Kardusia Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 :roll: Chyba miałam ułatwione zadanie w uczeniu - jak się puka do drzwi :oops:. Od malego uczyłam pannę pod zamkniętymi drzwiami - od strony podwórka, najpierw jest "siad" i potem "głos". Po prawidłowo wykonanych komendach wpuszczałam do chaty a za progiem - nagroda ;). Ale zadanie zdecydowanie ułatwiało mi (na parterze) okienko z kuchni z widokiem na "ganeczek" :evil_lol:. Jedno z nas (albo TZ, syn lub córa) było obserwatorem okiennym a ja byłam wydajacą komendę po drugiej stronie zamkniętych drzwi i wpuszczałam w 'nagrodę'. Bardzo szybko się tej sztuczki nauczyła. I tak też przywykła, że jak chce wyjść z domu do ogrodu - to też jest jedno pojedyncze hauknięcie i siedzi - albo waruje. Czasem się zdarza,że jak przypili, to kilka razy potrafi przyjść po mnie,żeby doprowadzić mnie do drzwi. Ale zdarzyła sie kiedyś też śmieszna historia, że w czasie naszej nieobecności otworzyła sobie za pomocą klamki drzwi, wlazła do garażu i włączyła się czujka alarmowa. Przyjechało Security :crazyeye:, pozrywaliśmy się z pracy pełni strachu,że :mad: trzeba bedzie bić zbója, a tu nasza piękna ...uśmiechnięta od ucha do ucha :eviltong: ...Teraz profilaktycznie przekręcamy kluczyk w zamku :lol:.
zachraniarka Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 [quote name='Nitencja']A mozesz napisac jakie to jeszcze psy byly na tym egzaminie. [/QUOTE] w naszej klasie były jeszcze: sznaucer, golden, hovawart, labrador, doberman, owczarek belgijski malinois, pudel miniatura, buldog francuski, mixy.. [quote name='Nitencja']Poza tym jednak jestem pod wrazeniem zrobic z airedale 99 punktow....[/QUOTE] ech szczerze mówiąc liczyłam na 100, bo uważam, że Ludwikowi się należy. Ja jestem bardzo krytyczna, ale szorstki naprawdę fajsko pracuje, choć na tych akurat zawodach pokazał jakieś 70% swoich możliwości. [quote name='Nitencja']kobieto to ty czujesz o co w tym wszystkim chodzi :loveu:[/QUOTE] czuję to, bo jak pisałam ja jestem mentalny terrier, więc z jakim innym psem mogłabym się lepiej dogadać?? :D mi nie przeszkadza, że nie mam psa super predysponowanego, jakiegoś bordera czy innego owczarka, nic nie robię sobie z tego, że szorstkie jest uparte jak diabli.. Dla mnie najważniejsze jest, że pies ma wielkiego ducha i nie boi się wyzwań, a tego nie można odmówić terierowi, więc mam nadzieje, że jeszcze nie raz z Ludwikosem na podium staniemy! tylko trzymajcie kciuki za te paszcze jego!
bajadera Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 [quote name='rita60']Moze lepiej niech Borsaf razem z wami przyjedzie do Lodzi,tak jak juz pisałam moja ulica to bulwar lumpexow,zeby kupic skandynawskie ciuchy ludzie stoja 2 godziny przed otwarciem,sa jeszcze lumpexy z odzieza niemiecka,angielska itp,;)[/quote] [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Rita, a co to za ulica ? Powiedz ziomalce....[/COLOR][/SIZE][/FONT]
borsaf Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 [B]Sirion,[/B] jak udała sie wyprawa z panną młodą? Oczepiny były?
