Kajusza Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 [quote name='doddy']W razie co na niebieskim jest Nirwana.[/QUOTE] a możesz ja poprosić o pomoc? Kuba123 nie daje znac czy byla (pewnie jest zajęta) a wiecie ... Zeus marznie a mógłby być juz w domu.... Quote
Kajusza Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 dziewczyny (bo chyba płeć męska tu nie zagląda :-( ) tak sobie mysle, że dobrze by było, żeby przed wydaniem Zeusa i Killera wszczepic im chipy, nasze schronisko nie oznacza psów w żaden sposób, a wg mnie to bardzo przydatne. Losy psa moga róznie sie potoczyć, a tak będzie można go łatwo zidentyfikować..... koszty sa nieduże to 45zl od psa - ale ja niemam kasy zeby to zasponsorować ...... może zorganizowac jakąś zbiórkę??? Psom z naszego schronu (poza domem) nic nie brakuje, jedzenie może nie najlepszej jakości ale mają pod dostatkiem, jajek ich pozbawiają :-) ale chipa napewno nie zasponsorują :-( Quote
agnieszka32 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='Kajusza']dziewczyny (bo chyba płeć męska tu nie zagląda :-( ) tak sobie mysle, że dobrze by było, żeby przed wydaniem Zeusa i Killera wszczepic im chipy, nasze schronisko nie oznacza psów w żaden sposób, a wg mnie to bardzo przydatne. Losy psa moga róznie sie potoczyć, a tak będzie można go łatwo zidentyfikować..... koszty sa nieduże to 45zl od psa - ale ja niemam kasy zeby to zasponsorować ...... może zorganizowac jakąś zbiórkę??? Psom z naszego schronu (poza domem) nic nie brakuje, jedzenie może nie najlepszej jakości ale mają pod dostatkiem, jajek ich pozbawiają :-) ale chipa napewno nie zasponsorują :-([/QUOTE] Zapłacę za te chipy, proszę o podanie nr rachunku ;) Quote
Kajusza Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 [quote name='agnieszka32']Zapłacę za te chipy, proszę o podanie nr rachunku ;) ale super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Agnieszka - umówmy się tak, że ja "upomne" sie o pieniądze juz po zachipowaniu - najpierw pojade z Zeusem, postaram sie juz jutro ale niewiem czy mi psa wydadzą, bo musze pojechac z nim samochodem kawałek. Jeżeli by pracownicy robili problem to pojade dopiero po niedzieli. Wiadomo, że to nie odemnie zalezy tylko od pracowników. A że wole klarowne sytuacje, wkleje rachunek i wtedy podam nr konta. Bo jak sie czyta niektóre wątki to lepiej miec ograniczone zaufanie - a przecież mnie nie znasz :-) edit: ustaliłam z koleżanką, że ze mną pojedzie samochodem, bo w sumie to niewiadomo jak Zeus autem jeździ!!! :-) A tak przy okazji zapraszam na super bazarek - książki, muza i filmy - akurat na jesienne wieczory (cel to opłacenie hoteliku dla Bruna, który nieodnajduje się w schronie, jest agresywny i apatyczny na zmianę) http://www.dogomania.pl/threads/193759-Jesienny-bazarek-„Seans-na-jesienny-wieczór...”-dla-Bruna?p=15468922 Quote
agnieszka32 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 OK, ja czekam na "znak", że mam wpłacać kaskę ;) Quote
Kajusza Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 jak tylko zachipuję Zeusa dam znać, z Kilerkiem postaram się, żeby zachipowali go w trakcie kastracji, po co go specjalnie wieść i robić mu nadzieje, że jedzie do domu, jak mozna za jednym zamachem!! Tylko trzymać kciuki prosze, żeby jutro mi go "wypozyczyli" a także, żeby wizyta przedadopcyjna szybko się odbyła, bo ludzie się niecierpliwią!! Kuba123 - napisz czy możesz pójśc i kiedy, żeby ci ludzie wiedzieli na co się nastawiać - ile mają czekać! i dzieki raz jeszcze!! Quote
kuba123 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 dziewczyny uzbrójcie się w cierpliwość, wizytę zrobię w przyszłym tygodniu żywcem nie wyrabiam czasowo Quote
Kajusza Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 [quote name='kuba123']dziewczyny uzbrójcie się w cierpliwość, wizytę zrobię w przyszłym tygodniu żywcem nie wyrabiam czasowo[/QUOTE] ok. Poprostu nie wiedziałam co tym ludziom napisać - zaraz wyslę im maila, że mają po niedzieli oczekiwac telefonu od ciebie! A mogłabys mi na pw napisac imie i nazwisko - żebym im napisała?? Quote
Kajusza Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 dzisiaj Zeusek został zachipowany!!!!!!! (rachunek wstawie potem), a w tygodniu podjadę z Killerkiem! Zeus to naprawde super pies - w samochodzie sie wyłożył i spał, tylko na światłach jak długo z Koelką stałysmy to wstał, popatrzał i dalej się wyłozył. W gabinecie też bez nerwów, przywitał sie ze wszystkimi, przy zastrzyku nie pisnął ani nie pokazał zębów, także kaganiec nam sie nie przydał! Po wyjściu zapoznał się z huskim (samcem) dupka chodziła do zabawy, ale musiałysmy juz jechac! Na spacerku pobiegał, ale kapac sie już niechce, za zimno mu! Niewiem czy to po kastracji jeszcze mu się nie unormowały hormony, bo znów chciał gwałcic suczkę (a nie miała cieczki napewno, bo w ciązy jest :-( ) Kurcze, żeby ten domek wypalił!!!!!!!!! i trochę fotek z dzisiaj (kiepskie ale to tylko telefon) Quote
