Viris Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Aha ok, odczytałam najpierw PW, więc moje pytania są już nieaktualne. Psy w poniedziałek mogą jechać. Czyli prosimy o potwierdzenie hotelu. Muszę też podać im coś na uspokojenie - one nie jeździły samochodem - a ja będę sama jechać. Właściciele firmy przekazują nam 500zł. Quote
iwop Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 To damy im sedalin albo relanium. Sedalinu nie mam, ale realnium tak... Quote
paulinken Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 A Bolo w jakim jest wieku? Bo dostałam na PW wiadomość, że poszukiwany jakiś onkowaty, ale młody. Quote
iwop Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='paulinken']A Bolo w jakim jest wieku? Bo dostałam na PW wiadomość, że poszukiwany jakiś onkowaty, ale młody.[/QUOTE] Nie, to nie jest młody pies. Może miec 7 lat. Quote
malibo57 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='iwop']To damy im sedalin albo relanium. Sedalinu nie mam, ale realnium tak...[/QUOTE] Uważajcie z relanium - powoduje czasem nieswoiste reakcje, szczególnie u zwierząt w stresie. Może pobudzić, zamiast uspokoić. Podałam kiedyś kotu i psu do podróży zg z zaleceniem weta i mało co nie rozwaliły mi samochodu. Pies miał jakieś omamy i dosłownie szalał w panice, a kot bał się bardziej, niż bez niczego. Quote
iwop Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 To ja niestety sedalinu nie mam a kupic nie zdążę bo jestem do 14 w pracy, a wet zamyka dzisiaj o 12.... Quote
Viris Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 ja mam hydroxyzyne w syropie którą dostaje moja Klara jak ma ataki choroby lokomocyjnej. Ale wydaje mi się że ta dwójka bedzie grzeczna w samochodze. Sedalin mogę kupić przed wyjazdem w poniedziałek, chociaż zawsze się boje że pies może mieć jakąś nietolerancję na lek. Iwop masz duże szelki na tych piesurków? Quote
malibo57 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Hydroxyzyna wystarczy - sedalin też jest nieprzewidywalny. Quote
iwop Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Ja posiadam tylko szelki na małego pieska... Ale mam pas dla psa do wożenia w samochodzie - jeden. Quote
Viris Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 One będą jechać na zlożonych siedzeniach więc pas się nie sprawdzi. No nic coś wykombinuję. Quote
Viris Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 Jutro o 12 ruszamy. Umówiłam się po odbiór karmy i zapowiedziałam w hoteliku nasz przyjazd. Nie będę psom nic podawać, spróbujemy bez - chyba że się nie będzie dało to mam hydroxyzynę. Trzymajcie za nas kciuki. Quote
majqa Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 [quote name='Viris']Jutro o 12 ruszamy. Umówiłam się po odbiór karmy i zapowiedziałam w hoteliku nasz przyjazd. Nie będę psom nic podawać, spróbujemy bez - chyba że się nie będzie dało to mam hydroxyzynę. Trzymajcie za nas kciuki.[/QUOTE] Jejku, zaciśnięte na max, to oczywiste. Ależ się denerwuję i martwię o Ciebie. :-( Quote
iwop Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Psy prawdopodobnie już w drodze... Mam nadzieję, że wszystko będzie OK. Quote
Ziutka Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='iwop']Psy prawdopodobnie już w drodze... Mam nadzieję, że wszystko będzie OK.[/QUOTE] Psiaczki dojechały :) Quote
Viris Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 Mam informacje szczegółowe z transportu. Niestety musieliśmy podać prochy, psy co prawda nie zachowywały się agresywnie, ale bardzo chciały prowadzić. W zasadzie podróż trwała trochę ponad 3 godziny ale w tak zwanym między czasie, czekając aż leki zaczną działać - zostało załatwione drewno do opalania w opuszczonym domu. Ogólnie droga bez niespodzianek, niestety pod hotelem psy się pożarły. prawdopodobnie było to spowodowane tym że założono im obroże - a one nie były przyzwyczajone do tego.. mamy nadzieję że to szybko minie i psy będą mogły zamieszkać jednak razem. do połowy listopada trzeba będzie je zaszczepić na wściekliznę - bo wychodzi szczepienie. Ziutka dostałam info na temat darów od Ciebie, bardzo dziękujemy za te wory karmy. Jak dziewczyny to policzą - podam ile tego jest ale na oko więcej niż 50kg!!! Wydatki wpisuję w pierwszy post. Potrzebujemy deklaracji stałych i wpłat na Bolo, drugi piesek pod opieką malibo57 prawdopodobnie zostanie nazwany Rudolf. Quote
paulinken Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='Viris']Mam informacje szczegółowe z transportu. Ziutka dostałam info na temat darów od Ciebie, bardzo dziękujemy za te wory karmy. Jak dziewczyny to policzą - podam ile tego jest ale na oko więcej niż 50kg!!! Wydatki wpisuję w pierwszy post. Potrzebujemy deklaracji stałych i wpłat na Bolo, drugi piesek pod opieką malibo57 prawdopodobnie zostanie nazwany Rudolf.[/QUOTE] Ja deklarowałam, przypominam :) Quote
Viris Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 No tak! Dzięki za przypomnienie, muszę ogarnąć wątek. Ale teraz wracam do pracy. Quote
Viris Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 Karmy jest jeśli się "kalkulator" nie pomylił przy wypakowywaniu 107,5 kg!!! Quote
Recommended Posts