conceited Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 moze jakies nowe zdjecie przystojniaka? :D Quote
KateBono Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Dyziolek zrobił się pewniejszy siebie- sam startuje do Dodka, warczy, szczeka- musimy pilnować, żeby się nie "pogryzły":evil_lol:. Cwaniak- pokoju pilnuje jak swojej twierdzy:diabloti: Quote
conceited Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Dyzio odnotowal pierwsze wplaty za grudzien ! Magence i Markofix bardzo dziekujemy za pamiec !!! :) Quote
BeaBono Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 [video=youtube;eipgs6480qY]http://www.youtube.com/watch?v=eipgs6480qY[/video] [video=youtube;-Wb-U9VssAo]http://www.youtube.com/watch?v=-Wb-U9VssAo[/video] [video=youtube;Szcp9UGIHh8]http://www.youtube.com/watch?v=Szcp9UGIHh8[/video] Quote
rotek_ Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 wesoło macie w tej ferajnie:D duzio robi się z dnia na dzień o kilka lat młodszy Quote
BeaBono Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Dyziek, jak mu łapki zmarzną, siada w śniegu i odmawia dalszego tuptania. Nie i koniec :shake:. Trzeba jego wysokość wziąć na ręce i zanieść do domu :evil_lol:. Quote
Ajula Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 taki skrzacik z niego, tylko mu jeszcze skrzaciej czapeczki brakuje :) Quote
conceited Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 :iloveyou:o jezu jakie piekne foty !!! po raz pierwszy musze przyznac, ze Dyziolek wyglada pieknie w tym sniegu :loveu: Masz racje Ajula - jak taki swiateczny skrzacik.:evil_lol: kapitalne zdjecia do ogloszen ! zrobie Dyziulowi allegro w weekend :) Quote
Ajula Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 dziewczyny potrzebny pomysł na odłowienie kota, miejsce ma, ale nie daje się złapać ja się nie znam na łapaniu kotów :roll: Quote
conceited Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 hehehe, chetnie pomoge, choc jak to dzikus to chyba klatka-lapka bedzie potrzebna. Quote
rytka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 mi sie dzis udało złapac dzikiego kota kiedy mnie zobaczył nie mial wyjscia i uciekał a ,ze nie miał jak tylko przez ogromne zaspy utknąl w niej na dobre-okazalam serce wziełam lopate do sniegu i katapultowalam biedaka zanim by sie udusił bo zaspa 1.5 metra wysoka ,szer 3 metry, snieg mieciutki. i kłot w pułapce... Quote
Ajula Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 conceited napisał(a):hehehe, chetnie pomoge, choc jak to dzikus to chyba klatka-lapka bedzie potrzebna. a wiesz może kto ma taką pożyczyć? Quote
conceited Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Zapytam w Agapeanimali. Fundacje maja i czasem pozyczaja :) mysle, ze jutro bede wiedziec. p.s. sorry Dyziolku za spam, ale mali koci przyjaciele potrzebuja pomocy :) Quote
Ajula Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 conceited napisał(a):Zapytam w Agapeanimali. Fundacje maja i czasem pozyczaja :) mysle, ze jutro bede wiedziec. p.s. sorry Dyziolku za spam, ale mali koci przyjaciele potrzebuja pomocy :) tak, bardzo potrzebuje pomocy, bo to maluch jeszcze a jego mama i braciszek już nie żyją :( Quote
KateBono Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Ajula a gdzie przebywa ten mały grzdyl? koło was? na waszym osiedlu? Quote
Ajula Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Nie, przychodzi pod dom Birki, pan Edward próbuje go złapać, ale nie udało się to do tej pory, tyle, że kot się naje. Jesienią przychodziła kotka syjamka (nawet ją widziałam), pan Edward ją karmił, oswajał i szło mu to nieźle, potem przyprowadziła dwa kociaki. Jadły i uciekały. Kotka już się dawała nawet brać na ręce i wchodziła do domu, ale nie zamykali jej, bo chodziło o to, żeby kocięta nie zostały same. Ktoregoś dnia nie przyszła i pan poszedł jej szukać. Znalazł martwą kotkę i jednego kociaczka. Nie miały urazów, tylko z pyszczków leciała im krew. Drugiego kociaka nie było. Aż nagle się znowu pojawił przy domu i przychodzi codziennie. Tylko że go złapać nie mogą. Sorry Dyziu za tą historię, ale ja w temacie kotów jestem ciemna. Żal mi tego malucha, jakby dał się złapać, to p. Edward wziąłby go do domu, mimo, że mają już 2 koty. Quote
BeaBono Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Koniec spamowania (Na łapaniu kotów się nie znam. Jak nam jeden raz kot "wyfrunął" za muchą przez okno, jeszcze "na starym mieszkaniu", to wzięłam Atlasa i poszłam jej szukać po okolicznych podwórkach. Atlas znalazł kotkę - w sklepie z farbami). To teraz o łobuzie o wyglądzie nieszkodliwego skrzacika :mad:. Podczas popołudniowego spaceru Pepsi zabrała się za "ustawianie" Gufiaka (ona to robi tak pół-serio, pół- zabawowo), a Dyziek wziął z niej przykład i doskoczył do Dodka (to było na 100 % serio). Dyzio chwycił Dodkowy ogonek i ani myślał puścić :angryy:. Chwyciłam Dyzia za kudły i uniosłam z metr nad ziemią. Dopiero wtedy się uspokoił. Ogonek Dodka nie krwawi, innych obrażeń brak (jak się tetryki "szczapią", to są potem na szczęście tylko obficie obślinione... wiadomo - zębów Ci u nich niedostatek). Nie ma szans, by ta dwójka się zaakceptowała; Dyziek prowokuje stracia, pierwszy warczy, pierwszy dolatuje do Dodka. Dodek daje się sprowokować. Z Filutkiem, Gufem i Pepsi Dyziek ma dobre relacje, Dodka natomiast nie trawi. Podsumowanie - Dyziek może iść do domu z innym psem, ale ten pies musi być spokojny i opanowany i nie reagować na warki Dyzia (vel Kim Dzong Ila od dzisiaj :evil_lol:) Towarzysz Kim nie lubi być fotografowany... pokrowiec od pontonu wyprany i schnie, psom została poduszka do leżenia Quote
Secia Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Fajne filmiki ma Dyziol a i foty niczego sobie :-) Quote
Ajula Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 może i terroristen z niego, ale za to jaki fajny :) i coraz ładniejszy! Quote
BeaBono Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Terroristen się doigrał - nakładam na niego sankcje... Do tej pory biegał bez smyczy, bo był grzeczny, trzymał się na spacerze blisko mnie i Pepsi. Dziś wieczorem mi ogłuchł i poleciał do psiaka z warkiem. Basta. Chodzimy na smyczy, mój drogi.... Quote
conceited Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 o nie ! ale na inne pieski nie warczy, co? Na Pepsi, Filutka i Gufcia? Quote
Ajula Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 BeaBono napisał(a): Dziś wieczorem mi ogłuchł i poleciał do psiaka z warkiem. Basta. Chodzimy na smyczy, mój drogi.... mały rycerzyk na pewno chciał Cię bronić :) Quote
BeaBono Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 [quote name='conceited']o nie ! ale na inne pieski nie warczy, co? Na Pepsi, Filutka i Gufcia?[/QUOTE] na Filutka i Gufa - nie na Pepsi warknął, ale miał powód - Psula nadepnęła go przy wychodzeniu z domu [quote name='Ajula']mały rycerzyk na pewno chciał Cię bronić :)[/QUOTE] pytanie - czym? potokami śliny chyba, przeciwnika Dyziek to może co najwyżej zapluć "na śmierć" najgorsze, że on sobie kompletnie z tego nie zdaje sprawy Quote
Recommended Posts