Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

domek dobry , kobitka nie chce szczeniaka bo mowi ze z nimi bedzie mniejszy problem z domkiem...tylko np. onkowatą bide moze byc 2-3 lata lub rodweilera , zdjec nie nie musi ogladać , tylko niesterylizowana

Posted

W Węgrowie jest bardzo ładny dorodny Onek w wieku tak około 5 lat, bidulka ma zaćmę i nie wiadomo jak potoczą sie jego losy po likwidacji schroniska.

Posted

Hankag, jak opcja z wycieczką do Węgrowa nie przejdzie (zachęć Panią, powiedz,ze te psy maja czas do konca czerwca tylko, moze Pani by sie zabrala w czerwcu z naszym transportem, jak swojego nie posiada...)

to zerknij jeszcze tu i pokaz Pani:
http://fundacja-emir.org/index1.htm

zakladka: zwierzęta
1 sunia od lewej, rottweilerowata

Posted

Ania W napisał(a):
Kasia a mogłabyś powiedzieć co tam mówili?
Ja mam wolny internet io chyba cała noc minie zanim to zciągnę...

nie jestem Kasia ale napisze:
redaktor – schronisko dla psow w Węgrowie będzie zlikwidowane, taką decyzje podjęły władze miasta. Czworonogi czekaja na nowych właścicieli.
reporterka – brak zaplecza technicznego, bieżącej wody i światła. W prowizorycznych warunkach przebywa 57 psow
burmistrz – stało się antyreklama yyy właśnie yyy opieki nad bezdomnymi yyy psami
reporterka – na utrzymanie placówki gmina rocznie przeznacza 50 tys zloty. schronisku potrzebne sa inwestycje a na to w miejskiej kasie pieniędzy nie ma.
jadzka – nie mamy w tej chwili pieniędzy ani na utrzymanie zwierząt, ani na wywóz śmieci, na opieki lekarzy weterynarii
reporterka – mimo to psy są nakarmione, zaszczepione i odrobaczone. Jeżeli do końca czerwca nie znajda nowych wlascicieli, zostana przewiezione do innych schronisk.

Posted

wywoz smieci jest bardzo waznym powodem dla ktorego schronisko jest likwidowane. a teraz logicznie liczac:
jesli w schronisku w 2006r bylo ok 140psow i przeznaczano na nie 50.000złoty to daje sume ok.357złoty na psa dzielac przez 12miesiecy = ok 29zl miesiecznie na jedna biede . pani J mowila ze dostaje miesiecznie 400złoty na schronisko z obliczen wyszlo ze 4166/mies moze jej zero ucieklo! mimo wszystko 30zl na psa to komedia a co z woda, gazem, budami, szczepieniami, wywozem smieci( ;) )

Posted

Umka napisał(a):
wywoz smieci jest bardzo waznym powodem dla ktorego schronisko jest likwidowane. a teraz logicznie liczac:
jesli w schronisku w 2006r bylo ok 140psow i przeznaczano na nie 50.000złoty to daje sume ok.4166złoty na miesiac dzielac przez 12miesiecy = ok 30zł miesiecznie na psa. pani J utrzymywla ze dostaje misciecznie 400złoty na schronisko moze jej zero ucieklo! mimo wszystko 30zł na psa to komedia a co z woda, gazem, budami, szczepieniami, wywozem smieci( ;) )

zgadzam sie istne kpiny , komentarz naszego pana burmistrza , ze schronisko stalo sie "antyreklama" miasta swiadczy , nie bede konczyc , kazdy wie co mam na mysli.
A wielka reklama jest ta piekielna biesiada weselna na ktora miast co roku wydaje fortune, heh- rzeczywiscie , no coments
Myslalam , ze nasez wladze maja sprawe ze schronem przemyslana, ale widocznie tu chodzi jedynie o to coby pozbyc sie klopotu- moje niezorientowanie w temacie siegnelo wiec dna.
:oops:

Posted

Mam chętnego na młoda ,nieduzą sunie.Mieszkalaby w okolicach W-wy.Spała by w domu.W ciągu dnia byłaby na dworze.
Pan nie ma własciwie żadnych wymagań oprócz tego aby była chałaśliwa .Nie agresywna tylko czujna i szczekająca.Jaka jest sunia moze ma szanse????
Ma byc nieduza i szczekajaca:lol:
Wyslijcie zdjecia na e-maila
[email protected]

NA JAKIMŚ WĄTKU

Posted

Edyta_D_R napisał(a):
zgadzam sie istne kpiny , komentarz naszego pana burmistrza , ze schronisko stalo sie "antyreklama" miasta swiadczy , nie bede konczyc , kazdy wie co mam na mysli.
A wielka reklama jest ta piekielna biesiada weselna na ktora miast co roku wydaje fortune, heh- rzeczywiscie , no coments
Myslalam , ze nasez wladze maja sprawe ze schronem przemyslana, ale widocznie tu chodzi jedynie o to coby pozbyc sie klopotu- moje niezorientowanie w temacie siegnelo wiec dna.
:oops:

Dla tego burmistrza schronisko dla bezdomnych zwierząt to "kula u nogi" niewygodne miejsce , które trzeba ukryć, bo wstyd pokazać. Może ten pan nie wie, że schroniska mogą być czyste, zadbane, chętnie odwiedzane, że psy moga być zdrowe, adopcje częste. Może to chodzi o mentalność??? brak poszanowania zwierzęcia, niektórzy ludzie wynoszą to z domu i otoczenia. No zgoda może on nie lubi zwierząt. Ale co z dziećmi młodziezą w Węgrowie? jak dzieciaki mają sie tego nauczyć skoro PAN BURMISTRZ zamiata problem pod dywan. Tam nic sie nie zmieni dopóki ludzie nie uwierzą ,że zwierzęta mają swoje prawa i też trzeba je szanować!!!!
a przy tej slynnej corocznej biesiadzie mógłby tak rozreklamować schronisko, że sponsorzy sami by przyszli......wiadomo media, artyści itp.
No ale trzeba mysleć i chcieć.:shake:

Posted

Zmysl, wyslij Pana do Emira :cool3:

Porozmawia z Pania Krysia i napewno cos wymysla :roll:
Ale trzymaj reke na pulsie, mamy jeszcze 60 psow w Wegrowie!
Zarezerwuj miejsce dla Psiaka i zrob wywiad czy domek odpowiedzialny.

Posted

Mośka napisał(a):
Zmysl, wyslij Pana do Emira :cool3:

Porozmawia z Pania Krysia i napewno cos wymysla :roll:
Ale trzymaj reke na pulsie, mamy jeszcze 60 psow w Wegrowie!
Zarezerwuj miejsce dla Psiaka i zrob wywiad czy domek odpowiedzialny.

Zdaje się, że już Mycha mocno zadziałała w temacie.