rytka Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 byłam na konsultacji wg.tej wetki to zapalenie ucha wew. swiadczy o tym po pierwsze ,ze było zapalenie ucha zew.i po podaniu kropli(3 dni) łatwiej przenioslo sie na ucho srodkowe. po drugie porazenia nie ma konczyn zadnego, twarzy tez nie tyl oko i ucho inaczej reaguja .trzecie najwazniejsze w badani krwi wyszlo,ze w organizmie jest duzy proces zapalny bakteryjny. dokladnie napisze pozniej Lodku zaladowany na maxa lekami dostał 4 zastrzki i mase lekow do domu. zrobione badania krwi dokladne po kilku dniach mam przyjsc i zrobic posiew bakteri teraz nie bo wyniki zafałszowane przez krople byly by.zobila tez badanie krwi w kierunku tarczycy(wyniki w srode bo to w lab.w niemczech tylko) Quote
rytka Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Mika31 napisał(a):biedny maluch przytul go mocno :-( przytulam mocno ,mysle pozytywnie ale zaczyna sie bac troche:( kiepsko wyglada ,wymiotowal znow .... nie wiem mam dwie rozne diagnozy obie moga byc prawdziwe choc ja skaniam sie ku tej ,ze to od ucha.napewno leczenie w kierunku zap.ucha wew . nie zaszkodzi a brak lecznia w tym kierunku czyli antybiotykami mogłby miec powazne konsekwencje gdyby to było zap.ucha wew. badanie tarczycy ma na celu wykluczenie ,ze to z jej powodu cholernie drogie to badanie 130zł.w sumie zaplaciłam juz 400zł.a jeszcze w srode badanie bakteriologiczne i dobranie antybiotyku na duzej bo leczy sie to 4- 6 tyg. wkleje tu wyniki badan jak juz beda wszystkie ja sie slabo znam co tam ma przekroczone ale ma to wskazywac ponoc wlasnie na duzy stan zapalny.serce nery watroba cukier cholesterol wszysko super kiedy Lodek z tego wyjdzie to jeszcze dlugo pozyje;) ps.mimo,ze serce zdrowe to dostal cos na obnizenie cisnienia bo przy pobieraniu krwi a nawet przy zastrzykach domiesniowych krew tryskala jak z tetnicy. Quote
Mika31 Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 wiesz w tym wieku oby nie był to ropień mam nadzieję że to faktycznie od uszek pilnuj zeby sie nie odwodnił kontroluj kolor dziąseł jak masz to do picia podaj roztwór glukozy Quote
rytka Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 sporo wypił dzis, je teraz tylko morka karma..oczywiscie chwieje sie, przewraca, leb przekrzywiony, lapy sie trzesa, oczy lataja ale do zarcia jak zawsze pierwszy i lapczywie i do dna .wieczorem po 20.00 jak sie ochlodzilo poszlismy na krocotki spacerk to sie cieszyl choc pokladal sie co kilka krokow i wazne kupe zrobil.teraz juz nic tylko czekac na poprawe . ropien moze byc tez od ucha i wtedy tylko operacja mowila wetka mam nadziej,ze u Lodka tak nie bedzie . Quote
Ajula Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 biedny Lodek :( trzymam kciuki za poprawę może by się przydała jakaś zrzutka żeby wspomóc Rytkę w leczeniu? ona sama nie napisze, ale ja wiem, że się jej nie przelewa..... (rytka tylko nie bij :look3:) Quote
ciapuś Posted July 28, 2012 Author Posted July 28, 2012 jeśli będzie potrzebne wsparcie wystawie bazarek dla Lodka Quote
