Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kopiuję z kartoteki Ani:
MISIA

Misia jest małą, wesołą sunią. Ma około 3 – 4 lat. Nie do końca znana jest jej przeszłość, bo do schroniska trafiła zabrana z ulicy ale wiadomo, że jest kontaktowa i lubi, gdy okazuje jej się zainteresowanie. Zgadza się z innymi psami ( w boksie przebywa z trzema innymi suniami).

MALINKA

Malinka nie jest szczeniakiem. Jest suką w średnim młoda- ok. 2 lata wieku (ok. 4 – 5 lat). Smutnym wzorkiem patrzy przez siatkę. Nie zabiega o względy człowieka, nie skacze, nie piszczy. Po prostu wkłada mordkę w siatkę i tak czeka wpatrując się. Być może jej uroda nie jest szczególnie atrakcyjna, a większość ludzi poszukuje pięknych psów, ale ma to „coś” w oczach. Jest nieduża, wybieg zgodnie dzieli z inną sunią.

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie ponieważ dokładnie nie wiadomo ile lat mają te psy, więc lepiej podawać wiek średni 3-4 lata. Nie wiem dlaczego przy Malince znalazły się dwa "wieki" ;-)
Zaraz wstawię wam Szwedki...teraz już pościelówki. Dzisiaj socjalizowała ciocia Olga - kto jutro ?

Dziewczyny leją na potęgę! Fajnie się razem bawią (dobrze że sa dwie) i pochłaniają jedzenie. Dzisiaj bez trudu pokonały zasieki i przedostały się na otwartą przestrzeń...Były na tyle uprzejme, że nie zrobiły większych szkód i nawet dywan był suchy:-)
Ajeżeli ktoś zazdrości to jeszcze jeszcze parę psinek do zabrania "na przechowanie" ;-)

Stoicki spokój Bolka...Dziwny maja układ bo on nie jest zachwycony faktem że dziewczyny są w domu ale jednocześnie coś jest w nich takiego , że uważnie sie im przygląda.

Posted

Ania! To jak Ty godzisz Bolka z Bardem? Zakladasz Bardowi "krowie" wdzianko? ;)
Melduje, ze mimo przeprowadzki firmy, grypy i innych okolicznosci jestem w posiadaniu wiekszej ilosci drukow - do odebrania :)

Posted

Osoby, które wystawiaja psy w necie!!!

Zerknijcie proszę które psy juz poszły do adopcji Post ewity na str 321 ) i pościągajcie ich ogłoszenia z internetu, bo wiele osób dzwoni po pieski, których są już w nowych domach.

DZIĘKI !!!!

Posted

Jak tylko wrócę z Wrocławia i opanuję mój net (który chodzi jak chce i to cud, że udało mi się tu wbić) to wznowię na allegro aukcje, które wygasły.

Aniu króweczki prześliczne, wylegują się w pościelach jak Laleczka i Misio rozciągnięte :) :p

Posted

[quote name='Olga132']Osoby, które wystawiaja psy w necie!!!

Zerknijcie proszę które psy juz poszły do adopcji Post ewity na str 321 ) i pościągajcie ich ogłoszenia z internetu, bo wiele osób dzwoni po pieski, których są już w nowych domach.

DZIĘKI !!!!

Sorki, ale na 321 nie widzę, moze jakoś żle zrozumiałam?:oops:

Posted

Moje krówki po raz kolejny pokonały zaporę nie do przebycia...Tym razem wygryzyły dziurę. Nawet dużo nie narozrabiały :-) Dzisiaj miała przyjechac pani oglądać Nillę (czyli "noska") ale nie potwierdziła więc najprawdopodobniej nici z tego...Może dlatego , że wysoko poprzeczkę ustawiłam ? ;-)
Jeżeli chodzi o psy to z tego co powiedziała mi Emir można zdjąć z ogłoszeń następujące psy:
DŻEKI
GUFFI

Do domu ma też jechać Gucio, ale z nim się może wstzrmajmy, żeby nie zapeszyć. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale po Rafika (jamnikosznacuer) chyba też ma ktoś przyjechać ale może też poczekajmy , bo jeden dzień chyba nic nie zmieni ;-)

Posted

Ja mam nadzieję że w następny weekend będę smutna bo dziewczyny pojadą już do domu...;-)
W razie czego pamiętajcie, że ja mam jeszcze dwa cuda na stanie ;-)

Posted

Na stronie fundacji ostatnie adopcje to: Jaga, Ruslan, Dzeki, Torcik (nie pamietam, ktore byly oglaszane) + Drago, ktory jeszcze nie wpisany, ale nowi wlasciciele juz na jego watku rozplywaja sie w zachwytach na temat Smoka w nowym domu :) Wsrod szczeniorow Zarcik (27 stycznia) To tyle co ja wiem. Parys tez juz poszedl "w ludzi" ale jego tp prawie na 100 nikt od nas nie oglaszal.

