sunia2000 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Zapraszam do 18 letniego dziadzia foksteriera [url]http://www.dogomania.pl/threads/211960-Porzucony-na-staro%C5%9B%C4%87-jak-%C5%9Bmie%C4%87-foksterierek-pozwolimy-mu-sko%C5%84czy%C4%87-jak-%C5%9Bmie%C4%87?p=17341118#post17341118[/url] Quote
Asia & Ginger Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 [quote name='ladySwallow']Jutro zjeżdżam do Wrocławia, jeśli byłabym przydatna w czymś (np. wyjazd do schroniska, porobienie fot, zrobienie bazarku z dostarczonych fantów) to będę do dyspozycji.[/QUOTE] [B]LadySwallow[/B] jeśli będziesz miała czas, to proszę o jakieś dobre fotki stareńkiej spanielki. Fotki są potrzebne, ponieważ sunia ma szansę na ogłoszenie w czasopiśmie Vege: "Tak się składa, że piszę felietony do Vege i kolejnego numeru (niestety wrześniowego) piszę tekst o psich staruszkach.. Nie wiem czy coś to zmieni, ale umieściłabym obok tekstu zdjęcia spanielki, a w ramce namiary na nią. Zależy mi tylko, żeby zdjęcia były drukowane czyli w dobrej jakości. I im fajniej na nich wyjdzie tym lepiej..." "tekst do Vege muszę oddać najpóźniej do końca przyszłego tygodnia (raczej do piątku). Dlatego gdyby zdjęcia znalazłyby się w tym terminie byłoby wspaniale." [quote] [SIZE=3][COLOR=red][B]Zapraszam na wydarzenie spanielki starowinki na FB, która pilnie szuka domku lub domu tymczasowego na dożycie, inaczej zostanie uśpiona... [/B][/COLOR][/SIZE]:placz: [URL]http://www.facebook.com/?ref=logo#!/event.php?eid=170588219678602[/URL] Spanielka czarna podpalana, staruszka, w schronisku mówią, że stuletnia. Sunia je i załatwia swoje potrzeby, ale po za tym cały czas leży. Na łapkach ma wielkie kłęby kołtunów, możliwe, że ma przerośnięte pazury i dlatego nie chce chodzić. W każdym razie jest staruszką i bardzo bardzo przydałby się jej domek lub domowy tymczas na dożywocie, bo nie wiadomo jak długo jeszcze pożyje... :-( Dane suczki z geriatrii z klateczki nr 23. W...iek: 16 lat Znaleziona 28 czerwca 2011. Nr schroniskowy 1161/11, nr na szyi 988 Jest bardzo zaniedbana, słaba, brudna, niedowidzi, ledwo chodzi. Jeśli natychmiast nie znajdzie domu tymczasowego na dożycie, to idzie do uśpienia! Zdjęcia starowinki: [IMG]http://img88.imageshack.us/img88/9701/20110720.jpg[/IMG] [URL]http://img198.imageshack.us/img198/5971/dscn6534l.jpg[/URL] [URL]http://img233.imageshack.us/img233/8760/dscn6538z.jpg[/URL] [URL]http://img856.imageshack.us/img856/8666/dscn6540.jpg[/URL] [URL]http://img851.imageshack.us/img851/1576/dscn6542.jpg[/URL] [B]Prosimy, wręcz błagamy w imieniu tej suni o pomoc dla niej. [/B] [B]Ona nie zasłużyła na to, by umierać w schronisku w samotności...[/B] Ratując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale cały świat zmieni się dla tego jednego psa! [U]Kontakt w sprawie adopcji:[/U] tel. 667 42 88 61 mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/quote] Kochani sunia ma szansę pojechać do hoteliku do Karmelci koło Opola. Jest tam już od kilku miesięcy jeden spanielek szukający domku. Ze względu na to, że sytuacja jest trudna i sunia może tam posiedzieć dosyć długo, a nawet do końca swojego życia miesięczny koszt utrzymania będzie wynosił 200 zł zamiast 300 zł (dzięki Karmelcia :-*). Zaczynamy zbiórkę pieniędzy. Kto będzie chciał się dołożyć, proszę się zgłaszać. Poza tym wciąż poszukiwany jest darmowy tymczasik, a najlepiej domek stały kochający starsze pieski. Szukamy również transportu dla sunieczki z Wrocławia do hoteliku w okolicach Opola. Quote
