Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Awit']Kakadu i cisza?
Nawet jeśli to nie są jego ludzie to mogliby odpisać, koszt smsa niecałe 20gr.[/QUOTE]
odpisali - dziekuja za zainteresowanie ale to nie ich piesek... :shake:

Posted

Piesek ma się dobrze, mieszka w pawilonie IV Ś, psy które z nim mieszkają są bardzo miłe. Wygląda ładnie, trochę szczeka, podchodzi do ręki, jest w dobrym miejscu.

Jeśli Awit chcesz jego zdjęcia ze schroniska to napisz mi swojego maila.

Ola

Posted

Dziękuję Ci bardzo Alekssandra.
Napisałam maila w pw.
Pewnie, że chcę jego zdjęcia.
Powiedz, czy on jest w takim miejscu gdzie odwiedzający go widzą?
Kurcze, niechby ktoś go wypatrzył...
A nie wiesz czy ktoś go wyprowadzał, jakiś opiekun, jak on szedł na smyczy?

Posted

Zdjęcia wysłane. Ponieważ wiem, ze jest problem z chodzeniem na smyczy, to nie byłam z nim jeszcze, na razie go głaszczę, wołam, daję się poznać i jemu i calej klatce, bo nie chce żeby reagował na mnie lękiem i kojarzył jedynie z nauką chodzenia na smyczy. Czasem ludzie chcą małego pieska do domku, moze to by było jakies rozwiązanie, jak będę nastepnym razem to wyniosę go na rękach ale do tego muszę mieć kogoś kto ogranie resztę psiaków, dam znać.

Posted

Alekssandra jeszcze raz dziękuję.
Obejrzałam zdjęcia, poryczałam się.
Dobrze, że jest w dobrym miejscu, że widzą go ludzie i że on widzi ludzi, kawałek trawki iże ma miłe psiaki
Jest wyprostowany, tzn wg mnie, że poradził sobie z tą sytuacją, w miarę poradził.
Gdy trafił do mnie, był bardzo mocno przestraszony.
I ja myślę, że on umie chodzić na smyczy.
Dlaczego nikt go nie szukał, niektórzy niemal niebo i ziemię przekopią by znaleźć psa a tego bidaka nikt....

Gdzie wrzucić fotki, tu czy na 1szą stronę?

Posted

Alekssandra, nawet nie spytałam, czy mogę te fotki tu wrzucić, to Twoje zdjęcia przecież.
Teraz o tym pomyślałam.
Jak nie mogę, powiedz, skasuję.
Zrozumiem.

Posted

Nie opłacę mu DT, a deklaracji raczej nie zbiorę, jest tyle tych psów w tragicznych warunkach.
Mam w podpisie psa, któremu szukam bezpłatnego tymczasu, psiak u pijaków.
A tymczasu nie opłacę, nie z chytrości, co to to nie. Gdybym miała kasę nie wahałabym się nawet chwili i opłaciła obu.
Ba, nawet bym do schronu nie oddała tego czarnego, tylko wiozła na tymczas czy hotel płatny.
A w schronie jest też inny mój psiak, 1,5 roku temu go oddałam, siedzi tam nadal:-(
Taki z 15kg, rudy, łagodny. I wykastrowany, więc musiał wcześniej być w schronie, że go ciapnęli.

Posted

Awit napisał(a):
Alekssandra, nawet nie spytałam, czy mogę te fotki tu wrzucić, to Twoje zdjęcia przecież.
Teraz o tym pomyślałam.
Jak nie mogę, powiedz, skasuję.
Zrozumiem.

Zdjęcia są dla Ciebie i nie roszczę sobie wobec nich żadnych praw, robię setki zdjęć, jedyny cel - znalezienie domu.

Wybrałam takie, ktore można wrzucać.

Posted

Zrobiłam mu profil na str psyzpalucha, dodalam w dwoch kategoriach: do adopcji oraz specjalne, roboczo nazwałam Malutki ale jak wpis będzie zaakceptowany i się pojawi to mogę w każdej chwili zmienić. Wtedy wyślę Ci link do wpisu.

