lucySxy Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 kinga_kinga7 napisał(a):nie znam jeszcze kosztów zabiegu, bo prawdopodobnie będzie robiony u wet. w Białej Podl.(u doktora, który na pewno zrobi zabieg po kosztach) za który trzeba będzie zapłacić ile nie wiem... Myślę, że na dzisiaj najbardziej przydałaby się pomoc finansowa Chyba pisalysmy razem... jak bedzie wiadomo jakie sa koszty zabiegu , to bedziemy organizowac jakies srodki.... A gdzie bylaby po zabiegu? Quote
kinga_kinga7 Posted September 18, 2010 Author Posted September 18, 2010 lucySxy napisał(a):Sliczna jest Lady! czy wiadomo co to za guz , i kiedy bedzie miala jakis zabieg? nic nie wiadomo do 2 października:roll: Quote
kinga_kinga7 Posted September 18, 2010 Author Posted September 18, 2010 A gdzie bylaby po zabiegu? p.prezes mówiła,że po zabiegu byłaby w izolatce.. Quote
jostel5 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Jestem u mojej pupilki i z wielką radością witam wszystkich,którzy nas odwiedzili.Lady przestaje być taka zapomniana i samotna...:) Tekst do ogłoszeń napiszę jutro po południu,obiecuję.Bardzo Wam dziękuję,że chcecie pomóc sunieczkę ogłaszać. Guz Lady ma zdecydowanie duży-na listwie mlecznej. Odkryłam go przypadkiem,chciałam sprawdzić ,jakiej płci jest psina i metodą macaną natknęłam się na to to... Bardzo mi niuni szkoda,bo przylepna jest strasznie i-jak jak pisałam wcześniej-aż drży z wrażenia,kiedy się ją mizia. W poniedziałek będę w schronie na sesji fotograficznej naszych psiaków (przyjedzie do nas Muzzy-psi fotograf ;) ).Myślę,że powstaną piękne zdjęcia suczynki. Napiszcie mi,jak na zdjęciu zamalować nieciekawy element ;) przed wstawieniem fotki na wątek.Mam cuuuudne zdjęcie Lady,niestety,też na nim jestem i psuję jego urodę! Quote
Kapsel Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Jostelku, w pierwszym momencie to skojarzyłam sobie, ło matko jaka ona podobna do mojego Szczylka, ale to w pierwszym momencie i na pierwsze spojrzenie ;) Quote
wasabi81 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 kinga_kinga7 napisał(a):nie znam jeszcze kosztów zabiegu, bo prawdopodobnie będzie robiony u wet. w Białej Podl.(u doktora, który na pewno zrobi zabieg po kosztach) za który trzeba będzie zapłacić ile nie wiem... Myślę, że na dzisiaj najbardziej przydałaby się pomoc finansowa Jak bedzie wiadomo jakie beda koszty zabiegu to daj znac, postaram sie je pokryc... chociaz tak pomoge Lady:-) No i bedziemy szukac jej wspanialego domku... ze zdjeciami muzziego napewno sie uda!! Quote
jostel5 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 :iloveyou::Rose: Wasabi,dziękuję Ci za Twoje serduszko i wrażliwość wielką,bardzo dziękuję!:) Quote
jostel5 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Lady do sunia w typie foksteriera (nie patrzymy na uszka! :)) o zupełnie niefoksiowym charakterze.Jest łagodną,ufną,zrównoważoną przytulanką o chwytającym za serce, smutnym spojrzeniu brązowych oczek.Całą sobą rezentuje majestat w zachowaniu,szlachetną urodę-prawdziwa z niej lady! Sunia ma ok.6-7 lat i wyjątkowo źle znosi schroniskową samotność.Bardzo chciałaby mieć swojego człowieka! Kiedy się ją głaszcze,przytula się całym ciałkiem i aż mruży oczka ze szczęścia. Lady będzie najwierniejszym przyjacielem i prawdziwą ozdobą swojego Pana lub