Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kiedy zaczęłam czytać dzisiejsze posty zwątpiłam, pomyślałam w pewnym momencie że chyba jestem na innym wątku. Tak nie powinno być to wątek psiaków gdyby mogły czytać i wypowiedzieć się to co by powiedziały. Byłoby im napewno bardzo przykro i zasmuciłyby się, tak jak ja.
* * * * * * * * *
PROSZĘ O INFO JAK OBECNIE CZUJĄ SIĘ SUNIE. NIE MOGĘ PRZESŁAĆ DLA NICH KASY ALE PRZESYŁAM MNÓSTWO BUZIAKÓW I MIZIANKA.
SPOKOJNEJ NOCY ŻYCZĘ
ALMIE,KAMIE I RÓŻY.

• Replies 745
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

widzisz kkanarekk, nie warto ludzi uszczęśliwiać na siłę.. będzie tak jak z ewą36... najpierw nie wierzyli, powierzali jej kolejne psy aż wreszcie nawet te najwierniejsze obrończynie sie przekonały, kiedy to oddała psa do schronu bo nie dawał jej się wyspać :megagrin:.. a to, ze wcześniej doprowadziła innego psa do skrajnego wyczerpania, tak, ze nie przeżył nawet transportu to przecież pikuś.... Tinko (*) pamiętamy....

Posted

[quote name='Asior']widzisz kkanarekk, nie warto ludzi uszczęśliwiać na siłę.. będzie tak jak z ewą36... najpierw nie wierzyli, powierzali jej kolejne psy aż wreszcie nawet te najwierniejsze obrończynie sie przekonały, kiedy to oddała psa do schronu bo nie dawał jej się wyspać :megagrin:.. a to, ze wcześniej doprowadziła innego psa do skrajnego wyczerpania, tak, ze nie przeżył nawet transportu to przecież pikuś.... Tinko (*) pamiętamy....[/QUOTE]

Asior nie o to mi chodziło , bardzo dobrze , że kkanarekk napisała , ale wszyscy już wszystko wiemy i teraz niech opiekunki decydują co dalej (ja do nich nie należę ) ,a dalsze kłótnie na wątku nie mają sensu , bardziej potrzebne są ogłoszenia dla psiaków , niż nic nie dająca dyskusja .

Posted

[quote name='gazzy']Przepraszam, że się wtrącam ,ale wydaje mi się, że troszkę wątki się pomyliły. Z tego co wiem to jest to wątek Almy, która nadal poszukuje domu. Kkanarekk - o sprawie Goi wszyscy już wiedzą. Nie musisz na każdym wątku o tym pisać , bo tylko niepotrzebnie go zaśmiecasz (takie jest moje zdanie). Większość dogomaniaków wchodzi na ck i tam jest wszystko opisane. A jak nie na ck to załóż oddzielny wątek lub poproś o niego moderatora.[/QUOTE]

gazzy chyba nie wszyscy... Pierwszy raz mam możliwość o tym przeczytać i muszę przyznać, że to mnie zaniepokoiło...

Posted

[quote name='Anja2201']Asior nie o to mi chodziło , bardzo dobrze , że kkanarekk napisała , ale wszyscy już wszystko wiemy i teraz niech opiekunki decydują co dalej (ja do nich nie należę ) ,a dalsze kłótnie na wątku nie mają sensu , bardziej potrzebne są ogłoszenia dla psiaków , niż nic nie dająca dyskusja .[/QUOTE]

Może Ty mogłabyś porobić kilka ogłoszeń zamiast bawić się w obrońcę pokrzywdzonych?

Szczerze mówiąc denerwuje mnie to, że na niektórych wątkach woła się o kasę, a jak są problemy to zamiata się wszystko pod dywan.
Jakkolwiek szkoda mi wszystkich psów, ale jak brakuje informacji nt co się dzieje z danym psem, dana osoba nie dostanie ode mnie ani złotówki wsparcia.

Posted

[quote name='blueberrykiss']dziewczyny co z tymi tekstami. Za niedługo bazarek sie kończy...[/QUOTE]
Ciotka zamawiaj. Teksty z danymi są na pierwszej stronie. Problem ze zdjęciami.
Jak dorwę na dłużej laptopa to może zrobię foldery psom. Chyba, że ktoś mógłby pomóc i to zrobić.

