Agucha Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Macie DT czy od razu DS? Coś tu na szybko wyczytałam, że jakiś na widoku jest? Quote
wiking042 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Agucha']Macie DT czy od razu DS? Coś tu na szybko wyczytałam, że jakiś na widoku jest?[/QUOTE] Ludzie szukają, coś się pojawiło... ale nic pewnego, są jakieś problemy... czasu jest mało... ale trzeba szukać i sprawdzać, nie ma innej drogi uratowania psa... Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Moj boże ja tylko moge podnieść wątek , u mnie wiele kotów i 3 psy :oops: Quote
Monday Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Betta, czyli ten dom odpada? Szkoda.....może jednak z kotami by się zgodziła sunia. Moja też goni koty, bo uciekają...jak stanie taki kocur to moja z daleko szczeka na niego i tyle... Nie ma co na siłę.... Daj tylko znać czy chcesz przetrzymać tych ludzi dla tej suni, bo jak nie, to oddam ten numer skąd wzięłam. Niech inny pies znajdzie dom. Quote
sleepingbyday Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 bierzcie ja awaryjnie chocby do telmy. racja - prostakom ją zabrac, bo jeszzce im co do głowy wpadnie. Quote
Betta Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 [quote name='Agucha']Macie DT czy od razu DS? Coś tu na szybko wyczytałam, że jakiś na widoku jest? nie mamy ds, dt tez tylko na przetrzymanie... [quote name='Monday']Betta, czyli ten dom odpada? Szkoda.....może jednak z kotami by się zgodziła sunia. Moja też goni koty, bo uciekają...jak stanie taki kocur to moja z daleko szczeka na niego i tyle... Nie ma co na siłę.... Daj tylko znać czy chcesz przetrzymać tych ludzi dla tej suni, bo jak nie, to oddam ten numer skąd wzięłam. Niech inny pies znajdzie dom. nic z tego poniewaz Pani powiedziała ze oni juz załatwiaja psa od znajomych ...daj nr komus innemu ale chyba miejsca brak w tym domku Telma - poprosze twój nr na PW !!!!!!! Quote
sleepingbyday Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 sunia jest jeszcze tu: http://www.forum-kynologia.com.pl/showt ... u%B6pienia! a na miau ostro pracuja, jest osoba, która obiecała super kampanię promocyjną na ds, jak juz sunia będzie bezpieczna. słuchajcie, jka ona ma na imię???? dostałam link na miau do jej wątku, moz ektoś z was jest na obydwu forach i moze jakos koordynowac wymiane danych i info? wklejam post zbierający dotychczaswoe propozycje: "Napisać tam dziewczynom na dogo, że są takie pomysły: - dt, duże mieszkanie z 3 dziećmi (bez psów, kotów, tylko myszka), na 1-2 tygodnie, jako ostateczna alternatywa, jeśli nic lepszego nie będzie; (to już nieaktualne niestety) - dt z kotami (szczegółów nie znam, na razie miałam maila, ale nie drążyłam, bo "koty" - hotelik (tak jak tu rozważacie, to jest opcja stresowa dla suni, więc musi być na jak najkrócej się da, żeby szukać dt. Fundusze na pewno się uda zebrać, wierzę w to) - małe schronisko (dobrze mi znane, ale na razie nie będę pisać), gdzie są wolontariuszki, które znam, sunia byłaby doglądana, szybko ją będzie można wyciągnąć, gdyby był ds (poważny minus jest taki, że jest przepełnione, sunia prawdopodobnie byłaby z innym psem w boksie). Te pomysły są. I - przyznam - są dość kiepskie, bo każdy będzie dla suni problematyczny i ze stresem. Ale mamy wybór, albo się pohlastać, ale dać jej szansę na szukanie ds, albo pozwolić wprowadzić decyzję opiekunów w życie (przy czym słowo "życie" zupełnie tu nie pasuje, jak wiadomo...) Poza tym mam już dużo ofert ogłaszania suni, więc jeśli tylko będzie dt, to akcję promocyjną będzie miała lepszą niż Rama, Velvet i podpaski Always razem wzięte." a to link do wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=6500238#p6500238 Quote
Gibutkowa Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 kopiuję z miau [quote name='"joshua_ada"']Mam prośbę do Was, kto ma konto na dogo (ja mam blokadę) Gibutkowa? Może Ty, jeśli tu zajrzysz? Napisać tam dziewczynom na dogo, że są takie pomysły: - dt, duże mieszkanie z 3 dziećmi (bez psów, kotów, tylko myszka), na 1-2 tygodnie, jako ostateczna alternatywa, jeśli nic lepszego nie będzie; - dt z kotami (szczegółów nie znam, na razie miałam maila, ale nie drążyłam, bo "koty" - hotelik (tak jak tu rozważacie, to jest opcja stresowa dla suni, więc musi być na jak najkrócej się da, żeby szukać dt. Fundusze na pewno się uda zebrać, wierzę w to) - małe schronisko (dobrze mi znane, ale na razie nie będę pisać), gdzie są wolontariuszki, które znam, sunia byłaby doglądana, szybko ją będzie można wyciągnąć, gdyby był ds (poważny minus jest taki, że jest przepełnione, sunia prawdopodobnie byłaby z innym psem w boksie). Te pomysły są. I - przyznam - są dość kiepskie, bo każdy będzie dla suni problematyczny i ze stresem. Ale mamy wybór, albo się pohlastać, ale dać jej szansę na szukanie ds, albo pozwolić wprowadzić decyzję opiekunów w życie (przy czym słowo "życie" zupełnie tu nie pasuje, jak wiadomo...) Poza tym mam już dużo ofert ogłaszania suni, więc jeśli tylko będzie dt, to akcję promocyjną będzie miała lepszą niż Rama, Velvet i podpaski Always razem wzięte. [/quote] Quote
Monday Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Kurcze !!!! Nikt nie może suni tymczasowo wziąć :( Piszcie do malibo57 - moze ona coś wskóra !!! Quote
sleepingbyday Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 a malibo to w ogóle jest? nie dopowiedziała mi na pw, myślałam, ze jej nie ma na dogo. Quote
Monday Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='sleepingbyday']a malibo to w ogóle jest? nie dopowiedziała mi na pw, myślałam, ze jej nie ma na dogo.[/QUOTE] Chyba jest.... A moze i nie, bo gdzieś słyszałam że jakaś awantura była czy coś... Quote
wiking042 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='sleepingbyday']a malibo to w ogóle jest? nie dopowiedziała mi na pw, myślałam, ze jej nie ma na dogo.[/QUOTE] Szukam kontaktu inną drogą... Quote
Monday Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='wiking042']Szukam kontaktu inną drogą...[/QUOTE] tzn? Chcesz do niej telefon? A może AnnaA by ją wzięła na DT.....:oops: Quote
wiking042 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='Monday']tzn? Chcesz do niej telefon? A może AnnaA by ją wzięła na DT.....:oops:[/QUOTE] Na razie AnnaA jest poza zasięgiem. Napisałem smsa. Czekam... Quote
Monday Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Może chcecie hotelik? Bo renata5 ma jakiś domowy hotelik...tylko kasa potrzebna...:( Quote
wiking042 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='Monday']Może chcecie hotelik? Bo renata5 ma jakiś domowy hotelik...tylko kasa potrzebna...:( http://www.dogomania.pl/threads/121856-Dom-tymczasowy-p%C5%82atny.Przyjmujemy-psiaki-od-listopada Quote
bullterrierka Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='wiking042']Na razie AnnaA jest poza zasięgiem. Napisałem smsa. Czekam...[/QUOTE] Jacek do Ani trzeba dzwonić ona nie potrafi odpowiadać na smsy Quote
wiking042 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='Beata M']Jacek do Ani trzeba dzwonić ona nie potrafi odpowiadać na smsy Dzięki, Beatko, już jestem po rozmowie z Anną. Myślimy... :shake: Edit: Beatko, oczyść sobie skrzynkę... Quote
Gibutkowa Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='sleepingbyday']Oni sie na hotelik nie zgodzą.[/QUOTE] Ja bym ich tam o zgodę nie pytała :angryy: Jeśli oni mają takie a nie inne podejście do zwierzaka (w dodatku niezgodne z prawem) to bym ich po prostu oszukała i tyle! Quote
sleepingbyday Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 gibutkowa, ja też, ale oni musza podpisac zrzeczenie. a nie podpisza in blanco, bo oni cos zaczęli jeszce mówić o tym, ze życza sobie poznać nowych własicicweli i takie tam. moim zdaniem wszystko zalezy od tego, czy wetka ma jaja i będzie umiała ich przekonać. w ostateczności groźbą prokuratury, bo w sumie namawiają ją do przestępstwa, ale najlepiejakoś zgrabnie, żeby już nie mieć z tymi wrażliwymi ludźmi więcej nigdy do czynienia. oni sa pewnie przekonani o tym, jacy to sa wielkoduszni. i pewnie rzeczywiście cierpią. ale niesttey ich subiektywne odczucia prowadza do zabójstwa jak na razie. Quote
sleepingbyday Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 nie, no to straszenie to oczywiście ostatecznośc, jakby się zaparli. nutusia, masz rację, ale prosze, wyedytuj to czym prędzej, ok? licho nie spi. a pomysł jest dobry. Quote
Gibutkowa Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='sleepingbyday']nie, no to straszenie to oczywiście ostatecznośc, jakby się zaparli. nutusia, masz rację, ale prosze, wyedytuj to czym prędzej, ok? licho nie spi. a pomysł jest dobry.[/QUOTE] A ja właśnie miałam na mysli dokładnie to co pisała Nutusia :diabloti: Quote
sleepingbyday Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 GIBUTKOWA, to ty tez wyedytuj swój post, bo nie wszyscy tacy umysłowo powolni, jak ja :-) Quote
Recommended Posts