conceited Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 Czyli prezentacja udana, Dyzio udowodnil, ze jest psem z krwi i kosci (chcialoby sie powiedziec "z jajami", ale nie chce go urazic).:cool3: Zrobilam remont w pierwszym poscie (podsumowanie pieniedzy Dyzia) i wyszlo mi, ze dzieki bazarkowi Beatki i hojnosci cioteczek Dyzio jest bogatym facetem:diabloti: dziewczyny powinny sie za nim uganiac:p Dziewczyny Bea i Kate kontrolujcie mnie prosze z tymi pieniedzmi, wiecie, ze nie umiem liczyc i panowac nad pieniedzmi...mam ndzieje, ze nic nie pomylilam...jakby cos, poprawcie mnie. Quote
What May NN Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 BeaBono napisał(a):Melduję, że odwiedziły nas dzisiaj dwie cioteczki : Ajula i WMNN :loveu:. WMNN po raz kolejny pytała o Dyzia, bo Dyziek oczywiście siedział u mnie w pokoju i nie przywitał gości. Żeby uspokoić cioteczkę, że z nim wszystko w porządku, przyniosłam łobuza. Dyziulek zaprezentował, jak warczy na Dodka, kiedy tylko go zobaczy :lol:. ja po prostu nadziwić się nie mogę jak Dyzio się zmienił dlatego tak dopytuje za każdym razem! ;-) a Dyzio faktycznie energii ma dużo - pełna mobilizacja i gotowość na widok Dodka! no i te jego pióra :loveu: piękny, słodki psiak!! Quote
conceited Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 Sliczny Dyziolku:x-mas: z okazji Swiat, zycze Tobie i Twoim kochanym opiekunkom, zeby w 2011 znalazl sie wart Ciebie domek. A zanim sie znajdzie, to zycze Ci, zeby Dodek nie wlazil Ci w droge i zeby Ci nikt juz w tym roku nic kolo dupki nie robil, bo wiem, jak tego nie lubisz ;) :tree1: Quote
conceited Posted December 29, 2010 Author Posted December 29, 2010 Czy Dyziolek zyje jeszcze? ;) Przyszedl do niego Gwiazdor czy byl niegrzeczny? :) Quote
conceited Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Halo halo Dyziolku... Masz juz trzy wplaty na ten miesiac: WhatMayNN, GoniaP i Gabrysia wplacily juz swoje deklaracje. Quote
BeaBono Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [quote name='conceited']Czy Dyziolek zyje jeszcze? ;) Przyszedl do niego Gwiazdor czy byl niegrzeczny? :) Wszystkie psiaki i kociaki były grzeczne. Manto należy się Gwiazdorowi, bo w tym roku "nawalił" i do nas nie dotarł, niestety... Dyzia "nie ruszały" wybuchy petard w Sylwestra (dałyśmy mu pół tabletki hydroksyzyny, ale chyba zupełnie niepotrzebnie, w ogóle nie szczekał, nie wściekał się... w przeciwieństwie do Dodka i Pepsi - oj, Ci to "dali czadu" o północy :evil_lol:) Chyba wcześniej nie pisałam ... Dyziek dostaje te same tabletki na serduszko, co Doduś (zalecenie weta). Dyziek miał trochę łupieżu, rozpoczął więc Nowy Rok od kąpieli i suszenia. Kąpiel mu się podobała, suszenie już nie - gryzł suszarkę. bluberry wpłaciła 140 zł na Dyzia, Dodka i Saurona. Bardzo dziękujemy :loveu: Z tego 45 zł mama przeleje na konto Dyzia u Ciebie, conceited. Quote
conceited Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 [quote name='What May NN']piękniś Dyzio - mój ulubieniec :-) No nie badz zlosliwa cioteczko ;) hihi Super info:loveu: Napisalam do Faktu i do Metra o cene zamieszczenia ogloszenia o Dyziu, ale jeszcze mi nie odpisali. Macie jakies inne pomysly? Inne gazety? A moze wiecie jakie maja ceny i do kogo pisac? Nowe wplaty - lece aktualizowac pierwsza strone. I napisz mi prosze czy mam Wam cos odeslac za te tabletki na serduszko. Kurka, juz mi sie cos przypmina, dzwonilyscie chyba do mnie pewnego dnia, a ja zapomnialam oddzwonic:oops: Quote
KateBono Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Cioteczko Conceited przelałam 45 zł dla Dyziolka na twoje konto Tabletki na serduszko jak dla Dyziulka tak i dla Dodusia dajemy od nas Quote
conceited Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 KateBono napisał(a):Cioteczko Conceited przelałam 45 zł dla Dyziolka na twoje konto Tabletki na serduszko jak dla Dyziulka tak i dla Dodusia dajemy od nas jestescie najlepsze:loveu: dziekuje Quote
conceited Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 Dyziolinek dostal prezencik finansowy od cioteczki Blueberrykiss = 45 zl:loveu: dziekujemy ! sluchajcie no Ciotki, Dyziolinek ma troche kasy, trzeba go oglaszac w gazetach, ma ktoras jakies doswiadczenie, wyobrazenie, pojecie o cenach? mi do tej pory nie odpisali z tych gazet. Quote
conceited Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 Kurka wodna, chyba sie kopsnelam w finansach, Licze od dwoch godzin i wychodzi mi, ze Dyzio ma wiecej kasy niz liczylam wczesniej :) BeaBono, KateBono, sprawdzajcie mnie bo ja nie chce sie pomylic, a wyszlo na to, ze zdefraudowalam kase Dyzioliny ;) a moze przegapilam jakis wydatek, nie wiem. Burdel mam na pierwszej stronie. Wyszlo mi tak (wszystko podsumowalam z pierwszego posta): wplywy w pazdzierniku -> 385zl - 250zl na DT = 135zl wplywy w listopadzie -> 540zl - 250zl na DT = 290 zl wplywy w grudniu ->285 zl z deklaracji i 535zl z bazarku = 820zl - 250zl na DT = 570zl wplywy w styczniu -> bedzie 275 zl(tak wynika z deklaracji ) + 45 zl od Blueberrykiss = 320zl - 250zl na DT = 70zl sumujac co zostalo: 1065 wydatki na dyzia na pierwszej stronie to koszt: 645 zl co razem daje w Dyziowej skarpecie : 420zl Quote
KateBono Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Aga był jeszcze rachunek za ściągnięcie szwów - 25zł i drugi rachunek zapalenie gardła (wizyta u weta 5.12.10 )- rachunek na 38 zł. Quote
conceited Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 ojej ! jaki piekny piesek ! ten czarny oczywiscie :evil_lol::diabloti: czyli finanse Dyzia sa i tak w lepsym stanie niz myslalam. no to czekam na porady zwiazane z gazetami bo Dyzio musi zaistniec, tak mu domku nie znajdziemy. czyli jest tak: wplywy w pazdzierniku -> 385zl - 250zl na DT = 135zl wplywy w listopadzie -> 540zl - 250zl na DT = 290 zl wplywy w grudniu ->285 zl z deklaracji i 535zl z bazarku = 820zl - 250zl na DT = 570zl wplywy w styczniu -> bedzie 275 zl(tak wynika z deklaracji ) + 45 zl od Blueberrykiss = 320zl - 250zl na DT = 70zl sumujac co zostalo: 1065 wydatki na dyzia na pierwszej stronie to koszt: 645 zl + 25zl + 38 = 708zl co razem daje w Dyziowej skarpecie : 357zl Quote
Onaa Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Ile razy zaglądam na wątek uroczego Dyziolka to serce mi się raduje, że psiaczek dostał swoją szansę, był taki bidny w tym przytulisku a teraz uśmiechnięty i szczęśliwy grzeje swoją doopencję w DT :). Quote
conceited Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 Dostal bo mnie zmobilizowalas ;) Dzieki Tobie Dyziolek jest w DT, a Frania w DS :* Quote
Onaa Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Dyzio i Frania to były chyba najdłużej przebywające psiaczki w tym przytulisku. Dobrze że dostały szansę na lepsze życie :). A Dyziolek , jak porównałam z pierwszych jego zdjęć, to o wiele lepiej i piękniej wygląda, chyba schudł, no i jest kochany i szczęśliwy a to widać :). Teraz tylko jeszcze żeby dobry domek dla niego się znalazł. Quote
BeaBono Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Dogo07 napisał(a):...uśmiechnięty i szczęśliwy grzeje swoją doopencję w DT :). na fotkach z Sauronem to on raczej jest średnio zadowolony najszczęśliwszy jest jak może drzemać na łóżku w moim pokoju wstrętna jestem, bo od czasu do czasu zamykam swój pokój i zmuszam tym sposobem Dyzia, żeby trochę posiedział z nami i zwierzakami w kuchni czy pokoju rodziców a Dyzio to tylko czeka na okazję, żeby czmychnąć "do siebie" Dogo07 napisał(a):A Dyziolek ... chyba schudł czarny "wyszczupla" :lol: nie ważyłam go ostatnio, ale raczej przytył (wnoszę niekiedy "szanowną dupencję" po schodach i taki mi się ciut cięższy wydaje) je trzy razy dziennie jak mu "zapomnimy" przynieść żarełko z kuchni (mięsko ugotowane), to wtedy zjada chrupki, żadnego posiłku Dyzio nie odpuści, musi być śniadanko, obiadek i kolacyjka :lol: Dogo07 napisał(a):Teraz tylko jeszcze żeby dobry domek dla niego się znalazł. ano właśnie ja już ostatnio "łapię doła" zasiedziały nam się psiaki :-(... Quote
Onaa Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Ale najważniejsze że żyje, jest zdrowy i bezpieczny. A domek prędzej czy później się znajdzie. Quote
conceited Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 Dziewczyny, mamy kase. Mowcie gdzie dawac ogloszenia. Moj Pies? Ale czy tam kazdy nie ma juz psa? Poradzcie. Quote
Onaa Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 A nie macie jakiś poczytnych gazet codziennych w Waszym rejonie typu Wyborcza. Tylko nie wiem czy u Was zamieszczają takie ogłoszenia piesków. A poza tym trzeba robić Dyziowi tego cafeanimala ciągle to może kiedyś go wezmą do Metra. Quote
Recommended Posts