Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest papillonek
Posted

Oooo to ciekawe,bo Sonia też ma ,tylko u niej to objawia się w inny sposób niż u Neli jak tylko ją widzi to zwiewa,albo...omija hehe

Guest papillonek
Posted

[quote name='Collie']justa , ale spróbować możecie , możliwe , że akurat Dotce frisbee się "niespodoba" ;)
Jeżeli chodzi o same hopki to może nie są "ekscytujące" i nie dają takiej satysfakcji , ale już co innego jeżeli chodzi o cały tor agility :D[/QUOTE]

Właśnie!!!Hopki mamy już perfekcyjne to może teraz pora na kolejną cześć huśtakę ,albo tunel?

Posted

Przecież macie cały tor, więc chyba huśtawki i tunele itp, też ćwiczyłyście....
Dotka hopki ma juz w jednym pazurku :evil_lol: hihi! a tunelu jakotakiego nie mam ale próbowałam zrobić cos podobnego, były to krzesła przykryte kocem, chociaz trochę przypominało tunel, jeśli chodzi o wchodzenie do niego ja biegłam z boku, więc to był taki jakby wstęp:D kładki czasem na placu zabaw:roll: tam raczej zwinność i szybkość trenowałam akurat huśtawki nie ćwiczyła, a slalom pomiędzy nogami już idzie bardzo dobrze:D w lato postaram się gdzies zrobić torek, rodzice planują się przeprowadzić (i tak czy inaczej się przeprowadzimy) i mam nadzieje że będzie tam więcej miejsca na podwórku:D mam las, ale przeciez nie będę tam znosić płotków i tuneli, mogę co najwyżej obie hopki porobić, zawsze chciałam mieć takie duże pole, do ćwiczeń...

Posted

papillonek a ćwiczyliście tunel miękki i palisadę?
justa ale chociaż ćwiczycie :D Też kiedyś z Nelą na placu zabaw trenowałam , ale to plac zabaw :roll:

Guest papillonek
Posted

Z moją pomocą i przysmakami zrobi cały nasz tor łącznie z tunelami wystarczy wrzucić zabawkę :razz:
Tunel to są worki na obręczach najpierw były bez zakrętów,a potem zakręciliśmy :eviltong:
W tym roku jeszcze ani razu nie byłam na działce i tym bardziej nie zrobiłam toru (na zimę trzeba było rozebrać).Palisady są z blachy,slalom z plastikowych tyczek ,a huśtawkę po zachęceniu przysmakiem przechodzi :cool3:

Ale nie oszukujmy się na zawodach pies wykonuje cały tor tylko przy skinieniu palcem przez właściciela u nas tempo jest :shake:Potrzeba wiele pracy i cierpliwości ja na działkę jeżdżę latem co tydzień(15 km od Łomży),a to o wiele za rzadko,żeby przygotować psa,więc to jest takie amatorskie nie mamy innych warunków.Co innego jakbym mieszkała bliżej Białegostoku,a tak to mam prawie 100 km.Mieszkamy w bloku to przed blokiem mam palisady robić?:roll:

Dlatego o wiele lepiej w naszym przypadku bawic się frisbee,bo to można zrobić nawet przed blokiem :p

Posted

Jestem ciekawa jak Wasz tor wygląda :smile:
Rozumiem , też mieszkamy w bloku i nawet działki nie mamy ...
Tor sama nie zrobie i finansów brak , ale może się uda.
Frisbee dlatego ma swoje zalety , że można ćwiczyć prawie wszędzie .Wczoraj z Nelą chwilę trenowałam frisbee i trochę z Filusiem ;)

Guest papillonek
Posted

Jak zmontujemy to chętnie pokażemy łącznie z Sonią skaczącą i biegającą :)

Posted

Ale kopacz z tej Neluchy, a Filuś jest chyba dobrym przyjacielem:D
I jak wam idzie frisbee? my ostatnio się opuściłyśmy w nauce :oops: znaczy nie mamy czego uczyć, może dasz jakiś pomysł bo w internecie na jednej stronie już wszystko widziałam i jakoś tak.... np nie wiem, jest teraz mokro, ale jak będzie już ładnie to trochę po hopkamy i coś na dworze porobimy fajnego;)
Pozdrów Nele i Filusia jak będzie okazja od nas:D

Posted

westie_justa napisał(a):
Ale kopacz z tej Neluchy, a Filuś jest chyba dobrym przyjacielem:D
I jak wam idzie frisbee? my ostatnio się opuściłyśmy w nauce :oops: znaczy nie mamy czego uczyć, może dasz jakiś pomysł bo w internecie na jednej stronie już wszystko widziałam i jakoś tak.... np nie wiem, jest teraz mokro, ale jak będzie już ładnie to trochę po hopkamy i coś na dworze porobimy fajnego;)
Pozdrów Nele i Filusia jak będzie okazja od nas:D

Nela to kreciara , a Filuś sam chodzi na spacery , więc z nami chodzi :D
Z frisbee teraz mniej ćwiczymy , aby Nela za nim "zatęskniła" ;) Jeżeli chodzi o sztuczki to może wskoku w ręce Doti się nauczy ?
Filuś i Nela pozdrowieni , wygłaskaj Dotke od nas ;)
deer_1987 napisał(a):
ja tam zawsze wiernie jestem ale Ciebie cos u nas nie ma :P

Już zaglądamy , bo mnie nie było :evil_lol:

Guptasek , Aleksandra95 dziękujęmy :D

Posted

westie_justa napisał(a):
A jaki to jest tan skok w ręce?.. bo taki przez ręce (że robię takie koło z rąk) to umie.. a w ręce?

Nie , komenda aby pies wskakiwal w Twoje ramiona ,a Ty go łapiesz .U małych psów trzeba trochę ugiąć nogi ;)

Posted

[quote name='Collie']Nie , komenda aby pies wskakiwal w Twoje ramiona ,a Ty go łapiesz .U małych psów trzeba trochę ugiąć nogi ;)
Łochocho!!!! to właśnie chyba przyjdzie nam trudno, bo chciałam żeby tak Dota robiła, ale jak chyba koompletnie nie wiem jak zacząć...:niewiem:
Cyrkowiec??!!:D http://i55.tinypic.com/2mfkgv5.jpg

Posted

Wskoku w ręce łatwo nawet nauczyć , tylko pies musi Ci zaufać. Siądz na krześle i zachęć psa aby wskoczył Ci na kolana , gdy wskoczy nagrodz psa .Pózniej stopniowo wstawaj i prostuj nogi.Musisz entuzjastycznie zachęcać psa do skoku. Kolejne ćwiczenia będą już przynosić efekty , jak już dobrze opanujecie wskakiwania na kolana to stopniowo ćwiczcie tylko z trochę ugiętymi ;)

Czytałam , że takie ćwiczenia - http://i55.tinypic.com/2mfkgv5.jpg , pomagają w zachowaniu równowagi , a pózniej na torze agility :D
deer przecież napisałam komentarz ;)