Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

zostalismy z Lodkiem sami gosice odjechali,pan Lodzia a moj brat niestety umarł 2 dni temu był pogrzeb.Lodek od kiedy brat trafił do szpitala nie spal w jego/swoim pokoju myslalam,ze lubil spac z bratem w jego pokoju bo spokoj tam i cisza a jednak to z nim lubil byc nie w pokoju kiedy go zabraklo lodek wcale tam nie zaglada spi ze mna....

Posted

zdecydowanie Lodek teskni..niestety takie zycie a smierc jest jego naturalna czescia choc ciezko pojac i pogodzic sie,ze juz nie ma i nigdy nie bedzie....

Posted

Lodziu smutny wszyscy wybyli...brakuje mu pana z którym był zwiazany bardzo( spał i przebywał prawie cały czas z nim), towarzystwa psów mojej siory które gosciły u nas prawie 2 miesiace czyli Meli i Atosa oraz tymczasowiczki z ktora juz sie zdazyl sie zrzyc Hopi była 5 miesiecy u nas teraz juz juz w ds. na mnie patrzy z wyrzutem jakims ....
zdrówko dopisuje ,upały go nie dotycza narazie u nas 2 razy dziennie mamy burze które ochladzają troche nas...

• 4 weeks later...
Posted

Lodek w gosciach ;)podobno starzeje sie wszyscy mi to mowia ostatnio jak go widza ,ze wyglada coraz gorzej.owszem jest ciut mniej przebojowy,spacery krotsze musi miec juz i taki jakis sie zrobil bojazliwy. popuszka siku czasem, wyglada faktycznie staro i tak jakos bezbronnie:(zrobil sie bardzo ulegly moj mistrzu potrzebuje teraz duzo czulosci szkoda,ze stracil pana to tez sie na nim odbilo jakos...
ma apetyt ,nie wymiotuje, kupy dobrze, chrapie i steka ale tak zawsze mial od poczatku raczej nic sie nie dzieje powaznego to chyba poprostu starosc....
od kilku dni znow antybiotyk do ucha dostaje moze dlatego taki niemrawy...

Posted

jasny gwint ciotki trzymac kciuki pedze do weta ...Lodek od kilku dni przechylal lepek ale bylam pewwna,ze od ucha dostawal kropelki te co zawsze posatex w poniedzialek bylam u weta wczoraaj zaczal sie leciutko zataczac ale tak delikatnie ledwo zauwazalnie dzis przewraca sie to wyglada jak wylew,udar niedokrwienny:(

Posted (edited)

Mika31 napisał(a):
:-(:-(:-( mocno zaciskam

uffff...pomogło trzymanie kciuków:)nie jest super ale tez nie powinno byc zle.

pani doktor podejzewa dwie przyczyny zapalenie ucha srodkowego z tym,ze raczej druga diagnoza bo krople dostaje juz od kilku dni widac poprawe wiec watpliwe ,zeby doszlo do zapalenia .prawdopodobnie jest to zespol przedsionkowy ponoc b.czesty u jamnikow w starszym wieku sa to mikro uszkodzenia w ukladzie nerwowym.Lodek ma oslabione odruch okolo twarzowe; ucho zrenice slabo reaguja na boddce,niewielki oczoplas za to reszta ciała ok.wiec nie jest to bardzo silne uszkodzenie.lekarka kazala bacznie obserwowac siku i kupy czy daje rade rade ..Lodek chyba usłyszal bo po chwilii zrobil piekna kupa w ganbinecie;)ma wole zycia duza nie spieszno mu za TM pobiec za panem;)dostal sterydy i witaminny z gr.B wskazany bylby NIvalin ale nie ma go w aptekach.pozniej prawdopodobnie dostanie jakies leki wzmacnajace ukł.ner. karvisan bodajze.na pocieszenie dodam ,ze serce ma jak dzwon pani doktor byla zaskoczona,ze w tym wieku ma takie zdrowe serduszko.Ja tam mam nadzieje,ze bedzie dobrze w kazdym razie jestem dobrej mysli i Lodek tez widac nie zalamany;)

s.poczytalam trcohe o tym zespole przedsionkowym jak najbardziej zap.ucha sr.moze wywolac objawy tego typu lub np.podaawanie antybiotyku moze mial uszkodzona blone bebenkowa iwtedu sie nie zakrapla posatexem nie wiem lekarka kazala kontyuowac leczenie uchajeszcze 3 dni musialabym mu kropic z zewnacz ucho wyglada juz tylko na lekko zaczerwienione nie ma smrodu i wydzieliny moze nie podawac juz.

Edited by rytka
Posted (edited)

im wiecej czytam tym głupsza jestem:(
czytam ulotke na kroplach jakie dostawał posatex pisze,zeby nie podawac w przypadku peknietej blony bebenkowej bo istnieje mozliwosc zakazenia w ten sposób ucha wew.i uszkodzenia aparatu przedsionkowego.
wystapienie zes.przedsionkowego ma rozne przyczyny min. wlasnie zapalenie ucha srodkowego .mysle,ze u Lodka nie ma co szukac innych przyczyn (brak witamin ,tarczyca itp)skoro objawy wystapiły 3-4 dni po podaniu kropli.wczesniej juz 2 razy lodek zazywal ten lek i nic sie nie dzialo i poprawa byla ale tym razem mogło dojsc do przeniesienia zakazenia na ucho srodkowe.Wetka podala sterydy kurde a pisza ,ze intensywna i dlugotrwala atybiotykoterapia przy zap.ucha powinna byc stoosowana. z zewnatrz ucho wyglada juz dobrze a zajrzecc do ucha wew.sie nie da nawet wet.co mam zrobic ja nigdy nie ufam wetom ....wychodzi na to,ze wetka leczy zespol przedsionkowy sterydami ok.ale pierwotna przyczyna jaka jest prawdopodobnie zap.ucha srodkowego jest nieleczona bo tu trzeba antybiotyku .tzn.wetka kazala podawac dalej posatex ale jesli to zap.ucha wew. nie powinnam go podawac....nie wiem co robic nie chce mu zaskodzic ....

ps.gupoty wypisuje ale martwie sie o Lodka...

Edited by rytka
Posted

bylam jeszcze raz u tej samej wetki' dopytac' powiedziała,ze jej zdaniem jest to starczy zespoł przedsionkowy i nie ma zwiazku z zapaleniem ucha...
ja chyba nie rozumiem co czytam:oops: