Jump to content
Dogomania

BOLO - Genialny ONek ma cudowny DOM!!!!!!!!! Rudolf ma osobny wątek :)

Recommended Posts

Posted

Aha ok, odczytałam najpierw PW, więc moje pytania są już nieaktualne.

Psy w poniedziałek mogą jechać. Czyli prosimy o potwierdzenie hotelu. Muszę też podać im coś na uspokojenie - one nie jeździły samochodem - a ja będę sama jechać.

Właściciele firmy przekazują nam 500zł.

• Replies 304
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='paulinken']A Bolo w jakim jest wieku? Bo dostałam na PW wiadomość, że poszukiwany jakiś onkowaty, ale młody.[/QUOTE]

Nie, to nie jest młody pies. Może miec 7 lat.

Posted

[quote name='iwop']To damy im sedalin albo relanium. Sedalinu nie mam, ale realnium tak...[/QUOTE]
Uważajcie z relanium - powoduje czasem nieswoiste reakcje, szczególnie u zwierząt w stresie. Może pobudzić, zamiast uspokoić. Podałam kiedyś kotu i psu do podróży zg z zaleceniem weta i mało co nie rozwaliły mi samochodu. Pies miał jakieś omamy i dosłownie szalał w panice, a kot bał się bardziej, niż bez niczego.

Posted

ja mam hydroxyzyne w syropie którą dostaje moja Klara jak ma ataki choroby lokomocyjnej. Ale wydaje mi się że ta dwójka bedzie grzeczna w samochodze.

Sedalin mogę kupić przed wyjazdem w poniedziałek, chociaż zawsze się boje że pies może mieć jakąś nietolerancję na lek.

Iwop masz duże szelki na tych piesurków?

Posted

Jutro o 12 ruszamy. Umówiłam się po odbiór karmy i zapowiedziałam w hoteliku nasz przyjazd. Nie będę psom nic podawać, spróbujemy bez - chyba że się nie będzie dało to mam hydroxyzynę. Trzymajcie za nas kciuki.

Posted

[quote name='Viris']Jutro o 12 ruszamy. Umówiłam się po odbiór karmy i zapowiedziałam w hoteliku nasz przyjazd. Nie będę psom nic podawać, spróbujemy bez - chyba że się nie będzie dało to mam hydroxyzynę. Trzymajcie za nas kciuki.[/QUOTE]
Jejku, zaciśnięte na max, to oczywiste. Ależ się denerwuję i martwię o Ciebie. :-(

Posted

Mam informacje szczegółowe z transportu.

Niestety musieliśmy podać prochy, psy co prawda nie zachowywały się agresywnie, ale bardzo chciały prowadzić. W zasadzie podróż trwała trochę ponad 3 godziny ale w tak zwanym między czasie, czekając aż leki zaczną działać - zostało załatwione drewno do opalania w opuszczonym domu. Ogólnie droga bez niespodzianek, niestety pod hotelem psy się pożarły. prawdopodobnie było to spowodowane tym że założono im obroże - a one nie były przyzwyczajone do tego.. mamy nadzieję że to szybko minie i psy będą mogły zamieszkać jednak razem. do połowy listopada trzeba będzie je zaszczepić na wściekliznę - bo wychodzi szczepienie.

Ziutka dostałam info na temat darów od Ciebie, bardzo dziękujemy za te wory karmy. Jak dziewczyny to policzą - podam ile tego jest ale na oko więcej niż 50kg!!!

Wydatki wpisuję w pierwszy post.

Potrzebujemy deklaracji stałych i wpłat na Bolo, drugi piesek pod opieką malibo57 prawdopodobnie zostanie nazwany Rudolf.

Posted

[quote name='Viris']Mam informacje szczegółowe z transportu.

Ziutka dostałam info na temat darów od Ciebie, bardzo dziękujemy za te wory karmy. Jak dziewczyny to policzą - podam ile tego jest ale na oko więcej niż 50kg!!!

Wydatki wpisuję w pierwszy post.

Potrzebujemy deklaracji stałych i wpłat na Bolo, drugi piesek pod opieką malibo57 prawdopodobnie zostanie nazwany Rudolf.[/QUOTE]

Ja deklarowałam, przypominam :)