Posted

Beata R napisał(a):
Sorki, ale na 321 nie widzę, moze jakoś żle zrozumiałam?:oops:

Beata - patrz na post Evity - na stronie 321 post 3206 tam evita pisze, które psy maja ogłoszenia ale też na bierząco uzupełnia (kolorem zielonym) jaki piesek znalazł dom.

Posted

Na specjalne życzenie enii - dziewczynki senne, czyli spiące królewny!
Mam prośbę - jeżeli ktoś ogłaszał psy w gazetach to proszę dajcie mi znać jak to zrobic i gdzie najlepiej :-)

Posted

Ja wiem tylko, ze wyborcza przyjmowala ogloszenia drobne do dzialu pies czeka na czlowieka czlowiek czeka na psa chyba w poniedzialki i to kosztowalo symboliczna zlotowke. Teraz chyba nawet przez internet mozna zamowic. Moge jutro poszukac.

Posted

Nie wiem jak w Warszawie, ale na śląsku w gazecie wyborczej w piątkowym dodatku na żółtych stronach jest kupon który się wypełnia i takie ogłoszenie można wysłać bądź przynieść do punktu gazety wyborczej.
Takie ogłoszenie jest za darmo i ukazuje się w każdy piątek.
Ogłoszenia można też wysłać sms, ale na Warszawę to będą inne kody niż u nas.

Posted

dziękuję za pomoc...One są cudne ale jakoś dom muszą znaleźć ;-) Na razie dzwoniła jedna pani, umówiła się na spotkanie ale się nie pojawiła, miałam też maila od pana , ale jemu zależało na psie z zdrowym pęcherzem (!?!?), a w sumie szczeniak może i pęcherz ma zdrowy ale leje na potęgę!

Posted

Z tego co się orientuję w Warszawie ogłoszenie na piątkowe Żółte Strony Gazety Wyborczej można nadać SMSem. SMS wysyłamy pod numer 72007. Najpierw wpisujemy kod rubryki*, w której chcemy zamieścić ogłoszenie, robimy spację i wpisujemy treść ogłoszenia. SMS moze mieć max 140 znakow razem ze spacjami. Jego koszt to chyba cosik koło 2,44 zł.
*Kody poszczególnych rubryk:
człowiek czeka na psa kod WFC
pies czeka na człowieka kod WFP
czałowiek czeka na kota kod WFK
kot czeka na człowieka kod WFN
kto przygarnie kod WFO
Aha- jeśli chcemy aby ogłosznie ukazało się na piątkowych Żółtych Stronach to SMSa trzeba wysłać chyba do godziny 16 w środę poprzedzająca emisję.
To chyba tyle. Mam nadzieję że nic nie pokręciłam i ten sposób dawania ogłoszeń jest aktualny. Taka "procedura" obowiązywała przynajmiej jeszcze jakiś miesiąc temu, Mam nadzieję, ze nic się nie zmieniło ;)

Posted

Przepraszam ,że dawno nie było wiadomości o Amber .
Sunia jest juz u mnie . Wszystko ladnie się goi a sunia zachowuje się tak jakby nie miała operacji. Szwy będzie miała zdejmowane w czwartek .
Charakterek się niestety nie porawił ale pracujemy nad tym .

Posted

Jo37 napisał(a):
Przepraszam ,że dawno nie było wiadomości o Amber .
Sunia jest juz u mnie . Wszystko ladnie się goi a sunia zachowuje się tak jakby nie miała operacji. Szwy będzie miała zdejmowane w czwartek .
Charakterek się niestety nie porawił ale pracujemy nad tym .

Jesteście bardzo dzielne dziewczyny!:loveu:
Jo37 prosze sprostuj - ona dla ludzi ma cudny charakter ...tylko ich broni przed psami :cool1:

Posted

Ania W napisał(a):
dziękuję za pomoc...One są cudne ale jakoś dom muszą znaleźć ;-) Na razie dzwoniła jedna pani, umówiła się na spotkanie ale się nie pojawiła, miałam też maila od pana , ale jemu zależało na psie z zdrowym pęcherzem (!?!?), a w sumie szczeniak może i pęcherz ma zdrowy ale leje na potęgę!

"....zależało mu na psie ze zdrowym pęcherzem",- pewno chodzilo facetowi o to by psa wyprowadzać jak najrzadziej a najlepiej wcale- dom do d...:diabloti:
AQniu uważaj, bo za chwilę nie oddasz tartakówien nikomu tylko zostawisz jako towarzystwo dla kota
Emir