Kajusza Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 w takim razie dopisałam jeszcze dwa zdania z metryczki, do 1szego posta i wg niego mozna robic ogłoszenia. Co do schroniska - w sumie wolałabym byc pierwsza osobą, z którą osoba chętna się skontaktuje, ale też nie sądze, że Zeus zostanie wydany od-tak sobie, pierwszej lepszej osobie!!! Anita - dziekuje za allegro! Quote
choleraa Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Allegro jest super, pozytywne, wesole, podoba mi sie:) Quote
andzia69 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 cudny psiak!:) i już widzę, ze ciotka Doddy szuka mu dt:):)super! Quote
doddy Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Szukamy, bo u nas często szukają psów zgodnych z psami i słyszymy ciągle, że nic nie mamy... Quote
Kajusza Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 trochę poogłaszałam, jutro porobię inne ogłoszenia .... i czekam na sensowne telefony!!! Quote
ageralion Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Ciotki wszystkie zdjecia mi znieknely, na stronie tez :placz: Quote
agnieszka32 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 ageralion napisał(a):Ciotki wszystkie zdjecia mi znieknely, na stronie tez :placz: Marta, a ja wszystkie widzę... Quote
Kajusza Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 agnieszka32 napisał(a):Marta, a ja wszystkie widzę... a ja widzę tylko kilka!!!! czemu?????? Quote
ageralion Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Cos nie tak z serwisem, na ktory sa wrzucone fotki. Sporo banerkow poznikalo, fotek itp Podeslijcie mi moze zdjecia na maila [email protected], co? Chociaz ze strony nie znikna :) Quote
Kajusza Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Pozdrowienia od Zeusa!! dzisiaj na spacerze spotkaliśmy Pana, który ma 3 owczarki kaukaskie i konie, Zeus się zdziwił jak podszedł i poczuł te wszystkie zapachy, zjeżył się i odskoczył od niego, ale na moje "do mnie" przyszedł i stał spokojnie. Wogóle dzisiaj był grzeczny i usłuchany! na spacerze z suczką na początku skakał na nią i chciał gwałcić, chyba mu po tej kastracji hormony się nie ustabilizowały!!!! potem jednak wybrał patyki i butelki plastikowe! dobry wybór!!! dorobiłam ogłoszenia (na bieżąco wklejam w 2 post) Quote
koelka Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Jaki śliczny banerek Zeusa:) I ile ogłoszeń już ma:) Też pomogę, ale zalatana ostatnio jestem. Mam nadzieję, że zdążę jutro do schroniska, to przywitam się z Zeuskiem. Quote
Kajusza Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 ale fajny banerek!! dzięki Anita!!! Koelka - ja jutro nie będe w schronie, to możesz do niego zajrzeć :-) On teraz siedzi w tej dalszej części schroniska, niedaleko Buddy'ego! Chciałam opisać jego historię na MMGorzów, ale nie umiem tam wstawic zdjęć!!!!!! :-( dzisiaj sobie już odpuszczam, ale jutro znowu spróbuje! Dzisiaj na spacerze z Jagodą (nową wolontariuszką) i czarną labką, tak wymęczyłyśmy psy, że na koniec juz nawet nie chciały aportować!! szkoda, że takie chwile są rzadkie w ich życiu :-( Quote
Kajusza Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Anita czy mogłabys zrobić jeszcze banerek dla Kory, ona taka niezauważalna jest, i wątek tez słabiutki :-( tutaj jest link http://www.dogomania.pl/threads/192824-Kora-w-schronisku-już-ponad-dwa-lata-chce-dostać-drugą-szansę-! Quote
anita_happy Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 spoko..mam doła to zrobie:/ na razie ide z suczymi na siku.... moze ktoś wie o DT dla małej suni...taka do połowy łydki...biega pod blokiem moich rodziców, a za nią WATACHA samców... cieczka..i to na bank jej pierwsza cieczka..plakac sie chce Quote
Kajusza Posted September 25, 2010 Author Posted September 25, 2010 ageralion napisał(a):Cos nie tak z serwisem, na ktory sa wrzucone fotki. Sporo banerkow poznikalo, fotek itp Podeslijcie mi moze zdjecia na maila [email protected], co? Chociaz ze strony nie znikna :) teraz fotki są, to co wysyłac ci na maila?? Anita - dzieki za banerek dla Kory!! miałam jeden tel.w sprawie Zeusa - emerytka z mężem chcieli go, bo mieli amstaffa, który juz niezyje, ogólnie ok (choc Zeus nie dla emeryta) ale potem Pani stwierdziła, że w sumie to szkoda dnia jechac go odwiedzić (byli z Polski) i czy nie moge go "przekazać" do schroniska w ich mieście!!!!!!!!!! BEZ KOMENTARZA, ciekawe jak - poczta miałam wysłać????? chciałam im podpowiedzieć jakiegoś starszego psa, widziałam info o takich ok.10 letnich, to akurat dla emerytów, ale po tym "przekazaniu" dałam sobie spokój!! Quote
