Temida Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Franuś to niezwykły, łagodny pieseczek odebrany w trybie interwencji ze względu na złe warunki życia. Jest to średniej wielkości piesek (do kolana), beżowej barwy, szorstkowłosy, ma ok 1-2 lata. Franek akceptuje inne zwierzaki, jest bardzo grzeczny i przyjacielski. Zabrany z tragicznych warunków aż wtulał się z wdzięczności. Piesek został zaszczepiony i odrobaczony. PROSIMY O PODAROWANIE MU BEZPIECZNEJ PRZYSTANI. Do poniedziałku przebywa w hotelu dla zwierząt w Radomsku. Później miał trafić do schroniska ze względów finansowych, ale na razie pojedzie do sylwiaso. Wszelkie sugestie i pomoc mile widziana. Prosimy o pomoc finansową dla FRANKA. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Kontakt w sprawie adopcji: tel. 507 180 857 lub e-mail: [email protected] Możliwa organizacja TRANSPORTU. POMOC FINANSOWA DLA FRANKA: Proszę o wpłaty na to konto: WET-MED lek. wet Marek Dobrowolski ul. Słowackiego 32 97-500 Radomsko [FONT=Arial]PROSIMY O WPŁATĘ NA KONTO:[/FONT] [FONT=Arial]75 1020 3958 0000 9802 0064 3999[/FONT] [FONT=Arial]Z dopiskiem: Dla Franka + NICK Dziękujemy [/FONT] Miesięczny koszt utrzymania Franka: 250zł. Deklaracje stałe: pola53 20zł. Wpłaty: irenaka 150zł. p. Renata 300zł. Joan51 10zł. K.E 60zł. wiga138 150zł. Ewa&Duffel 20zł. ela40 20zł. szafranekm 10zł. manforte 50zł. gorki330 50zł. irenaka 20zł. wiga138 50zł. katarzyna09 30zł. BLUEBERRYKISS 160zł. (na kastrację) Gosia121 10zł. Asiaczek 20zł. ela40 20zł. Alexandra29 25zł. MARUDA666 30zł. ELA40 30zł. pola53 20zł. AGNES325 15ł. megi_winters 20zł. ŁAGIEREK 30zł. duduson13 20zł. od Bilbo 40zł. Alexandra29 34zł. pola53 20zł. Dorota A. 10zł. ela40 30zł. andegawenka 50zł. Razem: 1479zł. OBECNIE ZOSTAŁO: 14zł. Wydatki: 100zł. transport (Radomsko-Łowicz) 160zł. hotel w Radomsku, szczepienie i odrobaczenie 250zł. (od 23.10) hotel u sylwiaso 330zł. wysłane na kastrację, pobyt po zabiegu i badania. (całość wyszła 276zł.) 250zł. (zapłacone 21.11) hotel u sylwiaso 250zł. (zapłacone 21.12) hotel u sylwiaso 400zł. (transport Łowicz-Kraków) http://www.psubraty.net.pl/plakaty/franek.jpg Quote
Temida Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Wykonałam ogłoszenia na stronach: 1. www.adin.pl 2. www.olx.pl 3. www.gumtree.pl 4. www.kupsprzedaj.pl 5. www.ale.gratka.pl 6. www.szerlok.pl 7. www.adopcjapsa.pl 8. www.kupiepsa.pl 9. www.przygarnijzwierzaka.pl 10. www.kokosy.pl 11. www.morusek.pl 12. www.adopcje.org 13. www.ojej.pl 14. www.owi.pl 15. www.cwirek.pl 16. www.aukcjezwierzat.pl 17. www.psiamania.pl 18. www.cafeanimal.pl 19. www.petsy.pl 20. www.sprzedasz.pl 21. www.pajeczyna.pl 22. www.pineska.pl 23. www.najpewniej.pl 24. www.neeon.pl 25. www.petworld.pl 26. www.hodowcy.com.pl 27. www.tusprzedaj.pl 28. www.zwierzeta.hiperogloszenia.pl 29. www.oglosze.pl 30. www.zwierzeta.swiatogloszen.net.pl 31. www.facebook.pl (ogłoszenie w grupie Podziel się ze zwierzem) 32. www.drobne.centrumofert.pl 33. www.top-ogloszenia.com 34. www.autogielda.pl 35. www.tablica.com Quote
Alexandra29 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Boziu nastęona bida. I co teraz? Nie mamy dla niego miejsca w hoteliku? Quote
Temida Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Na ten hotelik nas nie stać Olu, byłby to koszt ok. 580zł. miesiąc Quote
Alexandra29 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Temida napisał(a):Na ten hotelik nas nie stać Olu, byłby to koszt ok. 580zł. miesiąc Ojej czemu taki drogi/ ? A nie ma miejsca gdzie Lonia i Lenka lub tam gdzie są inne Twoje pieski? Quote
sylwiaso Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Alexandra29 napisał(a):Ojej czemu taki drogi/ ? A nie ma miejsca gdzie Lonia i Lenka lub tam gdzie są inne Twoje pieski?Temidko jak bardzo mi szkoda tej psinki:-( jakie on ma smutne oczki!!!Ale dziękować Bogu uratowałaś go z tej tragedii widać to na zdjęciach!Działaj! pomogę w miare możliwości finansowo!Wiesz,że bym go wzięła do siebie tylko nie mam już gdzie!:-( Quote
Temida Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Wiem Sylwio, jakby Iksik pojechał to może dałoby radę :) Oluś no właśnie tam mi tak doktor wyliczył, może dlatego że ja tylko pomagałam przy interwencji a decyduje koleżanka (zniżkę na hotel mam ja), nie wiem. Całe szczęście że jest zabrany, a ja już na pewno co wymyśle. Nigdy nie zostawiam moich psiaków w schronisku jak wiecie tylko szukam im domków. Cos się musi wyklarować. Quote
sylwiaso Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Temidko tylko u mnie jest taka sprawa,że Kora 78 ma u mnie zaklepane miejsce dla pieska!!!ja już jej potwierdziłam!!!Boże kochany co tu z tą psinką zrobić?Ja też będę myśleć! Quote
