, szczeka jakby mnie pospieszając "no, szybciej, bo czekam na nasz spacer".
Mam nadzieję, ze znajdzie w końcu właściwego człowieka .