Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A jak się pani doktor wypowiadała o tym ?
Sugerowała coś ?
To dla mnie ważne. Wiesz , że to moja ulubienica ...
Dzisiaj zakładają mi internet i jeżeli zrobią to w miarę wcześnie to założę jej wątek ( jeśli jeszcze nie ma)

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ponoć operacja ma byc w dwóch etapach, najpierw guzek i listwa, za jakis czas sterylka, o ile dobrze zrozumiałam kierowniczkę.Koszt całości ok. 500 zł.

Posted

Ania W napisał(a):
Olga dałoby radę z tymi obrazkami w najbliższym czasie... plizzzz

ania - obrazki i ksiązki od pucka69 i eni sa w twojej szkole od piatku - artur zawiózł i zostawił w sekretariacie.

Posted

no własnie Artur mówił, że jak wszedł to Panie od razu wiedziały, że paczka ma być dla Ciebie, więc nic juz nie pisałam, że zawiózł rzeczy bo byłam przekonana, że wiesz. Może Panie myślały, że sama sie upomnisz o paczkę

Posted

Oj Cioteczki!Ile stron przez weekend przybylo:crazyeye: Nie zagladalam tu 2 dni(mam net tylko w pracy), a tu juz imprezka w schronie sie kroi, Ania W wszystkie fanty za chwile rozprowadzi:lol:

Sprobuje do Was dolaczyc w Wegrowie, ale na razie to patykiem na wodzie pisane (pewne kwestie musze ustalic z Mezem:razz: ).

Folen, co to za tymczas u Ciebie? Wysylam Ci pare zeta na AFN z dopiskiem: "Wegrow-kojec tymczasowy".

Posted

Zapomnialam dodac- dostalam przeterminowane witaminy dla psow ze sklepu zoologicznego w Falenicy.Nawet sporo tego :lol:
Ale tak przy okazji mialam przemyslenia - a mozeby tak uderzyc do hurtowni spozywczych w kwestiach przeterminowanych makaronow, ryzu, itp.? Przerabialyscie juz ten temat?

Posted

AniuW i Folen i wszyscy inni zainteresowani - wlasnie dostalam propozycje od znajomej Szwedki przetlumaczenia strony Wegrowa na angielski (z przystankiem po szwedzku ;-) ).
Tzn jesli ja przetlumacze jej na szwedzki, to ona chetnie przetlumaczy na angielski - co Wy na to?
To co jest widac ja zainteresowalo schroniskiem i widac chcialaby wiedziec i przekazac innym wiecej......
Musze jej dac odpowiedz...
Powiedzcie szczerze - jesli nie, to lepiej teraz to powiedziec, zeby nie wkladala masy roboty, ale moze warto by miec rozszerzona wersje angielska?

Ja sobie pozwolilam wziac zdjecia a watku, robione ostatnio i rozeslac je w celach charytatywnych ;-)

Posted

Łomatko, AniuW-w odpowiedzi na apel-za 1/2 godziny mam dostawę tzn jeszcze wykombinowałam troche piesków-jutro rano jadąc do pracy-wpadnij (od 7dmej jestem na nogach a o 8,20 wychodzę)...lub wieczór (jak ostatnio) stawiam dobrą herbatkę

Posted

Osiolku, prawdę mówiąc zarządzanie stroną należy do Folen :-). Ja tylko zadeklarowałam się , że mogę przetłumaczyć tekścik...Prawdę mówiąc reszty i tak nie dałabym rady bo obowiązki coraz bardziej mi się spiętrzają...Oczywiście zgadzam się , że tłumaczenie strony na język angielski jest świetnym pomysłem !
Beatko! Psiaki robia fururę!!! Chętnie adoptuję kolejne :-)
Jeżeli można to podjadę jutro ok.19., bo rano pewnie nie dam rady...

Posted

Na gończych Hania (wet) , napisała, że szczeniaki po parvo powinny być na lekkostrawnej diecie i nie powinny dostawać mleka, kości i jaj. Jakby ktos przy okazji powiedział o tym p. Jadwidze...Ostatnio widzialam u nich mleko w kojcu...To oczywiście nie dramat, ale jak widac uczymy się całe życie :-)

Posted

Ania W napisał(a):
Na gończych Hania (wet) , napisała, że szczeniaki po parvo powinny być na lekkostrawnej diecie i nie powinny dostawać mleka, kości i jaj. Jakby ktos przy okazji powiedział o tym p. Jadwidze...Ostatnio widzialam u nich mleko w kojcu...To oczywiście nie dramat, ale jak widac uczymy się całe życie :-)

psy po parvo wogole do konca zycia nie powinny dostawac mleka i wiekszej ilosci kosci (tzn normalnej dla psa, ktory nie chorowal) bo konczy sie to niesamowita sr**** i wizyta u weta. To tak z autopsji ;)

pzdr
GreenEvil

Posted

Osiolek napisał(a):
AniuW i Folen i wszyscy inni zainteresowani - wlasnie dostalam propozycje od znajomej Szwedki przetlumaczenia strony Wegrowa na angielski (z przystankiem po szwedzku ;-) ).

osiołku - skoro tłumaczysz najpierw strone na szwedzki to ja jestem nawet za tym żeby i dac to szwedzkie tłumaczenie(dosatkowo) - może wtedy więcej osób u Ciebie się zainteresuje. Skoro i tak tłumaczenie będzie gotowe to z wstawieniem na stronke nie ma problemu.
Tak myslę.

Posted

Nie wiem czy widzieliście...Ja znalazłam przypadkiem i... się rozmarzyłam. Żeby , kiedyś tak było w Węgrowie ...
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28160&page=7
A z innej beczki : Olga, niestety kostkę już ktoś "rozebrał" :-( Mimo monitorowania sprawy przez moją koleżankę i ...jej tatę . Nie zastali ludzi a, że była tam kartka, że można ją sobie wziąć za darmo , to ktoś szybko skorzystał i pewnie taczką przewiózł

Posted

Osiolek napisał(a):
Tzn jesli ja przetlumacze jej na szwedzki, to ona chetnie przetlumaczy na angielski - co Wy na to?
To co jest widac ja zainteresowalo schroniskiem i widac chcialaby wiedziec i przekazac innym wiecej......
Musze jej dac odpowiedz...
Powiedzcie szczerze - jesli nie, to lepiej teraz to powiedziec, zeby nie wkladala masy roboty, ale moze warto by miec rozszerzona wersje angielska?

Ja sobie pozwolilam wziac zdjecia a watku, robione ostatnio i rozeslac je w celach charytatywnych ;-)

Haniu to świetny pomysł, im nas wiecej tym lepiej, poproś ta Panią niech tłumaczy. My z Folen tez mamy pomysły na nowe działy..........na naszej stronie.:multi:

Posted

Ania W napisał(a):
Nie wiem czy widzieliście...Ja znalazłam przypadkiem i... się rozmarzyłam. Żeby , kiedyś tak było w Węgrowie ...
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28160&page=7

Ja myślę, że właśnie po to są wolontariusze. Gminy same z siebie nic nie zrobią. Trzeba wykorzystać nasze sobotnie spotkanie i porozmawiać o tym. Może wcześniej udałoby się skontaktować z P. Harłaczem w celu pozyskania cennych informacji odnośnie skutecznej "walki" z gminami o dofinansowanie schronisk.

Posted

A daleko Pan Harłacz jest od Węgrowa??? może mógłby przyjechac i pokierować naszą kierowniczkę..........
to takie moje małe marzenie......:roll: