Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Abwarka napisał(a):
na tej stronce jes link z folderem do ściągnięcia i wypakowania :)

Dobra, dzięki. Jeszcze tylko muszę spytać jakiegoś kilkunastolatka, co to znaczy wypakować.

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Paulinaaa napisał(a):
To ja sie chyba nadaje zeby Ci odpowiedziec.
Otworzyc plik i zobaczyc co jest w srodku (czyli zdjęcia).

No to dzięki. Bo kojarzyło mi się z czynnością po podróży:oops:

Posted

Wlasnie wrócilam ze schroniska. Kierowniczki nie bylo, ale byl Pan wlasciciel działki.
Jutro jest pierwszy wywóz psów.
Nie wiem gdzie je zawiozą.
* * *
Przepraszam wszystkich, za to, ze wczesniej napisałam głupotę, którą podsluchałam. Nie chcialam nikogo urazic, ani siac sensacji, poprostu nie przemyslałam tego co piszę, mając nadzieje ze
Wy z glupot mówionych przez tego pana cos wywnioskujecie.

Posted

Przed chwila rozmawialam z panem sekretarzem urzedu w Wegrowie
ZADNE PSY NIE JADA DO WOLOMINA
W ciagu najwyzej dwoch tygodni psy beda porozwozone do dobrych schronisk, AniaW czuwa nad wszystkim i koordynuje dzialania.
Tak jak Emir napisala czesc psow idzie do niej, czesc do innych schronisk ktore z nia wspolpracuja.

Posted

[quote name='Paulinaaa']Wlasnie wrócilam ze schroniska. Kierowniczki nie bylo, ale byl Pan wlasciciel działki.
Jutro jest pierwszy wywóz psów.
Nie wiem gdzie je zawiozą. W rozmowie Panów bylo cos o schronisku w Wolominie..
Na moje pytanie do pracownika Co sie stanie z psami odpowiedzial
"Jak dla mnie to nawet bomba moze w nie walnąc"
A pozniej pokazal mi caly arsenal "staroci" do uspania.
"Uspac to, tylko darmo zyje.."
Co do wywozu, prawdopodobnie jutro pojedzie ok.30 psów, ale ten Pan doklanie nie wiedział...:shake: :shake: :shake:
To zachlajmorda, on gada, co mu ślina na język przyniesie. To nie może być prawda. Jeśli tak jednak jest to trzeba już działać

Posted

zlikwidowałam swój poprzedni alarmistyczny post; przepraszam ale to była plotka ( źródło: Paulinaa)
Sprawa jest zbyt poważna -chodzi o życie wielu psów, więc proszę osoby niepoważne i szukające sensacji o niezmieszczanie tu wiadomości niesprawdzonych.
pracujemy usilnie nad tym aby maksymalnie w ciągu 2-3 dni zabrać wszystkie psy z Węgrowa; chore na SGGW, reszta do dobrych schronisk
EMIR

Posted

Emir Paulinaa napewno nie chciała siać sensacji, byc może ze względu na jej wiek facet ze schroniska pozwolił sobie na klapanie jęzorem bzdur (być może po to by ją zniechęcić do kolejnych wizyt).

Co do chorych piesków w schronisku są dwa potrzebujące, zauważycie je bez problemu ponieważ oba mają mętne oczy (pudelek i ONek), oba pieski są w boksach po lewej stronie schroniska.

Posted

[quote name='Abwarka']Emir Paulinaa napewno nie chciała siać sensacji, byc może ze względu na jej wiek facet ze schroniska pozwolił sobie na klapanie jęzorem bzdur (być może po to by ją zniechęcić do kolejnych wizyt).

Co do chorych piesków w schronisku są dwa potrzebujące, zauważycie je bez problemu ponieważ oba mają mętne oczy (pudelek i ONek), oba pieski są w boksach po lewej stronie schroniska.

chore psy i suki szczenne zabieram w pierwszej kolejności
EMIR

Posted

emir napisał(a):
zlikwidowałam swój poprzedni alarmistyczny post; przepraszam ale to była plotka ( źródło: Paulinaa)
Sprawa jest zbyt poważna -chodzi o życie wielu psów, więc proszę osoby niepoważne i szukające sensacji o niezmieszczanie tu wiadomości niesprawdzonych.
pracujemy usilnie nad tym aby maksymalnie w ciągu 2-3 dni zabrać wszystkie psy z Węgrowa; chore na SGGW, reszta do dobrych schronisk
EMIR

ja tez obronie Pauline, naprawde chciala pomoc, a panowie zapewne mieli ubaw ze powciskali kit dziewczynce. Coz tego mozna sie po nich spodziewac jedynie , na pewno nie pomocy dla zwierzakow.