To jak on ma na imię?

Jaki ma numer i gdzie jest ten drugi pies? Sam numer wystarczy.

Posted

Dajmy temu małemu Wacek, Wacław, Wacuś. Może być?
Czy Bolek, Bolo, Boluś?
Ten drugi a raczej pierwszy to 1047/09.
Ma na imię Alf, tak ma w wizytówce palucha.
Dostałam kilka jego nowych zdjęć, mam gdzieś, niedawno robione.
A dziś na wsi znalazłam wyżłowatego pięknego psa.
Jest w moim 2 podpisie.
Znaleziony 70km od w-wy, może komuś się rzuci ogłoszenie o takiej zgubie.
Jest zbyt kochany by go ktoś wyrzucił.

Posted

a może Wiktor :)? wikuś w zdrobnieniu:) może w końcu wygra dobry domek! ładny jest i malutki, jakbym ja ogłądała psiaki to pewnie bym się przy nim zatrzymała, może ktoś jeszcze zauważy...

Posted

awit, ile on wazy? w schronisku w jozefowie spotakalm dwie pani ktore szukaly pieska, ale musialby byc maly, taki do 4 kg, dla siebie i swojej babci (rozumiem, ze razem mieszkaja) beda sie byc moze przeprowadzac do bloku wiec piesek musi byc nieklopotliwy z krotka sierscia, do poltora roku (ale nie szczeniak) taki zeby babcia sobie z nim dala rade; mam do nich kontakt, obiecalam, ze cos im znajde, ale watek mikropieskow jest dla mnie tak nieczytelny, ze dalam sobie z nim spokoj; nie wiem o co w nim chodzi, sa odsylacze do innych watkow, na ktorych nie ma slowa o danym psie, to sa watki zbiorowe po 100 stron - straszny balagan, nic nie moglam znalezc...

Posted

4 kg to malutko, miałam prawie 4 kg pieska, mikro, że mikro, może na stronce Palucha po numereku można podpatrzeć może waga wpisana? oby to była szansa dla Niego!!!

Posted

Mój Wiktor waży 8kg.
Osobiście go ważyłam w domu i miał 8,5.
W schronie napisali mu 8kg. To tak bo wiadomo, że spadnie trochę z wagi.
Kakadu, wątek mikropsiaków odsyła do strony z psiakami.
Z tego co wiem, wszystko jest tam na bieżąco wpisywane.
Nawet przeglądałam tą stronkę niedawno.

A takiego 6 kg psiaczka by nie chciały te panie?
W jakim one są wieku?
Może ten mój kolorowy by im się spodobał, ten z podpisu, byłaś na moim wątku Kuby....

Posted

A w ogóle to wczoraj zadzwoniła do mnie dziewczynka, zaczęła pytać o tego psiaka, powiedziała, że zginął tu gdzie ja go znalazłam i że ma biały krawacik.
Bo ja dawałam papierowe ogłoszenie, ale tych szczegółów nie podawałam.
Mówiła, że zadzwoni do mnie babcia, ale nie zadzwoniła.
Dziwne. Rano jej dałam smsa. Zadzwoniła mówiąc, że jest w szkole.
Pytałam czy pojadą po niego, powiedziała, że tak.
Więc jutro zadzwonię do schronu i spytam.
Ale chyba sobie ktoś żarty robi, bo jeśli zginął psiak, to osoba dorosła powinna dzwonić, no chyba, że ta babcia jest jej opiekunką i może niepełnosprawna.....

Posted

Dziś Wituś był w klatce, mialam dużo pracy i nie wyszłam z nim, gdyby ktoś się po niego zgłosil, to by było super, faktycznie ma krawacik, oby go odebrały, dziś zajmowałam się psinami, ktore się trzęsły z zimna, on wygląda ok wiec znowu czas się skończył, 4 h to jest za mało.