Mnie też denerwuje że nie mam wiadomości na bieżąco z DT, ale co mamy w tej chwili zrobić? Jechać do Krakowa? sprawdzić?
Gdzie zabrać Almę i szczeniaka?

Posted

ocelot - Ja nie mam pretensji do Ciebie – czasem tak się układa.

Problem w tym, że ostatnio na kilku wątkach są tylko prośby o kasę i żadnych informacji, a większość z psów to psy chore. Porozsyłałam zaproszenia na wątki i prośbę o wsparcie finansowe, a teraz muszę świecić oczami, że nie ma informacji na temat psów... a osoby prowadzące wątki nie poczuwają się do odpowiedzialności, by na przykład zadzwonić do danego weta i zapytać czy ma pod opieką danego psa.

Uważam, że nie ma sensu zamykać ust komuś, kto ma ważne informacje. Oczywiście jest kwestia sprawdzenia czy są prawdziwe, ale istotne jest, by mieć do nich dostęp.

Posted

[quote name='Pysioo']Może Ty mogłabyś porobić kilka ogłoszeń zamiast bawić się w obrońcę pokrzywdzonych?

Szczerze mówiąc denerwuje mnie to, że na niektórych wątkach woła się o kasę, a jak są problemy to zamiata się wszystko pod dywan.
Jakkolwiek szkoda mi wszystkich psów, ale jak brakuje informacji nt co się dzieje z danym psem, dana osoba nie dostanie ode mnie ani złotówki wsparcia.[/QUOTE]

Czy ja wołam o jakąś kasę ?? Kama jest u mnie tylko na DT , to nie ja prowadzę wątek , nie ja wołam o kasę i nie ja odpowiadam za psy , a jeśli chodzi o ogłoszenia to Kama ma ode mnie allegro , gumtree i cafeanimal . A jakich info brakuje na temat Kamy na tym wątku ?

Zdjęcia Kamy są 2 strony do tyłu , jeśli potrzeba , mogę lepsze wysłać na meila .

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/members/92419-Anja2201"] [/URL][URL="http://www.dogomania.pl/members/92419-Anja2201"][B][COLOR=blue][FONT=&quot]Anja2201[/FONT][/COLOR][/B][/URL] - Trwała dyskusja na temat DT, w którym są Alma i szczeniak i na pewno jest ważne, by wyjaśnić ich sytuację. Nie napisałam, że Ty wołasz o kasę. Pisałam ogólnie, że na wielu wątkach – także na tym, informacje co do tego co słychać u psów są zbyt rzadko.
Nie widzę jednak potrzeby, byś stawała w obronie kogoś czy zabraniała wypowiadać się innym, jeśli nie jesteś pewna na 99%, kto ma rację.
Jeśli chodzi o ogłoszenia - uważam, że jeśli osoby prowadzące bezpłatne DT robią psom ogłoszenia, tym bardziej mogą zrobić takie ogłoszenia osoby prowadzące płatne DT.

Posted

[quote name='Pysioo']ocelot - Ja nie mam pretensji do Ciebie – czasem tak się układa.

Problem w tym, że ostatnio na kilku wątkach są tylko prośby o kasę i żadnych informacji, a większość z psów to psy chore. Porozsyłałam zaproszenia na wątki i prośbę o wsparcie finansowe, a teraz muszę świecić oczami, że nie ma informacji na temat psów... a osoby prowadzące wątki nie poczuwają się do odpowiedzialności, by na przykład zadzwonić do danego weta i zapytać czy ma pod opieką danego psa.

