Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 787
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sytuacja wygląda następująco:
Na wizytę idzie koleżanka Kasi, członkini TOZ. Dzisiaj poinformowałam ją o wszystkim. P. Agnieszka zna córkę Pani, która chce adoptować Iksika ponieważ także pomaga w organizacji. Pani ma jeszcze kotka, bardzo kocha zwierzaki. Dzisiaj będzie dokładny termin wizyty. Być może nawet dzisiaj.

Sprawa 2
Byłam dzisiaj z koleżanką na interwencji:
odebrałyśmy psiaka ze względu na warunki. Piesek dzisiaj znalazł się w hotelu w Radomsku, ale ponieważ koszty tutaj nas przerosną w poniedziałek miałby jechać do schroniska. :( ( nie chcę tego) Dzisiaj chcę porobić mu ogłoszenia. Piesek ostoja łagodności, wiek ok. 2 lata. :(

Posted

lucia napisał(a):
Uściski dla Jamnisia.Trzymam kciuki za domek.
Iksiniu!!!już domek tuż, tuż!!!!:multi: pani która chce go adoptować będzie miała wielki SKARB:loveu:!!!!!!!

Posted

Iksiniu ciocia tak bardzo Cie kocha!!!niech Ci się poszczęści z całego serca tego życzę! i cały "brzozowy lasek" :thumbs:Iksiowi życzy ciepłej zimy w domku!!!:multi::loveu:

Posted

Byłabym zdania, żeby przed podróżą, a wcześniej, czy później (niezależnie od obecnej wizyty przedadopcyjnej) taka się wykroi, w co wierzę, zakupić Iksowi chipa i adresówkę. Co o tym myślicie?
Sylwio, przypomnij mi proszę, czy Iksik ma swoją obróżkę?

Posted

majqa napisał(a):
Byłabym zdania, żeby przed podróżą, a wcześniej, czy później (niezależnie od obecnej wizyty przedadopcyjnej) taka się wykroi, w co wierzę, zakupić Iksowi chipa i adresówkę. Co o tym myślicie?
Sylwio, przypomnij mi proszę, czy Iksik ma swoją obróżkę?

Oczywiście, że trzeba to zrobić. Mam nadzieję, że domek będzie trafiony w dziesiątkę i to cudeńko szybko pojedzie zasiąść na kanapie, a zabezpieczyć go trzeba koniecznie.

Posted

Dzwoniła Temida. Ponoć efekt wizyty super. Temida dogrywa transport dla Iksa. Jeśli to nie wyjdzie poproszę Larę o zmianę tytułu na prośbę o pomoc transportową. Ponieważ droga daleka i trzeba będzie pewno z Iksem wysiąść na siku poprosiłam Sylwię o zakupienie mu (bez przegięcia cenowego) jakiejś do rzeczy obróżki i smyczki i, zapobiegliwe, zaczipowanie go (koszt 50zł).

Posted

majqa napisał(a):
Dzwoniła Temida. Ponoć efekt wizyty super. Temida dogrywa transport dla Iksa. Jeśli to nie wyjdzie poproszę Larę o zmianę tytułu na prośbę o pomoc transportową. Ponieważ droga daleka i trzeba będzie pewno z Iksem wysiąść na siku poprosiłam Sylwię o zakupienie mu (bez przegięcia cenowego) jakiejś do rzeczy obróżki i smyczki i, zapobiegliwe, zaczipowanie go (koszt 50zł).

Izuś, a może szelki?
Choć, jeżeli Iksik spokojny, to może obróżka wystarczy.
Czy już można się cieszyć?;)

Posted

Hm... mam nadzieję, że Sylwia tu zajrzy i jeśli już to sama zadecyduje, znając Iksolka. Jeśli w obróżce było OK, a w szelkach np. poczułby się nagle jak sparaliżowany (czego oczywiście nie wiem, jedynie gdybam)... Sama nie wiem. Sylwio, help.... Jak Ty uważasz? Z kolei szelki są pewniejsze, a Iksik znów, przynajmniej przez jakiś czas, poczuje się porzucony/ zdradzony i może zechcieć uciec, wyswobodzić się.

Tak, raczej tak, możemy się cieszyć.

Posted

Hmmmmmmmmmmmmm!!!!!ja Wam dam:pissed: ciotka zjrzy bo bym zwarjowała gdybym przed snem nie weszła do Iksiolka swojego!!!Co mam doradzić on od cioci swojej nie będzie chciał odjechać to wiem.Ale ja go wniosę do auta:-( najważniejszy jest domek i ciepełko i Iksinio może jechać w obróżce którą ciocia na drogę kupi ponieważ nie było nigdy problemu z wzięciem Iksina na rękę jak nie chciał iść to tym razem na siku pan go weżmie na ręce gdyby nie chciał wejść do samochodu!!!Ja jutro zaczipuję Iksika tak dla naszej spokojności!!!!

Posted

sylwiaso napisał(a):
Hmmmmmmmmmmmmm!!!!!ja Wam dam:pissed: ciotka zjrzy bo bym zwarjowała gdybym przed snem nie weszła do Iksiolka swojego!!!Co mam doradzić on od cioci swojej nie będzie chciał odjechać to wiem.Ale ja go wniosę do auta:-( najważniejszy jest domek i ciepełko i Iksinio może jechać w obróżce którą ciocia na drogę kupi ponieważ nie było nigdy problemu z wzięciem Iksina na rękę jak nie chciał iść to tym razem na siku pan go weżmie na ręce gdyby nie chciał wejść do samochodu!!!Ja jutro zaczipuję Iksika tak dla naszej spokojności!!!!

Sylwia, tylko nie płacz:shake:. Psy bardzo silenie odbierają nasze emocje, będzie mu ciężko. Spróbuj go mocno przytulić i szepnij do uszka, że ma być szczęśliwy:loveu:. Tylko bez łez:mad:;)

Posted

Irenko dobrze odbierasz moje sygnały!!!!on mi zaufał wie,że może na mnie liczyć obrania mnie i teraz muszę go oddać i wierzyć,że będzie mu tam dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Przykro mi jest!!!!!!!!!!!!chce dla niego jak najlepiej a jednak mi przykro!!!

Posted

To ja się biorę za transport. Chcę zrobić żeby Franek pojechał do Sylwii, a Iksik do nowej Pani, która już bardzo czeka.
Legowisko już wypatrzone, Pani prosi o podanie co Iksiu jadł.