GreenEvil Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 AniaB napisał(a):A ja to cały czas przebieram nóżkami i chcę pomóc pieniazkiem, ale nikt tu nic nie pisze gdzie zbiórki. To ja wpłacę moze ma AFN z dopiskiem pieski z Wegrowa, czy jak... Na Wegrow wbrew pozorom trzeba wplacac z dopiskiem "parasole" ;) U mnie w podpisie jest link. Na pierwszej stronie watku rozliczenowego (przyklejonego) jest lista zbiorek - kazda podlinkowana. Pzdr GreenEvil Quote
AniaB Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 O nie nie na karmę dla jakichś tam parasoli to mi szkoda grosza:evil_lol: OK no niech bedą juz te parasole - one w koncu też czasem potrzebują jakąś suchą chrupkę wsunąć. Jak to parasole... Quote
Aga_Mazury Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Myślę, że jak ktoś napisze "dla Węgrowa" czy jakoś tak to Ciotka Green też się domyśli :evil_lol: ...czy ten psiul bidny ma jakieś imię?... Quote
gallegro Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Aga_Mazury napisał(a):...czy ten psiul bidny ma jakieś imię?... Może Enia będzie wiedziała. Z rozpiski sporządzonej w czasie robienia zdjęć nie mogłem tego ustalić. Quote
enia Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Dzis Olga zawiozla do Wegrowskiego schroniska caly samochód karmy, to dar od Asiaf, a ja oczywiście też się zalapalam w odwiedziny......... chorego staruszka nazwalam Dej, Dejek, Dejuś, oczywiscie możemy sie dostosować jesli jest inna propozycja, dziś nawet nie chcial z budki wyjść biedaczek, musialam go wyciągnąć na smarowanie i wkraplanie......... Quote
Aga_Mazury Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 enia napisał(a):Dzis Olga zawiozla do Wegrowskiego schroniska caly samochód karmy, to dar od Asiaf, a ja oczywiście też się zalapalam w odwiedziny......... chorego staruszka nazwalam Dej, Dejek, Dejuś, oczywiscie możemy sie dostosować jesli jest inna propozycja, dziś nawet nie chcial z budki wyjść biedaczek, musialam go wyciągnąć na smarowanie i wkraplanie......... Już niedługo dostanie fachową pomoc....:lol: ...nasza działka tylko w tym, żeby troszkę funduszy uzbierać...to raz...a dwa zorganizować transport i te inne logistyczne "bajery" Quote
gallegro Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 [quote name='enia']A ta mordeczka przy mojej dloni to szczeniorek, on ma swój wątek może warto tam te zdjecia wkleić?gallegro on siedzi w boksie ze swoją mamą , czy nie masz ich zdjęcia razem?chyba bylo robione. Prawdopodobnie o to chodziło : Quote
enia Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Tanitko czy możesz odkopać wątek szczeniorka? zobacz jaki duży chlopak z niego! tyle czeka........... Quote
gallegro Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Dzwonił do mnie dr Szałecki z Psiego Losu. Z informacji jakie mi przekazał wynika że prawdopodobnie trzeba bedzie wykonac kompleksowe badania skóry i oczu, a po ok. 2 godz. będzie można z psiakiem wrócić, zakładając że leczenie będzie można prowadzić w warunkach schroniskowych. W takim wypadku psiak zastanie wyposażony w komplet, niezbednych do prawidłowego leczenia, środków. Kto się pisze na wyjazd? (może jest jakaś okazja?) Mogę oczywiście pojechać sam, ale w kupie zawsze razniej, nie wspominając o tym, że będzie okazja odwiedzić Czarusia :lol:. Quote
Aga_Mazury Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 temu choremu psiaczkowi trzeba by założyć osobny wątek...(chyba, że już ma)....gallegro jak zajedziesz po mnie ...chętnie się zabiorę :evil_lol: Quote
enia Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Tomku ja tak nieśmialo spytam, czy czarnej Monie tej co zmarl wlasciciel można zalozyc osobny wątek? dzis ją widzialam ależ ona sie sie przytula z boksu nie moglam wyjść.......... Olga zrobila parę zdjęć...... Quote
gallegro Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Aga_Mazury napisał(a):temu choremu psiaczkowi trzeba by założyć osobny wątek...(chyba, że już ma)....gallegro jak zajedziesz po mnie ...chętnie się zabiorę :evil_lol: Uważaj bo jeszcze zajadę i dopiero będziesz się miała z pyszna ;). Osobny wątek to dobry pomysł - jeśli jeszcze go nie ma, to do dzieła Ciotki! Quote
