Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sylwiaso napisał(a):
Wiem,że Iksinio będzie miał tam dobrze,ale jakoś tak mi było bardzo przykro poprostu się rozkleiłam!rozmawiałam z tą panią powiedziałam o adresówce i o tym,aby go nie puszczała ze smyczki!dopiero jak się przyzwyczai za jakiś czas adresówkę też ma kupić i dziś jak już Iksinio dojedzie prosiłam aby zadzwoniła do mnie!!!

To czekamy na wiadomości jak się ta Pani odezwie:-).
Zobaczysz, że Iksik będzie miał super!!!:multi:

• Replies 787
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie czekam na wieści od tej pani ma dzwonić nawet do 23.oo Iksinio już tak daleko lada moment dojedzie!!!co on sobie myśli?gdzie mnie ta sylwia wysłała jadę i jadę kiedy to się skończy?

Posted

Do mnie już Pani dzwoniła, teraz do Sylwii. Iksiu na początku był troszkę wystraszony, a teraz się położył. Zapoznał się z kotem i wypracowali już relacje :)
Iksiu się bardzo podoba. Teraz to już tylko miłość.

Posted

Temida napisał(a):
Do mnie już Pani dzwoniła, teraz do Sylwii. Iksiu na początku był troszkę wystraszony, a teraz się położył. Zapoznał się z kotem i wypracowali już relacje :)
Iksiu się bardzo podoba. Teraz to już tylko miłość.
Tak i do mnie dzwoniła solidna firma z tej Pani!Jak Iksiniu dojechał to pani jeszcze z nim wyszła na spacerek biedulek szukał tropu myślał pewnie ,że znajdzie ciocie,ale już ja się cieszę bo kobietka fajna Iksinio tulił sie do Państwa to już jestem spokojna!!!jeszcze cioteczki rozum mi w pewnym momencie odebrało i chciałam coś powiedzięć mu do telefonu!!w ostatnim momencie się opamiętałam całkiem zgłupiałm!!!:shake:

Posted

Poczekajmy jeszcze moment. Kasy nie zbieramy ale chcę mieć pewność, że Iks się zadomowił i na bank zostaje. W bardziej nieprawdopodobnych sytuacjach były już zwroty. Na zimne dmucham. Po prostu jeszcze chwileczkę.

Posted

Rozmawiałam z p. Krysią. Iksiu nasz ładnie spał w nocy, dużo zjada. Nie chce na razie wychodzić na dwór tzn. każe się znosić, ale to się wypracuje.
Już udzieliłam paru wskazówek jak go zachęcić. Cały czas jest miziany i się przytula do nowych Państwa.

Posted

Temida napisał(a):
Rozmawiałam z p. Krysią. Iksiu nasz ładnie spał w nocy, dużo zjada. Nie chce na razie wychodzić na dwór tzn. każe się znosić, ale to się wypracuje.
Już udzieliłam paru wskazówek jak go zachęcić. Cały czas jest miziany i się przytula do nowych Państwa.

SUPER!!! :multi: Dobre wiadomości jak na pierwszą dobę. Sylwia będzie szczęśliwa. Mam nadzieję, że już nie płacze?

Posted

kora78 napisał(a):
to usuncie o zbieraniu kasy na karme dla seniora itp :)

albo: iksik z ulicy, juz w ds. czy na pewno sie uda?trzymamy kciuki

A tu akurat się zgodzę. :-) Zaraz wysmaruję PW do Larki, bo rzadko na dogo bywa ostatnio.

Temida napisał(a):

Musi się niuniek przestawić. :-)

Posted

majqa napisał(a):
Nie Yoko, absolutnie nie. Iksik ma pieniążki i to, co ma na pewno starczy na zwrot paliwa i jeszcze powinno sporo zostać w jego puli. Bardziej potrzebujący jest jego towarzysz byłej niedoli, Bingo.

to moge zamiast na Iksika wplacic cos z bazarku dla Binga jesli sie wszyscy zgadzaja, jesli tak prosze o numer konta

Posted

Yoko, wpłacić możesz na dowolnego psa. Iksik ma już dom więc na niego się nie zbiera pieniążków. Zaległości finansowych też nie ma. Jeśli inni nie będą mieć nic przeciw, a Ty podtrzymasz wolę pomocy bazarkowej Bingo, z wielką wdzięcznością tę pomoc Bingo przyjmie, choć sam nie może podziękować. :loveu: Poczekajmy jeszcze, może wypowiedzą się inni, a ja, by nie zapomnieć, podeślę Ci w międzyczasie numer konta, na które zbieramy na Bingo, czyli konto Sylwiaso (hotelik).

Posted

Sylwio, do rozliczenia z Tobą jest jeszcze czas pobytu Iksa od 8? 9? (przepraszam, nie pamiętam) października do 22 października. Wstaw proszę kwotę i mamy zamknięte, pełne rozliczenie.

Potem pozostanie nam już tylko zdecydować, na jakiego psa przeznaczyć pieniążki po Iksie.

Moja propozycja to jego towarzysz przeszłej niedoli - Bingo. Czekam na ustosunkowanie się do mojej propozycji względnie inne, z którymi należy się liczyć.
W tej kwestii czekam w głównej mierze, bardzo mi na tym zależy, na wypowiedzi osób wpłacających.

