taxelina Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Ja widzialam ale sie nie znam na rysunkach to nie pisalam nic :) Quote
Arysiaa! Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='Collie']Ciąg dalszy : i znowu łapie ... Jaka dama :evil_lol:..... Lubi zabawy z wodą co ? ^^ Całuski od Dodinki ;* Quote
Qeeriefire Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 deer ale swoje zdanie masz ;) Arysiaa! witam i zapraszam częściej , a tak Nela ma świra na punkcie wody :D Quote
Guest papillonek Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Oooo to ciekawe,bo Sonia też ma ,tylko u niej to objawia się w inny sposób niż u Neli jak tylko ją widzi to zwiewa,albo...omija hehe Quote
Guest papillonek Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='Collie']justa , ale spróbować możecie , możliwe , że akurat Dotce frisbee się "niespodoba" ;) Jeżeli chodzi o same hopki to może nie są "ekscytujące" i nie dają takiej satysfakcji , ale już co innego jeżeli chodzi o cały tor agility :D[/QUOTE] Właśnie!!!Hopki mamy już perfekcyjne to może teraz pora na kolejną cześć huśtakę ,albo tunel? Quote
Yuveza Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Przecież macie cały tor, więc chyba huśtawki i tunele itp, też ćwiczyłyście.... Dotka hopki ma juz w jednym pazurku :evil_lol: hihi! a tunelu jakotakiego nie mam ale próbowałam zrobić cos podobnego, były to krzesła przykryte kocem, chociaz trochę przypominało tunel, jeśli chodzi o wchodzenie do niego ja biegłam z boku, więc to był taki jakby wstęp:D kładki czasem na placu zabaw:roll: tam raczej zwinność i szybkość trenowałam akurat huśtawki nie ćwiczyła, a slalom pomiędzy nogami już idzie bardzo dobrze:D w lato postaram się gdzies zrobić torek, rodzice planują się przeprowadzić (i tak czy inaczej się przeprowadzimy) i mam nadzieje że będzie tam więcej miejsca na podwórku:D mam las, ale przeciez nie będę tam znosić płotków i tuneli, mogę co najwyżej obie hopki porobić, zawsze chciałam mieć takie duże pole, do ćwiczeń... Quote
Qeeriefire Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 papillonek a ćwiczyliście tunel miękki i palisadę? justa ale chociaż ćwiczycie :D Też kiedyś z Nelą na placu zabaw trenowałam , ale to plac zabaw :roll: Quote
Guest papillonek Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Z moją pomocą i przysmakami zrobi cały nasz tor łącznie z tunelami wystarczy wrzucić zabawkę :razz: Tunel to są worki na obręczach najpierw były bez zakrętów,a potem zakręciliśmy :eviltong: W tym roku jeszcze ani razu nie byłam na działce i tym bardziej nie zrobiłam toru (na zimę trzeba było rozebrać).Palisady są z blachy,slalom z plastikowych tyczek ,a huśtawkę po zachęceniu przysmakiem przechodzi :cool3: Ale nie oszukujmy się na zawodach pies wykonuje cały tor tylko przy skinieniu palcem przez właściciela u nas tempo jest :shake:Potrzeba wiele pracy i cierpliwości ja na działkę jeżdżę latem co tydzień(15 km od Łomży),a to o wiele za rzadko,żeby przygotować psa,więc to jest takie amatorskie nie mamy innych warunków.Co innego jakbym mieszkała bliżej Białegostoku,a tak to mam prawie 100 km.Mieszkamy w bloku to przed blokiem mam palisady robić?:roll: Dlatego o wiele lepiej w naszym przypadku bawic się frisbee,bo to można zrobić nawet przed blokiem :p Quote
Qeeriefire Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Jestem ciekawa jak Wasz tor wygląda :smile: Rozumiem , też mieszkamy w bloku i nawet działki nie mamy ... Tor sama nie zrobie i finansów brak , ale może się uda. Frisbee dlatego ma swoje zalety , że można ćwiczyć prawie wszędzie .Wczoraj z Nelą chwilę trenowałam frisbee i trochę z Filusiem ;) Quote
Guest papillonek Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Jak zmontujemy to chętnie pokażemy łącznie z Sonią skaczącą i biegającą :) Quote
