Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie, po prostu ostatnio tam bylam kilka razy i sie minimalnie orientuje co i jak.

Dobrze ze w bytomiu gdy wydaja psa a nawet osoba bioraca jest pelnoletnia np 20, 25 lat a mieszka dalej z rodzicami to musi miec zgode rodzicow i z nimi przyjechac( przynajmniej jednym). Lepiej bo psy nie wracaja gdy sie komus nie spodoba... Wiem bo tak mial moj chlopak mimo ze pelnoletni musielismy sie wracac po mame Tzta ;]

• Replies 858
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

diabelkowa napisał(a):
nie, po prostu ostatnio tam bylam kilka razy i sie minimalnie orientuje co i jak.

Dobrze ze w bytomiu gdy wydaja psa a nawet osoba bioraca jest pelnoletnia np 20, 25 lat a mieszka dalej z rodzicami to musi miec zgode rodzicow i z nimi przyjechac( przynajmniej jednym). Lepiej bo psy nie wracaja gdy sie komus nie spodoba... Wiem bo tak mial moj chlopak mimo ze pelnoletni musielismy sie wracac po mame Tzta ;]

u nas też tak jest i bardzo to popieram :cool3:

Posted

yoszko napisał(a):
Było z 8 osób,napewno niepełnoletnie.<br>
te osoby to dzieci z pogotowia opikunczego , dziewczyny głównie zajmują sie robieniem maslanych oczu do pielęgniarzy - ręce mi opadają , gdzie ich strona obiecana 2 lata temu???

Posted

wandul 66 napisał(a):
te osoby to dzieci z pogotowia opikunczego , dziewczyny głównie zajmują sie robieniem maslanych oczu do pielęgniarzy - ręce mi opadają , gdzie ich strona obiecana 2 lata temu???

i wszystko jasne :roll::roll::roll:

Posted

Moje drogie, welka prośba!

[SIZE="6"]W piatek na Stroszku zaginął piesek rasy shit-zu (lub shit-zu podobny, nie wiem dokłądnie) - 'czarny z krawatką', moze jest takowy w Bytomiu, albo moze ktoś wie o znalezieniu takiego?

Posted

A tak nawiasem, ten szczeniak z pierwszej strony, pierwszej fotki - największy, stojący za gromadką maluchów ma przewspaniały dom (ten taki czrno-podpalany, z dłuższa sierćią);) Przeżyłam szok, jak weszłam na wątek, popatrzyłam na zdjecia i tylko 'ooo to przeciez Sabcia, ale... no tak, zdjece sprzed 2 lat, a Sabcia od 2 lat w swoim super domku grzeje doopsko' xD

Sabcia jest moją sasiadką, no i koleżanką do zabaw mojej suczynki ;)

Posted

tyle dobrego :cool3:

Ostatnio byłam na chwilkę w Miechowicach..... Wyszedł do nas młody chłopak (nie miał chyba więcej niż 20 lat:roll:), podobno sami tacy tam pracują.... Widziałam jakiegoś sympatycznego amstafowatego psiaka, i jakiegoś psiaka po operacji oka, albo usunięte miał? :roll:

Posted

ATLANTYDA napisał(a):
W tą niedzielę 15 .06. 08 odbędzie się aukcja piesków ,schronisko będzie otwarte od 10.00-15.00.

oby jak najwięcej psiaków znalazło dobre domki ;)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='diabelkowa']co tam w bytomiu ?[/quote]

Co tu pisać byłam w schronisku w dniu tej akcji ,psów dużo o wiele za dużo :shake::roll:.Sezon wakacyjny rozpoczęty :mad::mad::mad:.Kilka poszło do adopcji :roll:.
Był też pieski z naszej okolicy które jeszcze ostatnio biegały wolno po ulicy w obróżkach jednego znam był takiego starszego pana .Niestety nie wiem ale chyba ten pan zmarł a piesek pod most:shake: .
Kotów też sporo ale w tym wybiegu mają całkiem fajnie i w porównaniu z psami bardzo dobrze wyglądają .
Był jeden husky bardzo smutny i zrezygnowany ,sporo onków i onko podobnych ,oraz asty czy w typie ,ale te w oddzielnych kojcach .Dzięki temu można było je dobrze obejrzeć .Zdjęć nie robiłam .Jedne pieski usilnie proszące o zabranie inne zrezygnowane w kąciku :-(
Na pewno mile widziana jest pomoc w postaci karmy ,kocy smyczy ,środków czystości lub wpłat na konto .Z tych pieniążków zwierzęta mają być kastrowane ,sterylizowane podobno .
Ja nie dysponuję na tyle czasem żeby wybrać się na rozmowę do kierownictwa i zaproponować stałą pomoc :oops:.
Jedyne co mogę aktualnie zrobić to coś zawieźć do schronu jak uzbieram wśród znajomych .
Stronka schroniska w przebudowie ,można się też dowiedzieć o możliwość wirtualnych adopcji :roll:
W ogóle to jestem zła na siebie bo serce podpowiada żeby zabrać choć jednego lecz zdrowy rozsądek mówi nie :shake:

Posted

a nie wiesz czy taka suczka z boksu 35(?) w kazdym razie ostatniego w tym rzedzie jest tam jeszcze? Jest taka owczarkowata z troche dluzszym wlosem podobna do mojego psa z podpisu. Duza.

