Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Temida napisał(a):
Już klaruję sytuację.
1. Sprawa szczeniaków trasa Radomsko-Łódź odpada. Pani na Czarnych Kwiatkach.
2. Franuś ma jechać od Sylwii do Krakowa.
opcja pierwsza:
jedzie elmira w sobotę koszt 400zł.
opcja druga:
jedzie ludka ale pociągiem i jest to dużo mniejszy koszt, termin dowolny.
opcja trzy:
Adam z Częstochowy ma czas jutro po południu. Może zawieść Franusia do Krakowa, jeśli miałby go zabrać z Częstochowy (najwyżej Radomska)
Co radzicie, bo ja już tracę pomysły.

A jaka jest cena p. Adama z Cz-chowy?

I czy ten domek dla Franusia to DS czy DT? Bo "trzeba rozliczyc się z Sylwią" i "jedzie do Sylwii"... Tego nie rozumiem...

pzdr.

• Replies 664
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam z p. Marysią już się nie może doczekać Franusia. Nasz chłopczyk się musi przygotować na konformizm, bo będzie miał czterech kocich kompanów w domu i Sarę.
A co do transportu to nie wiem, jak uważacie. Szczepan nie jedzie teraz w taką trasę. Zostają zaproponowane wyjścia. Elimira, albo ludka pociągiem np. do Częstochowy i dalej Adam samochodem.
Proszę szanowne grono o wypowiedzi,

Posted

Temido - przepraszam, ale ja znowu nie kumata jestem. Nie gniewaj się, jam stara i lubię miec wszystko czarno na białym.

Napisałaś poprzednio, że Franus jedzie do Krakowa do Sylwi. Teraz piszesz, że do p. Marysi....

Nie kumam po calaku...

Pzdr.

Posted

Temida napisał(a):
Asiu od Sylwii :lol: czyli od sylwiaso do Krakowa do p. Marysi.

Kochana, dziękuję. Czuję się zaspokojona informacyjnie;)

A co do transportu, to może wybierz ten najtańszy...

Pzdr.

Posted

Powiem szczerze, że ja jestem zwolenniczką przewozu samochodowego, bo się tak nie denerwuję.
Pani Marysia z mężem chcieliby go na weekend, aby się już zaznajomił.

Posted

Temida, pociag z Wawy do Czestochowy jedzie dluzej niz do Krakowa, i polaczen mniej. Sensu nima pociagiem wiezc do Czestochowy.
Ja sie nie obraze, jak nie zabiore psiaka. Ale jutro pociagi powinny byc luzne, kto mial jechac na dlugi weekend, juz pojechal. Powinno byc ok i szybko. Bogaci tez wybieraja pociag, bo to z Wawy 2,30, a samochodem dluzej, jeszcze w warunkach zimowych...

Posted

Temida napisał(a):
Tylko problem w tym, że Sylwia mieszka pod Łowiczem i bez samochodu trudno się poruszać.
Muszę to przemyśleć i wezwać grupę wsparcia :)

Może poszukam kogoś, tylko w odwrotnym kierunku? Z Krakowa do Łowicza?
Nawet nie wiesz, jak mi się marzy taka trasa Kraków - Łowicz i za cholerę teraz jechać nie mogę, bom jeszcze chora:shake:.

Posted

Moja decyzja po konsultacji z innymi jest taka, że Franuś musi mieć komfortową podróż samochodem, mamy jeszcze jakieś fundusze, a dobro psa najważniejsze.
Ludka ja bardzo doceniam Twoją chęć pomocy, z tym że kotki wkłada się w klateczkę i sobie jadą, szczeniaczki też można wziąć na kolana, a psy z pewnym doświadeczeniem,
mogą bać się tłumów, nie wiadomo jak będą reagowały na pociąg, Sylwia mieszka pod Łowiczem, więc trzeba mieć samochód żeby dojechać,
tak samo w Krakowie. Zdecydowałam więc jednoznacznie o transporcie samochodowym.

Posted

A może ktoś z Krakowa by przywiózł psiaczka do np. Piotrkowa tryb, a dalej bym odebrała i zawiozła pod Łowicz? Tak w pół drogi. Tylko, ja mogę ewentualnie jutro, albo z sob na niedzielę jestem w Kielcach. Trzeba by sprawdzić ile to km...

Posted

Witam

No wlasnie Temida ma racje nie wiadomo jak psina zareaguje na pociąg czy się nie wystraszy.
Do transportu autem mogę dolozyc pare zł i się uzbiera.

Posted

Przewóz psiaków różni się od przewozu kotków. Psy mogą różnie reagować na tłum czy pociąg i jest to też męczące. Nie dość że zmiana otoczenia, ludzi to do tego jeszcze przesiadki w pociągu czy potem
w taxi. Szczepan zawsze mi wozi na śląsk ale akurat nie jedzie na tej trasie teraz.

Posted

andegawenka napisał(a):
Amando, jestem cały czas z moją deklaracją na Franusia w równowartości paliwa.....ale też się pogubiłam.

Jej zle się wpisalo to tu widzę

Posted

Zgłosiłam Panią od szczeniaczków na Czarne Kwiatki, ale ona już tam była:

ŁÓDŹ
Zgłosiła się do mnie pani z Łodzi miszkajaca w centrum łodzi w mieszkaniu na 1 piętrze...
wcześniej zgłosiła się do LACRIMY...niestety wstępne sprawdzenie warunków życia psiaka i doświadczenia w opiece nad benkiem stawia ten dom pod znakiem zapytania...mieszkanie 30kw...3 osoby w tym 7 letnie dziecko...w samym centrum miasta...i oddanie 7/8m-cznego bernardyna,bo zmieniła się sytuacja życiowa,to jedyne doświadzczenie w opiece nad molosem,rzeczywistym powodem był strach psiaka przed jazdą samochodem...teraz sprawa w sądzie o pieniądze za tego benka...
BARDZO PROSZĘ O OSTROŻNOŚĆ...pani jest zdecydowana na bernardyna i na pewno będzie szukać następnych(LACRIMA odmówiła,ja także...)...w naszej opinii nic nie stanie na przeszkodzie by w razie czego oddać następnego psa,który z jakichś powodów nie spełni oczekiwań lub będzie problemowy (a w tak niewielkiej przestrzeni i w samym środku ruchliwego miasta ma wszelkie powody by takim się stać).
– ZUZLIKOWA

Dzisiaj poinformowałam ją że psów ode mnie nie dostanie a ona mi meila napisała:

jaka czarna lista - nie adoptowałam żadnego psiaka , nie był u mnie nikt w domu -miała byc przeprowadzona adopcja 3 m-ce temu ale psiak został wydany o czym panie nie miały pojecia - ja składam doniesienie do prokuratury o, przed momentem dzwoniłam na policje - ja nie pozwole żeby mnie ktoś bezpodstawnie oczerniał i
dodawał na jakąś czarną listę.
I jeszcze jedno [FONT=Verdana]podstawa prawna:
Ustawa o ochronie danych osobwych
art.6 ,paragraf 2
art.6 paragraf 3[/FONT]

Posted

przepraszam za offa
[FONT=Verdana][SIZE=2]chciałam zaprosić na bazarek prowadzony przeze mnie na opłacenie DT Luny
[/FONT]
[FONT=Calibri][FONT=Verdana]może znajdziesz dla siebie cos ciekawego ...[/FONT][/FONT]
[FONT=Calibri][FONT=Verdana]polecisz jakiejś osobie ...[/FONT][/FONT]
[FONT=Calibri][FONT=Verdana]lub chociaż pomożesz mi w jego podnoszeniu ;) [/FONT][/FONT]
[FONT=Calibri][FONT=Verdana]http://www.dogomania.pl/threads/199547-***-R%C3%B3%C5%BCne-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dla-r%C3%B3%C5%BCnych-wiekowo-na-DT-dla-LUNY-do-21.01[/FONT][/FONT]
[FONT=Calibri][FONT=Verdana] [/FONT][/FONT]
[FONT=Calibri][FONT=Verdana]oraz na bazarek cegiełkowy - Gufiemu brakuje dosłownie wszystkiego....[/FONT][/FONT]
[FONT=Calibri][FONT=Verdana]http://www.dogomania.pl/threads/199565-Gufi-b%C5%82aga-o-wsparcie-!!!-choroba-sk%C3%B3ry-brak-funduszy-na-DT-cegie%C5%82kowy-do-21.01[/FONT][/FONT]
[FONT=Calibri][FONT=Verdana]Z góry gorąco dziękuję [/FONT][/FONT]
[FONT=Calibri][FONT=Verdana] [/FONT][/FONT]
[FONT=Calibri] [/FONT]
[FONT=Calibri] [/FONT]