LadyS Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Ja bardzo chętnie - tylko chciałabym, żeby pierwszy raz pojechał ze mną ktoś, kto już w schronisku był. Ja nie mam samochodu, więc trzeba mi wytłumaczyć jasno, jak dojechać od przystanku Rynek do schroniska :lol: Mogę wziąć aparat i porobić foty dowolnym psom. Swoją drogą- jak jest w schronisku, tzn. chodzi mi o kierownictwo? Quote
sunia2000 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Ja jeżdże z samego rana komunikacją miejską, więc z dojazdem nie pomoge, ale jak już uda ci się dojechać do schronu to dzwoń (509277122), oprowadzę,zaznajomię itp. Jestem tak od 7 do 12, od pon do pt. Z Rynku musisz dojechać na legnicką(przystanek Kwiska), stamtąd co godzinę, 30 minut po każdej pelnej masz autobus 140 pod samo schronisko, ale jak z rynku dojechać to nie wiem:( Quote
LadyS Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 [quote name='sunia2000']Ja jeżdże z samego rana komunikacją miejską, więc z dojazdem nie pomoge, ale jak już uda ci się dojechać do schronu to dzwoń (509277122), oprowadzę,zaznajomię itp. Jestem tak od 7 do 12, od pon do pt. Z Rynku musisz dojechać na legnicką(przystanek Kwiska), stamtąd co godzinę, 30 minut po każdej pelnej masz autobus 140 pod samo schronisko, ale jak z rynku dojechać to nie wiem:([/QUOTE] Dzięki - postaram się jutro, ale jak mi się nie uda, to dopiero w poniedziałek, bo jestem sama w mieście i muszę załatwić trochę spraw :) Quote
Korenia Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Z Rynku to najlepiej 122, do Kwiskiej i na tym samym przystanku wsiadasz w 140 :) Z Jana Pawła II jeździ jeszcze 103 i 403. Dojeżdża do Kwiskiej też 710 i 712, ale nie wiem gdzie one obecnie mają początkową trasę, jeszcze niedawno jeździły do Rynku, a teraz chyba od Dolmedu. Quote
Poker Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Najlepiej dojechać z Rynku spod Kameleona ( po przekątnej od Banku PKO SA) tramwajem nr 14 w kierunku Osobowic i wysiąść na skrzyżowaniu ulic Lipskiej i Osobowickiej.Tu się trzeba przesiąść na autobus nr 140 w kierunku Ślazowej , autobus dojeżdża pod sam schron. Quote
Paja Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Czy znajdzie się tu jakaś dobra dusza co mieszka przy ulicy Orzechowej we Wrocławiu? Quote
terierfanka Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Nikaragua mieszka "rzut beretem", a i ja niedaleczko :) chodzi o pa? to my chętnie :) Quote
Zosia123 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Słuchajcie, czy ktoś będzie w niedzielę w schronie? Fochu i ja chciałybyśmy porobić foty niektórym zwierzom, ale potrzeba nam przewodnika :) Quote
LadyS Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 [quote name='Zosia123']Słuchajcie, czy ktoś będzie w niedzielę w schronie? Fochu i ja chciałybyśmy porobić foty niektórym zwierzom, ale potrzeba nam przewodnika :)[/QUOTE] O, to i ja chętnie bym się dołączyła do wycieczki, o ile oczywiscie można. Quote
LadyS Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Jeszcze pytanie do mieszkańców Wrocławia - gdzie znajdę w mięsnym szyje indycze? Potrzebuje ich bardzo pilnie, bo mam barfującego psa u siebie, a nigdzie (w Biedronkach, Carrefourze, Feniksie, mięsnych) w okolicy Rynku nie ma szyi... Quote
Korenia Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 [quote name='ladySwallow']Jeszcze pytanie do mieszkańców Wrocławia - gdzie znajdę w mięsnym szyje indycze? Potrzebuje ich bardzo pilnie, bo mam barfującego psa u siebie, a nigdzie (w Biedronkach, Carrefourze, Feniksie, mięsnych) w okolicy Rynku nie ma szyi...[/QUOTE] Na Hali targowej powinny być :) Quote
LadyS Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 [quote name='Korenia']Na Hali targowej powinny być :)[/QUOTE] Tutaj przy placu Nowy Targ? Quote
LadyS Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 [quote name='Nikaragua']niedaleko, od Nowego Targu idziesz w kierunku mostu Piaskowego i po prawej stornie jest Hala[/QUOTE] Okej, dziękuję i już nie śmiecę :) Quote
Zosia123 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 [quote name='Zosia123']Słuchajcie, czy ktoś będzie w niedzielę w schronie? Fochu i ja chciałybyśmy porobić foty niektórym zwierzom, ale potrzeba nam przewodnika :)[/QUOTE] [quote name='ladySwallow']O, to i ja chętnie bym się dołączyła do wycieczki, o ile oczywiscie można.[/QUOTE] To jeszcze raz pytamy, wspónie :):) Quote
NikaEla Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 ja będę w poniedziałek lub wtorek (z aparatem), ale i tak nie nadaję się na przewodnika.... Quote
sunia2000 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 [quote name='Zosia123']To jeszcze raz pytamy, wspónie :):)[/QUOTE] A w jakich godzinach byście planowaly być?może uda mi się wyrwać na kilka godzin:) Quote
yuki Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Ladyswallaw ja tak jeszcze off na temat szyj z indyka: - ul. Komandorska na bazarku, plus sklepik ze świeżymi rybami, niepatroszonymi śledziami :) - ul. Komandorska Centrum handlowe arena(w zasadzie to ogromny blaszak)- tu nie tylko szyje, wszystko dla barfującego psa znajdziesz, włącznie z kośćmi cielęcymi;) - w większości sklepików osiedlowych. Smacznego. Quote
LadyS Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 [quote name='yuki']Ladyswallaw ja tak jeszcze off na temat szyj z indyka: - ul. Komandorska na bazarku, plus sklepik ze świeżymi rybami, niepatroszonymi śledziami :) - ul. Komandorska Centrum handlowe arena(w zasadzie to ogromny blaszak)- tu nie tylko szyje, wszystko dla barfującego psa znajdziesz, włącznie z kośćmi cielęcymi;) - w większości sklepików osiedlowych. Smacznego.[/QUOTE] Dzięki bardzo - w osiedlowych u mnie nie ma, ale to pewnie dlatego, że to Rynek ;) Cielęcych kości mi nie trzeba, bo mój podopieczny to york, więc nie zgryzie - zresztą, jest u mnie jedynie na półtora miesiąca :) Quote
Poker Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Chyba faktycznie najlepiej iść do Hali targowej.Z Rynku idź w stronę Katedry , wtedy musisz trafić na Halę na ul. Piaskowej u zbiegu z Nowym Targiem(Urząd Miejski) A co to znaczy pies barfujący ?:crazyeye: Quote
LadyS Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 [quote name='Poker']Chyba faktycznie najlepiej iść do Hali targowej.Z Rynku idź w stronę Katedry , wtedy musisz trafić na Halę na ul. Piaskowej u zbiegu z Nowym Targiem(Urząd Miejski) A co to znaczy pies barfujący ?:crazyeye:[/QUOTE] Znaczy się, żywiony BARFem :) Quote
Poker Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 [quote name='ladySwallow']Znaczy się, żywiony BARFem :)[/QUOTE] a co to ???? Quote
terierfanka Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 [quote name='Poker']a co to ????[/QUOTE] dieta oparta na surowym mięsie :) jest nawet tu na dogo dział o BARFie na Żywieniu :) Quote
LadyS Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 [quote name='Poker']a co to ????[/QUOTE] Żywienie pokarmami nieprzetworzonymi - w przypadku tego kawalera yorka to surowe skrzydełka z kurczaka, podroby drobiowe, szyje indycze, mięso mielone wieprzowo-wołowe i warzywa + owoce :) Quote
Recommended Posts