Maruda666 Posted February 8, 2014 Posted February 8, 2014 Proszę o nr konta - z bazarku nazbierało się dla Tusi 100zł :) [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249727-Na-cztery-cele-dodane-nowe-fanty-czego-tu-nie-ma-%29-do-20-01-godz-22-00[/url] Quote
Panna Marple Posted February 8, 2014 Posted February 8, 2014 Hurra! Wspaniale! Dziękować!!!:loveu: Quote
paula_t Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 Dziewczyny, wszystkie poprzednie teksty chyba wykorzystane, więc jakbyśmy znowu zrobili takie pospolite ruszenie ;) Quote
Astaroth Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 Przyszły przelewy: kocurek 12,03 grzenka 10zł Jeśli chodzi o zdjęcia to ja niestety już nic lepszego nie dam rady zrobić, jeśli chcecie poprosić kogoś o sesje zdjęciową Tusi to oczywiście nie mam nic przeciwko, zapraszam. U mnie w tej chwili są same psy z trzy letnim stażem i brakiem perspektyw co do adopcji. Crazy, wcale nie czarna, więc nie wiem czemu taka niewidzialna. No ale nawet na dogo nikt się nią nie interesuje to o czym tu mówić: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/211578-CRAZY-brak-nadzieji-na-lepsze-jutro-prosimy-o-jak%C4%85kolwiek-pomoc/page51[/url] Saba też straciła wszelkie zainteresowanie: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/213092-Po-10-LATACH-od-adopcji-ODDANO-J%C4%84-DO-SCHRONISKA-!!!!-SABA-B%C5%81AGA-o-pomoc-!!!!/page33[/url] Chłopaki przynajmniej na dogo i fb mają swój fan club, ale telefonu w sprawie adopcji żadnego: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/174152-Jarek-i-Leszek-drugi-rok-bez-domu-sytuacja-finansowa-krytyczna[/url] Quote
Astaroth Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 pojawiły się kleszcze, co dziwne u nas ich od 3 lat właściwie nie było, a dzisiaj znalazłam jednego spacerującego po psim posłaniu, może to jeden przypadkowo się zaplątał ale nie chce ryzykować, Tusi pilnie potrzebna obroża kiltix albo lepiej foresto, niestety foresto kosztuje 73zł. Przyszły pieniądze z bazarku od Maruda666 czy mogę wykorzystać je na zakup foresto? W przyszłym tygodniu trzeba też zaszczepić Tuśkę na wściekliznę. Quote
AgusiaP Posted February 20, 2014 Posted February 20, 2014 Dziewczyny ile Tusia ma lat? Czytając jeden z pierwszych postów, gdzie są teksty do jej ogłoszeń wynika, że w 2010 miała 5 lat, czyli teraz ma 9 tak? Pytam, bo dostałam maila z zapytaniem ile Tusia ma lat i nie wiem co napisać... Quote
eossi Posted February 20, 2014 Posted February 20, 2014 [quote name='AgusiaP']Dziewczyny ile Tusia ma lat? Czytając jeden z pierwszych postów, gdzie są teksty do jej ogłoszeń wynika, że w 2010 miała 5 lat, czyli teraz ma 9 tak? Pytam, bo dostałam maila z zapytaniem ile Tusia ma lat i nie wiem co napisać...[/QUOTE] Naprawdę czy ktoś zainteresował się Tusią??? Tusia może mieć tak ok 8 - 9 lat - tak wynika z jej historii. to znaczy ,że jest już seniorką ? Quote
Panna Marple Posted February 20, 2014 Posted February 20, 2014 To nieduży psiak, dla mnie w dojrzałym wieku, ale jeszcze może nie senior... Quote
paula_t Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 W ogóle nie zwróciłam uwagi, kiedy przez taki czas robiłam ogłoszenia, że teksty początkowe są sprzed kilku lat i Tusinka jest już starsza:roll: Aguś i co, coś wiadomo? Quote
eossi Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 [quote name='paula_t']W ogóle nie zwróciłam uwagi, kiedy przez taki czas robiłam ogłoszenia, że teksty początkowe są sprzed kilku lat i Tusinka jest już starsza:roll: Aguś i co, coś wiadomo?[/QUOTE] jest taka strona: [url]http://codlapsa.pl/psia-starosc-czyli-rzecz-o-seniorach/[/url] czy coś wiadomo ? Quote