Uważam, że nie ma sensu zamykać ust komuś, kto ma ważne informacje. Oczywiście jest kwestia sprawdzenia czy są prawdziwe, ale istotne jest, by mieć do nich dostęp.[/QUOTE]
Ja rozumiem.
Ja założyłam ten wątek, bo psiaków mi było szkoda. Na moją prośbę Kama jest na DT u Ani, ale nie ja za psy odpowiadam. Odpowiada tomaszowska organizacja.
Też mam dość tego wątku szczerze mówiąc. Myślałam, że akcja szukania domu pójdzie błyskawicznie, a tu cisza.
Pani Prezes ma kontakt z DT Almy. Ja nie.
Jak mam przekazywać wiadomości jak nie wiem?
Dopóki mogłam to i do kliniki dzwoniłam, w sprawie transportu też prowadziłam rozmowy.
Teraz oczekuję nie ukrywam od DT szczegółowych informacji i zdjęć.
Sama im domu nie znajdę.

Posted

[quote name='Nes2010']Witajcie. Od dobrych 3 tygodni próbowałam dostać się na Dogo ale bez rezultatów. Ale dzięki uprzejmości innych udało mi się wreszcie wejść. (...) [/QUOTE]
Następnym razem jak będziesz mieć problemy z wejściem na dogo, wyślij e-mail, list priority albo zadzwoń do prowadzącej wątek lub do organizacji, która powierzyła Ci psy i płaci za to. W końcu to nie jest wielkie wyrzeczenie z Twojej strony i zabierze Ci tylko 10 minut tygodniowo. Myślę, że informacja na temat psów raz w tygodniu nie wymaga zbyt wielu trudów...

Posted

[quote name='ocelot']A może ktoś obiektywny z Krakowa by sprawdził DT i się wypowiedział?[/QUOTE]

Widzisz ocelot i tu jest problem Nes bardzo ładnie potrafi grać tak jak robiła to z Goyą, poczytaj jej wątek i zobacz jak nagle ze wspaniałej opiekunki wszystko zaczęło się psuć. Lepiej (moim zdaniem dmuchać na zimne i zabrać psa)

Posted

[quote name='kkanarekk']Widzisz ocelot i tu jest problem Nes bardzo ładnie potrafi grać tak jak robiła to z Goyą, poczytaj jej wątek i zobacz jak nagle ze wspaniałej opiekunki wszystko zaczęło się psuć. Lepiej (moim zdaniem dmuchać na zimne i zabrać psa)[/QUOTE]
Zdjęcia wybrane i teksty wysłane

Posted

Witam,czytam ten wątek i dochodzę do wniosku,że jedni pomagają a inni tylko potrafią wszystkich i wszystko krytykować.Proszę o dowody w sprawie złego traktowania psów przez Nes.Tak to jest niestety,że ten źle nie robi,kto nic nie robi.Towarzystwo ma pod opieką tyle zwierzaków,że nie wszystko może stale kontrolować.Dlatego prosimy o pomoc wolontariuszy.Mam gorącą prośbę,nie krytykujcie ich,bo niewielu z Was ma takie osiągnięcia jak one.

Posted

Lawinia, czy jeśli wolontariuszka fundacji pomagającej bokserom, wyrzuca ze swojego domu na ulicę powierzoną jej sunieczkę, tylko dlatego,że jest kundelkiem, a ...później zakłada hotelik dla psów, to nie można powziąć wątpliwości co do dobrego traktowania w nim psów-mieszańców, a takim przecież jest Alma.Ta sunia uciekła kostusze....Zdjęcia z pierwszego postu to odzwierciedlają i teraz nawet nie wiadomo w jakich warunkach ona przebywa, czy nie trafiła z deszczu pod rynnę? Tak walczono o przeżycie tej suni, a teraz co? No właśnie, nie wiadomo....Może jakaś ciotka z Krakowa się zlituje i odpowie na apel o sprawdzenie warunków pobytu suni....

Posted

Napisałam do jednej osoby z Krakowa.
Jeśli znacie kogoś jeszcze dajcie znać.

Ale nie zapominajmy pomagając psiakom nie Krzywdźmy ludzi. Poczekajmy dopóki nie sprawdzimy DT. Na razie mamy opinię tylko jednej osoby.

Posted

[quote name='zachary']Oooo, jest cudowna ciotka z Krakowa!Super!Witaj Asiorku! Ten słodziak w ciemnoniebieskim kapeluszu....Jakie On ma oczy...[/QUOTE]

tia.. a jaki z niego diabeł to tylko ja wiem :placz: