Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 664
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zapraszam a racyej WYZWAM na dramatyczny watek zwierząt z dolnoslaskiej wsi, gdzie w srosku zimy, przy sniegu i minusowej temperwturze zwierzęta sa trzymana na łańcuchu od tak o np. pod drzewem :( Bez jakiegokolwiek schronienia, bez wody i jedzenia.

Wiele psow czeka na dt na juz, jest tez krowa i byk :(

Prosze wejdzcie i pomozcie jak tylko umiecie. Watek ma zaledwie kilka stron, tak malo ludzi o nim wie a te zwierzeta bez naszej wspolnej pomocy zgina.
http://www.dogomania.pl/threads/197214-Pilnie-potrzebny-DS-dla-2-krów-i-DT-dla-wielu-psów!

Posted

Miałam Was poinformować o interwencji w sprawie krówek.
Właściciel zmniejszył ilość z 16 do 10. Reszta została sprzedana.
Kontaktowałam się z pracownikiem Wydziału Rolnictwa w Gminie, poinformowałam o całej sprawie, o planowanym odbiorze i medialnym wymiarem tej interwencji.
Pani z Wydziału udała się wraz z wójtem na miejsce i przekazali mi, że w tym budynku pojawiły się ściany (plandeki). Jeśli zajdzie taka potrzeba krowy mogą zostać umieszczone u sąsiadów na czas zimowy.
Właściciel starał się o dotacje z agencji restrukturyzacji, więc powinna powstać nowa stodoła, część materiałów było podczas mojej ostatniej wizyty.
Gmina wykazuje chęć pełnej współpracy w tej sprawie, co mnie osobiście cieszy.
Za dwa tygodnie wybiorę się tam na wizytę kontrolną.

Posted

Ostatnio jak byłam to zajmowaliśmy się głównie krowami, co do psiaków to będę chciała zabrać i wysterylizować sunię.
Są tam jeszcze dwa psy. Za dwa tygodnie akcja psy.

Posted

Psiaczki przeżyją, bo miały tam budki, ale porozmawiam z nim o nich, może zgodzi się oddać jakiegoś. Zawożę tam jedzenie dla psów innemu facetowi to jak będzie potrzebował to też mu pomogę z karmą.

Posted

KOCHANI!
Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę WAM WSZYSTKIM
zdrowia, szczęścia, wszelkiej pomyślności,
codziennej radości i uśmiechu na twarzy,
bezkresu dobra za pomoc, którą niesiecie innym istotą
i spełnienia najskrytszych marzeń.

Dziękuję WAM za wsparcie i serce jakim obdarowywaliście mnie każdego dnia.

Posted

:tree1::x-mas::x-mas:I cały "lasek brzozowy"życzy Franusiowym cioteczkom Zdrowych Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia:tree1::santagri::santagri::x-mas::calus::calus:i mocno z całych sił ściska!!!

Posted

Jak obyczaj każe stary, według przodków naszej wiary, pragnę złożyć Wam życzenia w dniu Bożego Narodzenia. Niech ta gwiazdka betlejemska, co przyświeca nam o zmroku doprowadzi Was do szczęścia w nadchodzącym Nowym Roku.

Posted

Temidko tam są trzy szczeniaczki może mogłabym pomóc na DT jakoś bym je przetrzymała w letniaczku bo mi się serce kroi juz napisałm na tamtym wątku!chyba ,że ktoś je już wziął!