gluchypies Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 [quote name='eossi']na wątku Gai jest załatwiana sprawa zdjęć robionych przez fotowolontariuszkę może ta Pani zrobiła by też sesje Tusi - zapłacę za koszty dojazdu, kanapki i herbatę - proszę pomóżmy też Tusi bo bez zdjęć to będzie w nieskończoność czekać na DOM !!![/QUOTE] [quote name='bea100']Eossi- odezwij się prosze w tej sprawie na pw do gluchypies bo to ona to wszystko załatwia i pilotuje :)[/QUOTE] Dziewczyny, i co z tymi zdjęciami? Udało się coś załatwić dla Tusi?? [quote name='AgusiaP']Dziewczyny ile Tusia ma lat? Czytając jeden z pierwszych postów, gdzie są teksty do jej ogłoszeń wynika, że w 2010 miała 5 lat, czyli teraz ma 9 tak? Pytam, bo dostałam maila z zapytaniem ile Tusia ma lat i nie wiem co napisać...[/QUOTE] i co z tym zapytaniem, ktoś jest dalej zainteresowany?? Quote
AgusiaP Posted February 27, 2014 Posted February 27, 2014 [quote name='paula_t']W ogóle nie zwróciłam uwagi, kiedy przez taki czas robiłam ogłoszenia, że teksty początkowe są sprzed kilku lat i Tusinka jest już starsza:roll: Aguś i co, coś wiadomo?[/QUOTE] Pani odpisała, nie wiem czy mogę tu zamieścić jej odpowiedź, ale zamieszczę. Dzień dobry wiem, wiem ktoś, kto miał i przeżył śmierć swojego psiaka wie ze 8 lat to jeszcze raz tyle psiak będzie żył i znów trauma znów pogodzenie się z odejściem to tak bardzo boli chyba każdy patrzy żeby jednak dłużej cieszyć się wspólnym życiem. Ja dopiero pożegnałam swoja psinkę po 13 latach bycia z nią i tak chciałabym wziąć sobie nowa przyjaciółkę, ale boje się znów tej traumy jeszcze mam ból w sercu i żal ze odeszła, ale choroba przyszła i zabrała mi ja, z czym się nie godzę, dlaczego tak szybko odeszła ode mnie no i widzę teraz, kiedy jestem juz zupełnie sama jak pracuje to szkoda mi psinki zostawiać na 10 godzin samą. Moja kochana Axunia była prowadzana do rodziców codziennie jak dziecko do przedszkola wiec nie siedziała sama a teraz, juz rodzicie prawie nie wychodzą wiec był by problem z wyjściem z psiakiem na siku i bije się z myślami wzięłabym 2 sunie to tez musza zostać te 10 godzin codziennie same, ale miały by siebie wiec może było by im raźniej sama nie wiem czy to nie będzie krzywda dla nich te 10 godzi, ale takie czasy pracować trzeba a jak widać nie ma widoków na wcześniejsza emeryturce tak jak to wczesnej w wieku 55 lat szło się na emeryturę teraz trzeba będzie naginać do 67 lat wiec psiaki siedzą same albo tak jak w domkach tymczasowych gdzie maja ludzie ogrody i mogą sobie biegać psiaki i nie wiem gdzie są bardziej szczęśliwe w domu gdzie wiecznie czekają na swojego człowieka czy tam gdzie maja swobodę jestem taka smutna i rozżalona odejściem mojej Axuni ze teraz patrzę ze ta nowa czy obie nowe psinki nie będą miały tak dobrze jak moja Axa bo jednak prowadzić do rodziców ich nie będę mogła bo oni sami ledwie się poruszają i już nie wiem co jest lepsze dla tych psiaków przepraszam ze się tak rozpisałam ale lepiej mi się wygadać i wyżalić i powiedzie o moim bólu Pani po stracie psinki niż komuś kto nie wie jak to jest kiedy odchodzi najukochańszy przyjaciel na świecie. pozdrawiam Bożena Moja odpowiedź O matko na wstępie przepraszam, że zwróciłam się do pani pani Marto. Nie wiem czemu, ale widocznie w biegu, bo odpisuje w pracy, musiałam coś pokręcić. Pani Bożenko bardzo współczuję pani odejścia pani ukochanej sunieczki. Wiem co to znaczy, tym bardziej jak traktujemy psa jako członka rodziny. Proszę się na spokojnie zastanowić, jeśli chodzi o adopcje Tusi. Jest bezpieczna w domu tymczasowym, ale to jednak nie to samo co dom stały. Ona już tak długo czeka na swojego człowieka... Niestety w domu tymczasowym jest przeważnie dużo psów, ich opiekunowie też pracują. Nie wiem jak jest w przypadku obecnych opiekunów Tusi. Większość nas pracuje a psiaki siedzą w domu, ale jaka jest radość jak pan czy pancia wróci z pracy :) pozdrawiam serdecznie Agnieszka I cisza... może mogłam inaczej odpisać...:roll: Quote
sleepingbyday Posted February 27, 2014 Posted February 27, 2014 babeczka musi przemyslec, byc może faktycznie zrezygnuje. bardzo mi jej zal, ja bym sie nie pozbawiała możliwości "mania" psa, dom bez psa pusty jest ( albo bez kota, jak kto kociarz, w kazdym razie - zwierze ciepłokrwiste jest potrzebne). wiadomo, ze jak pies jest przyzwyczajony, ze ma cały czas towarzystwo, to samotnośc źle znosi, ale jak pies zostaje sam, to zostaje sam i tyle. no, ale my to wiemy. Quote
mala_czarna Posted February 27, 2014 Posted February 27, 2014 Wiecie co, z meila tej pani przebija tak wielki żal po stracie psa, że jakoś same nasuwają się pytania, czy aby na pewno gotowa jest na kolejnego. Być może się mylę, ale tak właśnie myślę. Quote
bea100 Posted February 27, 2014 Posted February 27, 2014 [quote name='mala_czarna']Wiecie co, z meila tej pani przebija tak wielki żal po stracie psa, że jakoś same nasuwają się pytania, czy aby na pewno gotowa jest na kolejnego. Być może się mylę, ale tak właśnie myślę.[/QUOTE] To samo na początku pomyślałam! A może potrzebowała przelać na papier (maila) emocje, by je sobie poukładać i pożegnać swego psa? Może to jej pomoże zdecydować i "zrobić miejsce" na kolejnego psa? Quote
paula_t Posted March 1, 2014 Posted March 1, 2014 Aguś, bardzo fajnie Pani odpisałaś :) Widać, że Pani bardzo cierpi po stracie poprzedniego psiaka i sama musi zdecydować czy jest gotowa na przyjęcie kolejnego zwierza pod swój dach, choć z tego co rozumiem, to na tym skończyła się konwersacja z Panią...:roll: Quote
paula_t Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 Ciotki, obiecałyśmy Pannie Marple, że będziemy pilnować ogłoszeń, dlatego bardzo, bardzo proszę o tekst do ogłoszeń, ogłoszenia zrobię, ale nie dam rady jednego i drugiego, bo mam sporo pakietów do zrobienia + bazarek, nie mówiąc o innych sprawach i już nie wyrabiam:shake: Quote
gluchypies Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 [quote name='paula_t']Ciotki, obiecałyśmy Pannie Marple, że będziemy pilnować ogłoszeń, dlatego bardzo, bardzo proszę o tekst do ogłoszeń, ogłoszenia zrobię, ale nie dam rady jednego i drugiego, bo mam sporo pakietów do zrobienia + bazarek, nie mówiąc o innych sprawach i już nie wyrabiam:shake:[/QUOTE] Zrobię tekst dla Tusi, ale najwcześniej dzisiaj wieczorem... Chyba, że będę miała chwilę wolną w pracy, żeby zrobić, ale dziś może być ciężko. Więc prędzej już w domu na spokojnie. Rozumiem, że z tymi fotkami Tusi nic nie wypaliło?? Quote
sleepingbyday Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 [COLOR=#000000]Hej uwaga! znów mam możliwość załatwienia darmowych usg narządów wewnętrznych dla psów i kotów w ramach warsztatów specjalistycznych dla weterynarzy. odbędą się w tę niedzielę - 9 marca w w Hotelu Groman, Al. Krakowska 76 w Starym Sękocinie (Warszawa). Chętnych proszę o PW.[/COLOR] Quote
mala_czarna Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 Dziewczyny w 3 poście jest 6 tekstów do ogłoszeń Tusi, zdjęcia wprawdzie sprzed roku, ale ona się nie zmieniła raczej :) I Tusia ma ok. 5-6 lat, a nie 8 :) Quote
monika083 Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 przelalam w imieniu Kocurek 19.02. -12 zl i dzis 12 zl na konto Astaroth , tylko nie wpisalam, ze to na Tusie :oops: Quote
Recommended Posts