Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Dziołcha']Ja się zastanawiałam nad brit adult lamb and rice (nie care tylko zwykły) skład: Mięso jagnięce i produkty pochodzenia jagnięcego (min. 30 %), ryż, pulpa buraczana, tłuszcz drobiowy, olej z łososia, minerały, DL-metionina, L-lizyna, miedziowy siarczan pięciowodny (CuSO4 x 5H2O), witamina A, witamina D3, witamina E. Tylko pewnie ten tłuszcz drobiowy to spory problem...?[/QUOTE]

w tej rybnej acanie chyba nie ma w ogóle nic z kurczaka, a niz zadnego innego miesa, prócz ryby.

Posted

Anubis od dwóch dni u mnie:)
Wrzucam zdjęcia ze spaceru.
Gdyby link nie działał, to prosze o info.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.233795056638544.68026.100000241543394

Grzywek jest niesamowity. Zakochałam się w nim. Niesamowita przytulanka.
Ćwiczę z nim podstawowe komendy i idzie nam coraz lepiej.
Spędziłam dziś z nim całe popołudnie na Polach Mokotowskich...wymęczyłam go:) Teraz leży zwinięty w kłębek w moich nogach i śpi jak zabity.

Bardzo chętnie oddała bym go do domku z ogrodem. Jeśli jednak znajdzie się osoba, która go pokocha i zapewni mu odpowiednią opiekę, to będziemy zadowoleni.

Pozdrawiamy

Posted

brazowa1 napisał(a):
bardzo się cieszę,ze juz bezpieczny. Domek musi byc najlepszy ze wszystkich!

dokładnie, bo kolejny raz psiak w ciagu niedługiego czasu pewnie trafi do nowego domu i ten musi juz byc jego ostatnim:)

czy zrobic maluszkowi watek na dogo? moze warto by mu było utworzyc tez wydarzenie na fb?

Posted

Stworzyłam dla Anubisa wydarzenie na fb.

https://www.facebook.com/event.php?eid=188903144498858&pending

Bardzo bym chciała aby został... ale już wiem co powstrzymuje mojego chłopaka:/
Nie ma problemu z wyprowadzaniem psa, ani z jego pielęgnacją ani z naszymi wyjazdami - mamy go z kim w razie czego zostawić... psiak w pełni akceptuje tą osobę.
Problemem są koledzy mojego chłopaka... przyszli dziś do nas i zaczęli się śmiać, że mamy takiego psa:/ Mam ochotę ich udusić.

Posted

koledzy bardzo dziwni. ale w sumie ja tam bym sie nie przejmowała takimi ludzmi i chyba wyprosiła z domu, jesli smieja sie na serio. w końcu to chyba dorosli ludzie, czy nie?
moi znajomi tez zawsze sie usmiechali na widok golasów, ale raczej z sympatia. nie wysmiewali mnie, a ni nikogo z mojej rodziny, bo mam psa tej rasy.

Posted

Arachne,to nie kombinuj z przekonywaniem,tylko szukaj od razu najlepszego domu,zanim pies sie przyzwyczai ,bo znowu będzie cierpiał powodu porzucenia. Jak opinia kolegów jest taka ważna,to nie ma z czym walczyć,szkoda psa. Piesek bedzie coraz starszy potrzebuje spokojnego,stabilnego domu.Mysl przede wszystkim o nim,nie o swoich emocjach,bo na pewno Tobie też ciężko będzie rozstawać sie z ulubieńcem.

Posted

Sytuacja jest taka, że ja swojego chłopaka nie przekonuję i nie jęczę aby pies został.
Jeśli znajdzie się dobra osoba, rodzinka dla psa to oddam go.
Nie będę mu blokować szansy na dobry dom.

Posted

to znowu ja,z czyms,co siedzi rok w schronisku. Tak sobie wymysliłam i stwierdziłam,ze PONem ona nie jest,bo włos mieciutki,pudlem też nie,to może mc powder puff?
Oto Delma. Bez sznas na cokolwiek,bo ma raka. Oswoiła go i zyja sobie razem. Jest niesamowita.

http://www.dogomania.pl/threads/195131-Ma-10-lat-nie-zaglądaj-jeżeli-nie-masz-czystej-intencji-pomocy-szkoda-Twojego-czasu.

jak miała długi włos-miesiąc potem,jak trafila do schronu,juz zaczynala byc skołtuniona.

mokra

i obecnie, w letniej fryzurze

http://www.youtube.com/watch?v=ZWCuh2qDiL0

Co Wy na to-szczerze. Czy ona ma cos z grzywacza,czy nie.

Posted

Witaj Bereniko,przeczytaj wpierw prosze jej wątek. DT dla Delmy będzie jej DS-szanse na to,że suczka wyszłaby z Twojego domu są zerowe. I tutaj pytanie,czy byłabys na to gotowa. Nie będę Cie oszukiwać,że byłoby inaczej. Jeżeli po przeczytaniu watku,chciałabys porozmawiać,zapraszam na PM,żeby dziewczynom nie rozpraszać wątku.
PS Prześliczny jest Twój Yoshi.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Witaj Bereniko,przeczytaj wpierw prosze jej wątek. DT dla Delmy będzie jej DS-szanse na to,że suczka wyszłaby z Twojego domu są zerowe. I tutaj pytanie,czy byłabys na to gotowa. Nie będę Cie oszukiwać,że byłoby inaczej. Jeżeli po przeczytaniu watku,chciałabys porozmawiać,zapraszam na PM,żeby dziewczynom nie rozpraszać wątku.
PS Prześliczny jest Twój Yoshi.

Czytałam watek i wiem, że Delma jest jak bąbelek na wodzie. Jeżeli dojdzie do remisjii to jej " kolega" szybko zaprowadzi ją za tęczowy most. Jestem tego w pełni świadoma, że takich psów nikt nie chce. Moja propozycja jest nadal aktualna.

Posted

Berenika44 napisał(a):
Czytałam watek i wiem, że Delma jest jak bąbelek na wodzie. Jeżeli dojdzie do remisjii to jej " kolega" szybko zaprowadzi ją za tęczowy most. Jestem tego w pełni świadoma, że takich psów nikt nie chce. Moja propozycja jest nadal aktualna.

bereniko jestes aniolem...psim aniolem.

Posted

Bereniko,czy jesteś gotowa ja adoptować? zreszta,napiszę PM.tak będzie szybciej i lepiej. Skąd jesteś?
Wybacz,że sie dopytuję,ale muszę. Czy masz jakiegos pieska z adopcji?

Posted

Może to, co napiszę, jest niepolityczne, ale uczciwe ...

Berenika jest tu nowa i może nie zdaje spobie sprawy z tego, że adopcja [DS] wiąże się z tym, że wszystkie koszty: opieki, wyżywienia, leczenia- które z pewnością będą wysokie, pokrywa sama.
Natomiast przy wersji DT [dom tymczasowy], nawet dożywotni, to zupełnie inna sprawa. Koszty staramy się pokrywać wspólnie. Berenika ma z pewnością wielkie serce, ale nie wiemy jaki ma portfel ;) ... może się okazać, że tak chory psiak po prostu przerośnie jej finansowe możliwości.

Tak czy siak, gratuluję Bereniko decyzji i trzymam kciuki , żeby wszystko się udało, a Delma zaznała miłości i cieszyła się jak najdłużej zdrowiem.