Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 858
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AgaiTheta napisał(a):
Bytom czy macie boksie? Ogłoszenia ponoć poszły dzisiaj w gazecie, że macie w schronie boksery?

byłam tam ostatnio po male koty , ale mieli je przy biurze i nie wchodzilam , najlepiej wie mona 4!!!

Posted

Byłam w zeszłym tygodniu w Bytomiu i była jedna bokserka (tzn. ja widziałam jedną). Jest jej zdjęcie w piatkowej gazecie wyborczej. Zółta, drobniutka i młodziutka sunia. Strasznie słodka i taka nieszczęsliwa. Na mój widok podeszła do ogrodzenia i tak stała ze spuszczoną głową, nawet na mnie nie spojżała. Widać było, ze strasznie cierpi. W boksie przebywała z innym, czarnym, kudłatym psem. Ten czarnuch, gdyby mógł, przecisnąłby się przez ogrodzenie, zeby tylko go pogłaskać. Nigdy nie widziałam psa tak bardzo cieszacego się na widok ludzi.

Wandul, wziełaś te 3 słodkie kicie do siebie?
Wiesz może co ze szczeniakami, które też mieszkały w biurze?

Posted

Kati napisał(a):
Byłam w zeszłym tygodniu w Bytomiu i była jedna bokserka (tzn. ja widziałam jedną). Jest jej zdjęcie w piatkowej gazecie wyborczej. Zółta, drobniutka i młodziutka sunia. Strasznie słodka i taka nieszczęsliwa. Na mój widok podeszła do ogrodzenia i tak stała ze spuszczoną głową, nawet na mnie nie spojżała. Widać było, ze strasznie cierpi. W boksie przebywała z innym, czarnym, kudłatym psem. Ten czarnuch, gdyby mógł, przecisnąłby się przez ogrodzenie, zeby tylko go pogłaskać. Nigdy nie widziałam psa tak bardzo cieszacego się na widok ludzi.

Wandul, wziełaś te 3 słodkie kicie do siebie?
Wiesz może co ze szczeniakami, które też mieszkały w biurze?
ja byłam przed Tobą , zabrałam jedną kotkę , 3 niestety zostały!!! kotka ma już domek , o tych 3 nadal myślę , ale nie wydalam finansowo , utrzymanie w tej chwili dodatkowo jednego psa i 7 kotow na tymczasie kosztuje , a oni mnie za koty normalnie kasują , min 10 zl

Posted

pajda_pr napisał(a):
Kochani,

bokserka znalazła dom u nas, w Katowicach. Jest najcudowniejszym psem pod słońcem - grzeczna, wesoła, brak w niej jakiejkolwiek agresji. Nazwaliśmy ją Pajda. W najbliższym czasie - kiedy tylko nauczymy się, jak to zrobić - postaramy się wkleić kilka zdjęć.
Pozdrawiamy serdecznie,

Szczęśliwi właściele Pajdy (Basia%R.)
cieszę się , ze psiaczek poszedl do nowego domku , bo to wszystko tylko ladnie wygląda!!!

Posted

wandul 66 napisał(a):
ja byłam przed Tobą , zabrałam jedną kotkę , 3 niestety zostały!!! kotka ma już domek , o tych 3 nadal myślę , ale nie wydalam finansowo , utrzymanie w tej chwili dodatkowo jednego psa i 7 kotow na tymczasie kosztuje , a oni mnie za koty normalnie kasują , min 10 zl

:crazyeye:czy ja dobrze to zrozumiałam,czy źle intrpretuję?? jak to Cie kasuja??

Posted

Nieraz zabieralam z tego Schroniska PSY i KOTy na Tymczas,zawsze kasują.za KOTA 10 zl PSA 30-50 zl

Ich to nieobchodzi ,ze to zwierzak tylko na tymczas!!! taka mają stawke i tyle pobierają.

Czasem,gdy bylo przepelnienie w kociarni to wydawali zadarmo.

Posted

Ale to każą wypisywać umowy adopcyjne? zamiast się cieszyc że zwierzak nie musi się męczyć w schronie to jeszcze o kase krzyczą... :roll:

Posted

kotek zabrany przeze mnie ze schroniska odszedł , był zatruty trutką na szczury , nowi właściciele są zrozpaczeni , a diagnoza jest potwierdzona wynikiem sekcji zwłok!!!! kot po kwarantannie - więc był tam co nalmniej 2 tygodnie -ciekawe , skąd u niego ta trutka??????????

Posted

wandul 66 napisał(a):
kotek zabrany przeze mnie ze schroniska odszedł , był zatruty trutką na szczury , nowi właściciele są zrozpaczeni , a diagnoza jest potwierdzona wynikiem sekcji zwłok!!!! kot po kwarantannie - więc był tam co nalmniej 2 tygodnie -ciekawe , skąd u niego ta trutka??????????

Jestem w szoku...Loa-a kto ma za to odpowiadać, jeśli nie schronisko?!

Posted

Ja wiem jakie to schronisko ma opinie i wiem,że najprawdopodobniej to co sie stało jest sprawką tejze placówki. Tylko po co cos takie robić? myslą, że właściciele sie po nowego kotka zgłoszą?? i kolejny pójdzie i umrze, a potem po kolkejnego, czy jak? czy to tylko taka ich "zabawa" .... nie rozumiem sensu takie postepowania i w ogóle boje się je poznać. No i czy jest 100% pewqnosci, czy wczesniej to się zdazyło?moze jednak kicia gdzieś przypadkiem wcioł trutke....tak sobie mysle ale sama w to nie wierze

Posted

dlatego wiem ,że nic się nie da zrobić , pewnie po schronisku biega wciąz stado szczurow , a oni mogą powiedzieć ,że kot zjadl przypadkowo trutkę , albo , że przyszedl już taki!!!tam jest zerowa ewidencja psow o kotach nie wspomnę!!!tak mi żal tej kici i tych ludzi!!! to było ich pierwsze zwierzątko!!!

Posted

Jednego zwierzatka nie można nagle zastapic drógim...ale może widzac co czeka tam te kicie Państwo zdecyduja się URATOWAĆ jednego z maluszków????

Posted

Wiadomośc od pana ktory dzwonil do mnie wczoraj od kotka - nie ma ani jednego malucha w schronisku- wyadoptowane - oby , oby , i żeby nie skończyly jak ta kicia!!!! Brak mi już słów i sama nie wiem , co robić!!! Nic im się nie udowodni- ciekawe , jak te kicie długo pożyją w nowych domach i ile zarobią na nich okoliczni weci!!!

• 2 weeks later...
Posted

Nie lubię wchodzić do tego wątku. Moje miasto - Bytom. Moja dzielnica - Miechowice. I to schronisko, które tak dobrze rokowało :(

Ale właśnie przyszedł mi do głowy pomysł! Wandul, kto u Was wygrał wybory? Jednym z kandydatów był Piotr Koj - mój były drużynowy. Jeśli wygrał, może mogłabym odnowić starą znajomość i jakoś pomóc...

Posted

Wybory wygral KOJ:lol:
a w schronisku coraz gorzej!! tam niema problemow finansowych!!!!!! psy glodne niechodza!! jedyny problem z Obsluga tego schroniska!!

Tam liczy sie tylko kasa,a nie zwierzaki,one tam sa mniej wazne:angryy:

Posted

Czy te kolaczki z pierwszej strony jeszcze są w schronisku? Przepraszam, ale nie mam siły tego wszystkiego czytać :shake: :shake: :shake: , a w Jaworznie pani szuka psa, który przypominałby collie.