gallegro Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 enia napisał(a):Tomku ja tak nieśmialo spytam, czy czarnej Monie tej co zmarl wlasciciel można zalozyc osobny wątek? dzis ją widzialam ależ ona sie sie przytula z boksu nie moglam wyjść.......... Olga zrobila parę zdjęć...... Marzenko, myśle że jak najbardziej. Powiem więcej, powinien być założony przez Ciebie ;). Sunia jest przepiękna i myślę że szybko znajdzie domek. Potrzebowałbym kilku nowych fotek. Jutro jak sie obrobię, powystawiam psiaki na Allegro. Jeśli któryś pies już tam jest, proszę o info. Może ktoś ma ochotę wziąć na swoje konto część z nich. Czekam na propozycję. Mam też w związku z tym małą prośbę. Może ktoś (mam juz nawet swoją faworytkę :evil_lol:) mógłby zrobić kilka "zmiękczających" opisów. Ta faworytka z niejednych forumowych oczu już wycisnęła łzy :-(. Do dziś nie mogę zapomnieć jak chlipałem nad wierszykiem jej autorstwa (Bono-Bonus) ;). Quote
gallegro Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Niedawno dostałem maila tej treści: "Szanowny Panie Tomaszu, rozmawiałem telefonicznie z dr. Szałeckim. Podobno ktoś z wolontariuszy dowiezie chorego psiula z Węgrowa do Psiego Losu. Chciałbym tu dodać jedno: jeśli gdzieś wystepuje zagrożenie życia, karetka Psiego Losu wyjedzie NATYCHMIAST!!! W przypadku tego psiaczka, takie zagrożenie nie wystepuje, jednak.... gdybyście Państwo mieli problem z transportem...... hm.... proszę pamiętać.... że Psi Los dysponuje jeszcze "Misiobusem" :))))), a w odwodzie ma jeszcze samochód terenowy :)))) Serdecznie pozdrawiam Pana i innych Wolontariuszy Janusz Orzechowski" Odpisałem, że tym razem transport załatwimy we własnym zakresie. Wstępnie wyjazd planuję w piątek przed południem. Quote
GreenEvil Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Psiaki na koncie AFN maja Parasole Wegrow- 180,00 prosze o tem pamietac ;) Pzdr GreenEvil Quote
kasiaprodex Posted July 19, 2006 Author Posted July 19, 2006 jak sie dzielimy pasiakami aby jeden nie został wystawiony na allegro kilka razy a drugi wcale? Quote
Folen Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 A czy ja bym się mogła pisać na wyjazd (jak mi nic nie wypadnie:> )? Drobna jestem, mało miejsca zajmę ;) A tak wogóle to czy ktoś robił w Węgrowie coś w rodzaju hm, katalogu psów ze zdjęciami i opisem historii danego psiaka? Quote
gallegro Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 kasiaprodex napisał(a):jak sie dzielimy pasiakami aby jeden nie został wystawiony na allegro kilka razy a drugi wcale? Powiedzmy ze ja wystawię psiaki do wpisu 563 włacznie a Ty począwszy od 564. Bedzie mniej więcej po połowie ;). Maleńkie szczeniorki pominę. >Folen, jesli chcesz to nie widzę problemu, ale musisz być przygotowana na wyjazd ok. południa, a powrót za ok. 6 godzin. Jeśli chodzi o historie psów, może na stronie schroniska cos sie znajdzie (mam nadzieję że aktualizacja nastąpi niebawem). Quote
kasiaprodex Posted July 19, 2006 Author Posted July 19, 2006 poprosze o link do strony schroniskowej Quote
gallegro Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Był gdzieś w wątku. Tanitka będzie go znała. Sorry, musze spadać. Quote
Folen Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28320 Enia zajrzyj tam, może jakąś psinkę z Węgrowa byśmy podsuneli.. Nie ma sprawy, jestem przygotowana na długą podróż.. :) Quote
kasiaprodex Posted July 19, 2006 Author Posted July 19, 2006 Poczekaj poczekaj mam dla ciebie prace na jutro:evil_lol: Możesz pod zdjeciami umieścić opisy psiaków od Eni. Bo tu psiak gdzie indziej opis gdzie indziej i szukam i szukam:placz: Quote
ajcka Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 http://www.allegro.pl/item116561751_buda_za_darmo_olesnica_pod_wroclawiem_zapraszam.html Quote
tanitka Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Tanitko czy możesz odkopać wątek szczeniorka? zobacz jaki duży chlopak z niego! tyle czeka........... ja już wcześniej podałam linki do węgrowskich psów, które mają już swoje wątki- ale jakoś nikt nawet tam nie zajrzał??:razz: szczeniorek - to Kumpelek:lol: no to jeszcze raz: Klusia-Mamusia Brzusi http://www.dogomania.pl/forum/showth...72#post1932772 żanetka http://www.dogomania.pl/forum/showth...t=22390&page=5 Kumpelek http://www.dogomania.pl/forum/showth...t=22161&page=5 Misia http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=20765 Rudy http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=20602 niestety ja nie znam linku do strony www. schroniska wszystkim zawiadywała azzie5 Quote
Recommended Posts