Soema Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Grzenko :Rose: dziękuję!! Neron jest chyba najbardziej fotogeniczym psiakiem jakiego znam :) :grins: Quote
Luzia Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Dora zdjęcia + opis: Dora to młodziutka maksymalnie 1,5 roczna suczka w typie golden retrivera. Jest psem łagodnym i bardzo spragnionym kontaktu z człowiekiem, na początku troszkę nieśmiała po chwili gdy zorientuje się, że nie grozi jej niebezpieczeństwo zaczyna bawić się i dokazywać jak szczeniak. Będzie doskonałym towarzyszem dla osób samotnych jak i rodzin z dziećmi. Jest psem dość sporych rozmiarów ( około 65 cm w kłębie) o pięknej, miękkiej złotej sierści. W stosunku do innych psów jest uległa, jej stosunek do kotów nie jest znany. Dora jest młoda więc na pewno szybko nauczy się zasad i reguł panujących w nowym domu, raczej nie sprawdzi się w roli psa stróżującego. Została już wysterylizowana. Quote
Luzia Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Elbo opis + zdjęcia (na dniach postaram się jeszcze coś mu dorobić ) Elbo to młody około 2 letni średniej wielkości ( około 45 cm w kłębie) kundelek, o troszkę dłuższej czarnej-podpalanej sierści. Jest bardzo towarzyskim i łagodnym psiakiem który doskonale sprawdzi się w roli psa rodzinnego. Bardzo ładnie chodzi na smyczy oraz zachowuje czystość w swoim kojcu. Jest ciekawski choć na razie troszkę przestraszony, kuli się przy gwałtowniejszych ruchach. Bez problemu dogaduje się z innymi psami, jego stosunek do kotów nie jest znany. Elbo w najbliższym czasie zostanie wykastrowany. Quote
Luzia Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Nana opis - zdjęcia stronę wcześniej :) dodaję tylko 1 z soboty. Nana to około 2 letnia piękna i dostojna suczka, która swoim wyglądem i zachowaniem przykuwa uwagę wszystkich. Jest kundelkiem choć jeśli by się przyjrzeć troszkę przypomina charta a troszkę krótkowłosego collie . Suczka ma około 55 cm w kłębie i krótką sierść o bardzo nie typowym kolorze. Jest bardzo towarzyska i łagodna, w przytulisku pełni rolę „wychowawczyni” – pilnuje hierarchii i wychowuje inne psiaki. Jest niesamowicie inteligentnym psiakiem, który będzie równie szczęśliwy w rodzinie z dziećmi jak i domu bez nich. Suczka w przytulisku przebywa od około 1,5 roku dlatego nie wiemy jak odnajdzie się w mieszkaniu w bloku, choć przy odrobinie cierpliwości i ciepła na pewno szybko zrozumie co wolno a czego nie. Suczka jest już wysterylizowana. Quote
Luzia Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Zorka opis - zdjęcia w najbliższym czasie. Zorcia to maleńka max 6 kg suczka kundelka. Ma około 1,5-2 lat i krótką łatwą w pielęgnacji sierść. Jest psiakiem który najszczęśliwszy jest na kolanach gdy ktoś poświęca mu uwagę. Doskonale dogaduje się z innymi psami, jej stosunek do kotów nie jest znany. Zorcia jest bardzo łagodnym i przyjaźnie nastawionym do całego świata stworzeniem, dla którego na pewno nie będzie problemem zamieszkanie w domu z dziećmi. Z racji rozmiarów i krótkiej sierści Zorka nie nadaję się na psa typowo podwórzowego. Suczka jest już wysterylizowana. Quote
CatAngel Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 [quote name='Soema'] Misia, to ok. 1,5roczna sunia. Sięga do kolan. Trafiła pod naszą opiekę razem z 10 szczeniakami. Jest kochaną, grzeczną sunią, którą ktoś musiał bardzo skrzywdzić. Boi się i nie ufa mężczyznom, boi się gwałtownych ruchów, ale bardzo potrzebuje człowieka. Będzie dla kogoś wspaniałym przyjacielem. Toleruje inne psy i suki. Wysterylizowana. Ogłoszenia Misi zrobione linki wysłane na PW :) Quote
Soema Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 CatAngel napisał(a):Ogłoszenia Misi zrobione linki wysłane na PW :) Mail zasypany linkami aktywacyjnymi :Rose: bardzo dziękujemy. Na dniach zrobię przelew za kolejnego psiaka :) jakbyś miała chwilę... Quote
grzenka Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Co z tym jamniorkowatym psiakiem potrąconym ostatnio?Jak ze zdrówkiem i czy można go już ogłaszać? Quote
CatAngel Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Soema napisał(a):Mail zasypany linkami aktywacyjnymi :Rose: bardzo dziękujemy. Na dniach zrobię przelew za kolejnego psiaka :) jakbyś miała chwilę... Ogł szybko robię :) więć mi to nie zajmuje dużo czasu :) mozna mnie na pw złapać bądź na maila :) Do Ciebie nie mogłam na PW wysłać całych linków bo masz skrzynkę chyba pełną to wyślę na maila :) Edit: mail wysłany Quote
Soema Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 [quote name='grzenka']Co z tym jamniorkowatym psiakiem potrąconym ostatnio?Jak ze zdrówkiem i czy można go już ogłaszać? Ogłaszać jeszcze nie, bo cały obolały i nie do końca sympatyczny.. Luiza pewnie napiszę więcej, bo go widzi na co dzień. znaleziono w Sandomierzu takie cudo biedne.... http://www.sandomierzanin.pl/szczegoly/4201/w-sandomierzu-miedzy-ulicami-zolkiewskiego-a-k.html no i zgłoszeń jest mnóstwo.. a to co wyprawia miasto. Wstyd. :( schronisko to chyba sobie .. narysujemy :shake: czekamy na kolejne spotkanie z władzami. Quote
Soema Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 CatAngel napisał(a):Do Ciebie nie mogłam na PW wysłać całych linków bo masz skrzynkę chyba pełną to wyślę na maila :) Nie trzeba :) dostałam tyle potwierdzeń i aktywacji... szaleństwo :) długo Ci schodzi z takim pakietem? Quote
Luzia Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 Nowe psiaczki przywiezione wczoraj przez p. prezes... Młoda bardzo wystraszona suczka po cieczce, albo jeszcze w trakcie... I trzy maleńkie kluseczki maksymalnie 5 tygodniowe :( Szczeniakom przydało by się DT bo tam je zmiecie :( Quote
Soema Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 To jest była prezes................. a od komentarza się powstrzymam. Co za ........:shake: DT na gwałt potrzebne!! :( Quote
Luzia Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 grzenka napisał(a):Co z tym jamniorkowatym psiakiem potrąconym ostatnio?Jak ze zdrówkiem i czy można go już ogłaszać? Na razie psiaczek jeszcze nie daje do siebie podejść. Od wczoraj dostaje tabletki przeciw bólowe. Do ogłoszeń jeszcze się raczej nie nadaje. Quote
grzenka Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Biedak.Jak tylko wydobrzeje, to opłacę mu pakiet ogłoszeń. Quote
Luzia Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 grzenka napisał(a):Biedak.Jak tylko wydobrzeje, to opłacę mu pakiet ogłoszeń. Jeśli choć trochę się otworzy dam znać. Bardzo dziękujemy. Quote
CatAngel Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Soema napisał(a):Nie trzeba :) dostałam tyle potwierdzeń i aktywacji... szaleństwo :) długo Ci schodzi z takim pakietem? Jeden pakiet około 1-2godzinki :) ten robiłam trochę dłuzej bo sobie kompa zawirusowałam :D i musiałam system odnawiać :) Quote
Luzia Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 CatAngel napisał(a):Jeden pakiet około 1-2godzinki :) ten robiłam trochę dłuzej bo sobie kompa zawirusowałam :D i musiałam system odnawiać :) Jesteś moim mistrzem :o Mi 80 cały dzień schodziło :lol: Quote
CatAngel Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Luzia napisał(a):Jesteś moim mistrzem :o Mi 80 cały dzień schodziło :lol: Luzia można robić nawet trzy dni, ważne żeby były :) a jak już domek się pojawia to jest SUPER :multi: Licząc przerwę na odpoczynek to trzy godziny :) ale przerwa zazwyczaj jak mam 2-3pakiety na już . To wtedy odpoczynek obowiązkowy :) Quote
Luzia Posted April 23, 2011 Author Posted April 23, 2011 Zdjęcia 3 sióstr : Zdjęcia największej kudłatej wstawię jak tylko Kasia mi wyśle. Quote
Soema Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Grzenko, wczoraj do domu pojechała Xenia. Zamieszkała u znajomych jednego z członków SSPZ :) zrobiłam wczoraj kilka fotek ;) Dixiii po imprezie i nie tylko :) Quote
Recommended Posts