Jump to content
Dogomania

W NOWYM DOMU!!!!!! ZEUS łaciaty amstaff szuka nowego domu (Gorzów WLkp.)

Recommended Posts

Posted

miałam dzisiaj telefon ....aż z Holandii, chłopak z dzieczyna chcą zaadoptowac Zeusa. Pierwsze wrażenie dobre (mieli kiedys pitbulla, ale wpadł pod samochód, przez niedomkniętą bramkę wyleciał - jak dobrze zrozumiałam, w Nl maja własne mieszkanie) ale:
- to Holandia - nikt tego nie mógłby skontrolować (przed wydaniem psa jeszcze), moja siostra tam mieszka, ale w całkiem innej części kraju, więc odpada żeby tam pojechała
- chłopak ma być od jutra w polsce na ok. tydzień - ale jest z Zielonej Góry, to tez nawet nie mozna się spotkać - niezobowiązująco i tak wstepnie.

Powiedziałam mu o moich obawach (w końcu po to jest procedura, żeby do czegoś zobowiązywała, chyba???), i że najprawdopodobniej psa nie dostanie. Ma jutro zadzwonić jeszcze. Dziewczyny co robić??? Ja jestem na NIE, ale czekam na opinię bardziej doświadczonych!

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widze, ze tutaj tez dzwonil, cytuje:

[quote name='agaga21']pan szuka amstaffów i pit bulli!

pan dzwoni z holandii, przedstawia się jako bogdan.
dzwonił do mnie w sprawie dixona, chciał wpłacać jakieś pieniądze i przyjeżdżać szybko, najlepiej jutro!:crazyeye:po psa, mówił, że wszystko już z anią uzgodnił:crazyeye:(co jest kłamstwem!)
psa chce zabrac do holandii...dziwne, że co chwilę inny pies cieszy się jego zainteresowaniem. dzwonił też dziś po rokiego-amstaffa z głogowa, naszego dixona i ponoć po inne psy.
niepokojące to dość...

telefon: +316461781%@

Posted

kajusza napisał(a):
miałam dzisiaj telefon ....aż z holandii, chłopak z dzieczyna chcą zaadoptowac zeusa. Pierwsze wrażenie dobre (mieli kiedys pitbulla, ale wpadł pod samochód, przez niedomkniętą bramkę wyleciał - jak dobrze zrozumiałam, w nl maja własne mieszkanie) ale:
- to holandia - nikt tego nie mógłby skontrolować (przed wydaniem psa jeszcze), moja siostra tam mieszka, ale w całkiem innej części kraju, więc odpada żeby tam pojechała
- chłopak ma być od jutra w polsce na ok. Tydzień - ale jest z zielonej góry, to tez nawet nie mozna się spotkać - niezobowiązująco i tak wstepnie.

Powiedziałam mu o moich obawach (w końcu po to jest procedura, żeby do czegoś zobowiązywała, chyba???), i że najprawdopodobniej psa nie dostanie. Ma jutro zadzwonić jeszcze. Dziewczyny co robić??? Ja jestem na nie, ale czekam na opinię bardziej doświadczonych!

nie dawać mu psa!!!

Posted

taki zainteresowany Pan - a jednak nie zadzwonił :-) .... i dobrze!!! czekamy na nastepny telefon!!!!! Zeus gdzie twój Pan????????????????????????????????????????????????????????

Posted

Mam taka nadzieje!!!!!!!!!

Doddy - jak byłam po Wege w schronisku w poniedziałek, to akurat jakaś Pani zadzwoniła, że chcą z mężem wirtualnie zaadoptować Buddy'ego - tego rednose, o którym ci pisałam - tj. będą wychodzic z nim na spacer, jakąs lepszą bude mu dadzą itp. I jakieś lepsze jedzonko (choć on raczej akurat tego nie potrzebuje :-) ) Pani sie zapowiedziała, że mąż będzie na spacer szedł (na poczatku sam) a ona w tym czasie będzie sprzątać jego boks!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SUPER, może dzięki temu przekona sie do ludzi?? I mam nadzieje, że to nei była tylko taka deklaracja przez telefon!

Posted

Kajusza napisał(a):
Mam taka nadzieje!!!!!!!!!

Doddy - jak byłam po Wege w schronisku w poniedziałek, to akurat jakaś Pani zadzwoniła, że chcą z mężem wirtualnie zaadoptować Buddy'ego - tego rednose, o którym ci pisałam - tj. będą wychodzic z nim na spacer, jakąs lepszą bude mu dadzą itp. I jakieś lepsze jedzonko (choć on raczej akurat tego nie potrzebuje :-) ) Pani sie zapowiedziała, że mąż będzie na spacer szedł (na poczatku sam) a ona w tym czasie będzie sprzątać jego boks!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SUPER, może dzięki temu przekona sie do ludzi?? I mam nadzieje, że to nei była tylko taka deklaracja przez telefon!

Extra!

