Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

havanka nie miala dzis operacji
wszystko pomieszane poplatane i wogole
chyba zle weta wybralysmy
do tej pory jestem zla

jak waszka bedzie na necie to mam nadzieje ze napisze wiecej bo ja mam dosc :-(

dzis bylo tylko rtg
bedzie skan na dogo

a havanka czuje sie dobrze
z kazdym dniem lepiej
mordka juz jej sie smieje

i z tego chyba mozemy sie cieszyc
prawda?

• Replies 571
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pewnie ze mozemy sie cieszyc, a teraz do jakiego weta chodzicie z Havana? czemu operacja sie odwleka??? cos nie tak? czy wet sie ociaga?

Posted

no wiec jestem i piszę co i jak:

Wet obejrzal Havankę, zrobił rtg tej łapki przendiej i miednicy - z miednicą nic nie da siezrobić - to się już zrasta - sunia zaczyna chodzić, więc to nie będzie problem - staw biodrowy nie jest uszkodzony więc tu będzie dobrze; co do łapki przedniej to nie wiemy jeszcze jaka będzie decyzja - czekamy aż Frotka skonsultuje z nim to poprzednie zdjęcie rtg, ponieważ na dzisiejszym wet stwierdził, że nadbudowuje się dość duża warstwa okostnej czy jak sie to tam nazywa i że to się zrasta - zdjął ten gips stary - Havanka ma pod nim brzydką odleżynę - poruszał tym i stwierdził, że to jest już dośćstabilne, że kości nie są już luźne i nie zakładał gipsu ponownie, tylko zrobił z tego starego takie usztywnienie - taki opatrunek usztywniający, żeby można było pielęgnować odleżynę - zapłaciłyśmy 20 zł :cool1:
Czekamy teraz na wieści od Frotki, która miała podjechać do niego pod wieczów z tym rtg sprzed tygodnia jeszcze

Posted

muro napisał(a):
pewnie ze mozemy sie cieszyc, a teraz do jakiego weta chodzicie z Havana? czemu operacja sie odwleka??? cos nie tak? czy wet sie ociaga?

on nam powiedział, że tu nie ma co robić operacji już bo to się zaczęło zrastać - po prostu minęło za dużo czasu kiedy ona leżała w schronisku bo to wtedy był czas na operację, a teraz on musiałby nie wiadomo jak jej łamać te łapy:shake:

Posted

no tak , to wiemy skad te miny wetow w dg:( no coz, wazne zeby mogla sie poruszac samodzielnie , nie ma co znowu pewnie ingerowac na sile w te przednia lapke , zeby tylko sie w miare zroslo:(

Posted

Gosia J. z TOZ zawiozła zdjęcie rtg. Jutro idę tam z moim psem, dowiem się co o tym myśli. On to zdjęcie już raz widział i wtedy powiedział, że musi zrobić aktualne. A dziś zrobił aktualne i powiedzaił, że nie widzi złamania (nie przekręciłam Malawaszko?) Przykro mi że czekałyście dziś tak długo na przyjęcie. W sobotę trzy razy dzwoniłam w sprawie terminu. Moja suka przy wycinaniu listwy też czekała, bo na tą samą godzinę zapisano kilka psów.

Posted

Frotka napisał(a):
A dziś zrobił aktualne i powiedzaił, że nie widzi złamania (nie przekręciłam Malawaszko?)

prawie ;) chodzi o to, że teraz on zrobił rtg łapy tylko z góry - na tych sprzed tygodnia na rtg z góry też nie było wiele widać, bo złamanie jest widoczne na rtg z boku - wtedy widać obydwie kości przedniej łapy i widać w jakim są położeniu względem siebie - trzymam :kciuki: i czekamy na info jutro co powiedział - pamietaj, że tamto rtg co jest u Ciebie też jest aktualne - jest dokładnie robione tydzień temu

Posted

malawaszka napisał(a):
spokojnie- na pewno zrobimy wszystko co dla niej można zrobić

a Fuksik jaki szczęśliwy :loveu:

Faktycznie, wygląda,że Fuksikowa mordka szczęśliwa !!!

Wierzę,że zrobicie wszystko co można dla Havanki, ale nie bardzo wierzę w niektórych wetów.
Havana - trzymaj się malutka !!!!!

Posted

My też trzymamy kciuki. Wszystko musi być dobrze...

I przypominam też jakby co o wetach z Orzesza. Nie wiem czy oni są dobrzy czy nie (mają jeszcze klinikę w Mikołowie i gdzieś tam jeszcze), ale Fuksa (goldena) uratowali z nosówki (miejmy nadzieję...). No i deklarowali chęć pomocy...

Posted

spokojnie jeszcze nic nie wiadomo :shake:

jak tylko bedziemy cos wiedziec napiszemy
cierpliwosci

mala wyleguje sie w ogrodzie
chodzi sama po podworku
jak chce to spi na swoim legowisku w domu
zalatwia potrzeby gdzie nalezy

Posted

no to jesteśmy w domu! Dr Gierek potwierdził mniej więcej to co powiedział nam dr Bakowski w Krakowie, ale po kolei: zrobiliśmy jeszcze raz rtg łapy przedniej w dwóch położeniach - z góry i z boku - później zeskanuję i wstawię; łapa przednia zaczęła się zrastać - będzie zgrubienie, ale widać, że już jest coraz lepiej - na operację jest dużo za późno; miednica - w Krakowie nam wet powiedział, że tu jest ok, ta miednica się zrośnie tak jak jest czyli zniekształcona ale że będzie ok; jednak dr Gierek nam powiedział, że to nie tak do końca ok - złamanie jest blisko stawu biodrowego prawego (widać na rtg choiaż nie wiem czemu niewyraźnie mi się zeskanowało :oops: ) - narazie jest ok, bo jeszcze nie wytworzyła się kość łącząca te połamane kości, ale za jakieś 4 mies trzeba zrobić rtg kontrolne bo może się zrobić tak, że ta kość która się odbuduje będzie podrażniała główkę kości biodrowej i to będzie sunię bolało - wtedy trzeba będzie zrobić operację taką jak się robi przy dysplazji często - czyli usunięcie główki tej kości biodrowej; czyli generalnie pozostaje nam czekać, zapewnić suni co najlepsze - kupiłyśmy witaminy - jakieś z wapnem i ossopan na zrastanie się kości, a reszta w rękach missieek i Jej Rodziny aby Havana miała jak najlepsze warunki do zdrowienia :loveu: a wiem, że nigdzie lepiej nie będzie miała - poza tym prosimy o rozglądanie sie za domkiem dla Havany bo może zdrowieć już u swoich właścicieli - najlepiej domek z ogródkiem, żeby mogła się wylegiwać na trawce i zdrowieć :multi:

missieek zaraz zrobi rozliczenie wydatków