• 3 weeks later...
Posted

Witam

Opisze wam zdarzenie jakie mialo miejsce w ten poniedzialek w Bytomskim Schronisku.

Trzy dziewczynki pochodzenia Koreanki w ieku 8.12.13 lat zaopiekowaly sie sie blakajacym od miesiecy po Piekarach Slaskich kundelkiem, Zlapaly psa wykapaly przetrzymaly przez noc i rankiem zawiozly do Bytomskiego Schroniska,jechaly trzema autobusami prawie 8 km.
Gdy dotarly do schroniska i opowiedzialy starszej pani ktora tam pracuje historie psa, ta zamiast im podziekowac ze z tak daleka przywiozly, psa.zrobila im wanture!!

Kto wam kazal tego psa lapac.......to napewno was pies ,zaczely sie wakacje i psa oddajecie...... jak mozna oddac swego psa!.... itp Na koniec owa pani zabrala psa przeciela nozyczkami obroze jaką dzieci psu zalozyly i powiedziala .... a to mozecie sobie wlozyc!!!!!!!!

Dziewczynki wrocily do domu z lzami w oczach ,oburzone z niesmakiem jak zostaly potraktowane, mama jednej zdziewczynek zadzwonila do schroniska i podziekowala kierownictwo za takie potraktowanie dzieci,

To zajscie zostanie opisane w gazecie Zyciu Bytomskim matka dziewczynek tego niedaruje.

A ja napisze tylko tyle WSTYD i HANBA dla schroniska!!! dajecie wspanialy przyklad mlodzierzy:shake:

Posted

Masz racje ,tylko zeby byly na bierzaco wstawiane nowe fotki,bo te co sa to nieaktualne.

Ostatnio zakladalam stronke na forum bytomia prosilam schronisko o aktualne fotki ale sie niedoczekalam ,a szkoda,bo malo kto wie jakie sliczne pieski sa w naszym schronisku.A sama zdjec bez zgody kierownictwa robic niemoglam.

Posted

Do nas dzisiaj dzwonił facet z Bytomia, że mu nie chcą przyjąć psa, powiedzieli, że powiatowy lekarz wetynarii zabronił :roll:
Podobno o tym facecie ma być jutro po 18 na TVP3.....

Posted

Nie wiem jak na dziś wygląda sytuacja ale naprawdę ostatnio jak byłam było bardzo dużo psów w boksach po 6- 8 ale w niektórych może i więcej tych mniejszych .
Patrol interwencyjny widzę często na terenie miasta, a psów biegających bez opieki wcale nie ubywa :shake::shake::shake:

Posted

Mysia_ napisał(a):
Do nas dzisiaj dzwonił facet z Bytomia, że mu nie chcą przyjąć psa, powiedzieli, że powiatowy lekarz wetynarii zabronił :roll:
Podobno o tym facecie ma być jutro po 18 na TVP3.....

Bytom za przyprowadzenie psa do schroniska pobiera oplate 100zl!! plus ksiazeczka zdrowia z aktualnymi sczepieniami! Co maja zrobic ludzie ktorzy tych 100 zl niemaja? wypuscic psa na ulice czy uwiazac w lesie? Ja rozumiem ze schronisko potrzebuje pieniedzy,ale tak niemozna.Ludzie wola psa wypuscic niz odprowadzic do schroniska.

Malo kto z mieszkancow Bytomia wie ze mozna zadzwonic pod nr tel 986 .straz miejska ktora wysyla hycla bezplatnie!! zazwyczaj sa to pracownicy schroniska.

Posted

Tak ale z drugiej strony ludziom sie nie chce szukać domu dla psa i co najłatwiej do schroniska oddać .
Łatwo przyszło łatwo poszło ja uważam że 100 to i tak nie dużo, kary powinny być i wtedy ludzi może by sie bardziej zastanawiali a za porzucenie jeszcze większe.
Możecie sie ze mną nie zgodzić .
I uważam też że powinnien być obowiązek kastracji zwierząt zwłaszcza tych w typie różnych ras odgórnie nie zarejestrowany w związku jako hodowlany =kastracja\sterylizacja .Choć wiadomo ze pod płaszczykiem ZK różne przekręty też robią :roll:.
Może to by pomogło w walce z bezdomnością zwierząt :roll: