Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapraszam do 18 letniego dziadzia foksteriera
[url]http://www.dogomania.pl/threads/211960-Porzucony-na-staro%C5%9B%C4%87-jak-%C5%9Bmie%C4%87-foksterierek-pozwolimy-mu-sko%C5%84czy%C4%87-jak-%C5%9Bmie%C4%87?p=17341118#post17341118[/url]

Posted

[quote name='ladySwallow']Jutro zjeżdżam do Wrocławia, jeśli byłabym przydatna w czymś (np. wyjazd do schroniska, porobienie fot, zrobienie bazarku z dostarczonych fantów) to będę do dyspozycji.[/QUOTE]
[B]LadySwallow[/B] jeśli będziesz miała czas, to proszę o jakieś dobre fotki stareńkiej spanielki.

Fotki są potrzebne, ponieważ sunia ma szansę na ogłoszenie w czasopiśmie Vege:
"Tak się składa, że piszę felietony do Vege i kolejnego numeru (niestety wrześniowego) piszę tekst o psich staruszkach.. Nie wiem czy coś to zmieni, ale umieściłabym obok tekstu zdjęcia spanielki, a w ramce namiary na nią. Zależy mi tylko, żeby zdjęcia były drukowane czyli w dobrej jakości. I im fajniej na nich wyjdzie tym lepiej..."

"tekst do Vege muszę oddać najpóźniej do końca przyszłego tygodnia (raczej do piątku). Dlatego gdyby zdjęcia znalazłyby się w tym terminie byłoby wspaniale."

[quote]

[SIZE=3][COLOR=red][B]Zapraszam na wydarzenie spanielki starowinki na FB, która pilnie szuka domku lub domu tymczasowego na dożycie, inaczej zostanie uśpiona... [/B][/COLOR][/SIZE]:placz:

[URL]http://www.facebook.com/?ref=logo#!/event.php?eid=170588219678602[/URL]

Spanielka czarna podpalana, staruszka, w schronisku mówią, że stuletnia. Sunia je i załatwia swoje potrzeby, ale po za tym cały czas leży. Na łapkach ma wielkie kłęby kołtunów, możliwe, że ma przerośnięte pazury i dlatego nie chce chodzić. W każdym razie jest staruszką i bardzo bardzo przydałby się jej domek lub domowy tymczas na dożywocie, bo nie wiadomo jak długo jeszcze pożyje... :-(

Dane suczki z geriatrii z klateczki nr 23.
W...iek: 16 lat
Znaleziona 28 czerwca 2011.
Nr schroniskowy 1161/11, nr na szyi 988
Jest bardzo zaniedbana, słaba, brudna, niedowidzi, ledwo chodzi.

Jeśli natychmiast nie znajdzie domu tymczasowego na dożycie, to idzie do uśpienia!

Zdjęcia starowinki:
[IMG]http://img88.imageshack.us/img88/9701/20110720.jpg[/IMG]

[URL]http://img198.imageshack.us/img198/5971/dscn6534l.jpg[/URL]

[URL]http://img233.imageshack.us/img233/8760/dscn6538z.jpg[/URL]

[URL]http://img856.imageshack.us/img856/8666/dscn6540.jpg[/URL]

[URL]http://img851.imageshack.us/img851/1576/dscn6542.jpg[/URL]

[B]Prosimy, wręcz błagamy w imieniu tej suni o pomoc dla niej. [/B]
[B]Ona nie zasłużyła na to, by umierać w schronisku w samotności...[/B]

Ratując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale cały świat zmieni się dla tego jednego psa!

[U]Kontakt w sprawie adopcji:[/U]
tel. 667 42 88 61
mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/quote]

Kochani sunia ma szansę pojechać do hoteliku do Karmelci koło Opola. Jest tam już od kilku miesięcy jeden spanielek szukający domku. Ze względu na to, że sytuacja jest trudna i sunia może tam posiedzieć dosyć długo, a nawet do końca swojego życia miesięczny koszt utrzymania będzie wynosił 200 zł zamiast 300 zł (dzięki Karmelcia :-*).

Zaczynamy zbiórkę pieniędzy. Kto będzie chciał się dołożyć, proszę się zgłaszać.

Poza tym wciąż poszukiwany jest darmowy tymczasik, a najlepiej domek stały kochający starsze pieski.

Szukamy również transportu dla sunieczki z Wrocławia do hoteliku w okolicach Opola.

Posted

Ja bardzo chętnie - tylko chciałabym, żeby pierwszy raz pojechał ze mną ktoś, kto już w schronisku był. Ja nie mam samochodu, więc trzeba mi wytłumaczyć jasno, jak dojechać od przystanku Rynek do schroniska :lol: Mogę wziąć aparat i porobić foty dowolnym psom. Swoją drogą- jak jest w schronisku, tzn. chodzi mi o kierownictwo?

Posted

Ja jeżdże z samego rana komunikacją miejską, więc z dojazdem nie pomoge, ale jak już uda ci się dojechać do schronu to dzwoń (509277122), oprowadzę,zaznajomię itp. Jestem tak od 7 do 12, od pon do pt.

Z Rynku musisz dojechać na legnicką(przystanek Kwiska), stamtąd co godzinę, 30 minut po każdej pelnej masz autobus 140 pod samo schronisko, ale jak z rynku dojechać to nie wiem:(

Posted

[quote name='sunia2000']Ja jeżdże z samego rana komunikacją miejską, więc z dojazdem nie pomoge, ale jak już uda ci się dojechać do schronu to dzwoń (509277122), oprowadzę,zaznajomię itp. Jestem tak od 7 do 12, od pon do pt.

Z Rynku musisz dojechać na legnicką(przystanek Kwiska), stamtąd co godzinę, 30 minut po każdej pelnej masz autobus 140 pod samo schronisko, ale jak z rynku dojechać to nie wiem:([/QUOTE]

Dzięki - postaram się jutro, ale jak mi się nie uda, to dopiero w poniedziałek, bo jestem sama w mieście i muszę załatwić trochę spraw :)

Posted

Z Rynku to najlepiej 122, do Kwiskiej i na tym samym przystanku wsiadasz w 140 :) Z Jana Pawła II jeździ jeszcze 103 i 403. Dojeżdża do Kwiskiej też 710 i 712, ale nie wiem gdzie one obecnie mają początkową trasę, jeszcze niedawno jeździły do Rynku, a teraz chyba od Dolmedu.

Posted

Najlepiej dojechać z Rynku spod Kameleona ( po przekątnej od Banku PKO SA) tramwajem nr 14 w kierunku Osobowic i wysiąść na skrzyżowaniu ulic Lipskiej i Osobowickiej.Tu się trzeba przesiąść na autobus nr 140 w kierunku Ślazowej , autobus dojeżdża pod sam schron.

Posted

[quote name='Zosia123']Słuchajcie, czy ktoś będzie w niedzielę w schronie?
Fochu i ja chciałybyśmy porobić foty niektórym zwierzom, ale potrzeba nam przewodnika :)[/QUOTE]

O, to i ja chętnie bym się dołączyła do wycieczki, o ile oczywiscie można.

Posted

Jeszcze pytanie do mieszkańców Wrocławia - gdzie znajdę w mięsnym szyje indycze? Potrzebuje ich bardzo pilnie, bo mam barfującego psa u siebie, a nigdzie (w Biedronkach, Carrefourze, Feniksie, mięsnych) w okolicy Rynku nie ma szyi...

Posted

[quote name='ladySwallow']Jeszcze pytanie do mieszkańców Wrocławia - gdzie znajdę w mięsnym szyje indycze? Potrzebuje ich bardzo pilnie, bo mam barfującego psa u siebie, a nigdzie (w Biedronkach, Carrefourze, Feniksie, mięsnych) w okolicy Rynku nie ma szyi...[/QUOTE]

Na Hali targowej powinny być :)

Posted

[quote name='Nikaragua']niedaleko, od Nowego Targu idziesz w kierunku mostu Piaskowego i po prawej stornie jest Hala[/QUOTE]

Okej, dziękuję i już nie śmiecę :)

Posted

[quote name='Zosia123']Słuchajcie, czy ktoś będzie w niedzielę w schronie?
Fochu i ja chciałybyśmy porobić foty niektórym zwierzom, ale potrzeba nam przewodnika :)[/QUOTE]

[quote name='ladySwallow']O, to i ja chętnie bym się dołączyła do wycieczki, o ile oczywiscie można.[/QUOTE]

To jeszcze raz pytamy, wspónie :):)

Posted

Ladyswallaw ja tak jeszcze off na temat szyj z indyka:
- ul. Komandorska na bazarku, plus sklepik ze świeżymi rybami, niepatroszonymi śledziami :)
- ul. Komandorska Centrum handlowe arena(w zasadzie to ogromny blaszak)- tu nie tylko szyje, wszystko dla barfującego psa znajdziesz, włącznie z kośćmi cielęcymi;)
- w większości sklepików osiedlowych.

Smacznego.

Posted

[quote name='yuki']Ladyswallaw ja tak jeszcze off na temat szyj z indyka:
- ul. Komandorska na bazarku, plus sklepik ze świeżymi rybami, niepatroszonymi śledziami :)
- ul. Komandorska Centrum handlowe arena(w zasadzie to ogromny blaszak)- tu nie tylko szyje, wszystko dla barfującego psa znajdziesz, włącznie z kośćmi cielęcymi;)
- w większości sklepików osiedlowych.

Smacznego.[/QUOTE]

Dzięki bardzo - w osiedlowych u mnie nie ma, ale to pewnie dlatego, że to Rynek ;) Cielęcych kości mi nie trzeba, bo mój podopieczny to york, więc nie zgryzie - zresztą, jest u mnie jedynie na półtora miesiąca :)

Posted

Chyba faktycznie najlepiej iść do Hali targowej.Z Rynku idź w stronę Katedry , wtedy musisz trafić na Halę na ul. Piaskowej u zbiegu z Nowym Targiem(Urząd Miejski)
A co to znaczy pies barfujący ?:crazyeye:

Posted

[quote name='Poker']Chyba faktycznie najlepiej iść do Hali targowej.Z Rynku idź w stronę Katedry , wtedy musisz trafić na Halę na ul. Piaskowej u zbiegu z Nowym Targiem(Urząd Miejski)
A co to znaczy pies barfujący ?:crazyeye:[/QUOTE]

Znaczy się, żywiony BARFem :)

Posted

[quote name='Poker']a co to ????[/QUOTE]

Żywienie pokarmami nieprzetworzonymi - w przypadku tego kawalera yorka to surowe skrzydełka z kurczaka, podroby drobiowe, szyje indycze, mięso mielone wieprzowo-wołowe i warzywa + owoce :)