Jump to content
Dogomania

W NOWYM DOMU!!!!!! ZEUS łaciaty amstaff szuka nowego domu (Gorzów WLkp.)

Recommended Posts

Posted

iwcia93 napisał(a):
ja też byłam przy adopcji ;D
i naprawdę wszystko super poszło !

no własnie, ja dzisiaj zakręcona po nocce w pracy - zapomniałam napisac, że Iwcia również poznała nowych "rodziców" :-)

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ageralion napisał(a):
:Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!:

.... a teraz ide to opic :drinka::diabloti:

To już masz kolejną okazję do opicia :cool3: (a każda jest dobra :diabloti:) :evil_lol:

Posted

a oto i fotki:

z podróży: Zeusek wyluzowany :-)

a tu w domku, zmęczony, ale z najlepsza miejscówką, czyli blisko lodówki ...

i tu moja rola sie kończy, teraz wątek Zeuska przejmuja Agnieszka i Marek, i o więcej zdjęć - to do nich :multi:

Posted

Nowy domku, nowy domku - super fotki!
Może Wam pomóc i doradzić jakąś lepszą karmę aniżeli Pedegree? Zawsze służymy pomocą i radą, nie tylko w kwestii żywienia. :)

Posted

doddy napisał(a):
Nowy domku, nowy domku - super fotki!
Może Wam pomóc i doradzić jakąś lepszą karmę aniżeli Pedegree? Zawsze służymy pomocą i radą, nie tylko w kwestii żywienia. :)

Taaak, ludzie się naoglądają kretyńskich reklam w TV i kupują ten szajs... Właściwie każdy potencjalny domek zamierza karmić psa Pedigreee - bo najlepsza, reklamowana, TV pokazuje, że kupki pieski mają ładne ... Ręce opadają...

Domku, zarejestruj się na dogo, a otrzymasz pełne wsparcie w każdej dziedzinie ;)

Posted

Kajusza napisał(a):
domek chyba wie jak karmić, przypuszczam, że kupili tak na szybko, tak jak Zeuskowe legowisko, na które czekają, dlatego teraz ma kocyk tylko :-)

Ja nie krytykuję domku, nic z tych rzeczy - sama kiedyś uważałam, że Pedigree, Chappi czy Frolic to najlepsze, czym mogę karmić psa :oops: (no jeszcze parówki i kaszanka :evil_lol:), dlatego akurat nigdy nie skreślam potencjalnych adoptujących, którzy mi piszą/mówią, że zamierzają psu dawać Pedigree. Siła reklam i TV jest ogromna - ale zazwyczaj wystarczy poprosić ludzi o poczytanie o karmach, by wiedzieli, czym karmić swoje psiaki.

Posted

Agnieszka i Marek wiedzą jakie karmy są dobre ;) rozmawialiśmy na ten temat... Pedigree to raczej na przegryzkę, jako nagroda zamiast ciasteczek prędzej niż jako danie główne ;) Zeuskowi dobrego jedzonka w tym domu z całą pewnością nie zabraknie :cool1:

Posted

[quote name='Kajusza']a oto i fotki:

z podróży: Zeusek wyluzowany :-)

a tu w domku, zmęczony, ale z najlepsza miejscówką, czyli blisko lodówki ...

i tu moja rola sie kończy, teraz wątek Zeuska przejmuja Agnieszka i Marek, i o więcej zdjęć - to do nich :multi:

O losie!!!! Zeus podrozował na kanapie!!! :crazyeye: Przekupił pana konduktora na piękne oczka??? ;)
Cudnie!!!!!!!!!!! Wszystko mu sie należy!!!:p

Posted

Milka__ napisał(a):
Wzięłam dzisiaj sunię red nose na spacerek - złoty pies!
Jest przekochana! Cieszy się, ogonkiem zamiata, przybiega co chwilę "zameldować się", bardzo grzeczna i wesoła.
ma rany po pogryzieniach, na moje oko skóra też w nie najlepszym stanie, ogółem sunia zaniedbana. Wet oglądał, ma psikane srebrolem.
Kochana jest... trochę zazdrosna o inne psiaki, ale ogółem ładnie sie zachowuje w ich towarzystwie. W boksie siedzi z drugim psem, dużo większym od niej, jest spokojnie.
Mam zdjęcia, ale z komórki - jakby ktoś chciał.

dzisiaj ustaliłam z administratorem, że sunia (jeszcze bezimienna :-( ) od razu po kwarantannie będzie sterylizowana. Jutro dogadam sie, że ją (może nazwiemy ją Bella??? pasuje do niej) oraz Karlosa zacznę ogłaszać, i założe im wątki na dogo.

Agnieszka32 - dzisiaj chciałam jechac z Karlosem na chipowanie, i nawet juz z Milką pojechałysmy, ale cos zaczeło sie dziać z autem i pieszo psa odprowadziłysmy do schronu. Jak tylko znów się zmotoryzuje to go zachipuje!

Posted

hej.Zeus to pies marzenie.je 5 posilkow dziennie bo chcemy go podtuczyc,a apetyt ma niesamowity co nas niezmiernie cieszy.co raz lepiej chodzi na smyczy,choc przy nodze jeszcze go nie uczylem,bo na to za wczesnie.dzis na spacerze troszke poskakal a w domu probowal zagryzc odkurzacz wiec smiechu bylo sporo.Karma jest przejsciowa,kupiona na szybko.Docelowo i tak bedzie karmiony miesem i ryzem,lub kasza.Jestesmy bardzo zadowoleni,ze adoptowalismy Zeusa i bardzo go juz pokochalismy,wszedzie go zabieramy i jeszcze ani razu nie byl w domu sam,wiec nei wiemy czy cos zniszczy,ale jesli nawet to tylko przedmioty.Nasz dom jest teraz pelniejszy, mamy nowego czlonka rodziny i tylko to sie dla nas liczy.Dzis idziemy do weta jak Aga wroci z pracy.Nie omieszkamy zakupic jakies zabawki dla naszego nowego pupila,a wieczorem wrzuce jakies nowe fotki bo mamy juz ich calkiem sporo.pozdrawiam.marek

Posted

Hej Marek!
super, że sie pojawiłeś na Dogo, to będziemy mieli informacje o Zeusku na bieżąco!!
dobrze wiedzieć, że chłopak szybko sie aklimatyzuje, a co do skoków - to fakt, lubi sobie poskakać!!

a tak z ciekawości - wykapaliście go?? jak się zachowywał? bo moja Wega nadal brudas...ale co tam, zapowiadają snieg, to wtedy sie wypierze trochę :-)
pozdrawiam Ania

Iwcia - to faktycznie lepiej nie dublowac imion, Dona tez mi sie podoba!

Posted

wykapalismy go od razu w sobote.nie za bardzo chcial wejsc pod prysznic ale jakos dalismy rade.wlasnie wrocilismy od weta.dostalismy tabletki na odrobaczenie a pod koniec tygodnia idziemy na szczepienie na parwowiroze i inne wstretne choroby.mamy tez ksiazeczke zdrowia.zeus z wszsytkimi psami chcial sie bawic.weterynarz mu nie straszny-ciagle machal ogonem

Posted

hahahha, Zeus to tak pocieszny jest, jak byłam z nim u weta to też szybko zapomniał o bolesnym zastrzyku, witał sie ze wszystkim co żywe i tylko dupka mu chodziła!

tak się ciesze, że on już nie marznie w budzie!! I MA SWOJA RODZINE!!!!!!!!!!

to juz moge usunąc jego banerek i zrobic miejsce innej psinie :-) oby miała tyle szczęścia co Zeus!

ps. napiszę o przeniesienie wątku do odpowieniego działu tj. W NOWYM DOMU :-) aby nie wprowadzac w błąd.

Posted

5 posilków to stanowczo za dużo. Żołądek mu rozsadzicie!
On nie jest przyzwyczajony do tylu posilkow dziennie.
Nie jest aż tak wychudzony by musial tyle przybrać na wadze.
Spójrzcie na Grację http://www.dogomania.pl/threads/194008-Gracja...-amstafka-mo%C5%BC%C4%85ca-si%C4%99-g%C5%82odem-albo-g%C5%82odzona-w-schronisku/page2?p=15495586#post15495586
Jak szybko wraca do normalności przy normalnych dwóch posiłkach dziennie.
Skorzystajcie z tej rady, na prawdę.

Kasza - absolutnie nie!
Psy nie mogą jeść kaszy, tka samo jak ziemniaków, z którymi mają problem jeżeli chodzi o trawienie.
Zamieńcie kaszę na makaron jeżeli już chcecie podwyższyć jego wagę, ewentualnie ryż.

Pamiętajcie że utuczyć psa idzie szybko, ale wyrzeźbić go bardzo ciężko. !

Posted

No wlasnie, a'propos ziemniakow...
Slyszalam zawsze takie same opinie o ziemniakach i zywieniu psow jak ta tutaj wyrazona.. Pozniej, kiedy adoptowalam psa- zalecono mi podawanie ziemniakow, bo sa zdrowe..
Zatem, slyszac dwie tak rozne opinie, postanowilam poradzic sie weterynarza...
Mila Pani doktor, powiedziala, ze wiekszosc karm dla alergicznych psow jest na bazie ziemniakow, a nauka, ze sa one szkodliwe, pochodzi sprzed 10 lat i juz dawno zostala obalona..

Posted

choleraa napisał(a):
No wlasnie, a'propos ziemniakow...
Slyszalam zawsze takie same opinie o ziemniakach i zywieniu psow jak ta tutaj wyrazona.. Pozniej, kiedy adoptowalam psa- zalecono mi podawanie ziemniakow, bo sa zdrowe..
Zatem, slyszac dwie tak rozne opinie, postanowilam poradzic sie weterynarza...
Mila Pani doktor, powiedziala, ze wiekszosc karm dla alergicznych psow jest na bazie ziemniakow, a nauka, ze sa one szkodliwe, pochodzi sprzed 10 lat i juz dawno zostala obalona..

śladowe ilości skrobii owszem, ale nie cala micha ziemniaków ;)

Posted

zeus je czesto ale male porcje.dlaczego nie moze jesc kaszy?makaron?zostalem poinformowany ze makaron moze uczulac...co sadzicie o karmie brit dla psow aktywnych?ma sporo bialka 28% i tluszczy 18% a chcemy go podtuczyc,bo naprawde jest bardzo chudy