rytka Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Ajula napisał(a):biedny Lodek :( trzymam kciuki za poprawę może by się przydała jakaś zrzutka żeby wspomóc Rytkę w leczeniu? ona sama nie napisze, ale ja wiem, że się jej nie przelewa..... (rytka tylko nie bij :look3:) nie bije ;)nie bede zgrywac bohaterki bo masz racje tak zle to u mie jeszcze finasowo nie było.juz od poczatku roku od nieszczesniej stluczki jestem w dlugach a potem tylko nowe nieszczescia.z smiercia brata stacilam ubezpieczenie i dochod swoj(pobieralam na niego swiadcznie pielegnacyjne) niestety do pracy narazie nie moge siora nie da rady sama z dwojka rodzicow,ktorych oboje trzeba przewijac,myc,karmic. mama jest za ciezka a siora ma problemy z kregoslupem i nie tylko:(patowa sytuacja... wparcie w leczeniu Lodka bardzo by sie przydalo sama bym bazarek zrobila ale chyba nie mozna na psa,ktory ma dom... szczerze nie zaplacilam rach.w obu lecznicach bo nie mieli terminali do platnosci karta(na ktorej i tak tyle nie mialam)ku mojemu zdziwieniu bez problemu obie lecznice zgodzily sie na zaplacenie przy nastepnej wizycie mimo,ze mnie nie znali i nie sprawdzali moich danych. ciapuś napisał(a):jeśli będzie potrzebne wsparcie wystawie bazarek dla Lodka wlasnie chba nie mozna bazarkow wystawiac dla psw ,ktore maja dom. Mika31 napisał(a):co u Lodka jak mineła noc? jest poprawa nie wymiotowal nie przewraca sie juz tylko lekko nim zarzuca nawet rano sikal z podniesiona noga :) Quote
danka1234 Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Same niedobre wiesci tym razem u Lodka ale widać chyba jest poprawa,oby. Quote
Isadora7 Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Może Lodka zgłosić tutaj [h=1][FONT=arial black]Mają dom, ale potrzebują pomocy[/FONT] [FONT=verdana]http://www.dogomania.pl/forum/forums/1129-Maj%C4%85-dom-ale-potrzebuja-pomocy[/FONT][/h] Quote
ciapuś Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Ja może wystawie w takim razie 2 legowiska do sprzedania na fb i zobaczmy co z tego wyniknie Będę tylko prosiła o rozsyłanie po znajomych i klikanie lubię to no i oczywiście O LICYTOWANIE Quote
rytka Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 (edited) ja mam cały czas nadzieje,ze to wyleczalne i bedzie jeszcze brykal.siora mnie straszy ,ze widac było po nim,ze gorszy od miesiaca ale nie dzialo sie nic co by wskazywalo na przyczyne poprostu był slabszy. to ucho miał leczone od 1,5 roku i stale nawroty ostatnio w maju miał krople, w czerwcu i teraz znow wiec nawroty coraz szybciej. druga sprawa wetka zastanawia sie jaka przyczyna ,ze nie dawalo tak szczybko nawroty.w srode beda wyniki tarczycy i wezmie wymaz z ucha do antybiotykogramu. narazie jest lepeiej bo nie wymiotuje je ale slabiusi choc jak ktos przyjdzie chce slupkowac choc mu to nie wychodzi przewraca sie jego popisowy numer....a jak on sie skarzy jak ktos do niego zagada i go zaluje .na poczekalmi podchodzil do kazdego wpatrywał sie w oczy klad pod ngi i stekal jeczal piszczał...no boli go ale to byly widowiska na wzbudzenie litosci.nie jest jeszcze tak zle z nim jak ma sile na takie popisy... Edited July 30, 2012 by rytka Quote
rytka Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 (edited) [quote name='Isadora7']Może Lodka zgłosić tutaj [FONT=arial black]Mają dom, ale potrzebują pomocy[/FONT] [FONT=verdana]http://www.dogomania.pl/forum/forums/1129-Mają-dom-ale-potrzebuja-pomocy[/FONT] to by bylo dobre wyjsce bede mogla bazarki na niego robic cos pozbieram od sisterek zawsze łatwiej bylo by mi go utrzymac. [quote name='ciapuś']Ja może wystawie w takim razie 2 legowiska do sprzedania na fb i zobaczmy co z tego wyniknie Będę tylko prosiła o rozsyłanie po znajomych i klikanie lubię to no i oczywiście O LICYTOWANIE dzieki wielkie.wlasnie obawa ,ze braknie mi kasy byla najwieksza przeszkoda kiedy decydowalam sie na adopcje Lodka a wiadomo,ze to starszy pies wiec predzej czy pozniej zachoruje:-(ale jak mialam go oddac kiedy tak sie zmienil uczynil mi ten zaszczy i nie gryzl juz mnie zmienil swoje przyzwyczajebnia dla mnie dla tego konkretnego domku a nie bylo mu latwo.wczoraj dziabnąl moja siore druga,ktora chciala go na rece wziasc nadal nie kazdy moze go dotykac;)wetke tez chcial zjesc wiec kazala mi go trzymac mowi chyba pani nie ugryzie ,nie ugryzl chociaz zastrzyki bolesne byly ,stekał ,mruczal ,zeby szczerzyl ale sie powstrzymal .... Edited July 30, 2012 by rytka Quote
