Ela_and_Krzys Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Fotki będą pewnie w weekend bo w ten nie wzięliśmy aparatu ze sobą :(. Ale chłopak miewa się dobrze i dobrze też wygląda. Dostał nową śliczną obróżkę Rogza - szelki go obcierały za bardzo (prawie mu się ranki zrobiły) i o dziwo też ładnie na niej chodzi :). Choć dużo częściej bryka bez - bardzo się nas pilnuje na spacerkach. Co do urlopu - jeszcze nie wiemy, musimy teraz coś wymyślić na szybko :))) Zmieniliśmy już kilkukrotnie plany (hmm zaczęło się od Laosu ale potem kupiliśmy dom więc no way, potem mieliśmy lecieć na jakieś last minute ale z Fuksiem się nie da, więc mieliśmy jechać do Hiszpanii / Chorwacji, no a teraz to już sama nie wiem :))). Ale coś wymyślimy :))) Quote
Ela_and_Krzys Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Czas na nowe fotki Fuksika, ostatnio się troszkę z tym zaniedbaliśmy. Ale też coraz mniej osób tu chyba do Fuksia zagląda, to też i mobilizacja mi troszkę spada. Po zdjęciach wojażowych czas na domowe psie popołudnie :) Quote
Ambra Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 boshe jaki on jest sliczny:loveu: poprostu cudniasty!!!! siersć jak widać na załaczonych fantastycznych fotkach ma jak labrador - króciutką biszkoptową! i wydaje mi się że Fuksik sie poprawił:cool3: nabrał troszke cialka! cioteczki odwiedzajcie Fuksika, zobaczcie jakie waniliowe cudo uratowałyśmy!!!!!!:multi: jak jego zdrówko?? Quote
Ela_and_Krzys Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Ze zdrówkiem chyba naprawdę wszystko dobrze już - bryka jak szalony na spacerkach, ładnie je, powoli się zaokrągla. Kłapanie pyszczkiem i drżenie łapki już chyba zostaną. Czasem mam też wrażenie że jak biega, to troszkę znosi go na jedną stroną - ale to może dlatego że wciąż troszkę jest ciapowaty. Próbujemy ćwiczyć mu pyszczek - jak biegnie na spacerze i niesie linke w zębach to mniej kłapie. Ale podobno - zdaniem wetów to kłapanie mu w niczym nie przeszkadza - taka jego uroda. Musimy się teraz nauczyć ząbki myć i doprowadzić je do porządku. Oczka i uszka lepiej - czas na zębiska - bo oddech ma mocno nieświeży :))) ale nie chcieliśmy gow wszystkim od razu męczyć. No i szczepimy się teraz też. Za tydzień kolejne szczepienie na zakaźne, potem wścieklizna. A jak po urlopie będzie się dobrze czuć to chyba pójdziemy się wykastrować :) Co do sierści - to będzie widać jaka ona jest dopiero za parę miesięcy. Przestała mu na razie wypadać i rośnie. Moim zdaniem jest już troszkę dłuższa niż u labków i taki śmieszny meszek mu się robi wszędzie (i porteczki na tylnych łapkach itd.). Coraz ciemniejszy się też robi - ale w takie rude łatki (np. na łapkach - widać na fotkach niektórych). Zobaczymy co z niego będzie :)))) Quote
kiwi Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 ja odwiedzam przeciez, za kazym razem odwiedzam! :) Quote
Camara Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Ela_and_Krzys napisał(a): Zobaczymy co z niego będzie :)))) Po pierwsze - jak to nikt nie zagląda :mad: Oczywiście, że zagląda!!! i na fotki z niecierpliwością czeka :lol: Po drugie - jak to co z Fuksia będzie:crazyeye: Już jest!!! Piękny Pies Fuks :p naprawdę... nie spodziewałam się, że z niego AŻ TAKI przystojniak :loveu: Quote
Ela_and_Krzys Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 :) Fotki będziemy wrzucać :) regularnie :) Moim zdaniem też Fuksik jest piękny :) już teraz. Ale zobaczymy jak wygląda naprawdę dopiero za parę miesięcy. Bo on się wciąż przeobraża :) I z dnia na dzień jest coraz piękniejszy. Quote
syla00 Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 :loveu: ja tam myśle, że cioteczki które od początku kibicują Fuksowi nadal tu zaglądają i aż serce im rośnie jak patrzą jaki z niego przystojny pies się robi:loveu: Quote
Kenzo Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Witajcie:) Jestem nowiusieńka na tym forum ale juz sie cieszę, że jestem zalogowana:) Odnalazłam losy mojego ulubieńca Fuksika na którego wpłacałam pieniążki-niewiele ale zawsze:)Byłam taaaaka ciekawa, co u niego!!Bardzo sie cieszę, że jest coraz lepiej:) Chłopak rośnie, zdrowieje i cieszy. Jestem wielka fanka Goldenów i jak zobaczyłam na Allegro jaki los go spotkał to aż się popłakałam:-( Sama mam Goldena o kocham go nad życie:) Pozdrawiam Was cieplutko i będę zaglądać:) Całuski. Quote
syla00 Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Kenzo napisał(a):Witajcie:) Jestem nowiusieńka na tym forum ale juz sie cieszę, że jestem zalogowana:) Odnalazłam losy mojego ulubieńca Fuksika na którego wpłacałam pieniążki-niewiele ale zawsze:)Byłam taaaaka ciekawa, co u niego!!Bardzo sie cieszę, że jest coraz lepiej:) Chłopak rośnie, zdrowieje i cieszy. Jestem wielka fanka Goldenów i jak zobaczyłam na Allegro jaki los go spotkał to aż się popłakałam:-( Sama mam Goldena o kocham go nad życie:) Pozdrawiam Was cieplutko i będę zaglądać:) Całuski. Witamy na forum Kenzo! Nie wiem czy to ty przypadkiem nie pisałaś do mnie z zapytaniem o Fuksika (na adres sobcio00) bo po aukcji odzywały się pewne osoby zainteresowane losem Fuksika i starałam się wszystkim odpisywać i dawać link do strony, ale jednego e-maila przypadkiem usunęłam i nie mogłam odpisać. Jak widać do fuksa uśmiechnęło się szczęście i trafił na cudowny dom. Quote
Ela_and_Krzys Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Witamy Kenzo! Cudownie widzieć jeszcze jedną cioteczkę odwiedzającą Fuksika. I bardzo dziękujemy za pieniążki. W ogóle dziękujemy wszystkim, którzy ratowali Fuksia zanim jeszcze dowiedzieliśmy się o jego istnieniu - dzięki Wam mamy teraz takiego cudniastego psiaka. Wszystkim cioteczkom za odwiedziny dziękujemy i zapraszamy ponownie - będziemy wstawiać foteczki i informować jak nasz dzielny i kochany Fuksio vel Krzyś się miewa. Na razie to on jest chyba bardziej labkowy niż goldenowy (i ma baaardzo dłuuugie łapki :loveu: :loveu: :loveu: ) ale sierść mu po biotynce pięknie odrasta więc może jeszcze się przeobrazi :evil_lol: A cioteczki z okolic Krakowa to oczywiście zapraszamy też na jakiś wspólny psi spacerek? Quote
Lipizzan Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Co tu dużo gadać jaki on śliczny. Cudo po prostu. Dziękujemy za zdjątka. Po za tym ja tu zaglądam codziennie, nie zawsze się odzywam, ale zaglądam. Quote
kiwi Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 A cioteczki z okolic Krakowa to oczywiście zapraszamy też na jakiś wspólny psi spacerek tak tak! jak tylko wroce to sie zglaszam z moimi dwoma wegielkami :lol: Quote
Ela_and_Krzys Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Kiwi koniecznie :) Fuksik będzie wniebowzięty. Wczoraj ganiał po parku z pieskiem wielkości jego głowy i zabawę miał przednią :) Ale to już pewnie też po naszym urlopie - nie ma nas od 1 do 16 września mniej więcej. Jedziemy z Fuksiem do SPA :) Quote
syla00 Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Ela_and_Krzys napisał(a): Jedziemy z Fuksiem do SPA :) już widze te kąpiele błotne i maseczki z alg na jego ślicznym pysiu!:razz: Quote
Ela_and_Krzys Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Kto wie, kto wie? :) Może chociaż przełamie się i zacznie pływać? Bo to przecież nie labkowo tak się wody bać? Quote
Kenzo Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 syla00 napisał(a):Witamy na forum Kenzo! Nie wiem czy to ty przypadkiem nie pisałaś do mnie z zapytaniem o Fuksika (na adres sobcio00) bo po aukcji odzywały się pewne osoby zainteresowane losem Fuksika i starałam się wszystkim odpisywać i dawać link do strony, ale jednego e-maila przypadkiem usunęłam i nie mogłam odpisać. Jak widać do fuksa uśmiechnęło się szczęście i trafił na cudowny dom. Witam:) Tak, to ja pytałam o Fuksika:lol: szkoda, że Fuksik nie jest z Wrocławia:evil_lol: Mój psiak miałby zabawę i nowego kolegę:multi: Quote
Ela_and_Krzys Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Fuksik to pies podróżnik :) Wrocław pewnie też kiedyś odwiedzi - to może będzie spacerek? :) Quote
Kenzo Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Ela_and_Krzys napisał(a):Fuksik to pies podróżnik :) Wrocław pewnie też kiedyś odwiedzi - to może będzie spacerek? :) Jestem jak najbardziej za!!:multi: Wiesz, z tym pływaniem to ja Cię doskonale rozumiem. Mój Kenzo nie wejdzie do wody za nic w świecie:placz: Próbowalismy różnych sposobów-czasem wsadzi łapę, zanurzy się ale serce mu wali jak szalone ze strachu.Próbowałam z innym psem-myslałam, że to zadziała. Noc z tego-lablador pływał jak maniak a mój golden siedział na brzegu i szczekał...Mam nadzieję, że się jeszcze przekona-jest młody. dzis skończył roczek:cool3: Quote
syla00 Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Kenzo napisał(a):Mam nadzieję, że się jeszcze przekona-jest młody. dzis skończył roczek:cool3: no to z poślizgiem, ale wszystkiego naj dla Kenza:BIG: :new-bday: Quote
Kasie Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 A ja jeszcze o spacerkach. Tutaj tez zaklepuję spacerek krakowski: Fuksiowo-Aszocikowo-Znauriowo-...-... i co się tam jeszcze przyplącze. Ale Elu widze że to drug apołowa września będzie, po Waszym urlopie? Quote
Ela_and_Krzys Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Pewnie niestety dopiero wtedy, bo już do urlopu nie za wiele czasu zostało, a my jeszcze przeprowadzkę mamy na głowie (musielismy sprzedać mieszkanie żeby mieć środki na wykończenie domu i w międzyczasie musimy coś wynająć :(). A w dodatku ciągle ostatnio w Warszawie siedzę - bez Krzysia i Fuksia :( No cóż - taka praca. Ale super będzie wielopsiowy spacerek :) Quote
shirrrapeira Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 Wspolczuje, ale jak bedziesz w Warszawie to moze sie poznamy,bo pies jest wyjatkowy i sliczny. Zdjecia sa cudowne Quote
Recommended Posts