Mośka Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 zabrać tą Pania do Wegrowa!!!!!!!!!Bedzie miala wybor 60 psow i na pewno uratuje bide! Quote
hankag Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 domek dobry , kobitka nie chce szczeniaka bo mowi ze z nimi bedzie mniejszy problem z domkiem...tylko np. onkowatą bide moze byc 2-3 lata lub rodweilera , zdjec nie nie musi ogladać , tylko niesterylizowana Quote
Abwarka Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 W Węgrowie jest bardzo ładny dorodny Onek w wieku tak około 5 lat, bidulka ma zaćmę i nie wiadomo jak potoczą sie jego losy po likwidacji schroniska. Quote
Mośka Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Hankag, jak opcja z wycieczką do Węgrowa nie przejdzie (zachęć Panią, powiedz,ze te psy maja czas do konca czerwca tylko, moze Pani by sie zabrala w czerwcu z naszym transportem, jak swojego nie posiada...) to zerknij jeszcze tu i pokaz Pani: http://fundacja-emir.org/index1.htm zakladka: zwierzęta 1 sunia od lewej, rottweilerowata Quote
Ania W Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 A może Dobrusia? Nie węgrowska ale warta zainteresowana. W Fundacji. Około 2-letnia wysterylizowana sunia, miła i zrównoważona. Quote
evita. Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Zmysł napisał(a):Kto wygrał Serce dla Psa? Wiecie może? http://www.psy.pl/news/?O=5467 Quote
kasiaprodex Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 dzis w Kurierze Mazowieckim o schronisku w Węgrowie http://tvp.pl/6724,20070604507513.strona 7:58 Quote
Zmysł Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 evita. napisał(a):http://www.psy.pl/news/?O=5467 Dzięki..... Quote
Ania W Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Kasia a mogłabyś powiedzieć co tam mówili? Ja mam wolny internet io chyba cała noc minie zanim to zciągnę... Quote
Zmysł Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Moje gratulacje. Weekend szkolno-sierściuchowy przyniósł jednak niezłe efekty,jak widać na stronie Emir. Brawo dla wszystkich:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Umka Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Ania W napisał(a):Kasia a mogłabyś powiedzieć co tam mówili? Ja mam wolny internet io chyba cała noc minie zanim to zciągnę... nie jestem Kasia ale napisze: redaktor – schronisko dla psow w Węgrowie będzie zlikwidowane, taką decyzje podjęły władze miasta. Czworonogi czekaja na nowych właścicieli. reporterka – brak zaplecza technicznego, bieżącej wody i światła. W prowizorycznych warunkach przebywa 57 psow burmistrz – stało się antyreklama yyy właśnie yyy opieki nad bezdomnymi yyy psami reporterka – na utrzymanie placówki gmina rocznie przeznacza 50 tys zloty. schronisku potrzebne sa inwestycje a na to w miejskiej kasie pieniędzy nie ma. jadzka – nie mamy w tej chwili pieniędzy ani na utrzymanie zwierząt, ani na wywóz śmieci, na opieki lekarzy weterynarii reporterka – mimo to psy są nakarmione, zaszczepione i odrobaczone. Jeżeli do końca czerwca nie znajda nowych wlascicieli, zostana przewiezione do innych schronisk. Quote
kasiaprodex Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 Umka byla pierwsza więc swojego wykasowałam Quote
Ania W Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Umka dziękuję! Najbardziej podoba mi się wypowiedź burmistrza - krótka i rzeczowa ;-) Hmmm 50 tyś...muszę sobie to na spokojnie policzyć... Quote
Mośka Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [FONT=Verdana]Warto bylo obejrzeć cały kurier dla tych elokwentnych wypowiedzi...[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] Quote
Umka Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 wywoz smieci jest bardzo waznym powodem dla ktorego schronisko jest likwidowane. a teraz logicznie liczac: jesli w schronisku w 2006r bylo ok 140psow i przeznaczano na nie 50.000złoty to daje sume ok.357złoty na psa dzielac przez 12miesiecy = ok 29zl miesiecznie na jedna biede . pani J mowila ze dostaje miesiecznie 400złoty na schronisko z obliczen wyszlo ze 4166/mies moze jej zero ucieklo! mimo wszystko 30zl na psa to komedia a co z woda, gazem, budami, szczepieniami, wywozem smieci( ;) ) Quote
