Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czesc dziewczynki!

nic sie nie martwcie, nie odzywalam sie ostatnio bo oprocz psa i internetu mam jeszcze cudownego trzylatka ktory wymaga rownie duzo, jak nie wiecej uwagi niz pies ;)

Wszystko jest ok, Alf jest juz spokojnieszy

Przekonuje sie coraz bardziej do mojego meza, on go przekupuje smakolykami
Wczoraj mielismy pierwsze odwiedziny :) przyszli moi rodzice i tesciowa

Afl bardzo pozytywnie sie zachowywal, moja mame polubil, do mojego taty nie podszedl- ale tak jak pisalam wczesniej, jakos mezczyzn nie bardzo lubi
na moja tesciowa wskoczyl i chcial ja ... hmmm, nie wiem jak to nazwac
smieszny widok :evil_lol:

ta poduszke o ktorej pisalam ostatnio zamoczyl, to chyba nie byl mocz, moze slina i woda z miski ale poduszka cala obciekala, wiec wyrzucilam ja, musi przywyknac do legowiska, ktore jest wg mnie nawet fajniejsze niz poduszka bo zaslania mu plecy jak w nim lezy, przeciagi mu nie straszne ;)
moje dziecko i kot bardzo to legowisko polubily
pies jakos sie przekonac nie moze ...:lol:

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Brawo mamka za pozytywne podejście do Alfika. Strasznie się martwiłam o niego, czy te rozwalone drzwi nie będą końcem bycia Alfa u was. Na szczęście widać, że jesteś dobrym człowiekiem i zrozumiałaś -że obskubanie drzwi każdemu się może zdarzyć hihihi. A to "ukochanie" teściowej hihii Wobec powyższego ściągam banerek szukającego domu Alfika z mojej sygnatury. Pozdrawiam ciepło całą rodzinkę i Alfika

Posted

eh, drzwi....

trudno
dla mnie to nie problem
Gosia nam o wszytskim powiedziala zanim zostal

mowila ze drzwi moze zniszczyc , spodziewalam sie ze je podrapie , moze nawte podrze to obicie ale nie spodziewalam sie ze az tak bedzie

no ale... rozumiemy dlaczego to zrobil

biedak byl na pewno przerazony, 3 dnia z rana zostal na cale 8 godz sam! chcial sie wydostac
pewnie myslal ze my juz nie wrocimy

no ale wrocilismy i zawsze wrocimy !

Posted

Ja jak przyjechała do mnie Misia wzięłam 2 tygodnie urlopu, żeby oswoić małą z domem i 2 psiakiem.
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/214006-Misia-czyli-nigdy-nie-jest-za-późno-na-zmiany...-szczególnie-na-zmiany-na-lepsze?p=17567082[/URL]
To historia mojej Misi :)
Pozdrawiam

Posted

Może bardziej polubi legowisko, gdy ustawicie je w innym miejscu? Psy lubią legowiska w jakimś kącie, może nawet pod stołem, jednocześnie mając widok na jak największą powierzchnię, ale tak jakby z kryjówki. ;) Gdzieś, gdzie nie przechodzi nikt non stop, ale widzi domowników.

Posted

[quote name='Bonsai']Może bardziej polubi legowisko, gdy ustawicie je w innym miejscu? Psy lubią legowiska w jakimś kącie, może nawet pod stołem, jednocześnie mając widok na jak największą powierzchnię, ale tak jakby z kryjówki. ;) Gdzieś, gdzie nie przechodzi nikt non stop, ale widzi domowników.[/QUOTE]
Tak, bardzo słuszna uwaga.:) Alf jeszcze będzie się trochę denerwował wizytami (jeszcze czuje się niepewnie) i to ukochanie teściowej dało temu wyraz.;).
Powolutku, małymi kroczkami do przodu i za dwa miesiące będziecie się śmiać przy wspominkach. Jesteście the best, że zeżarte drzwi Was nie zraziły.:loveu: Na jednym z wątków jamnisię facet oddał do schronu bo kradła kanapki i jedzenie, ale jak była głodna to co miała zrobić?:mad:

