Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Collie']Wskoku w ręce łatwo nawet nauczyć , tylko pies musi Ci zaufać. Siądz na krześle i zachęć psa aby wskoczył Ci na kolana , gdy wskoczy nagrodz psa .Pózniej stopniowo wstawaj i prostuj nogi.Musisz entuzjastycznie zachęcać psa do skoku. Kolejne ćwiczenia będą już przynosić efekty , jak już dobrze opanujecie wskakiwania na kolana to stopniowo ćwiczcie tylko z trochę ugiętymi ;)

Czytałam , że takie ćwiczenia - http://i55.tinypic.com/2mfkgv5.jpg , pomagają w zachowaniu równowagi , a pózniej na torze agility :D
deer przecież napisałam komentarz ;)
Dzięki:D wielkie!!!!! Jesteś świetna może sie nam uda..;) ale Nela na 2 przednich łapach ja nie wiem jak ona tak mogła iść? moja dupkę ma chyba za ciężką :lol:

Guest papillonek
Posted

Ale mam zaległości na dogo :(
My już mamy frisbee,ale okazało się,ż Sonia wcale nie reaguje,bo nie lubi plastiku :(

Posted

westie_justa nie ma za co , sama nie wiem jak jej się udało , improwizowałam :D Kucaam za Nelą ,a ona dwoma tylnimi łapami stawała na moich kolanach < przednie łapy na ziemi , a tylnie w górze> , tak powtarzałyśmy aż z czasem zaczełam też kucać za Nelą , ale stawała tylnimi łapai na moich dłoniach .Pózniej zlikwidowałam pomoc w utrzymaniu równowagi.Czasami jej się uda , ale nie zawsze.Dziękujęmy .
Może Doti się uda , ale nie każdy pies się nauczy , bo to bardzo wyczerpująca sztuczka ;)
papillonek to ja się Soni nie dziwie :D , może zacznijcie najpierw od łapania gumowego czy materiałowego frisbee , a pózniej przejdzcie na plastikowe .

Posted

Nauka wyskoku z uda odłożyliśmy na pózniej , bo za dużo zaczełam uczyć Nele sztuczek naraz i musimy dopracować "wskok w rece " i "chodzenie na przednich lapach" :evil_lol::evil_lol:

To trochę zdjęć z frisbee :multi:

Posted

Dziękujęmy , jak ma ochote to się postara , a jak nie to ignoruje swoją panią :evil_lol:
Ćwiczymy na boisku to mniej rzeczy ją rozprasza i jakieś postępy są .

Guest papillonek
Posted

Plastik to nie jest coś co Sonia ubóstwia :(
Niedawno kupiłam te hero pup to na razie nie ma mowy zeby kupi inne :(