Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fotki będą pewnie w weekend bo w ten nie wzięliśmy aparatu ze sobą :(. Ale chłopak miewa się dobrze i dobrze też wygląda. Dostał nową śliczną obróżkę Rogza - szelki go obcierały za bardzo (prawie mu się ranki zrobiły) i o dziwo też ładnie na niej chodzi :). Choć dużo częściej bryka bez - bardzo się nas pilnuje na spacerkach.

Co do urlopu - jeszcze nie wiemy, musimy teraz coś wymyślić na szybko :))) Zmieniliśmy już kilkukrotnie plany (hmm zaczęło się od Laosu ale potem kupiliśmy dom więc no way, potem mieliśmy lecieć na jakieś last minute ale z Fuksiem się nie da, więc mieliśmy jechać do Hiszpanii / Chorwacji, no a teraz to już sama nie wiem :))). Ale coś wymyślimy :)))

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czas na nowe fotki Fuksika, ostatnio się troszkę z tym zaniedbaliśmy. Ale też coraz mniej osób tu chyba do Fuksia zagląda, to też i mobilizacja mi troszkę spada.

Po zdjęciach wojażowych czas na domowe psie popołudnie :)

Posted

boshe jaki on jest sliczny:loveu: poprostu cudniasty!!!!
siersć jak widać na załaczonych fantastycznych fotkach ma jak labrador - króciutką biszkoptową! i wydaje mi się że Fuksik sie poprawił:cool3: nabrał troszke cialka!

cioteczki odwiedzajcie Fuksika, zobaczcie jakie waniliowe cudo uratowałyśmy!!!!!!:multi:

jak jego zdrówko??

Posted

Ze zdrówkiem chyba naprawdę wszystko dobrze już - bryka jak szalony na spacerkach, ładnie je, powoli się zaokrągla. Kłapanie pyszczkiem i drżenie łapki już chyba zostaną. Czasem mam też wrażenie że jak biega, to troszkę znosi go na jedną stroną - ale to może dlatego że wciąż troszkę jest ciapowaty. Próbujemy ćwiczyć mu pyszczek - jak biegnie na spacerze i niesie linke w zębach to mniej kłapie. Ale podobno - zdaniem wetów to kłapanie mu w niczym nie przeszkadza - taka jego uroda.

Musimy się teraz nauczyć ząbki myć i doprowadzić je do porządku. Oczka i uszka lepiej - czas na zębiska - bo oddech ma mocno nieświeży :))) ale nie chcieliśmy gow wszystkim od razu męczyć.

No i szczepimy się teraz też. Za tydzień kolejne szczepienie na zakaźne, potem wścieklizna. A jak po urlopie będzie się dobrze czuć to chyba pójdziemy się wykastrować :)

Co do sierści - to będzie widać jaka ona jest dopiero za parę miesięcy. Przestała mu na razie wypadać i rośnie. Moim zdaniem jest już troszkę dłuższa niż u labków i taki śmieszny meszek mu się robi wszędzie (i porteczki na tylnych łapkach itd.). Coraz ciemniejszy się też robi - ale w takie rude łatki (np. na łapkach - widać na fotkach niektórych). Zobaczymy co z niego będzie :))))

Posted

Ela_and_Krzys napisał(a):

Zobaczymy co z niego będzie :))))

Po pierwsze - jak to nikt nie zagląda :mad:
Oczywiście, że zagląda!!! i na fotki z niecierpliwością czeka :lol:

Po drugie - jak to co z Fuksia będzie:crazyeye: Już jest!!! Piękny Pies Fuks :p

naprawdę... nie spodziewałam się, że z niego AŻ TAKI przystojniak :loveu:

Posted

:) Fotki będziemy wrzucać :) regularnie :)

Moim zdaniem też Fuksik jest piękny :) już teraz. Ale zobaczymy jak wygląda naprawdę dopiero za parę miesięcy. Bo on się wciąż przeobraża :) I z dnia na dzień jest coraz piękniejszy.

Posted

:loveu: ja tam myśle, że cioteczki które od początku kibicują Fuksowi nadal tu zaglądają i aż serce im rośnie jak patrzą jaki z niego przystojny pies się robi:loveu:

Posted

Witajcie:)

Jestem nowiusieńka na tym forum ale juz sie cieszę, że jestem zalogowana:) Odnalazłam losy mojego ulubieńca Fuksika na którego wpłacałam pieniążki-niewiele ale zawsze:)Byłam taaaaka ciekawa, co u niego!!Bardzo sie cieszę, że jest coraz lepiej:) Chłopak rośnie, zdrowieje i cieszy. Jestem wielka fanka Goldenów i jak zobaczyłam na Allegro jaki los go spotkał to aż się popłakałam:-( Sama mam Goldena o kocham go nad życie:)

Pozdrawiam Was cieplutko i będę zaglądać:)

Całuski.