Edyta_D_R Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Umka napisał(a):wywoz smieci jest bardzo waznym powodem dla ktorego schronisko jest likwidowane. a teraz logicznie liczac: jesli w schronisku w 2006r bylo ok 140psow i przeznaczano na nie 50.000złoty to daje sume ok.4166złoty na miesiac dzielac przez 12miesiecy = ok 30zł miesiecznie na psa. pani J utrzymywla ze dostaje misciecznie 400złoty na schronisko moze jej zero ucieklo! mimo wszystko 30zł na psa to komedia a co z woda, gazem, budami, szczepieniami, wywozem smieci( ;) ) zgadzam sie istne kpiny , komentarz naszego pana burmistrza , ze schronisko stalo sie "antyreklama" miasta swiadczy , nie bede konczyc , kazdy wie co mam na mysli. A wielka reklama jest ta piekielna biesiada weselna na ktora miast co roku wydaje fortune, heh- rzeczywiscie , no coments Myslalam , ze nasez wladze maja sprawe ze schronem przemyslana, ale widocznie tu chodzi jedynie o to coby pozbyc sie klopotu- moje niezorientowanie w temacie siegnelo wiec dna. :oops: Quote
Zmysł Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Mam chętnego na młoda ,nieduzą sunie.Mieszkalaby w okolicach W-wy.Spała by w domu.W ciągu dnia byłaby na dworze. Pan nie ma własciwie żadnych wymagań oprócz tego aby była chałaśliwa .Nie agresywna tylko czujna i szczekająca.Jaka jest sunia moze ma szanse???? Ma byc nieduza i szczekajaca:lol: Wyslijcie zdjecia na e-maila [email protected] __________________ POMÓŻ OLI I KUBIE! BARDZO ZŁA SYTUACJA FINANSOWA http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36620 NA JAKIMŚ WĄTKU Quote
enia Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Edyta_D_R napisał(a):zgadzam sie istne kpiny , komentarz naszego pana burmistrza , ze schronisko stalo sie "antyreklama" miasta swiadczy , nie bede konczyc , kazdy wie co mam na mysli. A wielka reklama jest ta piekielna biesiada weselna na ktora miast co roku wydaje fortune, heh- rzeczywiscie , no coments Myslalam , ze nasez wladze maja sprawe ze schronem przemyslana, ale widocznie tu chodzi jedynie o to coby pozbyc sie klopotu- moje niezorientowanie w temacie siegnelo wiec dna. :oops: Dla tego burmistrza schronisko dla bezdomnych zwierząt to "kula u nogi" niewygodne miejsce , które trzeba ukryć, bo wstyd pokazać. Może ten pan nie wie, że schroniska mogą być czyste, zadbane, chętnie odwiedzane, że psy moga być zdrowe, adopcje częste. Może to chodzi o mentalność??? brak poszanowania zwierzęcia, niektórzy ludzie wynoszą to z domu i otoczenia. No zgoda może on nie lubi zwierząt. Ale co z dziećmi młodziezą w Węgrowie? jak dzieciaki mają sie tego nauczyć skoro PAN BURMISTRZ zamiata problem pod dywan. Tam nic sie nie zmieni dopóki ludzie nie uwierzą ,że zwierzęta mają swoje prawa i też trzeba je szanować!!!! a przy tej slynnej corocznej biesiadzie mógłby tak rozreklamować schronisko, że sponsorzy sami by przyszli......wiadomo media, artyści itp. No ale trzeba mysleć i chcieć.:shake: Quote
Mośka Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Zmysl, wyslij Pana do Emira :cool3: Porozmawia z Pania Krysia i napewno cos wymysla :roll: Ale trzymaj reke na pulsie, mamy jeszcze 60 psow w Wegrowie! Zarezerwuj miejsce dla Psiaka i zrob wywiad czy domek odpowiedzialny. Quote
Zmysł Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Mośka napisał(a):Zmysl, wyslij Pana do Emira :cool3: Porozmawia z Pania Krysia i napewno cos wymysla :roll: Ale trzymaj reke na pulsie, mamy jeszcze 60 psow w Wegrowie! Zarezerwuj miejsce dla Psiaka i zrob wywiad czy domek odpowiedzialny. Zdaje się, że już Mycha mocno zadziałała w temacie. Quote
Abwarka Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Pan burmistrz zauważy brak schroniska jak ludzie zacznął skarżyć się na błąkające się po Węgrowie psy :angryy: poprostu brak słów. Quote
Zmysł Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Trochę się zagubiłem... Gdzie można znaleźć tę zdjęcia, które dziewczyny zrobiły w sobotę w Węgrowie? Quote
Abwarka Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 [quote name='Abwarka']http://www.sendspace.com/file/p6wyq1 Tu są wszystkie zdjęcia dla zainteresowanych :) na tej stronce jes link z folderem do ściągnięcia i wypakowania :) Quote
Recommended Posts