Awit Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Mnie tylko martwi te niechodzenie na smyczy....... Ja myślę, że co do "psów z hodowli" to nas, ich właścicieli tu na dogo to jest peeełno. Moja znajoma zastanawia się nad psem. Małym. Byli z rok temu w schronie ale nic ich nie zainteresowało:angryy: Więc chyba się zniechęcili. Powiedziałam, że mam znajome wolontariuszki, które chętnie pokażą, opowiedzą o niektórych psach, bo znają, wychodzą na spacery, głaszczą, karmią itp. Prosiłam by nie kupowali rasowego szczeniaczka....... Ale szczeniaka nie chcą. O dt też wspomniałam. O kastracji, sterylce, nie omieszkałam też wspomnieć.... Quote
Alekssandra Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Wituś chodzi ale poza schroniskiem, a nawet sika, co naprawdę jest czynnikiem dobrze rokującym, moja wlasna sunia była tak zestresowana spacerami, ludźmi itd, ze nie sikała, nie jadła, chciała zniknąć, on jest onieśmielony ale daje się przecież barć na ręce, przytulać, nie ma nad czym się załamywać. Dobry, spokojny człowiek wyprowadzi go z tych lęków. Quote
Alekssandra Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Awit skoro znajomi się zastanawiają, to Wituś większy nie urośnie, jest bardzo spokojnym, malutkim i zdrowym psem. Zachwalaj go proszę, napiszę coś jutro ale nie odpuszczaj swoim znajomym. Ja na ogół zajmuję się dużymi i średnimi psami ale zawsze jakiegoś małego staram się mieć poznanego. Quote
kakadu Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 zachwalaj, zachwalaj koniecznie; jesli szukaja malego pieska, a nie chca szczeniaczka to witus by byl idealny :) Quote
obraczus87 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 ..................................... Quote
Alekssandra Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 :smilecol: Wituś w domu :) Wiadomość potwierdzona, opiekunka poleciła go dwóm fajnym kobitkom, poszedl na kanapę, tak mi dziś powiedziała. Klatka Witusiowa zyskała opiekę i ugotowane jedzonko. Nie wiem kim są te Panie, dlatego nie będzie wieści z domu, ochrona danych osobowych. Najważniejsze, ze poszedł do domu przed zimą i że miał dobrą opiekunkę w schronisku. Quote
tripti Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 jakie wiadomości!!!!!! bardzo się cieszę, a Awit jak siedzi przed komputerem na krześle to jak to przeczyta to spadnie z niego :) gratuluję nowego domku! a jak to zyskali te lepsze warunki? Quote
Atomowka Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Ooo matko cud jakiś. Cieszę się bardzo :):):) Quote
obraczus87 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 tak bardzo sie modlilam o domek dla Witusia!!!!!!!!!!!!!!! UDALO SIE !!!!!!!! Quote
Awit Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Aż nie wierzę!!! Aż przeczytałam kilka razy!! I zaraz pomyślałam, żeby go nie oddali<tfu tfu>. Boże pomóż temu maleństwu... Ja wiem, przecież miałam go w domu, chociaż tylko kilka godzin, ale wiem, że w kochanym domku z cierpliwymi ludźmi będzie z niego fajny psiaczek. Alekssandra, ale on na smyczy nie chodził? Boję się tego niechodzenia na smyczy, jego smycz paraliżowała. Quote
Alekssandra Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Chodził tylko z oporami. Co ma być to będzie, opiekunka wszystko im przekazała, wg mnie będzie dobrze. 'Klatka Witusiowa zyskała" tlumaczę co mialam na myśli - 3 inne psy z jego klatki, nie wychodziły na spacery, nie dostawaly dodatkowego jedzenia bo nie miały wolontariusza, nie mogę obiecać, ze dam radę opiekować się nimi bardzo często ale na pewno o nich nie zapomnę. Quote
tripti Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 to już rozumiem, myślałam, że to się jakoś wykupuje dla psów, jakiś sponsoring czy coś w tym rodzaju, jak to smutno brzmi "nie dostawały dodatkowego jedzenia".... jak byłam na Paluchu to rzuciła mi się w oczy jedna rzecz, te psy, które były na widoku "publiczności" w czasie godzin otwartych dostały jedzenie, nie dam głowy, ale chyba nawet gotowane wrzucali im do misek, a niechcący poszliśmy tam dalej, to pusto w miskach i nikt się nie interesował, nawet miski nie wszędzie były... to jak tu takie szczęśliwości na tym wątku, to chciałabym zaprosić na wątek Milusia, proszę o pamiętanie i polecanie, piesek tylko do domu na kanapę: [CENTER] http://www.dogomania.pl/threads/196736-MILUŚ-miał-dyndać-na-łańcuchu-dostał-1-miesiąc-w-BDT.-Pilnie-DS.-Pomocy-w-ogłaszaniu Mam miesiąc, wierzę w cud! Quote
Awit Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Alekssandra dziękuję bardzo za wszystko co zrobiłaś dla Witusia i jego psiaczków z klatki i za to robisz dla wszystkich i co będziesz robiła!! Quote
kakadu Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 z poniedzialku takie dobre wiesci :loveu: Quote
Alekssandra Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 To ja napiszę jeszcze lepszą, chyba wypromowałam Pączka :) ogłaszanego na tymiankowym blogu. Potwierdzę jak się stanie ale wszystko jest na dobrej drodze. Quote
Recommended Posts