Temida Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Myśl kochanie, w razie co i tak go wyciągniemy z tego schronu. Jakby mnie już coś poszło byłoby łatwiej. Quote
sylwiaso Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Jak on ten pysio opuścił!!!aż łza sie w oku kręci!!! Quote
Alexandra29 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Wiecie co ja przez te bidy normalnie nie funkcjonuję. Myślę o nich o kazdej porze. Płakać mi się chce jak pomyślę jak im zle, jak zimno. Ile na tym zasranym świecie jest biednych zwierząt, maltretowanych, bezdomnych, głodnych, zmarzniętych. To straszne.... Moj mąz stwierdził ze dla mnie zwierzęta są ważniejsze niż ludzie i nie mam szacunku do ludzi. Taka jest prawda. Nie mam szacunku dla ludzi którzy nie lubią zwierząt i zle je traktują. Może jestem inna - ale co ja zrobię jak ja tak bardzo kocham zwierzęta i to bardziej niż ludzi:-( Jak mogę pomóc. ogłoszenia temidka już zrobiła........ Temidko a jak z alegro dla dziewczynek i tego chłopczyka? Quote
irenaka Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Temido, może spróbuj go choć kilka dni przetrzymać w tym hotelu. Podaj mi konto na mail, prześlę Ci dla małego 150,00 jednorazowo. Wrzucę go na wątek BDT. Quote
Temida Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 Irenko dzięki wielkie :) Potrzymanie go parę dni bardzo pomoże w szukaniu innego rozwiązania. Konto Ci wysyłam i w razie co podaję też na 1-szej. Quote
sylwiaso Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Dziewczyny to za ile dni to 150zł!bo to jest bardzo dużo pieniążków!!! Quote
Temida Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 Sylwusia dużo bardzo!!!! I u Ciebie by na długo starczyło, a tu tak gdzieś do następnej środy (ok. 27.10). Może jeszcze ktoś się dorzuci. W tym czasie proszę o intensywne myślenie nad ewentualnym miejscem jego pobytu. Ze swojej strony załatwię ogłoszenie ze zdjęciem w Gazecie w Radomsku na czwartek. Quote
irenaka Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 sylwiaso napisał(a):Dziewczyny to za ile dni to 150zł!bo to jest bardzo dużo pieniążków!!! Temida napisał(a):Sylwusia dużo bardzo!!!! I u Ciebie by na długo starczyło, a tu tak gdzieś do następnej środy (ok. 27.10). Może jeszcze ktoś się dorzuci. W tym czasie proszę o intensywne myślenie nad ewentualnym miejscem jego pobytu. Ze swojej strony załatwię ogłoszenie ze zdjęciem w Gazecie w Radomsku na czwartek. Dziewczyny, bez cudów. Dużo kasy to może i jest, ale ja sobie właśnie zrobiłam najfajniejszy prezent imieninowy. Kaska jest od mojego męża, więc mogę wydać na co chcę i jak to ze świrami bywa;) wydałam na psa. Napisałam też do jednej z dziewczyn w Krakowie z zapytaniem o DT. Co najwyżej Amandzie grozi ;) wycieczka do Krakowa. A jak z miejscami u Ciebie Sylwio? Quote
sylwiaso Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Temidko jeżeli to jest hotelik w którym psinka będzie wewnątrz to może i takie pieniążki trzeba płacić,ale i tak dla mnie to bardzo drogo i za takie bidule nie powinni brac aż tyle pieniążków!!!!!!nie może mi ta psina wyjść z głowy i takie warunki w jakich żył!Temidko jedynie mogę zrobić tak żeby mu pomóc na troszkę mogłabym go przetrzymać razem z Niunią w letniaczku dołożyłabym jeszcze na kanape drugą kołdrę Niunia jest bardzo ugodowa nie gryzie psiaków może by dali radę pobyć troszkę razem!do momentu znalezienia hoteliku z kojcem.pomyślcie cioteczki!!!!!!!!mam nadzieję,że mąż nie wymelduje mnie z domu!!! Quote
rita60 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Jestem,on jest taki w typie border teriera:roll:zobaczcie same. Quote
Temida Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 Dzięki Sywuś :loveu:, myślimy wszyscy usilnie cały czas. Masz Małgosiu rację, jest spora podobizna, nawet bardzo. Quote
majqa Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 sylwiaso napisał(a):(...) Temidko jedynie mogę zrobić tak żeby mu pomóc na troszkę mogłabym go przetrzymać razem z Niunią w letniaczku dołożyłabym jeszcze na kanape drugą kołdrę Niunia jest bardzo ugodowa nie gryzie psiaków może by dali radę pobyć troszkę razem!do momentu znalezienia hoteliku z kojcem.(...) Jesteś niemożliwa! :-) Quote
sylwiaso Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Cioteczki!Majcia!ja już całkiem ogłupiałam!biorę strzelbę i idę polować na idiotów którzy tak niszczą te biedne zwierzęta!!! Quote
sylwiaso Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Prosze wypowiedzcie się o tym miejscu letniaczkowym u mnie czy może być!!!nie będzie to miejsce za 150zł na 10 dni w pięknym hoteliku!!ale jeżeli się zgadzacie to jest moja jedyna pomoc!ta psina na tych zdjęciach rozłożyła mnie na łopatki!!!! Quote
Recommended Posts