Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto Mira.. 10-cio miesięczne dziecko, w typie owczarka... Ta mała drobniutka przepiękna sunia, jest niesamowita, jednak jedna mała rzecz sprawia, że to dziecko mimo swej przecudnej urody siedzi w schronisku, a przechodzący obok boksów ludzie nie chcą jej przygarnąć :shake:
Mała ma pokrzywiony kręgosłup.. nie wiadomo z jakiego powodu, ale najprawdopodobniej w wyniku zaniedbania , braku odpowiednich witamin we wczesnym szczenięctwie...
Mira doskonale radzi sobie z tym krzywym kręgosłupem, kiedy chodzimy na spacer skacze jak zajączek.. jest przesłodka..
Błagam, pomóżmy jej znaleźć domek, który pokocha ją taką jaka jest, który nie będzie przejmował się jej krzywym kręgosłupem i który da jej szanse na normalne życie u boku człowieka... Przecież to jeszcze dziecko.. nie dajmy jej spędzić zimy w schroniskowym boksie!!!!!
Proszę o pomoc w ogłoszeniach!!!!!!

A oto Mira:

a tak wygląda jej kręgosłup:

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bidna... A taka prześliczna jest przy tym... Eh...
A czy ta deformacja w niczym Jej nie przeszkadza? Nie zaburza chodzenia? Nie ma wpływu na czynności fizjologiczne?

Posted

beataczl napisał(a):
sama mam psa z takim problemem, tylko mniejsze to skrzywienie ma, do tego jest dosc dlugi...

I czy wpływa to w jakiś sposób na jakość Jego życia? Czy jest to jedynie defekt urody?

Posted

Evelka napisał(a):
I czy wpływa to w jakiś sposób na jakość Jego życia? Czy jest to jedynie defekt urody?

ma to od szczeniaka, jako 2 mne wzielam. obecnie ma 2.5 roku i daje rade jak inne psy, zadnych problemow poki co...
tylko jak pisalam- skrzywienie jest mniejsze

Posted

agaga21 napisał(a):
przydały by się badania...takie z rentgenem ale pewnie póki jest w schronie, nie ma na to szans?

no jak byś zgadła... :roll:

Evelka napisał(a):
Bidna... A taka prześliczna jest przy tym... Eh...
A czy ta deformacja w niczym Jej nie przeszkadza? Nie zaburza chodzenia? Nie ma wpływu na czynności fizjologiczne?

no chodzi dobrze a raczej skacze jak królik... sika też normalnie... nic nie wskazuje na to, że ją coś boli...

beataczl napisał(a):
sama mam psa z takim problemem, tylko mniejsze to skrzywienie ma, do tego jest dosc dlugi...

a jakie są rokowania dla Twojego psiaka, czy weci mówią jakie są widoki na przyszłość???

majqa napisał(a):
Oj Asiu, jestem, jestem... ależ cudna bida. :-(

dzięki kochana, wiedziałam, ze nie zawiedziesz.... jak widzisz krakowiacy się nie spisują :)

Dziewczyny dzięki za odwiedziny... proszę rozsyłajcie to dalej, im wyzej wątek będzie tym większa szansa, że ktoś ją wypatrzy i choć DT da :(

Posted

Rozmawiałam na temat Miry z wetem azylowym. Prześwietenie wykazało poważny stan, kręgi są zdeformowane. Wg. lekarza to prawdopodobnie wada wrodzona, nieoperacyjna. Mira powinna trafić w czułe i odpowiedzialne ręce, do człowieka, który będzie hamował troszkę młodzieńcze szaleństwa i ograniczy przeciążanie kręgosłupa. Wg. weta kręgosłup może kiedyś po prostu pęknąć :-( Mała dostaje jakieś leki wzmacniające.
Z pewnością nie zaszkodziłoby zasięgnąć drugiej opinii; może coś się jednak da zrobić.

Posted

[quote name='Asior']dzięki kochana, wiedziałam, ze nie zawiedziesz.... jak widzisz krakowiacy się nie spisują :)
Dziewczyny dzięki za odwiedziny... proszę rozsyłajcie to dalej, im wyzej wątek będzie tym większa szansa, że ktoś ją wypatrzy i choć DT da :(SE wypraszam :mad:, chociaż z drugiej strony ja taki 'mieszaniec krakowski' :evil_lol:
Asiu jestem u małej:loveu:, ale na ten moment więcej w wyrku niż przed kompem :shake:
Tak patrzę i myślę jakie to życie niesprawiedliwe:shake:, ale to nie nowina ..... ehhh

Posted

abero napisał(a):
(...) Z pewnością nie zaszkodziłoby zasięgnąć drugiej opinii; może coś się jednak da zrobić.

Piszcie do fizia. Na pewno podpowie, gdzie, u kogo (i przez kogo było to załatwiane), bo pilotowała sprawy kalekiej, jeszcze bardziej zdeformowanej niż ta bida suni Molly.

Posted

[quote name='majqa']Piszcie do fizia. Na pewno podpowie, gdzie, u kogo (i przez kogo było to załatwiane), bo pilotowała sprawy kalekiej, jeszcze bardziej zdeformowanej niż ta bida suni Molly.

W tamtej sprawie pomagała Naa i konsultowała Molly u wrocławskich specjalistów... Zresztą tak samo, ogromnie pomogła nam przy naszej tymczasowiczce - Iskierce.

Posted

Krakowianka sie melduje i tu.

A zdjecie RTG mozna prosic...? Wiem ze to nie jest proste, ale cioteczki i wujkowie odwiedzajacy azyl moglby ladnie poprosic Pania wet i Pana kierownika a ja im do schroniska potem wysle czekoladki za tak mila usluge...

Nie obiecuje, ale moze uda mi sie weta uprosic zeby to ogladnal (oni mnie tu w UK zaczna wyklinac, ale coz....)