Qeeriefire Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 [quote name='papillonek']Jak zmontujemy to chętnie pokażemy łącznie z Sonią skaczącą i biegającą :) A my chętnie zobaczymy , będziemy czekać ;) A przy okazji zapraszam na bazarek , zostało tylko kilka godzin .Dziękuję chociaż za podnoszenie http://www.dogomania.pl/threads/203537-Ostatni-dzień-!!!Fryzbee-dla-pieskow-i-ciuszki-dla-cioteczek-do-15-marca-godz.-22-00 Quote
Qeeriefire Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 Niestety czasu nam brakuje aby zdjęcia dodać :( Ale ćwiczymy frisbee , tyle , że u nas coś się rozpadało. Pozdrawiamy i zapraszamy ;) Quote
Qeeriefire Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Chyba mniej osób nas odwiedza Szaleństwo :diabloti: Filuś też z nami ćwiczy frisbee Quote
Qeeriefire Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Nela kopie , a Filuś bacznie się przyglądał Quote
Yuveza Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Ale kopacz z tej Neluchy, a Filuś jest chyba dobrym przyjacielem:D I jak wam idzie frisbee? my ostatnio się opuściłyśmy w nauce :oops: znaczy nie mamy czego uczyć, może dasz jakiś pomysł bo w internecie na jednej stronie już wszystko widziałam i jakoś tak.... np nie wiem, jest teraz mokro, ale jak będzie już ładnie to trochę po hopkamy i coś na dworze porobimy fajnego;) Pozdrów Nele i Filusia jak będzie okazja od nas:D Quote
taxelina Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 ja tam zawsze wiernie jestem ale Ciebie cos u nas nie ma :P Quote
Aleksa. Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Guptasek napisał(a):Jej ! te zdjęcia z wodą są megaśne ! :) popieram.:P:) Quote
Qeeriefire Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 westie_justa napisał(a):Ale kopacz z tej Neluchy, a Filuś jest chyba dobrym przyjacielem:D I jak wam idzie frisbee? my ostatnio się opuściłyśmy w nauce :oops: znaczy nie mamy czego uczyć, może dasz jakiś pomysł bo w internecie na jednej stronie już wszystko widziałam i jakoś tak.... np nie wiem, jest teraz mokro, ale jak będzie już ładnie to trochę po hopkamy i coś na dworze porobimy fajnego;) Pozdrów Nele i Filusia jak będzie okazja od nas:D Nela to kreciara , a Filuś sam chodzi na spacery , więc z nami chodzi :D Z frisbee teraz mniej ćwiczymy , aby Nela za nim "zatęskniła" ;) Jeżeli chodzi o sztuczki to może wskoku w ręce Doti się nauczy ? Filuś i Nela pozdrowieni , wygłaskaj Dotke od nas ;) deer_1987 napisał(a):ja tam zawsze wiernie jestem ale Ciebie cos u nas nie ma :P Już zaglądamy , bo mnie nie było :evil_lol: Guptasek , Aleksandra95 dziękujęmy :D Quote
Yuveza Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 A jaki to jest tan skok w ręce?.. bo taki przez ręce (że robię takie koło z rąk) to umie.. a w ręce? Quote
Qeeriefire Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 westie_justa napisał(a):A jaki to jest tan skok w ręce?.. bo taki przez ręce (że robię takie koło z rąk) to umie.. a w ręce? Nie , komenda aby pies wskakiwal w Twoje ramiona ,a Ty go łapiesz .U małych psów trzeba trochę ugiąć nogi ;) Quote
Qeeriefire Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 "Mamlamy" :multi: I na dwóch łapach Quote
Yuveza Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 [quote name='Collie']Nie , komenda aby pies wskakiwal w Twoje ramiona ,a Ty go łapiesz .U małych psów trzeba trochę ugiąć nogi ;) Łochocho!!!! to właśnie chyba przyjdzie nam trudno, bo chciałam żeby tak Dota robiła, ale jak chyba koompletnie nie wiem jak zacząć...:niewiem: Cyrkowiec??!!:D http://i55.tinypic.com/2mfkgv5.jpg Quote
Qeeriefire Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 Wskoku w ręce łatwo nawet nauczyć , tylko pies musi Ci zaufać. Siądz na krześle i zachęć psa aby wskoczył Ci na kolana , gdy wskoczy nagrodz psa .Pózniej stopniowo wstawaj i prostuj nogi.Musisz entuzjastycznie zachęcać psa do skoku. Kolejne ćwiczenia będą już przynosić efekty , jak już dobrze opanujecie wskakiwania na kolana to stopniowo ćwiczcie tylko z trochę ugiętymi ;) Czytałam , że takie ćwiczenia - http://i55.tinypic.com/2mfkgv5.jpg , pomagają w zachowaniu równowagi , a pózniej na torze agility :D deer przecież napisałam komentarz ;) Quote
Recommended Posts