Jump to content
Dogomania

Likwidacja przytuliska w Sandomierzu - DT, DS na cito! BARDZO PROSIMY O POMOC!

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dora zdjęcia + opis:
Dora to młodziutka maksymalnie 1,5 roczna suczka w typie golden retrivera. Jest psem łagodnym i bardzo spragnionym kontaktu z człowiekiem, na początku troszkę nieśmiała po chwili gdy zorientuje się, że nie grozi jej niebezpieczeństwo zaczyna bawić się i dokazywać jak szczeniak. Będzie doskonałym towarzyszem dla osób samotnych jak i rodzin z dziećmi. Jest psem dość sporych rozmiarów ( około 65 cm w kłębie) o pięknej, miękkiej złotej sierści. W stosunku do innych psów jest uległa, jej stosunek do kotów nie jest znany. Dora jest młoda więc na pewno szybko nauczy się zasad i reguł panujących w nowym domu, raczej nie sprawdzi się w roli psa stróżującego. Została już wysterylizowana.

Posted

Elbo opis + zdjęcia (na dniach postaram się jeszcze coś mu dorobić )
Elbo to młody około 2 letni średniej wielkości ( około 45 cm w kłębie) kundelek, o troszkę dłuższej czarnej-podpalanej sierści. Jest bardzo towarzyskim i łagodnym psiakiem który doskonale sprawdzi się w roli psa rodzinnego. Bardzo ładnie chodzi na smyczy oraz zachowuje czystość w swoim kojcu. Jest ciekawski choć na razie troszkę przestraszony, kuli się przy gwałtowniejszych ruchach. Bez problemu dogaduje się z innymi psami, jego stosunek do kotów nie jest znany. Elbo w najbliższym czasie zostanie wykastrowany.

Posted

Nana opis - zdjęcia stronę wcześniej :) dodaję tylko 1 z soboty.
Nana to około 2 letnia piękna i dostojna suczka, która swoim wyglądem i zachowaniem przykuwa uwagę wszystkich. Jest kundelkiem choć jeśli by się przyjrzeć troszkę przypomina charta a troszkę krótkowłosego collie . Suczka ma około 55 cm w kłębie i krótką sierść o bardzo nie typowym kolorze. Jest bardzo towarzyska i łagodna, w przytulisku pełni rolę „wychowawczyni” – pilnuje hierarchii i wychowuje inne psiaki. Jest niesamowicie inteligentnym psiakiem, który będzie równie szczęśliwy w rodzinie z dziećmi jak i domu bez nich. Suczka w przytulisku przebywa od około 1,5 roku dlatego nie wiemy jak odnajdzie się w mieszkaniu w bloku, choć przy odrobinie cierpliwości i ciepła na pewno szybko zrozumie co wolno a czego nie. Suczka jest już wysterylizowana.

Posted

Zorka opis - zdjęcia w najbliższym czasie.
Zorcia to maleńka max 6 kg suczka kundelka. Ma około 1,5-2 lat i krótką łatwą w pielęgnacji sierść. Jest psiakiem który najszczęśliwszy jest na kolanach gdy ktoś poświęca mu uwagę. Doskonale dogaduje się z innymi psami, jej stosunek do kotów nie jest znany. Zorcia jest bardzo łagodnym i przyjaźnie nastawionym do całego świata stworzeniem, dla którego na pewno nie będzie problemem zamieszkanie w domu z dziećmi. Z racji rozmiarów i krótkiej sierści Zorka nie nadaję się na psa typowo podwórzowego. Suczka jest już wysterylizowana.

Posted

[quote name='Soema']

Misia, to ok. 1,5roczna sunia. Sięga do kolan. Trafiła pod naszą opiekę razem z 10 szczeniakami. Jest kochaną, grzeczną sunią, którą ktoś musiał bardzo skrzywdzić. Boi się i nie ufa mężczyznom, boi się gwałtownych ruchów, ale bardzo potrzebuje człowieka.
Będzie dla kogoś wspaniałym przyjacielem. Toleruje inne psy i suki.

Wysterylizowana.