Posted

A zatem całość przedstawia się tak:

Stan posiadania Iksika:
ania z poznania - 100zł
IVV - 100zł
lucia - 15zł
......................
215zł
- 84zł (morfologia + biochemia)
-------------------------------
131zł
+ 120zł od Kundelkowa Skarbonka
............................................
251zł
+ 150zł od malibo57
................................
401zł
+ 100zł od Kmurdz
+ 250zł od Taks
+ 100zł skarpeta im. Talcott
...............................................
851zł
+ 40zł od Coronaaj

..............................................
891zł
- 200zł zabieg operacyjny (ząbki, kastracja, szpitalik)
- 100zł za 4 noclegi w szpitaliku
.............................................
[SIZE=5][SIZE=2]591zł
[COLOR=Black]- 73.50zł
cena połowa zakupionej do spółki karmy (dla Iksa i Bingo)[SIZE=5][SIZE=2][COLOR=Black]
............................................
[COLOR=Red][SIZE=5][SIZE=2]517.50zł

[COLOR=Black][SIZE=2]+ 30zł od Lucia
[SIZE=2]
[SIZE=2]..............................................
[SIZE=5][SIZE=2][COLOR=Black][COLOR=Red][SIZE=5][SIZE=2]547.50zł[SIZE=5][SIZE=2][COLOR=Black][COLOR=Red][SIZE=5]
- 20.50zł opłata za allegro zrobione przez Selengę
.................................................. ..................
[SIZE=5][SIZE=2][COLOR=Black][COLOR=Red][SIZE=5][SIZE=2]527zł[SIZE=5][SIZE=2][COLOR=Black][COLOR=Red][SIZE=5]
+ 396zł - z bazarku od Taks
.................................................. ...
923zł
+ 35zł wpłata z bazarku od Kar0la
.................................................. .
[SIZE=2]958zł
- 60zł pakiet szczepień
[SIZE=2]898zł
+ 30zł od Perfi
........................
928zł
+ 15zł od Smyku
...........................................
943zł
- 200zł rozliczenie hotelikowania
743zł
+ 15zł od Luci
...........................
758zł
- 6zł (zaokrąglone z 5.99zł żeby nie ciągnąć groszy) zakup obróżki
- 50zł chip
...................................
702zł
+ 6zł powrót kwestii obróżki (zwrot 6zł) na szczęście zasponsorowanej Iksikowi przez Sylwiaso
- 20zł (zaokrąglone z 19.99zł żeby nie ciągnąć groszy) zakup smyczki
.................................................. .........
688zł
- 250zł transport do nowego domku
..........................................
438zł
- 65zł hotelikowanie 9.10-21.10.2010
......................
373zł

Dotychczasowe wydatki:
- hotelik w Radomsku - 15zł opłacony przez lucia
- hotelik w Łodzi - 15zł opłacony przez majqa
- transport do Łowicza i kilka km odbicie do Radomska, całość około 50zł opłacony przez papatkiole (tym transportem zabrany był Iksik i Bingo)
- odrobaczenie - 14zł opłacone przez majqa
- morfologia + biochemia - 84zł opłacone z ogólnie zebranej kwoty
- antybiotyk i lek przeciwzapalny - 37zł opłacone przez majqa
- operacja (czyszczenie ząbków i kastracja) - 200zł opłacone z ogólnie zebranej kwoty
- pobyt 4 noce w szpitaliku - 100zł j.wyż.
- 73.50zł cena połowa zakupionej do spółki karmy (dla Iksa i Bingo)
j.wyż.
- 20.50zł opłata za allegro zrobione przez Selengę j.wyż.
-60zł pakiet szczepień (wścieklizna i wirusówki)
- 200zł rozliczenie hotelikowania j.wyż.
- 20zł (zaokrąglone z 19.99zł żeby nie ciągnąć groszy) zakup smyczki j.wyż
- 50zł chip j.wyż.
- 6zł (zaokrąglone z 5.99zł żeby nie ciągnąć groszy) zakup obróżki j.wyż. - wydatek unieważniony, Sylwiaso wzięła ten koszt na siebie
- 250zł transport do nowego domku
- 65zł hotelikowanie 9.10-21.10.2010

Do zadysponowania jest więc kwota: 373zł

[SIZE=2]

Posted

I jak ten tydzień się zaczął?
Chłopak już ma lepszy humor, czy nadal wystraszony?:shake:

A co do finansów, to pewnie nie powinnam się odzywać:oops:, ale może darczyńcy popatrzą przychylnym oczkiem;) np. na Niunię?

Dla Sylwii informacja, że paczkę wysyłam dzisiaj. Daj znać jak dojdzie.

Posted

irenaka napisał(a):
A może tak zrobimy imprezę pożegnalną Iksika na wątku?:multi:
Coronaaj poszaleje ;)w Chicago, Sylwia w Łowiczu a ja w Krakowie.
A może ktoś się jeszcze przyłączy?:multi:

Zrobimy chłopakowi zieloną noc;)

:angryy::angryy:Z checia, mam dosyc Chicago ale juz jestem w domu i Sajgon..:-o:-o.Bully mial jakas cyste???? Psie Pogotowie (koszty) dwie wizyty u wetki dzisiaj trzecia,
Maz corki operacja zatok wiec wiecej nie potrzeba , a Pako ze stresu mial biegunke....lepiej nie mowic...:shake::shake:

Jak Iksik w DS?:lol::lol:Mam nadzieje, ze nie rozrabia jak Bingo;);)