Jump to content
Dogomania

jak BORDER COLLIE z rozszczepem podniebienia - w DT - szukamy DS. Ma dom

Recommended Posts

Posted

[quote name='Porta Nigra']Może być taki tekst do ogłoszeń?

[FONT=Trebuchet MS]Rufi to około 6 miesięczny piesek w typie border collie. Śliczny, puchaty szczeniak, który zamiast do nowego, kochającego domu trafił do schroniska. Dlaczego??? Prawdopodobnie, dlatego, że Rufik urodził się z wadą – rozszczepem wargi i podniebienia. Rufikowi nie przeszkadza, to jak wygląda, a jego wada nie rzuca się w oczy. Czasami przekrzywia śmiesznie główkę w prawo, żeby się czemuś przyjrzeć, ale generalnie świetnie sobie radzi. Został przebadany na UP u neurologa dr. Wrzoska, diagnoza – drobne zmiany neurologiczne w tym występujący czasami oczopląs, są wrodzone i nie przeszkadzają psu w normalnym funkcjonowaniu. Rozszczep również w niczym mu nie przeszkadza, pies normalnie je i pije.[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]Rufi jest w DT we Wrocławiu, gdzie ma szansę na resocjalizację, codziennie spotyka nowe psy, nowe wyzwania, coraz lepiej sobie radzi, ale potrzebuje przede wszystkim swojego człowieka, swojego domu, kogoś, komu nie przeszkadza jego drobna wada i pokocha go takiego, jaki jest.[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS] Kontakt w sprawie adopcji Rufiego : [/FONT][FONT=Trebuchet MS][email protected][/FONT][FONT=Trebuchet MS] , tel. 606 457 650. [/FONT]

Tutaj dałam tekst i namiary na mnie! Dzięki bardzo!!!! Ja nie umiem robić ogłoszeń, a na bazarku gdzie kupiłam ogłoszenia kolejka przede mną się wciąż wydłuża.

• Replies 357
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Calibri]ROZLICZENIE[/FONT]
[FONT=Calibri][/FONT]
[FONT=Calibri]WPŁATY:
Z mojego bazarku :[/FONT]

[FONT=Calibri]1. orfiko – 50 zł[/FONT]
[FONT=Calibri]2.cytryna 1234 – 50 zł[/FONT]
[FONT=Calibri]3. Diora – 50 zł[/FONT]
[FONT=Calibri]4. bonsai – 50 zł[/FONT]
[FONT=Calibri]5. masienka – 50 zł[/FONT]
[FONT=Calibri]6. ewa&duffel – 50 zł[/FONT]
[FONT=Calibri]- od Andrzeja M z forum BC - 50 zł[/FONT]
[FONT=Calibri]- z bazarku Jaszy 30 zł[/FONT]
[FONT=Calibri]Shania - 50 zł[/FONT]
[FONT=Calibri]RAZEM - 430 zł[/FONT]
[FONT=Calibri]DZIĘKUJEMY !!! [/FONT]

[FONT=Calibri]WYDATKI :[/FONT]
[FONT=Calibri]Konsultacja u dr. Wrzoska - 85 zł[/FONT]
[FONT=Calibri]Karma Arion Puppy 3 kg - 28 zł[/FONT]
[FONT=Calibri]Tabletka na odrobaczenie - 12 zł[/FONT]
[FONT=Calibri]Karma Arion Puppy 15 kg - 100 zł[/FONT]
[FONT=Calibri]Antybiotyki na przeziębienie 3 x - 50 zł[/FONT]
[FONT=Calibri]Szczepienie - 55 zł [/FONT]
[FONT=Calibri]Ogłoszenia – 10 zł[/FONT]
[FONT=Calibri]RAZEM – 340 zł[/FONT]

ZOSTAŁO - 90 ZŁ

Posted

może :-)

Dostałam dziś maila w sprawie Rufika, wszystko brzmi rewelacyjnie!!! :-D Trzymajcie kciuki, może się jednak uda chłopakowi święta spędzić w nowym domku, z ogródkiem, z dwoma psiakami, kotami i kochającymi ludźmi do kompletu :-D

Posted

Pani zdecydowała się na Rufika :-) Wie już o nim chyba wszystko i nadal go chce :-D Jutro koleżanka zrobi jeszcze wizytę przedadopcyjną, ale wszystko wskazuje na to, że będziemy szukali transportu do Warszawy :-)

Kastracji dopilnujemy już w nowym domu, bo dałabym Rufikowi jeszcze z miesiąc dwa, na zaaklimatyzowanie i dorośnięcie. Pani zgadza się, a nawet jest za zabiegiem, oba jej pieski, a także koty są wysterylilowane.

Bardzo, bardzo się cieszę!!!!!!!!!!!! Już traciłam nadzieję, że ktoś fajny pokocha Rufika.

Posted

A ja dostałam takiego maila:
Witam !

Piszę do pani z kilkoma pytaniami. Mój kolega zainteresowany jest
wzięciem tego psiaka, jednak nie zna się za bardzo nad psami i opieką
nad nimi, więc prosił mnie, o przeprowadzenie pewnego rodzaju
"wywiadu". Po prostu chciał, żebym zapytała o kilka podstawowych
rzeczy.

A rzeczą podstawowa w tym przypadku są koszy leczenia Rufiego. Jak
rozumiem, zwierzak potrzebuje operacji rozszczepionego noska i wargi.
Dodatkowo dochodzi neurolog. Czy wie pani, jakie byłyby koszty wizyt u
weterynarza w takich sprawach ? Czy pies ten może mieszkać w
mieszkaniu, jeśli zapewni się mu dużo spacerów ? Dodam jeszcze, ze mój
kolega ma 15 lat, czy piesek będzie odpowiedni dla niego (oczywiście
wszystkie koszty pokryliby rodzice).

Byłabym wdzięczna, za szybką odpowiedź.
A..... Martyna.

Napisałam, że skoro chłopak ma 15 lat, to jego rodzice powinni się skontaktować z Tobą.
Napisałam też, że Ryfi jest po konsultacji z neurologiem i nie potrzebuje operacji.
Podałam Porta Nigra Twój numer telefonu.
Jeżeli zadzwonią i okażą się fajnym domem, to skoro Rufi potencjalnie już na wylocie, to polećcie może innego psiaka.
Może tak być?

No i trzymam kciuki za dom w Warszawie!

Posted

tak, jest Rufik ma domek, teraz tylko transport na zostanie do zorganizowania :-) Jeśli ktoś do mnie będzie dzwonił będę proponowała inne psiaki, zawsze tak robię ;-)
Może ten 15 latek, jeśli rodzice będą gotowi wziąć na siebie odpowiedzialność, byłby dobrym przewodnikiem mixa sznaucerki z tego wątku : http://www.dogomania.pl/threads/196977-Z-łóżka-na-ulicę-czyli-dwuletnia-kudłata-suczka-KORA-szuka-domu/page2 , będę proponować.

Posted

Cieszę się Rufi!

Jeżeli ktoś jeszcze zadzwoni proponuj według uznania Porta - oczywiście.

Mam nadzieję, że zima odpuści troszkę i mały szybciutko pojedzie do nowego domu.

Posted

[SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#ff0000]:x-mas::x-mas::x-mas: Witam i [/COLOR][COLOR=lime]zapraszam [/COLOR][COLOR=#ff0000]na świąteczny [/COLOR][COLOR=lime]bazarek [COLOR=#ff0000]prezentowy [/COLOR]u [COLOR=red]ŚW. MIKOŁAJA[/COLOR] [/COLOR][COLOR=#ff0000], [/COLOR][COLOR=lime]znajdziecie[/COLOR][COLOR=#ff0000] tam filmy,[/COLOR][COLOR=lime]książki[/COLOR][COLOR=#ff0000](dużo dla dzieci),[/COLOR][COLOR=lime]gry[/COLOR][/FONT][FONT=Arial Black][COLOR=#ff0000],ciuchy :tree1::tree1::tree1:[/COLOR][/FONT][/SIZE]

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/197622-Bazarek-u-Św.MIKOŁAJA-z-prezentami-dla-Wszystkich-do-12-XII-godź-12.00?p=15865377#post15865377"][B][COLOR=black]http://www.dogomania.pl/threads/197622-Bazarek-u-Św.MIKOŁAJA-z-prezentami-dla-Wszystkich-do-12-XII-godź-12.00?p=15865377#post15865377[/COLOR][/B][/URL]