Saththa Posted July 1, 2015 Author Posted July 1, 2015 to fakt. Zachwycam się nią ciągle. Nie ma dnia aby nie zrobiła na mnie wrażenia. A pomidorka zerwałam... tj sam się zerwał tak jakby :P Quote
malawaszka Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 pięknie tam macie achhh a pomidorek dobry był? powinien być dobry bo słońca mu nie brakowało :) Quote
Saththa Posted July 1, 2015 Author Posted July 1, 2015 Zostawiłam go do śniadania na jutro :P będzie ze swieżym chlebkiem :P Quote
Margi Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 Pomidorki super.Jak są czerwone to już można zrywać.Lekko czerwonawe też możesz zerwać i położyć w kuchni , też dojdą z dzień lub dwa. Quote
Saththa Posted July 1, 2015 Author Posted July 1, 2015 Pomidorki super.Jak są czerwone to już można zrywać.Lekko czerwonawe też możesz zerwać i położyć w kuchni , też dojdą z dzień lub dwa. Hura Hura to znaczy ze juz mam dwa :D Quote
AnkaG Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 Fotki superowe - dla mnie nowe :) Iiiii udalo ci się wychodowac pomidorki :) No brawo :) Quote
Saththa Posted July 1, 2015 Author Posted July 1, 2015 Fotki superowe - dla mnie nowe :) Iiiii udalo ci się wychodowac pomidorki :) No brawo :) ale z kupnego krzaczka... :( nasionka nie wykiełkowały a wydałam na nie małą fortunę :( Watacha... a czym konkretnie? Pomidorkiem? :P Quote
Saththa Posted July 2, 2015 Author Posted July 2, 2015 Pomidor i do tego ze świeżym chlebkiem ! :) Chlebek co 3 dni jest świeży :P I jak smakował pomidorek? jeszcze nie próbowałam bo jeszcze nie jadłam bo dopiero co chleb sie upiekł :P na swoje usprawiedliwienie mam ze jest godzina wcześniej :P Quote
ulana Posted July 2, 2015 Posted July 2, 2015 O, dobrze Ci. Moje jeszcze wszystkie zielone i wcale nie ma ich dużo. Ale a propos chleba... Chłop mój przedwczoraj dzwoni i mówi, że jakaś paczka do mnie przyszła i czy coś zamawiałam, bo on nie wie czy dobrze zrobił, że przyjął tę paczkę. Zdenerwowałam się okropnie, bo nic nie zamawiałam, a już różne przechery miałam z namolnymi firmami. Wchodzę do domu, lecę do paczki a tam... machina do pieczenia chleba nabyta przez małżonka. W celu kolejnego wykorzystywania mnie, oczywiście. Myślałam, że go uduszę. :) Quote
Saththa Posted July 3, 2015 Author Posted July 3, 2015 Ja tez nie mam duzo.. na krzaku zostało 14 sztuk z czego jeden juz się czerwieni i jeden lezy w kuchni jeszcze ;) Razem... 16 sztuk... niezbyt dobry to interes :P Maszynę do pieczenia chleba mam :) fajne urządzenie :) Quote
Saththa Posted July 9, 2015 Author Posted July 9, 2015 Uuuuuua. Kot miał dziś przygodę :P Koty osiedlowe urządziły sobie skrót na zewnątrz osiedla przez nasz ogródek. No i dziś jeden miał pecha, drzwi od tarasu otwarte, Fix na posterunku... Kot w szoku wielkim tak się zakręcił, ze nie mógł przeskoczyć murku 110 cm wysokości przez który Idefix przeskoczył kiedyś... I Ganiali się po ogródku... kot próbował przeskoczyć mur 200cm...tez mu sie nie udało, za trzecim podejściem dopiero uciekł... Idefix łazi i się wścieka a Tazzman śpi :D Tak mi się widzi, ze chociaż ten jeden przestanie przełazić tędy :P Quote
