Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='papillonek']Super :D Ale slalom cienko,cienko...[/QUOTE]
Czego Ty sie spodziewasz po pierwszej lekcji slalomu :razz:?
Najpierw psa się uczy na czym polega i dokładność a pózniej pracuje nad szybkością.

Oczywiście dziękujemy wszystkim ;)

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='westie_justa']No właśnie:D ja uwazam że bardzo ładnie robię i tak slalom:D[/QUOTE]
Wszystko małymi krokami, przeciez nie da się po jednym czy dwóch treningach aby pies wykonywał wszystko perfekcyjnie, my na razie pracujemy nad dokładnością i bezbłędnością, dopiero pózniej szybkość...

Dokładnie :)

Posted

[quote name='westie_justa']Haha a ja od ciebie sie zaraziłam:P i jeszcze cały czas mi kazałaś na YT wkałdać:P i sie udało i teraz cały czas bedą filmiki:diabloti:[/QUOTE]
:eviltong: No i się opłaciło, bo w końcu się udało na yt przegrać :multi:

Posted

Ja też się zastanawiam, może coś wymyśle ;)

[quote name='Paula03']Co do slalomu, to nie było by lepiej uczyć się wam metodą tunelową? Moim zdaniem jest ona wygodniejsza.[/QUOTE]
Wiesz co, myslę,że już mniej-więcej załapała , jeszcze zobaczymy jak na kursach będzie :)

Posted

[quote name='westie_justa']A jaka to metoda tunelowa?....

Hmm nie bardzo wiem jak to wytłumaczyć, ale wygląda to mniej więcej tak:
http://img835.imageshack.us/img835/5038/dsc8406.jpg
http://img196.imageshack.us/img196/350/dsc8590m.jpg

Na pierwszym zdjęciu widać, że pies przebiega pomiędzy tyczkami, czyli w takim tunelu. Odległość między nimi potem się zwęża i zwęża, aż wreszcie do linii prostej. Dobra metoda, ponieważ pies od razu uczy się szybkości, nie jest prowadzony za rączką, można z nim ćwiczyć wysyłanie z różnych stron, jeśli tylko rozumie, że należy przebiec między nimi :)
Nie wiem czy wytłumaczyłam zrozumiale, jeśli nie to pytaj :)

Guest papillonek
Posted

[quote name='Collie']Czego Ty sie spodziewasz po pierwszej lekcji slalomu :razz:?
Najpierw psa się uczy na czym polega i dokładność a pózniej pracuje nad szybkością.

Oczywiście dziękujemy wszystkim ;)[/QUOTE]

A skąd ja mam wiedziec że to pierwsza lekcja ?? Ciągle cwiczycie to myślałam że wy już umiecie a tu nie bardzo...

Guest papillonek
Posted

No ok ,ale już myślałam że jest wypracowany ;)

Posted

jak ciągle ćwiczymy :D ? Dopiero od soboty można powiedzieć, a o treningach można mówić wtedy , gdy odbywają się regularnie czyli u nas 2 treningi były. Owszem wcześniej były , ale na placu zabaw (gdzie nie było slalomu) i z kilka razy może na naszych przeszkodach, ale wtedy też nie było slalomu :)

Kursy są od września.

Guest papillonek
Posted

No ciąglę słyszę od was ze ćwiczycie pełną parą już tylko na zawody się szykowac a to tak...

Posted

[quote name='westie_justa']Aha.... rozumiem:) tylko czy pies będzie później pomiedzy tymi tyczkami robił slalom?..... Ale rozumiem:)[/QUOTE]

No tak :)
Bo te tyczki w tunelu są ustawione normalnie jak zwykły slalom, tylko co druga jest przesunięta w bok, ale potem będzie można przybliżać te tyczki do siebie i będą w lini prostej :) Teraz jest chyba troszkę jaśniej :)

Posted

[quote name='papillonek']No ciąglę słyszę od was ze ćwiczycie pełną parą już tylko na zawody się szykowac a to tak...[/QUOTE]
Ja nigdy nie wspomniałam o zawodach na poważnie :razz:
Z resztą widzieliście kiedy byliśmy na agi, więc wystarczy sprawdzić na pierwszej stronie, gdzie są podane strony ze zdjęciami z agi..
Slalomu nigdy nie mieliśmy , chodź raz ustawiłam z hopek, ale na tym się skończyło aż do poniedziałku ;)
Tyle ile jest serii zdjęć , tyle było odwiedzin "toru".

Guest papillonek
Posted

Mozę Cię z kimś pomyliłam ;)
w każdym razie nie wiedziałam ze jesteście początkujące ;)