Posted

[quote name='emir']zlikwidowałam swój poprzedni alarmistyczny post; przepraszam ale to była plotka ( źródło: Paulinaa)
EMIR
Wielki szacunek dla EMIR za wszystko, co robi i jak robi. Jednak Paulinaa została potraktowana chyba za ostro. Z całą pewnością chce ona nieść pomoc pieskom, to jest odczuwalne. Jestem głęboko przekonany, że nie było jej zamiarem szukanie sensacji, co więcej - wcale nie zamieściła takich informacji. Uważna lektura postu to potwierdza: "nie wiem, gdzie je zawiozą" i dalej: "było coś o Wołominie". Ja, słysząc takie słowa też był je przywołał na forum, ale ponieważ jestem dwa razy starszy okrasiłbym je komentarzem o "zachlajmordzie".
Zdaję sobię sprawę, że okres jest nerwowy. Szkoda jednak byłoby krzywdzącą opinią zrazić jakieś młode, niedoświadczone, ale jednak dobre serduszko. W dzisiejszych czasach każda para rąk, nawet na pozór słabych, jest bardzo potrzebna w kontekście pomocy skazanym na nas zwierzakom.
Pozdrawiam

Posted

Paulinaaa napisał(a):
Edytowałam tamten post, zlikwidowałam rzeczy nieprawdziwe, za które bardzo przepraszam.

Całe szczęście sprawę udało się szybko wyjaśnić....
Wiem, że informacje, które się pojawiły nie wynikają ze złej woli Pauliny. Szkoda tylko, że dorosłe osoby, które miały być odpowiedzialne za dobro tych zwierząt,a które "nawaliły" na całej linii opowiadają jeszcze takie niesprawdzone głupoty.
Ciśnienie nam się podniosło - to prawda!- ale z drugiej strony lepiej być czujnym niż obudzić się po fakcie ! ;-)

Posted

Ja najlepiej??? O to znowu jakieś plotki ;-)
Po alarmującym telefonie emir (byłam poza domem) , sprawa została sprawdzona i miasto podrzymuje chęć współpracy z nami przy liwkidacji schroniska. Zależy im na czasie i dlatego będzie potrzebna wszelka pomoc.
Dziś wieczorem lub jutro rano napiszę dokładnie jak wyglądają plany. W zarysie- najprawdopodobniej będzie potrzeba "pospolitego ruszenia" w sobotę do Węgrowa i zabranie stamtąd psów do wyznaczonych schronisk. Na pewno będziemy potrzebowali transporterów !
Ponieważ nie chcę pisać zanim informacje nie będę potwierdzone (np. ile psów jedzie do jakiego schroniska ) poczekajmy na razie spokojnie.
Ja rozmawiałam juz z miastem i jestem zadowolona z ustaleń. Czekam na oficjalne pismo potwierdzające je.

Posted

[quote name='Osiolek']Przed chwila rozmawialam z panem sekretarzem urzedu w Wegrowie
ZADNE PSY NIE JADA DO WOLOMINA
W ciagu najwyzej dwoch tygodni psy beda porozwozone do dobrych schronisk, AniaW czuwa nad wszystkim i koordynuje dzialania.
Tak jak Emir napisala czesc psow idzie do niej, czesc do innych schronisk ktore z nia wspolpracuja.
E, to chyba nie plotki.

Posted

Żart ! ;-)
Jutro dam znać jak dalej wyglądają plany. Ile miejsc mamy zaklepanych , ile jeszcze potrzeba , no i ile poszukujemy osób chętnych do pomocy w transporcie...

Posted

Jeżeli będą potrzebne transporty to najprawdopodobniej będe chciała poprosic osoby chętne do pomocy , żebyśmy razem pojehcali jednego dnia - pewnie sobota i zabrali resztę psów. W tygodniu na pewno część uda się zabrać.

Posted

Ania W napisał(a):
Jeżeli będą potrzebne transporty to najprawdopodobniej będe chciała poprosic osoby chętne do pomocy , żebyśmy razem pojehcali jednego dnia - pewnie sobota i zabrali resztę psów. W tygodniu na pewno część uda się zabrać.

Dobra, wstępnie będę szukał transportu na sobotę