Kajusza Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 i to na tyle dzisiaj!!! ps. zdjęcia dałam w 2postach bo myslałam, że ich sześć jest :-( chyba za dużo świeżego powietrza :-) Quote
Alicja Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Kurde , jak sunia w ciąży to nie mogą zrobić sterylki aborcyjnej ?? Co do hormonów to podobno pół roku nawet pies może jeszcze czuć się pełnowartościowym psem ;) Quote
doddy Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Baa, nawet po kastracji może jeszcze dzieci zmalować jak plemniki zostały w nasieniowodach :) Tak się jednej hodowli przytrafiło. Quote
Kajusza Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 [quote name='Alicja']Kurde , jak sunia w ciąży to nie mogą zrobić sterylki aborcyjnej ?? Co do hormonów to podobno pół roku nawet pies może jeszcze czuć się pełnowartościowym psem ;)[/QUOTE] dziewczyny z TOZ załatwiają jakąs pomoc ze strony fundacji pomagającej labradorom, teraz ich kilka jest w schronie :-( w tym jedna na maksa agresywna, wszyscy nasi "mordercy" to "cienkie Bolki" przy niej :-( a z tego co wiem, to u nas takich sterylek nie robia (zapytam nastepnym razem, czy by nie zrobili) tylko usypiają ślepe mioty. [quote name='doddy']Baa, nawet po kastracji może jeszcze dzieci zmalować jak plemniki zostały w nasieniowodach :) Tak się jednej hodowli przytrafiło.[/QUOTE] tak wiem, dlatego pilnuje go na spacerach z suczkami - lepiej zeby nie został ojcem w ostatnich podrygach :-) Quote
iwcia93 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 ale labradorka została oddana właśnie z powodu ciąży, a jeśli ciąża jest w zaawansowanym stadium to my juz nie sterylizujemy tylko czekamy aż urodzi... nie wiem w jakim stopniu ciąży jest ta suczka... Quote
koelka Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Labradorka na spacerze była cudna, tak chciała pluskać się w wodzie, że mało co mnie by nie wykąpała;) Szkoda i jej i szczeniaków:( Quote
koelka Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 A Zeusek taki zuch u weterynarza :) Nie mogłam też się nadziwić, jaki grzeczny w samochodzie, położył się i chrapał ;) Grzeczniejszy niż mój mały Maksiu, który obszczekuje zza szyby wszystkie pieski po drodze ;) Quote
Kajusza Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 bo Zeus to fajny chłopak!! oby ten domek w Katowicach wypalił!!!!!!!!!!!!!! Quote
agaga21 Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 dziewczyny a co z tymi psiakami? mają swój watek? wiecie coś o nich? http://www.dogomania.pl/threads/22803-Bulowate-Do-Adopcji-Jeden-W%C4%85tek-Dla-Wszystkich-aktualizacje-str.1-post-1-2-5-8!!!?p=15522129&viewfull=1#post15522129 Quote
Kajusza Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 [quote name='agaga21']dziewczyny a co z tymi psiakami? mają swój watek? wiecie coś o nich? http://www.dogomania.pl/threads/22803-Bulowate-Do-Adopcji-Jeden-W%C4%85tek-Dla-Wszystkich-aktualizacje-str.1-post-1-2-5-8!!!?p=15522129&viewfull=1#post15522129 juz napisałam co wiedziałam, a w sumie wiem niewiele ... Quote
koelka Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 [quote name='agaga21']dziewczyny a co z tymi psiakami? mają swój watek? wiecie coś o nich? http://www.dogomania.pl/threads/22803-Bulowate-Do-Adopcji-Jeden-W%C4%85tek-Dla-Wszystkich-aktualizacje-str.1-post-1-2-5-8!!!?p=15522129&viewfull=1#post15522129 Nie wiem nic o nich, ale tego red nose w sobotę karmiłam przez kraty parówką, wcinał i cieszył się. Na wątku bulowatych wstawiłam jego zdjęcie. Quote
Kajusza Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 hoop żeusku do góry, i czekamy z niecierpliwością na relację Kuby123 z wizyty!! (tak niesmiało zapytam - jest juz jakiś termin wyznaczony??) Quote
Kajusza Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 Zeusku - uzbrój się w cierpliwość - twój domek jest niedaleko!! Quote
choleraa Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Zapraszam na bazarek tekstowy dla naszych TTB i Szczecineckiego Dagiego http://www.dogomania.pl/threads/194404 Quote
ageralion Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='choleraa']Zapraszam na bazarek tekstowy dla naszych TTB i Szczecineckiego Dagiego http://www.dogomania.pl/threads/194404 Link nie dziala, wiec nieskromnie pozwole sobie go poprawic ;) http://www.dogomania.pl/threads/194404 Quote
Recommended Posts