ulana Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 No to miał kot przygodę. :) Tazzman filozof nie łapie kotów czy najzwyczajniej przespał okazję? Quote
Saththa Posted July 10, 2015 Author Posted July 10, 2015 Chyba sie nie ogarnął zasadniczo bo Idefix się co chwila zrywa i wścieka na jaszczury gadziny w ogródku :P No i Tazzmanek lubi kotki. Zwłaszcza wylizywać, kiedyś chciał tez jednego bzyknąć u Magdy jak byliśmy Rudzielca kotka ale mu nie pozwoliłam :) Nawet filmik nagrałam i na forum wrzucałam :) Kotek by się przydał... Ganiał by karaluchy... myszy... ehh,jak idefixa nie było to kiedyś bym wróciła od Magdy z Kotem- Mopikiem/Czubusiem. No ale mama się nie zgodziła w razie wyjazdu zostać z kotem i z Tazzmanem. Teraz kota nie będzie Idefixio raczej by nie zniósł napięcia :P Quote
Margi Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 A szkoda ,że Mopika nie zabrałaś.Zrobił się z niego ogromny pieszczoch. 1 Quote
Saththa Posted July 11, 2015 Author Posted July 11, 2015 No.... niestety odpowiedzialnie musialam zapytac mame :p Quote
AnkaG Posted July 13, 2015 Posted July 13, 2015 Ha ha do mnie kiedyś weszła kotka sąsiadów. Słyszę: pani Aniu nasza kotka jest u was. No ale kundlice byly szybsze... I tak lataliśmy w koło domu: kotka, za nią 4 rozdarte sznupy i za nimi ja. Po kilku okrążeniach wreszcie odwołałam jakos burki. I durnowata podeszłam do kotki - siedziała w rogu działki. Mokra ze strachu - wyglądała jakby kubłem wody ją oblali... I wzięłam ją na ręce i zaniosłam do sąsiadki. Bez zastanowienia, że ze strachu może nie pogryźć albo podrapać. Ale jakos nic nie zrobiła. :) A Fisiu ma rację - jego podwórko :) PS Sisi ma już pięknie okudłacone łapy :) No i tak zmężniała. Dzisiaj oglądałam foty z okresu jak ją przywiozłam :) Bozz jakie to było chude i oskubane. Sama jej dredy jeszcze wycinałam. Jak dostanie świrka to lata susami jak gepard w koło domu z piłeczką w zębach :) Quote
Saththa Posted July 14, 2015 Author Posted July 14, 2015 Myślę, że wyglądałaś mnie przerażająco niż 4 rozdarte sznupy, chociaz po paru okrążeniach moge się mylić 3:) Mogło jej być już wsio jedno :D Nie mogła wyskoczyc przez płot? ehhh Fix ma rację bo przychodza i srają :P NO w końcu to juz trochę czasu mineło jak Sisi z Wami ;) Niech nabiera ciałka :) i włochów tez jak chcesz :) Quote
ania0112 Posted July 14, 2015 Posted July 14, 2015 To moze zdjecie sisi ;) u nas najbardziej poluje na koty skrzat :o Quote
Saththa Posted July 16, 2015 Author Posted July 16, 2015 Byliśmy w piątek ostatni na wycieczce malutkiej aby zwodować Tazzia :) Trochę nie do końca nam wyszło bo akurat był odpływ i miejsce które mieliśmy wybrane okazało się troszku przesuszone :P W szoku byliśmy nawet Idefix się skusił na zamoczenie... IDĘ! Nie wychodzę! Już nigdy :D PUŚĆ MNIE! Chcę iśc do Tazzmana! Tazzz nadchodze w końcu wreszcie! ijuh mokra ta wod... bleh Nara Ufff ląd! Na suchum ladzie dobrze jest. Ale jednak w sumie... przy Tazzmanku najlepiej :) Wracam do wody :P Quote
Recommended Posts