Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 558
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Niestety nieciekawe :( Cytuje z niebieskiego...

ehhh...nie znoszę przynosić złych wieści, a takie niestety mam po wczorajszej wizycie
pan doktor się bardzo zmartwił, liczył, że to będzie tarczyca, a wyniki co prawda są lekko niskie, ale przy takich zaburzeniach jak ma Malwka, to powinny być skrajne, żeby można było postawić diagnozę niedoczynności tarczycy...więc tutaj pozostaje polineuropatia lub coś z móżdżkiem, niestety bez dalszych badań nie można jednoznacznie określić , ale i badania mogą nie dać pełnego obrazu i przyczyn jej stanu, pan doktor mówił np. o badaniu mózgu, które jest bardzo kosztowne, a także o pobraniu wycinków nerwów do badań histopatologicznych. Co do rokowań, też był ostrożny, gdyż przy polineuropatii jej stan może się pogarszać. Czyli nie wiadomo jak to wszystko dalej będzie z nią wyglądało, czy stan taki będzie constans, będzie tak samo ciągle, czy też zacznie postępować... Poproszę jedną z lekarek w TOZ, żeby zadzwoniły do pana doktora, bo co innego jak lekarz z lekarzem będzie rozmawiał, także jak będę miała więcej informacji, to napiszę tutaj. Malwinka dostała zastrzyk przeciwzapalny, mamy ją obserwować przez tydzień i zadzwonić do pana doktora, czy jakakolwiek zmiana zaszła po zastrzyku. Także kurka wodna ogólnie cała nadzieja poszła się paść, brzydko mówiąc...
A Malwinka, jak to Malwinka, nieświadoma niczego, już w drodze do lecznicy zasypiała na siedząco, bo to już jej pora była na odlot do krainy snów, więc po powrocie od razu zwinęła sie w kłębuszek i zasnęła. A dzisiaj od rana męczy szopa
Pocieszenie dla nas jest takie, że już krzywda jej się nie dzieje, że ma ciepły kąt i pełną miskę i ma się do kogo przytulić...

Posted

Jest jeszcze jedna kwestia, Adriana wyjezdza miedzy 8.12 - 11.12, musimy pomyslec o opiece dla Malwinki na ten czas. Enigma79, toska_latte czy Ewa moglaby sie zajac Malwinka przez te kilka dni? Wzielaby ja do siebie?

Co do wyjazdu do Wroclawia, to kawal drogi i niestety moga byc problemyz czasem i osobami, ktore moglyby pojechac z sunia :( Rezonans kosztuje ok 700-800zl - takich pieniedzy nie mamy :( Do Berlina nie zawieziemy Mawinki, bo nie ma paszportu i przez najblizsze pol roku miec nie bedzie, takie sa pokickane procedury...

Nie mam narazie pojecia co dalej robic z diagnozowaniem naszej slicznotki...

Posted

Ania (toska_latte) wyjechała i wraca dopiero 28.11, nie wiem, czy będzie miała dostęp do internetu.
Z Ewą (Psią Nianią) najlepiej kontaktować się pod : [email protected]
Widziałam się z Ewą w niedzielę i wiem, że oprócz spacerowiczów ma także co jakiś czas różne czworonogi pod swoją opieką więc najlepiej pytać się z wyprzedzeniem.

Posted

Rozmawialam z Psia Niania i nie dosyc ze zgodzila sie zaopiekowac Malwinka, nosic ja codziennie po schodach, a mieszka na 4 pietrze. To jeszcze cale pieniazki za opieke, ktore normalnie by wziela, kazala przekazac na nasze potrzebujace bulle :multi:

Nie mam slow... dziekuje :Rose:

Posted

kamilqax95x napisał(a):
nie wiem czy mogłam ale podałam tez nazwiska ... Mogłam ?? :)

Podaj same imiona ;) Jakos z nazwiskami brzmi strasznie oficjalnie hehehe

PS a mozna dodac do artykulu filmik? Jest taka opcja?