Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem,jak Delma to robimale porasta w oczach. Sierśc zrobiła sie o połowe gęściejsza,a łysy do tej pory ogon i plecki zarosły ładna nową sierscią. Została jeszcze tylko łysina na karku,bo nawet uszy pokryły sie meszkiem. Cuda,czy co...

• Replies 285
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

brazowa1 napisał(a):
Nie wiem,jak Delma to robimale porasta w oczach. Sierśc zrobiła sie o połowe gęściejsza,a łysy do tej pory ogon i plecki zarosły ładna nową sierscią. Została jeszcze tylko łysina na karku,bo nawet uszy pokryły sie meszkiem. Cuda,czy co...

niunia chce do domku, więc pięknieje :)

Może wtrącić w tytuł coś o DT ? a może rozesłać po ludziach, wiem, że to jak łapanie się niemożliwego, ale może dotrze tu jakiś dobry i pewny dom...
Ja o Zorze tez bym sie nigdy nie dowiedziała, gdyby mi jej na PW nie podesłali.

A można ją na kudłacze w potrzebie wrzucić?

Posted

jestem po rozmowie z kierownikiem schroniska-na plus :) więc o facebook poprosze koleżankę.

kasiu ,Dt tylko bezpłatne i chyba dozywotnie,bo...no bo jak. Jak jej ze schronu nikt nie chce,to jak z domowych warunków?

Posted

brazowa1 napisał(a):
jestem po rozmowie z kierownikiem schroniska-na plus :) więc o facebook poprosze koleżankę.

kasiu ,Dt tylko bezpłatne i chyba dozywotnie,bo...no bo jak. Jak jej ze schronu nikt nie chce,to jak z domowych warunków?

świetnie :) pojawi się dla małej światełko...wierze,że jest dla niej szansa, mimo wszystko...

Posted

Dziękuje Kasiu.
dzis podcięłam ją,tzn obrałam łapy z włosów,wygoliłam kołtuny i wyglada straszliwie,wcale niekudłato. Ale to było na szybko,wierzę,ze za miesiąc pokażę ładna Delmę.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Dziękuje Kasiu.
dzis podcięłam ją,tzn obrałam łapy z włosów,wygoliłam kołtuny i wyglada straszliwie,wcale niekudłato. Ale to było na szybko,wierzę,ze za miesiąc pokażę ładna Delmę.

no to czekamy na odrośniętą dziewczynkę , musisz mała mieć ten swój domek...

• 2 weeks later...
Posted

wpierw kierownik schroniska musi mi zatwierdzic tekst,a to trwa,bo urlop.

Delma z wczoraj:

Delma Półtora miesiąca temu:

I filmiki. Chcialam Wam ja pokazac juz po kapieli,ale trafiam na niekąpielowa pogode. Siersć miala na pierwszym filmie tak rzadka,ze bałam sie czesac,zeby nie wyrwac reszty.

Delma wczoraj:
http://www.youtube.com/watch?v=ZWCuh2qDiL0

Delma miesiąc temu:
http://www.youtube.com/watch?v=_m8t42DCRI4

to nie jest kwestia krótkiego scięcia i optycznego zwiększenia włosów-ona ma ich dwa razy więcej! Pani ze schroniskowego biura od dwóch miesięcy pasie ją lavetą,ale to niemozliwe,aby sam reparat tak podziałał. Pewnie raczej podziałało to,ze codziennie ktos przychodzi tylko i wyłącznie dla niej.Ze jest miska z puszką,pogłaskanie i "jedz Delma,jedz,śliczna jesteś". Juz dawno zauwazyłysmy z kolezanką,ze to nie leki pomagaja psom,tylko sam moment ich podawania,gdy pies na chwilkę staje sie wyrózniony w tłumie,bo ON jako jedyny z boksu dostaje leki nasercowe,a reszta patrzy z zazdroscia,bo co prawda groszka dostaja wszystkie,ale przychodzi sie dla "sercowca" i one o tym wiedzą.