Ogłoszenia Misi zrobione linki wysłane na PW :)

Posted

CatAngel napisał(a):
Ogłoszenia Misi zrobione linki wysłane na PW :)

Mail zasypany linkami aktywacyjnymi :Rose: bardzo dziękujemy.
Na dniach zrobię przelew za kolejnego psiaka :) jakbyś miała chwilę...

Posted

Soema napisał(a):
Mail zasypany linkami aktywacyjnymi :Rose: bardzo dziękujemy.
Na dniach zrobię przelew za kolejnego psiaka :) jakbyś miała chwilę...

Ogł szybko robię :) więć mi to nie zajmuje dużo czasu :) mozna mnie na pw złapać bądź na maila :)

Do Ciebie nie mogłam na PW wysłać całych linków bo masz skrzynkę chyba pełną to wyślę na maila :)

Edit: mail wysłany

Posted

[quote name='grzenka']Co z tym jamniorkowatym psiakiem potrąconym ostatnio?Jak ze zdrówkiem i czy można go już ogłaszać?
Ogłaszać jeszcze nie, bo cały obolały i nie do końca sympatyczny.. Luiza pewnie napiszę więcej, bo go widzi na co dzień.

znaleziono w Sandomierzu takie cudo biedne.... http://www.sandomierzanin.pl/szczegoly/4201/w-sandomierzu-miedzy-ulicami-zolkiewskiego-a-k.html
no i zgłoszeń jest mnóstwo.. a to co wyprawia miasto. Wstyd. :(
schronisko to chyba sobie .. narysujemy :shake: czekamy na kolejne spotkanie z władzami.

Posted

CatAngel napisał(a):
Do Ciebie nie mogłam na PW wysłać całych linków bo masz skrzynkę chyba pełną to wyślę na maila :)

Nie trzeba :) dostałam tyle potwierdzeń i aktywacji... szaleństwo :)
długo Ci schodzi z takim pakietem?

Posted

Nowe psiaczki przywiezione wczoraj przez p. prezes...

Młoda bardzo wystraszona suczka po cieczce, albo jeszcze w trakcie...

I trzy maleńkie kluseczki maksymalnie 5 tygodniowe :(

Szczeniakom przydało by się DT bo tam je zmiecie :(

Posted

grzenka napisał(a):
Co z tym jamniorkowatym psiakiem potrąconym ostatnio?Jak ze zdrówkiem i czy można go już ogłaszać?

Na razie psiaczek jeszcze nie daje do siebie podejść. Od wczoraj dostaje tabletki przeciw bólowe. Do ogłoszeń jeszcze się raczej nie nadaje.

Posted

grzenka napisał(a):
Biedak.Jak tylko wydobrzeje, to opłacę mu pakiet ogłoszeń.

Jeśli choć trochę się otworzy dam znać. Bardzo dziękujemy.

Posted

Soema napisał(a):
Nie trzeba :) dostałam tyle potwierdzeń i aktywacji... szaleństwo :)
długo Ci schodzi z takim pakietem?

Jeden pakiet około 1-2godzinki :) ten robiłam trochę dłuzej bo sobie kompa zawirusowałam :D i musiałam system odnawiać :)

Posted

CatAngel napisał(a):
Jeden pakiet około 1-2godzinki :) ten robiłam trochę dłuzej bo sobie kompa zawirusowałam :D i musiałam system odnawiać :)

Jesteś moim mistrzem :o Mi 80 cały dzień schodziło :lol:

Posted

Luzia napisał(a):
Jesteś moim mistrzem :o Mi 80 cały dzień schodziło :lol:

Luzia można robić nawet trzy dni, ważne żeby były :) a jak już domek się pojawia to jest SUPER :multi:
Licząc przerwę na odpoczynek to trzy godziny :) ale przerwa zazwyczaj jak mam 2-3pakiety na już . To wtedy odpoczynek obowiązkowy :)

Posted

Grzenko, wczoraj do domu pojechała Xenia. Zamieszkała u znajomych jednego z członków SSPZ :)

zrobiłam wczoraj kilka fotek ;)

Dixiii po imprezie i nie tylko :)