Porta Nigra Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 ja się chętnie spotkam z Wami we Wrocku... Quote
karusiap Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 missieek napisał(a):mamy termin na czwartek na godz 12 czy ktos np z kr mialby mozliwosc pojechac ze mna? bedzi mi smutno robic 500km w pojedynke :sadCyber: no nie liczac futer Popieram prosbe. Zawsze razniej z kims jechac.Missieek bierze dwa psiaki,pomoc sie przyda. Ja bym strasznie chciala jechac...tylko termin kurcze, no nie mam jak:( Quote
malawaszka Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 halo halo czy ktoś pojedzie z missieek :modla: Quote
Koszmaria Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 czy u psów nie robi się takiej korekcji jak u ludzi? osobiście mam kolegę który miał na to zabieg jak był malutki,szczeniaczek też nie mógłby takiego mieć? inna rzecz-on naprawdę wygląda jak bc,może on został wywalony do schronu z pseudo? Quote
Jasza Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Kciuki za czwartek. Ja mam co prawda tylko dwa psy, ale 34 metrowe mieszkanko na czwartym piętrze i męża, który nie chciał mieć ŻADNEGO psa. No i Reksa agresora, który by zjadł Rufika... Ale mały jest cudny i musi znaleźć najlepszy z możliwych domów. Nieważne, czy z takim noskiem, czy z poprawionym. Żeby tylko był zdrowy. Quote
missieek Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 czy ktos z Wroclawia mialby mozliwosc przetrzymac od czwartku do soboty nieduza staruszke suczke? ma trafic do nowego domu do Poznania, nowa Pani moze dojechac pkp do Wroclawia ale z racji tego ze pracuje w gre wchodzi sobota a ja moge suczke dowiezc w czwartek, skoro juz jade z Rufim i Agentem Quote
malawaszka Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 o taka malutką staruszkę Pepuszkę :loveu: Quote
Jasza Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Matko, jak moja Miśka na starość,j ak sobie łapeczki "schodzi".... Może Naa mogłaby? Quote
Porta Nigra Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Niestety wyjeżdżam na weekend i nie mogę wziąć suni. Natomiast prawie na pewno mam DT da Rufika :-D i to superowy, borderowy :-), u osoby zajmującej się szkoleniem psów. Domek, wybieg, trzy bordery, a ja będę dochodząca i będę się młodziakiem zajmować, jak będzie trzeba wozić do weta. Czekam jeszcze na potwierdzenie na 100 %, ale decyzja już chyba zapadła ;-) Quote
karusiap Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Bede pytac o DT, jak u tej slicznoty kontakty z innymi psami i zostawanie w domu na pare dobrych godzin? Quote
Porta Nigra Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 DT potwiedzony! Maluch może zostać we Wrocku :-D Quote
karusiap Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Porta Nigra napisał(a):DT potwiedzony! Maluch może zostać we Wrocku :-D No pieknie!!!!:) Quote
Porta Nigra Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Na razie z mojego bazarku wpłynęło 100 zł, moglibyśmy za to kupić już młodemu jedzonko, jak przyjdzie reszta to będzie na szczepienia, odrobaczenia i co tam będzie trzeba... W razie czego będziemy robić kolejne bazarki. DT jest bezpłatny i to u osoby, która naprawdę zna się na psach. Myślę, że Rufik jak zdąży to przejdzie podstawowe szkolenie, chyba, że tak szybciutko znajdzie nowy domek, że nie zdąży ;-). Missiek daj znać jak się spotkamy w czwartek. Ja mogę przyjechać na Kliniki i pomóc Ci z psiakami. Quote
malawaszka Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 o rany Porta Nigra - trzymam :kciuki: Quote
karusiap Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Zeby sie wszystko udalo. Dzieki agamika, mala ma prawdopodobnie DT. Wyslalam miisiiek namiary. Quote
missieek Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 dziewczyny dzieki ze jestescie! bardzo sie ciesze z DT dla Rufika takiego wlasnie miejsca mu teraz trzeba, szkoleniowego :p tylko ostrzegam, na poczatku bedzie zaczepny do innych psow pewnie mozemy sie spotkac pod klinika tak 11:45 klinika chirurgii Uniwersytetu Przyrodniczego pl.Grunwaldzki 51 (wjechac od ul.Curie-Skłodowskiej w ulice Chałubińskiego i na koncu jest brama wjazdowa na kliniki, co pewnie wiesz) cieszy mnie tez dt dla Pepy jutro zadzwonie do Iwony ustale takze szczegoly z nowa Pania dla suczki tylko pytanie czy ktos pomoglby w sobote zawiezc suczke z dt na pkp?? Porta? Quote
Jasza Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 No ja nie mogę!!!! Porta Nigra........czarodziejko! Ale się cieszę strasznie!!! Będą relacje mam nadzieję?? I zdjęcia??? :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::bigcool::Cool!::bigcool::Cool!: Quote
Porta Nigra Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Będę jutro o 11.45 pod kliniką, gdzieś w okolicach bramy będę się kręcić. Oczywiście wiem gdzie :-D Zapisuję na wszelki wypadek Twój numer te. i podaję swój 606 457 650. Relacje i zdjęcia Rufika będą z pewnością, jeździmy do Anki na szkolenia, to za każdym razem będę się spotykać z małym i brać go na szkolenie. Mieszkać będzie z 3 fajnymi borderami, powinien szybko przekonać na do innych psów. Na pewno Anka da sobie z nim radę ;-) Ja w razie czego będę go te wozić do wetów jeśli będzie trzeba. Wczoraj wysłałam zdjęcia jego pyszcza z pytaniem o możliwość korekcji takiej wady, wiem że to się robi, ale wcześniej, u mniejszych szczeniąt do 12 tygodnia życia. Karma dla młodego zamówiona, zapłacę z z pieniążków z mojego bazarku, które już wpłynęły. Rozliczenie będę tu robić na bieżąco, to Missieek wstawisz do pierwszego posta? W weekend niestety nic pomóc nie mogę bo jedziemy na szkolenie do Zielonej Góry, datego też nie mogłam dziewczynki przetrzymać do soboty. Quote
Kenny Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 fantastycznie :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) Quote
Reno2001 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Super, że maluchowi się udało. Trzymam kciuki za konsultację! Quote
malawaszka Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 szerokiej drogi Ruficzku i trzymam :kciuki: za dobre wiesci z kliniki i z DT :kciuki: ależ się cieszę! Quote
dudson13 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Fa-nta-sty-cznie!!!!!!!! Rufi, zasługujesz na to co najlepsze Quote
Porta Nigra Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 A więc Rufik już po badaniach jest u mnie. Jeszcze lekko oszołomiony po "głupim jasiu". Został dokładnie zbadany przez Dr. Wrzoska pod kątem zaburzeń neurologicznych, oraz przeszedł badanie słuchu. Wynik, oczopląs ma charakter wrodzony i w niczym mu nie przeszkadza. Pies słyszy normalnie. Poza rozszczepem zbudowany jest normalnie. Na chirugii już dzisiaj nie byliśmy, bo dr. Bieżyński już wyszedł, ale wcześniej już ze zdjęć stwierdził, że jeśli młodemu to w życiu nie przeszkadza, to nie ma sensu nic robić z tym rozszczepem, bo operacja jest trudna, miejsce trudno gojące się i może dojść do komplikacji. Niemniej będę jeszcze chciała pokazam mu Rufika na żywo. Mały jest cudny :-). Jak na swój wiek malutki - waży 8,7 kg, ma piękną sierść, jest milusi, całuśny, bardzo się cieszy do ludzi, wystawia brzuch do głaskania, do czasu, aż mu się coś nie spodoba, potrafi wtedy ostro zareagować. Bardzo unika manipulacji przy mordce, być może ma jakieś przykre skojarzenia. Dlatego do dokładniejszych badań został dziś spremedykowany. Za badania zapłaciłam 85 zł Zaraz zawiozę go do DT, gdzie czeka już na niego karma. Jutro maluch zostanie raz jeszcze odrobaczony, a w przyszłym tygodniu szczepienia. Będziemy też mocno pracować nad jego zachowaniem i socjalizacją ;-) Quote
malawaszka Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 super super super!!!!!! Porta dzięki :loveu: czekamy na wieści z DT :) Quote
Recommended Posts