Kajusza Posted September 25, 2010 Author Posted September 25, 2010 po wielu komplikacjach udało mi się umieścić artykuł (troche zmieniony pierwszy post) o Zeusie na "Moje Miasto Gorzów" http://www.mmgorzow.pl/artykul/zeus-jeden-z-bezdomnych-psiakow-z-gorzowskiego-schroniska-206171.html !!!!!!!! oni nieraz publikują takie artykuły w papierowym wydaniu Gazetu Lubuskiej, zobaczymy, może akurat Zeusek ich zainteresuje!!! Quote
koelka Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Kajusza, super artykuł. Może akurat wydrukują. Quote
Kajusza Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 miejmy nadzieje, bo jak na razie to był tylko jeden tel. w sprawie Zeusa. Troche mnie to zdołowało, bo myslałam, że będzie wieksze zainteresowanie :-( Quote
ageralion Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Kajusza napisał(a):miejmy nadzieje, bo jak na razie to był tylko jeden tel. w sprawie Zeusa. Troche mnie to zdołowało, bo myslałam, że będzie wieksze zainteresowanie :-( No niestety ostatnio, ze pozwole sobie uzyc ekonomicznego sformuowania, podaz przewyzsza popyt :( Ciezko znalezc dobry dom dla jakiego kolwiek psa, o amstaffach nie wspomne... ale cierpliwosci, w koncu odbierzesz TEN telefon ;) Quote
Kajusza Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 mam nadzieje, jak patrze za okno na ten deszcz to dobija mnie to!!!!!!!!!! tym bardziej, że dzisiaj (po kilku tygodniach pertraktacji z mamą) adoptowałam suczke ze schroniska!!!!! I juz odpowiadam na pytanie dlaczego nie Zeus: poprostu nie przeszłabym procedury adopcyjnej :-) - patrz:akceptacja wszystkich domowników - moja mama niedałaby rady życ z TTB (za silny, a mama raczej do stanowczych nie należy!), zreszta to za duży pies do mojego mieszkania, a ja do az tak aktywnych osób nie należe!! niestety, bo Zeusek bardzo zaistniał w moim sercu i martwie się co z nim dalej będzie!!!!!!!!!! Quote
ageralion Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Kajusza i bardzo dobrze, ze mierzysz sily na zamiary :) Gratuluje nowego czlonka rodziny :) Zeusku pokazuj no sie pieknie i szybko do domku HOP! Quote
Kajusza Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 Dzieki!! ale tak naprawdę będąc dzisiaj w schronie, nie mogłam zajrzeć do Zeusa (pomijam, że strasznie lało i nie ciągnęłabym go na spacer w taka pogodę-a tylko zajśc , żeby mu się pokazać to tylko niepotrzebnie by sie denerwował), że nie jego wybrałam, bo on tak strasznie sie cieszy jak mnie widzi, a piszczy i gryzie kraty jak odchodzę!!! nieraz sie zastanawiam czy mu większej krzywdy mu nie robię, wychodząć z nim na spacer tylko 3 razy w tygodniu!!!! pocieszam się, że zawsze go zmęczę (ok1h spaceru, w tym pływanie, aport, ćwiczenia i zabawa z innym psem) ale marne to pocieszenie :-( Quote
doddy Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Mało dzwoniących ostatnio o asty. Ja jedyne co, to odbieram non stop telefon o Ginę (bo szczeniaczka za darmo oddajemy...). Ale będzie dobrze, musi być! O doroślaki też zaczną dzwonić, zobaczycie! Ania, gratuluję nowego członka rodziny :) Quote
ageralion Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Kajusza napisał(a):Dzieki!! ale tak naprawdę będąc dzisiaj w schronie, nie mogłam zajrzeć do Zeusa (pomijam, że strasznie lało i nie ciągnęłabym go na spacer w taka pogodę-a tylko zajśc , żeby mu się pokazać to tylko niepotrzebnie by sie denerwował), że nie jego wybrałam, bo on tak strasznie sie cieszy jak mnie widzi, a piszczy i gryzie kraty jak odchodzę!!! nieraz sie zastanawiam czy mu większej krzywdy mu nie robię, wychodząć z nim na spacer tylko 3 razy w tygodniu!!!! pocieszam się, że zawsze go zmęczę (ok1h spaceru, w tym pływanie, aport, ćwiczenia i zabawa z innym psem) ale marne to pocieszenie :-( Uwierz, ze nei robisz mu krzywdy. My mamy mniej czasu i niestety to widac po naszych psiakach. Ostatnio Fuss (siedzi od grudnia sam w betonowym boksie) mial taka wielka radosc, ze moze zrobic glupie siku i kupe poza kratami, ze nawet nie pytaj :( Quote
Recommended Posts