Posted

porobie jeszcze troche zdjec i wrzuce :)

wczoraj Alf mial udany spacer ;)
mial okazje poszlalec bez smyczy po lace w wysokiej trawie

wyszarpal sie cudem z obrozy i nawial ale taki madry ze patrzyl czy ja ide za nim
a ja nie szlam tylko lecialam ! wiec on tez lecial szczesliwy

az zrezygnowana, ze nie da sie zlapac i ze w koncu sie zagubi, zawrocilam a pies przybiegl za mna pod dom

jednak juz troszke sie do nas przyzwyczail
przeciez mogl uciec, pobiec przed siebie i nawet sie nie obejrzec

ale wrocil ze mna :)

Posted

[quote name='yunona']Omi plisssssss nie strasz już tym podpisem , Alfik ma domek a kasa znajdzie się ;)[/QUOTE]

mam wyrzuty sumienia ale na razie z kasa nie pomoge

mam dosc wydatkow na ten miesiac :(
wczoraj kupilam mezowi nowa kurtke bo poprzednia zajala sie psina...

Posted

Mamka, zrobiłaś najwięcej, dałaś domek i serce Alfikowi, resztą nie przejmuj się, trochę czasu i wszystko będzie finansowo ok. Najważniejsze, że Alf jest bezpieczny i kochany. A co z tą kurtką? Alfik pogryzł? Musicie przez parę miesięcy uważać i nie zostawiać w zasięgu Alfika rzeczy, które może zniszczyć. A do legowiska warto jakąś swoją rzecz starą i niepotrzebną dać , będzie czuł się bezpieczniej jak wychodzicie do pracy :).

Posted

Alf pogryzl rekaw
wywlekl ze srodka ocieplenie

wina mojego meza jest, bo mowilam ze nic nie zostawiamy w przedpokoju a on zostawil kurtke
no i pies sie nie zaopiekowal ;)

Posted

[quote name='mamka']Alf pogryzl rekaw
wywlekl ze srodka ocieplenie

wina mojego meza jest, bo mowilam ze nic nie zostawiamy w przedpokoju a on zostawil kurtke
no i pies sie nie zaopiekowal ;)[/QUOTE]
Skąd ja to znam,ha, ha. Mojego syna trzy plecaki Harutek posiekał w drobny mak. Też prosiłam nie zostawiaj na podłodze lub zamykaj drzwi. :). Niestety tak jak mówiłam parę miesięcy (2-3) trzeba uważać. Myzianki dla chuliganka:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='furciaczek']Dziewczyny czy moge prosic o zwrot kosztow za paliwko jakos na dniach, ciezki okres mamy i TZ sie wnerwia ze musi wykladac a potem trzeba czekac na zwroty.[/QUOTE]

Wróciłam ;) Dobrze, że napisałaś - przelałam 150 zł, czyli tyle, ile mieliśmy z deklaracji. Resztę przeleję po rozliczeniu bazarku, jesteśmy w połowie :) Było, jak doliczyłyśmy z fur, 270 zł (230 + 40), więc zostaje nam jeszcze 120 zł do spłacenia :)

Posted

witam

wczoraj wyladowalismy z Alfem u weterynarza :(

Ma zapalenie jelit
dostal antybiotyk, 3 zastrzyki

wczoraj mial goraczke
lekarz powiedzial ze to bolesne :(

przyszlam wczoraj do domu a tam caly przedpokoj zapaskudzony, dostal bigunki i nie wytrzymal i narobil w domu
szok!!

ciekawe co mnie jeszcze czeka? ;)

Posted

lekarz mowil ze Alf musial cos zjesc na spacerze

juz wczesniej mial taka bigunke , pisalam Wam,
byc moze juz wczesniej mial to zapalenie, ale ja podleczalam ta smecta

a teraz zapalenie sie zaognilo i potrzebny byl antybiotyk

dostanie 3 dwaki, wczoraj pierwsza, jeszcze dzis i jutro

u lekarza byl baaardzo grzeczny
doktor zmierzyl mu temp. potem 3 zastrzyki a on nawet nie drgal

a potem sprawdzil wiek i powiedzial ze ma przynajmniej 5 lat

wczoraj musialam go wykapac bo lapy mial brudne, siedzial w tym zabrudzonym przedpokoju, narobil pieczatek nawet na meblach
nie wyobrazacie sobie anwet jaki wydok zastalam
a jaki smrod, ble