Do Sisuli rzeczywiście Zeus podobny jak rodzeństwo. :)

Posted

Wklejam kilka foteczek Zeuska:

Zeusek to naprawdę pies-cudo! Wymarzony towarzysz. Myślę, że szybko ktos się nim zainteresuje, oby tylko ktoś odpowiedzialny...
A dzisiaj do schronu trafił kolejny amstaff - 2 letni brązowy pręgowany (jakby co, mam fotki). Nazywa się Kiler (ciekawe imię swoją drogą...)
Oddany przez właściciela. Czemu? Tego nie wiem, ale spróbuję się dowiedzieć. Wyglądał na przerażonego, siedział skulony w kącie i patrzał błagalnym wzrokiem..
Była też pani z amstaffem, żeby go oddać. Podobny do Zeusa wyglądem, 2letni. Bardzo energiczny, cieszył sie. Podobno łagodny. Pani go oddaje bo "mści sie na jej chłopaku". (o zgrozo ;/)
Ale przeczeka przez weekend i prawdopodobnie przyjdzie z nim po niedzieli...

Aniu, strasznie sie ucieszyłam, jak się dowiedziałam, że wzięłaś Wegę! :) To cudowna wiadomosc, ona tak bardzo czekała...
Nie ma co się zmuszać do konkretnego psiaka, nie każdy sie nadaje na właściciela TTB (choćby przez wzgląd na jego siłę).
I nie miej wyrzutów sumienia, bo powinni je mieć Ci, którzy wcale nie pomagają, ale nie Ty! ;)

Posted

agaga21 napisał(a):
trafiłam tu od dixonka...piękny ten wasz zeusek. potrzebujecie dla niego allegro?

jeszcze ma, aale za kilka dni sie kończy, to wtedy się przypomnę! i z góry dziekuje!

fioneczka napisał(a):
przepiękne psisko ... i jaki do Sisi podobny

dziekuje w imieniu Zeusa, a Sisi to kto?

dziewczyny - dzwonił do mnie chłopak z Katowic, jest zainteresowany Zeusem, ja w sumie nie mogłam za bardzo rozmawiać, ale na podstawie tej krótkiej rozmowy wydawał się sensowny, ale ...... tak naprawdę to niewiem o co dokładnie pytać, na co zwracać uwagę?

czy jest możliwość żeby ktoś bardziej doświadczony, najlepiej z TTB spotkał się z tym chłopakiem i jego dziewczyną w Katowicach i zobaczył kto to jest, bo taka telefoniczna rozmowa to nic o człowieku nie mówi. Ja mu dzisiaj powiedziałam, że taka rozmowa to jest "na dzien dobry", a potem pomyslimy co dalej.

Posted

Kajusza napisał(a):
dziewczyny - dzwonił do mnie chłopak z Katowic, jest zainteresowany Zeusem, ja w sumie nie mogłam za bardzo rozmawiać, ale na podstawie tej krótkiej rozmowy wydawał się sensowny, ale ...... tak naprawdę to niewiem o co dokładnie pytać, na co zwracać uwagę?

czy jest możliwość żeby ktoś bardziej doświadczony, najlepiej z TTB spotkał się z tym chłopakiem i jego dziewczyną w Katowicach i zobaczył kto to jest, bo taka telefoniczna rozmowa to nic o człowieku nie mówi. Ja mu dzisiaj powiedziałam, że taka rozmowa to jest "na dzien dobry", a potem pomyslimy co dalej.

Pierwsze co, to popros go o maila i wyslij ankiete przedadopcyjna, jesli chcesz podesle Ci wzor takowej...w miedzy czasie wpadnij na CZK i sprawdz, czy tego Pana tam nie ma... jesli w ankiecie nie powypisuje jakis glupot, to trzeba bedzie poszukac ciotki bullowatej z Katowic na wizyte przedadopcyjna... jesli wsio bedzie ok, to szukamy transportu ;)

A pytalas czemu akurat Zeus, a nie jakis bull z jego okolic? Jest tam ich ogrom :(

Posted

pytałam, to stwierdził, że Zeus mu wpadł w oko, i bardzo się podoba, ale jak pisałam wcześniej, nie bardzo mogłam rozmawiać, bo byłam z psem na spacerze w parku i nie mogłam sie skupic na dwóch czynnościach na raz :-)

zaraz wysyłam ci adres na pw a potem napisze mu żeby wypełnił ankiete, i zobaczymy, co napisze,

dzieki za pomoc!

Posted

a tak pozatym - tydzien mnie nie było w schronie i tak mi tęskno za Zeuskiem!!! za tymi jego podskokami i buziakami!!! po niedzieli jakos sie wybiore żeby z nim wyjśc na spacer i troche pomęczyć!
tak mysle o jakimś kubraku dla neigo - ale jak wczesniej Doddy bodajże pisała - jak namoknie to będzie mu jeszcze zimniej! tylko te noce takie zimne!!!

Posted

tak chłopak z dziewczyną _ aga i Marek, mieszkaja sami w bloku. Wysłali mi mailowo troche info o sobie, a ja im do wypełnienia ankiete od ageralion, jak narazie nie odesłali jej. W mailu pisali, że mieli dwa ttb (juz teraz niepamietam czy pity czy asty) psa i suke, ale pies nieżyje kilka lat a suka od niedawna. jak cos moge przesłac tego maila (do którego załączyli swoja fotkę).

Po tym mailu wydaja sie rozsądni, zobaczymy co napisza w ankiecie.... a potem pomyslimy co dalej!!!

tylko szybko zerknełam na wątek Sisi - naprawde podobni :-)

Posted

znalazłam wątki, ale nie widze zdjęć!! nie wyswietlaja mi sie!

może wysle tego maila i zdjęcie do którejś z was, to zobaczycie czy to ta sama para?? chociaz do mnie dzwonił Marek a nie Daniel, ale lepiej sprawdzić!!