Jest grzeczniutka przy cięciu,czy czesaniu. Pozimowe kołtuny,nawet na łapkach potulnie pozwalała wycinać,jedynie przy pyszczku protestuje-odwracając głowę.

Posted

Marze o tym, zeby Delma miała domek , jest wyjątkowa
Dobrze ze ma choć "swoich schroniskowych ludzi", ma dla kogo żyć sierotka

Moze ja bym jej porobiła ogłoszenia?, wiem ze nie wszystko i wszędzie wolno pisać , ale Zorka tez miała robione,
więc jakby mi tylko napisać co wolno , jak i gdzie, to poogłaszam niunie

Posted

W jednym z przytulisk odkryłam psiaka, który siedem lat siedział za kratami. Wystarczyło pokazać go światu i psiak siedzi w swoim domku. Jeszcze wczoraj odebrałam telefon w jego sprawie. Psiak ma ok 10 lat, z czego siedem zmarnowanych. Delma jest urocza, też ma szansę na zmiany, trzeba jej tylko pomóc. Te zakazy i nakazy znane mi również z naszego schroniska, są czasem krzywdzące dla psiaków.

• 3 weeks later...
Posted

Wiecie co? PONem ona nie jest ,bo sierśc,jak puch,mięciutka. Wmysliłam,ze to mc chińskiego grzywacza i wcale nie chodzi mi o jej byłe łysiny. A dlaczego tak wymyśliłam? pokaże dzisiejsze fotki. Powder Puff,jak ta lala.

i łysiny z wczoraj

Posted

brazowa1 napisał(a):
Wiecie co? PONem ona nie jest ,bo sierśc,jak puch,mięciutka. Wmysliłam,ze to mc chińskiego grzywacza i wcale nie chodzi mi o jej byłe łysiny. A dlaczego tak wymyśliłam? pokaże dzisiejsze fotki. Powder Puff,jak ta lala.

i łysiny z wczoraj

Moze i powder puff ale tak naprawde to niewiele ma z grzywka.,chociaz te oczy...mmm...cudne. Wazne zeby znalazla dom... Do konca swoich dni. Jeśt cudna

Posted

Poryczałam się znowu, kur... nie pogodzę się nigdy z losem niczyich, chorych i cierpiących braci mniejszych, nigdy... Skoro nie pogodzilam sie do dziś, mimo trzydziestki na karku, szans na pogodzenie nie ma...

Potrzebuję 2 ważnych informacji:
1. Czy sunia nadal jest w schronie? Konkretnie chodzi mi o to czy wiadomo nam jak zachowywałaby się w mieszkaniu,(dodam że dla towarzystwa z innym psem), jakie ma nastawienie do dzieci?
2. czy dostaje na stałe leki na raka, czy po operacji wycięcia guza z brzucha nie leczy sie jej farmakologicznie?

Niczego nie obiecuję, nie chcę wzbudzać nadziei, ale muszę wiedzieć, by próbować aktywnie pomóc w znalezieniu jej ewentualnego DS.

Posted

Magda G napisał(a):
Poryczałam się znowu, kur... nie pogodzę się nigdy z losem niczyich, chorych i cierpiących braci mniejszych, nigdy... Skoro nie pogodzilam sie do dziś, mimo trzydziestki na karku, szans na pogodzenie nie ma...

Potrzebuję 2 ważnych informacji:
1. Czy sunia nadal jest w schronie? Konkretnie chodzi mi o to czy wiadomo nam jak zachowywałaby się w mieszkaniu,(dodam że dla towarzystwa z innym psem), jakie ma nastawienie do dzieci?
2. czy dostaje na stałe leki na raka, czy po operacji wycięcia guza z brzucha nie leczy sie jej farmakologicznie?

Niczego nie obiecuję, nie chcę wzbudzać nadziei, ale muszę wiedzieć, by próbować aktywnie pomóc w znalezieniu jej ewentualnego DS.

nie sadze zeby brala leki... Mam sunie "po nowotworze", i sama jestem ciekawa jak do dzieci? Dokladnie 5-letnich.