bajadera Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 [quote name='rita60']Chciałabym napisac wam o pewnym wydarzeniu w Zgierzu. [COLOR=blue]Bezdomny kundelek Rudzik od wczoraj ma zapewniona nietykalnosc i moze spokojnie mieszkac w budzie pod balkonem na osiedlu 650-lecia w Zgierzu.Prezydent miasta przyznał mu immunitrt i zabronił Strazy Miejskiej go łapac. Rudzik przybłakał sie pod blok rok temu.Zamieszkał pod balkonem Reginy D.ktora wspolnie z sasiadami przejeła nad nim opieke.W grudniu ktos postawił bude,zeby pies miał gdzie przezimowac i wtedy zaczeły sie problemy,czyli codzienne wizyty straznikow miejskich.Wspierana przez sasiadow Regina D wystarała sie najpierw o zgode na tymczasowe ustawienie budy:crazyeye:potem zapłaciła podatek za bezpanskiego psa:multi:uprosiła weterynarza,by zaszczepił kundelka.Nie dała sie jedynie przekonac do pomysłu uwiazania psa do budy na łancuchu.Nagonki Strazy Miejskiej przestraszyła sie społdzielnia,ktora tuz przed swietami Bozego Narodzenia usuneła bude spod balkonu. Probowano tez psa złapac i przewiezc do schroniska,mimo protestow zbulwersowanych mieszkancow.To bezprecedensowa sprawa w historii Zgierza.Specjalny status nadano Rudzikowi po interwencjach mieszkancow,fundacji Medor zajmujacej sie bezdomnymi czworonogami i naszych artykułach.[COLOR=black] I to wszystko,co o tym myslicie ?[/COLOR][/COLOR][/quote] [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Rita, trochę to przypomina historię Greyfriars Bobby, z dziewietnastego wieku. Był to skye, który czuwał na grobie własciciela i był w świetle prawa psem wałęsającym się i burmistrz Edynburga nadała mu specjany status, co zostało uwiecznione na specjalnej obroży.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE][/FONT]
aga_ostaszewska Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 [B]zach:[/B] Spoznione gratulacje! Tworzycie wspaniala pare :multi:
rita60 Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 [quote name='sirion'][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Rita, a co to za ulica ? Powiedz ziomalce....[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote] No chyba,ze ziomalce;)skandynawska odziez jest na Jaracza,miedzy Piotrkowska a Wschodnia,poz ostałe na Wschodniej,angielska rog Jaracza a Wschodniej.no i 36,5 taka dziwna nazwa/chyba/ na Wschodniej przy Narutowicza.
Ali26762 Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 [quote name='rita60']Chciałam spytac jeszcze raz,czy byłas w telewizorze po 15.00 w studio WOSP ?[/QUOTE] Widziałam to wejście - to nie była [B]zach[/B] :shake:
borsaf Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 hihihi, Ali juz jest na forum to ja sie odmeldowuje do łózia:lol:
bajadera Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Czytam wątek po kolei (swoja drogą, ile mozna przez 4 dni napisać !) i reaguję w miare, jak mnie coś zainteresuje. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Wyprawa fajna. W piątek suka jeszcz była nie do końca chętna, ale pies bardzo. Posłuzylismy się sprzętami pomocniczymi. W sobotę obie strony wykazały entuzjazm. Ponadto odpoczęłam sobie, pogadałam z właścicilem, który jest przesympatycznym człowiekiem. W sobotę byłam czczona, bo miałam urodziny - był szampan, dostałam cudowny przezent. Takie zastawki do książek na półce ze skye terrierkami. Wieczorem zwiedzalismy okoliczne knajpy z austriacką kuchnią. No i uciekłam przed poczatkową fazą remontu w kuchni ! Dziś się dowiedziałam, że wspaniała firma, co miała od jutrzejszego ranka montować meble, przełożyła to na wtorek :mad: [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Jutro obiecuję zdjęcia, moze nie tu, ale na wątku o skye terrierach.[/COLOR][/SIZE][/FONT]
Flaire Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Nas nie było przez cały tydzień, bo z suczami (głównie z Lotką) byłyśmy na seminarium agility ze słynnym szkoleniowcem angielskim, międzynarodowym sędzią agility, Iainem Fraserem. Baaaardzo nam się podobało! :-) Lotka, mimo że szczyl (była tam chyba jednym z dwóch najmłodszych psów) całkiem nieźle dawała sobie radę, a Iain uszczęśliwił mnie pod koniec seminarium, gdy powiedział, że Lotka już teraz jest najlepszym AT, jakiego kiedykolwiek widział w agility! :-) Myślę, że bardzo duża w tym zasługa naszej trenerki, Zielska :calus: . A ponieważ Lotka dopiero zaczyna - to moim zadaniem teraz jest jej nie zepsuć! :-) Muszę lecieć do pracy, więc narazie kończę, topiku jeszcze nie nadrobiłam, więc niewątpliwie nie pogratulowałam komu należy za co należy, ale obiecuję zrobić to później! ;-)
zadziorny Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 [quote name='Nitencja'] Zach charakterek to ma welsh:cool3:[/quote] Potwierdzam :cool3: :evil_lol: :eviltong: :loveu:
Aluzja Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 witam, nam weekend uplynal rowniez uroczo i pracowicie. W piatek wystawialiasmy sie w czeskim oLOMOUCU. Primus wygral klase championow (pokonujac Saredon Silverado) dostal CAC ,,,niestety ringi byly malusienkie i nie mogl w pelni pokazac swojego potencjalu w ruchu i w ten sposob Narodnim Vitezem zostalmlody Dwight z Czech.W sumie ..bylo mi wsiorawno ,ktory wygra gdyz Dwigt to pies po mojej ODRZE Aluzja :multi: Wszystko zostalo w rodzinie:-)) Wystawialam tez moja maskotke lakelandke.Wygrala klase,porownanie suk i dostala tytul Narodneho Viteza potem wziela Rase. Po 15 zaczely sie finaly.Na pudlo w grupie weszly:3 airedale (a wiec kolejny sukces rodzinki;-) ) ,drugi skye od Roba Kanasa...a na pierwsze...male,,czerwone,..urocze...z grzywka czyli moja Candy . Z radosci mialam lzy w oczach ..bo jakos te lakie nie za czesto tak wysoko zachodza (chociaz pamietam,ze moj Saredon RED RIVER pare razy na pudle byl). Potem Czesi wybierali najlepszego psa dnia czyli wybor Best of Day.W piatek pokazywano 4 grupy...na ring weszly same olbrzymy: wyze wegierski,ridgeback rodezyjski,thai ridgeback....no i malenstwo lakeland.Wsie byly rude. Best of Day zostala ...high Flyer's She's a river czyli Candy.ZDjecia,aplauz az huczalo w hali,,, Łupy czyli nagrody i pieknie spedzony do niedzieli weekend w luksusowym hotelu. W niedziele do porownania o Best in show stanely;owczarek australisjki,czarny rosyjski i lakeland.Wybierano jednego psa.Zostal nim owczarek australijski. Piekne zwierze nie do przeskoczenia w tym wyborze ...nie tylko ze wzgledu na jego klase.:razz: Bylo cudownie...to milo byc w trojce najpiekniejszych z posrod prawie 3000 psow:-))Szczegolnie majac psa wielkosci kota :cool3: No dobra ..wiekszego kota:-)) A dzis powrot na ziemie ..trymowanko,krycie amstaffow,sprzatanie chalupy i wreszcie to tapetowanie.Zwazywszy ,z etydzien przed wystawa bylam w stanie "agonalnym" niezle sobie dalam w ten piatek. Trzymajta sie mocno pozdrawiam Agnieszka
bajadera Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 [CENTER][FONT=Georgia][SIZE=5][COLOR=red][B]Gratulacje[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] :laola: [/CENTER]
zadziorny Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 [B]Aluzja[/B] wielkie gratki [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG] [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG] [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG] [IMG]http://img362.imageshack.us/img362/3018/bravo4sl.gif[/IMG]
INA Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Uf jestem po takiej uroczystości o której kobietom nie wypada się chwalić.. a po której przybywa nam lat..:cool3: :eviltong: Ale zauważyłam nowe upodobanie mojego szorstka--- on uwielbia tańczyć--mamy już opracowany mini układ i cały czas dzielnie ćwiczymy - Vigo to uwielbia- ogon mu wręcz z zawisów wyskoczy.... Wykorzystałam ósemki, obroty i przejście pod nogami a nastepnie szybki obrót i powrót hi hi ale fajnie:multi: Może to namiastka --zabawy pt "Taniec z psem":eviltong: :evil_lol: [B]Zach[/B] - [B][SIZE=3][COLOR=red]gratulacje[/COLOR][/SIZE][/B] - za to że wszem i wobec udawadniasz że AT - mimo wszytko :evil_lol: mądrymi stworami są:loveu: [quote name='Nitencja']Kardusia to wyprobuj na sobie . A potem daj zapis dzienny co jadlas - potem ja zabiore sie za siebie :cool3:[/quote] Ja też bym pewnie chciała:multi: oj święta oraz uroczystości rodzinne które były i będą (rodzina i najblizsi upodobali sobie w szczególności styczeń i luty:crazyeye: ) strasznie szkody wyrządziły mojemy organizmowi i przede wszystkim figurze... [quote name='Kardusia']Temat dla mnie bardzo miły i mam nadzieję, że kiedyś wszystkie moje psie marzenia się spełnią :p...;)[/quote] Mi też ... i może już niedługo... :roll: tylko mam dylemat.. [quote name='zachraniarka'][B]Rituś[/B] .. dlatego ja nawet tego nie próbuję, wolę się wariacko cieszyć się, razem z moimi psami.. [/quote] Hmm ja też uwielbiam taką dziką radość--jak człowiek taki oklapniety przychodzi np po pracy to od razu chce się żyć:lol: , u mnie trochę jest kłopotliwa ciekawość szorstka ....bo od razu zagląda do toreb i wyciaga co popadnie:mad: [quote name='sirion'][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue] W sobotę byłam czczona, bo miałam urodziny - był szampan, dostałam cudowny przezent. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote] [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=black]Ty też Koziorozec:razz::multi: -[COLOR=darkred]WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO-[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=darkred]NIECH SPEŁNIĄ SIĘ WSZYSTKIE TWOJE MARZENIA:lol: [/COLOR][/SIZE][/FONT] [quote name='Flaire']Nas nie było przez cały tydzień, bo z suczami (głównie z Lotką) byłyśmy na seminarium agility ze słynnym szkoleniowcem angielskim, międzynarodowym sędzią agility, Iainem Fraserem. Baaaardzo nam się podobało! :-) Lotka, mimo że szczyl (była tam chyba jednym z dwóch najmłodszych psów) całkiem nieźle dawała sobie radę, a Iain uszczęśliwił mnie pod koniec seminarium, gdy powiedział, że Lotka już teraz jest najlepszym AT, jakiego kiedykolwiek widział w agility! :-) Myślę, że bardzo duża w tym zasługa naszej trenerki, Zielska :calus: . A ponieważ Lotka dopiero zaczyna - to moim zadaniem teraz jest jej nie zepsuć! :-) Muszę lecieć do pracy, więc narazie kończę, topiku jeszcze nie nadrobiłam, więc niewątpliwie nie pogratulowałam komu należy za co należy, ale obiecuję zrobić to później! ;-)[/quote] Napewno nie zepsujesz- Gratulacje dla Lotki - miło się czyta takie wiadomości:multi: [B]Flaire[/B] - pieniądze wysłałam na adres we wtorek wiec już dziś powinnaś mieć, proszę potwierdz że dostałaś... [B]Aluzja[/B] - ale fajnie miałaś -[SIZE=4][COLOR=red]GRATULACJE[/COLOR][/SIZE]-:loveu: nie dziwię się że dałaś radę w piątek- silna i energetyczna:cool3: kobieto:lol:
Nitencja Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 INA rozszerze te swoje psie marzenia ?? :) i czemu masz dylemat :cool3: z ta dieta to poczekaj zobaczymy jak Kardusi pojdzie :)
bajadera Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Zajrzyjcie do wątku o skye terrierach, tam pokazałam mój przezent.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Zresztą, niech tam, jeszcze raz....[/COLOR][/SIZE][/FONT] [IMG]http://i65.photobucket.com/albums/h229/bumgol/new/a1.jpg[/IMG]
Kardusia Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 [B]INA [/B]- aaaaaa....wydało się :loveu: - też jesteś jubilatką :multi::multi::multi:. Wobec tego Tobie Ineczko też całe bukiety życzeń, niech sie spełniają Twoje marzenia, pragnienia i westchnienia... [IMG]http://img181.imageshack.us/img181/1264/lewyrogqv2.jpg[/IMG][SIZE=3][B][COLOR=Red]wiele miłości, radości i zdrówka [/COLOR][/B][/SIZE] [IMG]http://img123.imageshack.us/img123/4009/prawyrogea5.jpg[/IMG]
zachraniarka Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 [B]Flaire[/B], [B]Aluzja[/B] gratuluje udanego weekendu! To był chyba weekend pod znakiem terriera, bo same radosne wieści z każdego frontu :D
Aluzja Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 [quote name='zachraniarka'][B]Flaire[/B], [B]Aluzja[/B] gratuluje udanego weekendu! To był chyba weekend pod znakiem terriera, bo same radosne wieści z każdego frontu :D[/quote] tak tak tak:))
zachraniarka Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 [quote name='INA'][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=black]Ty też Koziorozec:razz::multi: -[COLOR=darkred]WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO-[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=darkred]NIECH SPEŁNIĄ SIĘ WSZYSTKIE TWOJE MARZENIA:lol: [/COLOR][/SIZE][/FONT][/QUOTE] A ja 7 stycznia postarzałam się o rok :placz: więc też jestem uparty, ambitny Koziołek :cool3: [B]INA[/B] wszystkiego co sobie wymarzysz, samych radości, sukcesów, wspaniałości.. czego tylko chcesz! [IMG]http://www.royal-health.com/postcards/pcards/happy-birthday.gif[/IMG]
zadziorny Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Moja TZ miała ten szczególny dzień w piątek :cool3: :multi:. [B]Sirion[/B], [B]INA[/B] w związku z ukończeniem przez Was 20 wiosen wszystkiego najlepszego i najpsiejszego [IMG]http://img222.imageshack.us/img222/4973/zonkilehm3.gif[/IMG]
niedzwiedzica Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Oj, ile wy piszecie :eviltong:;) od rana usiłuje przebrnąc przez strony, których przybyło od piątku :crazyeye: widać,że weekend był dla niektórych pracowity , pełen sukcesów i emocji :multi: [COLOR=Red]Gratulacje dla wszystkich zwycięzców i uczestników !!! :multi:[/COLOR]
Recommended Posts