Posted

Kenzo napisał(a):
Witajcie:)

Jestem nowiusieńka na tym forum ale juz sie cieszę, że jestem zalogowana:) Odnalazłam losy mojego ulubieńca Fuksika na którego wpłacałam pieniążki-niewiele ale zawsze:)Byłam taaaaka ciekawa, co u niego!!Bardzo sie cieszę, że jest coraz lepiej:) Chłopak rośnie, zdrowieje i cieszy. Jestem wielka fanka Goldenów i jak zobaczyłam na Allegro jaki los go spotkał to aż się popłakałam:-( Sama mam Goldena o kocham go nad życie:)

Pozdrawiam Was cieplutko i będę zaglądać:)

Całuski.

Witamy na forum Kenzo! Nie wiem czy to ty przypadkiem nie pisałaś do mnie z zapytaniem o Fuksika (na adres sobcio00) bo po aukcji odzywały się pewne osoby zainteresowane losem Fuksika i starałam się wszystkim odpisywać i dawać link do strony, ale jednego e-maila przypadkiem usunęłam i nie mogłam odpisać. Jak widać do fuksa uśmiechnęło się szczęście i trafił na cudowny dom.

Posted

Witamy Kenzo! Cudownie widzieć jeszcze jedną cioteczkę odwiedzającą Fuksika. I bardzo dziękujemy za pieniążki. W ogóle dziękujemy wszystkim, którzy ratowali Fuksia zanim jeszcze dowiedzieliśmy się o jego istnieniu - dzięki Wam mamy teraz takiego cudniastego psiaka.

Wszystkim cioteczkom za odwiedziny dziękujemy i zapraszamy ponownie - będziemy wstawiać foteczki i informować jak nasz dzielny i kochany Fuksio vel Krzyś się miewa.

Na razie to on jest chyba bardziej labkowy niż goldenowy (i ma baaardzo dłuuugie łapki :loveu: :loveu: :loveu: ) ale sierść mu po biotynce pięknie odrasta więc może jeszcze się przeobrazi :evil_lol:

A cioteczki z okolic Krakowa to oczywiście zapraszamy też na jakiś wspólny psi spacerek?

Posted

A cioteczki z okolic Krakowa to oczywiście zapraszamy też na jakiś wspólny psi spacerek

tak tak!
jak tylko wroce to sie zglaszam z moimi dwoma wegielkami :lol:

Posted

Kiwi koniecznie :) Fuksik będzie wniebowzięty. Wczoraj ganiał po parku z pieskiem wielkości jego głowy i zabawę miał przednią :)

Ale to już pewnie też po naszym urlopie - nie ma nas od 1 do 16 września mniej więcej. Jedziemy z Fuksiem do SPA :)

Posted

syla00 napisał(a):
Witamy na forum Kenzo! Nie wiem czy to ty przypadkiem nie pisałaś do mnie z zapytaniem o Fuksika (na adres sobcio00) bo po aukcji odzywały się pewne osoby zainteresowane losem Fuksika i starałam się wszystkim odpisywać i dawać link do strony, ale jednego e-maila przypadkiem usunęłam i nie mogłam odpisać. Jak widać do fuksa uśmiechnęło się szczęście i trafił na cudowny dom.

Witam:)

Tak, to ja pytałam o Fuksika:lol: szkoda, że Fuksik nie jest z Wrocławia:evil_lol: Mój psiak miałby zabawę i nowego kolegę:multi:

Posted

Ela_and_Krzys napisał(a):
Fuksik to pies podróżnik :) Wrocław pewnie też kiedyś odwiedzi - to może będzie spacerek? :)

Jestem jak najbardziej za!!:multi: Wiesz, z tym pływaniem to ja Cię doskonale rozumiem. Mój Kenzo nie wejdzie do wody za nic w świecie:placz: Próbowalismy różnych sposobów-czasem wsadzi łapę, zanurzy się ale serce mu wali jak szalone ze strachu.Próbowałam z innym psem-myslałam, że to zadziała. Noc z tego-lablador pływał jak maniak a mój golden siedział na brzegu i szczekał...Mam nadzieję, że się jeszcze przekona-jest młody. dzis skończył roczek:cool3:

Posted

Kenzo napisał(a):
Mam nadzieję, że się jeszcze przekona-jest młody. dzis skończył roczek:cool3:

no to z poślizgiem, ale wszystkiego naj dla Kenza:BIG: :new-bday:

Posted

A ja jeszcze o spacerkach. Tutaj tez zaklepuję spacerek krakowski: Fuksiowo-Aszocikowo-Znauriowo-...-... i co się tam jeszcze przyplącze.
Ale Elu widze że to drug apołowa września będzie, po Waszym urlopie?

Posted

Pewnie niestety dopiero wtedy, bo już do urlopu nie za wiele czasu zostało, a my jeszcze przeprowadzkę mamy na głowie (musielismy sprzedać mieszkanie żeby mieć środki na wykończenie domu i w międzyczasie musimy coś wynająć :(). A w dodatku ciągle ostatnio w Warszawie siedzę - bez Krzysia i Fuksia :( No cóż - taka praca.

Ale super będzie wielopsiowy spacerek :)