Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pomidorki super.Jak są czerwone to już można zrywać.Lekko czerwonawe  też możesz zerwać i położyć w kuchni , też dojdą z dzień lub dwa.

Posted

Pomidorki super.Jak są czerwone to już można zrywać.Lekko czerwonawe  też możesz zerwać i położyć w kuchni , też dojdą z dzień lub dwa.

Hura Hura to znaczy ze juz mam dwa :D

Posted

Fotki superowe - dla mnie nowe :)

Iiiii udalo ci się wychodowac pomidorki :) No brawo :)

ale z kupnego krzaczka... :( nasionka nie wykiełkowały a wydałam na nie małą fortunę :(

Watacha... a czym konkretnie? Pomidorkiem? :P

Posted

Pomidor i do tego ze świeżym chlebkiem ! :)

Chlebek co 3 dni jest świeży :P

I jak smakował pomidorek?

jeszcze nie próbowałam bo jeszcze nie jadłam bo dopiero co chleb sie upiekł :P na swoje usprawiedliwienie mam ze jest godzina wcześniej :P

Posted

O, dobrze Ci. Moje jeszcze wszystkie zielone i wcale nie ma ich dużo.

Ale a propos chleba... Chłop mój przedwczoraj dzwoni i mówi, że jakaś paczka do mnie przyszła i czy coś zamawiałam, bo on nie wie czy dobrze zrobił, że przyjął tę paczkę. Zdenerwowałam się okropnie, bo nic nie zamawiałam, a już różne przechery miałam z namolnymi firmami. Wchodzę do domu, lecę do paczki a tam... machina do pieczenia chleba nabyta przez małżonka. W celu kolejnego wykorzystywania mnie, oczywiście. Myślałam, że go uduszę. :)

Posted

Ja tez nie mam duzo.. na krzaku zostało 14 sztuk z czego jeden juz się czerwieni i jeden lezy w kuchni jeszcze ;) Razem... 16 sztuk... niezbyt dobry to interes :P

Maszynę do pieczenia chleba mam :) fajne urządzenie :)

Posted

Uuuuuua. Kot miał dziś przygodę :P

Koty osiedlowe urządziły sobie skrót na zewnątrz osiedla przez nasz ogródek. No i dziś jeden miał pecha, drzwi od tarasu otwarte, Fix na posterunku... Kot w szoku wielkim tak się zakręcił, ze nie mógł przeskoczyć murku 110 cm wysokości przez który Idefix przeskoczył kiedyś...

I Ganiali się po ogródku... kot próbował przeskoczyć mur 200cm...tez mu sie nie udało, za trzecim podejściem dopiero uciekł... Idefix łazi i się wścieka a Tazzman śpi :D

Tak mi się widzi, ze chociaż ten jeden przestanie przełazić tędy :P

Posted

Chyba sie nie ogarnął zasadniczo bo Idefix się co chwila zrywa i wścieka na jaszczury gadziny w ogródku :P No i Tazzmanek lubi kotki. Zwłaszcza wylizywać, kiedyś chciał tez jednego bzyknąć u Magdy jak byliśmy Rudzielca kotka ale mu nie pozwoliłam :) Nawet filmik nagrałam i na forum wrzucałam :)

Kotek by się przydał... Ganiał by karaluchy... myszy... ehh,jak idefixa nie było to kiedyś bym wróciła od Magdy z Kotem- Mopikiem/Czubusiem. No ale mama się nie zgodziła w razie wyjazdu zostać  z kotem i z Tazzmanem. Teraz kota nie będzie Idefixio raczej by nie zniósł napięcia :P

Posted

Ha ha do mnie kiedyś weszła kotka sąsiadów. Słyszę: pani Aniu nasza kotka jest u was. No ale kundlice byly szybsze...

I tak lataliśmy w koło domu: kotka, za nią 4 rozdarte sznupy i za nimi ja. Po kilku okrążeniach wreszcie odwołałam jakos burki. I durnowata podeszłam do kotki - siedziała w rogu działki. Mokra ze strachu - wyglądała jakby kubłem wody ją oblali...

I wzięłam ją na ręce i zaniosłam do sąsiadki.

Bez zastanowienia, że ze strachu może nie pogryźć albo podrapać. Ale jakos nic nie zrobiła. :)

A Fisiu ma rację - jego podwórko :)

PS Sisi ma już pięknie okudłacone łapy :) No i tak zmężniała. Dzisiaj oglądałam foty z okresu jak ją przywiozłam :) Bozz jakie to było chude i oskubane. Sama jej dredy jeszcze wycinałam. Jak dostanie świrka to lata susami jak gepard w koło domu z piłeczką w zębach :)

Posted

Myślę, że wyglądałaś mnie przerażająco niż 4 rozdarte sznupy, chociaz po paru okrążeniach moge się mylić 3:) Mogło jej być już wsio jedno :D

Nie mogła wyskoczyc przez płot? ehhh

Fix ma rację bo przychodza i srają :P

NO w końcu to juz trochę czasu mineło jak Sisi z Wami ;) Niech nabiera ciałka :) i włochów tez jak chcesz :)

Posted

Byliśmy w piątek ostatni na wycieczce malutkiej aby zwodować Tazzia :)

Trochę nie do końca nam wyszło bo akurat był odpływ i miejsce które mieliśmy wybrane okazało się troszku przesuszone :P

W szoku byliśmy nawet Idefix się skusił na zamoczenie...

IDĘ!

11202605_1095434623817769_19695699031939

Nie wychodzę! Już nigdy :D

11737926_1095434633817768_82635994873610

PUŚĆ MNIE! Chcę iśc do Tazzmana!

11666068_1095434667151098_54752903880985

Tazzz nadchodze w końcu wreszcie!

11202086_1095434697151095_84976147554453

ijuh mokra ta wod... bleh

Nara

11737959_1095434780484420_68738853241023

Ufff ląd! Na suchum ladzie dobrze jest.