Pani. Sunia lubi dzieci i akceptuje inne psy.Będzie idealną towarzyszką życia dla kogoś,kto kocha psy,ale ceni też spokój i nie ma już siły,by wychowywać pod swoim dachem szczeniaka,sprzątać po nim,wychodzić na długie spacery. Na początku października Lady przejdzie operację wycięcia guza,który nieszczęśliwie usadowił się jej na brzuszku , zostanie też wysterylizowana...Kiedy minie okres rekonwalescencji-będzie czekała na SWOJEGO CZŁOWIEKA-tak jak zawsze pokornie i z nadzieją,że może jednak ktoś ją wypatrzy i nie pozwoli,by taki piękny,mądry psiak wegetował w schronisku aż do starości -opuszczony,zapomniany,nieszczęśliwy,tęskniący za ciepłym dotykiem ludzkiej dłoni... Pomóż Lady,dostrzeż jej urodę i piękny charakter,może sunia czeka właśnie na Ciebie? Kontakt: Schronisko w Białej Podlaskiej-Kierownik tel.504 177 547 lub wolontariuszka odpowiadająca za adopcję Lady tel.505 572 846;adres mailowy:[email protected] Taki tekst do ogłoszeń Lady wyprodukowałam...Jeśli może być,to niech będzie...;) Quote
lucySxy Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Ja tez sie doloze!Moge wplacic 50 zl. cyz bedzie od razu sterylka? Quote
jostel5 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Tak! Operacja+ sterylka.Bardzo dziękujemy! Bardzo! :) Quote
jostel5 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Piękny? E.....! Lady jest piękna!:) Spójrzcie,mruży oczka! Tak jej było dobrze! :) A tak wygląda wpatrzona i wdzięczna za zainteresowanie : Wzruszająca jest w tej swojej ufności i uległości... Quote
elmira Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 :) Witam wszystkich. Świetna sunia. Foksiki są moją miłością-miałam 13 lat psa tej rasy. Ciekawa jestem, jak mała do innych psów. Moja była morderca i arcy agresorem. Quote
haniabor Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Jolka! W czarnym Ci nie do twarzy;). A Lady jest rzeczywiście śliczna. Trzymam kciuki. Quote
elmira Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Hej, hej. Ja dzisiaj agitacyjnie;) Zapraszam do zagłosowania w głosowaniu Krakvet. Dla ułatwienia można kliknąć w mój podpis:) Dzięki. Quote
kamilawa Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 O! Widzę tekst do ogłoszeń, dzięki :) Poogłaszam ją niedługo, mam nadzieję, że jutro, dziś już nie dam rady. Quote
zalerek Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 kinga_kinga7 napisał(a):W schronisku w Białej Podlaskiej jest od marca 2009r,została wyrzucona..Lady ma ok 6 może 7 lat,pomimo samotności jest sunią miłą,subtelną i spragnioną kontaktu z człowiekiem.Czy ktoś chciałby dać dom Lady? A może ktoś chciałby wesprzeć ją? kontakt: kierownik schroniska Marek Pawłowski-504177547 lub tel do mnie 609118027 Kingo ! Dziekuję za wątek dla Lady ... Cudownie, że ją odszukałaś i zamieściłaś tu na forum :) ... Teraz zbierajmy wspólnie fundusze na zabieg i sterylizację. Gdy wydobrzeje napewno znajdzie wspaniały Kochający dom ... Quote
kinga_kinga7 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 zalerek napisał(a):Kingo ! Dziekuję za wątek dla Lady ... Cudownie, że ją odszukałaś i zamieściłaś tu na forum :) ... Teraz zbierajmy wspólnie fundusze na zabieg i sterylizację. Gdy wydobrzeje napewno znajdzie wspaniały Kochający dom ... nie ma za co zalerek! Cel jest przecież jeden:) Quote
Recommended Posts