Ajula Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Prawda jest taka, że dla Lodka najlepsze pod słońcem było to, że mógł zostać u Ciebie. To jest staruszek, nawet jakby wtedy ktoś się po niego zgłosił, to biedak znowu musiałby przystosować, stresować i uczyć nowego życia. Zresztą przynajmniej wszyscy mamy pewność, że jest zadbany i kochany, no i są często zdjęcia! :) Quote
rytka Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Ajula napisał(a):Prawda jest taka, że dla Lodka najlepsze pod słońcem było to, że mógł zostać u Ciebie. To jest staruszek, nawet jakby wtedy ktoś się po niego zgłosił, to biedak znowu musiałby przystosować, stresować i uczyć nowego życia. Zresztą przynajmniej wszyscy mamy pewność, że jest zadbany i kochany, no i są często zdjęcia! :) własnie o to mi chodziło chlop sie przyzwyczail przystosował a staremu zgredzie nie było latwo i wez tu oddaj nie wiadomo gdzie czy ktos by go 'uszanowal' jak nalezy;) troche odzyskal zainteresowania sprawami domowymi zerka czasem nawet z legowiska wstaje jak cos sie dzieje,poszedl na balkon na slonce sam polezec.porobie fotki mu jutro i filimk nagram ;) ps.ciapus gdybys mogla napisac do moda o przeniesienie na dział maja dom ale potrzebuja pomocy .porobiłabym bazarkow na niego po powrocie do domu (juz zbieram fanty).napewno pomoglo by mi to choc troche spłacic dlugi za lecznie bo tak bedzie kiepsko a lecznie jeszcze dlugie. Quote
Mika31 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 rytka ty nadal jesteś dt bezpłatnym i masz prawo robić bazarek Lodek jest stary i szanse na adopcje są zerowe więc stałaś się dożywotnim dt Quote
ciapuś Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Mika31 napisał(a):rytka ty nadal jesteś dt bezpłatnym i masz prawo robić bazarek Lodek jest stary i szanse na adopcje są zerowe więc stałaś się dożywotnim dt Właściwie to prawda więc wystawiam bazarek na dogo Quote
Mika31 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 jest dużo psów które utknęły na lata w dt bo ich nikt nie chce przykre ale prawdziwe i są na nie robione bazarki Quote
ciapuś Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Więc zapraszam na bazarek Powstał na szybko ,ale mam nadzieję że nic nie pokręciłam Proszę o podnoszenie ,zapraszanie a przede wszystkim KUPOWANIE http://www.dogomania.pl/forum/threads/230088-NOWE-LEGOWISKA-SMYCZE-dla-chorego-Lodka-do-8-08?p=19444654#post19444654 Quote
rytka Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 dziekuje.wlasciwie capus nie dopelnilismy formalnosci w sumnie najpierw Ty zapomnialas przyslac papierow adopcyjnych a potem ja zapomnialam je odeslac i mi zgineły gdzies;) ale ja bym proponowalam go przenies do dzial maja dom ale.. bo sie mod przyczepi. wieczorem wstawie fote i film. Quote
rytka Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 (edited) Lodku nie jest w nastroju do pozowania ani filmowania:( filmik z dzis rano juz ladnie chodzi nie przewraca sie ,nie ma oczoplasu,nie wymiotuje , główka jednak pochylona i lekko sie pochwiewa,smutny ... [video=youtube;EQQEbkyEyrk]http://www.youtube.com/watch?v=EQQEbkyEyrk&feature=youtu.be[/video] Edited July 31, 2012 by rytka Quote
Recommended Posts