Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a co Wilcza czytasz?

Sandra zaraziłaś mnie! :pissed:

To zaraża przez kompa? Uuuu. Po co tu zajrzałam...

Wilcza - to może polecisz coś ciekawego?

Posted

Ja jak próbuje multicytowac to mi wyskakuje, ze nie mam do tego uprawnień....

Paranoja.

Rudzia fajnie Cię widzieć znowu :)

ulana- nie zarażam... Ania wymyśla :)

Posted

Lesia czytałam, ogólnie trochę jej przeczytałam ale dawno temu :razz: najbardziej mi w pamięć zapadł nawiedzony Dom zresztą to była pierwsza jej książka

którą przeczytałam :) reszty nie pamiętam :D

Posted

Chmielewską czytałam do pewnego momentu. Później była już zbyt przewidywalna i przestała mnie bawić. Najbardziej mi utkwił w pamięci "Upiorny legat", bo była sesja i o mało nie zawaliłam egzaminu, bo się nie mogłam oderwać. :)

Do "Lesia" robiłam dwa podejścia - może dorosnąć musiałam czy jak? "Nawiedzony dom" jest super. Jak czytał młody, to ja z nim i równie dobrze się bawiłam jak kiedyś. Nie wiem co bym postawiła na pierwszym miejscu... Ale chyba jednak "Wszystko czerwone". Potem "Wszyscy jesteśmy podejrzani". Ona wariackie pomysły miała - a "Dzikie białko"? To tam chyba lekarze i architekci po nocy przesuwali ogrodzenie szpitala? Absolutne szaleństwo. :) A Tereska i Okrętka? Czytałyście?

Młodemu kupiłam kiedyś jakąś jej książkę dla dzieci o niedźwiedziu. Ale to nudnawe było i wcale się nie dziwę, że Młody nie załapał.

Jeszcze coś było o mężczyznach i kobietach - też ryłam ze śmiechu z klasyfikacji płci, ale tytułów nie pamiętam. :)

Ech, dawno się nie śmiałam do rozpuku nad żadną lekturą. To co - macie coś śmiesznego do poczytania?

Posted

Ja wszystko przeczytałam.

"Pafnucy" jest dla malutkich dzieci.

Dla Młodego: "2/3sukcesu'',''Skarby''.

''Zwyczajne życie'',''Większy kawałek świata'',''Ślepe szczęście''-Tereska i Okrętka.

''Krokodyl z Kraju Karoliny'',''Całe zdanie nieboszczyka'',''Romans wszechczasów'',''Boczne drogi'',''Studnie przodków'' i wiele innych.

Posted

nooo śliczności :)

Mój TZ ostatnio przypomniał sobie: E tego to nie lubię (fota Tazzia) bo warczał na mnie w przychodni (na szopena).

Jaki ten Tazzio mądry i zna się na ludziach :)

Posted

Ślizny Tazzio. :)

A rano n spacerku spotkaliśmy czarnego szczeniaczka spaniela, co się nazywa Tadzio. :)

O, 'Pafnucy' tak. Młody był wtedy mały. :)

Jakoś przez Bridget Jones nie przebrnęłam. Za to Grocholi 'Nidy w życiu' nawet mnie ubawiło. Ale to już lata temu, qrcze. Ostatnio same poważne rzeczy czytam i te wspomnienia o Chmielewskiej właśnie mi uświadomiły, że chętnie bym się pochichotała nad jakąś książką.

Posted

Jeżeli mogę Wam coś polecić do czytania to "Alibi na szczęście "Anny Ficner-Ogonowskiej.

Ja nie mogłam sie od niej oderwać i zaraz pobiegłam kupić następne części : "Krok do szczęścia" i " Zgoda na szczęście "

Zacytuję to co o niej napisała D.Stenka  ,, Książka,o której długo nie można zapomnieć.Opowieść o przeznaczeniu zasłuchanym w szum morza... "

Jest to współczesna powieść.Trzy grube tomiska.

Posted

3x Fix jet w telefonie :)

postaram sie... jutro moze wstawić :)

AnkaG.... tez sobie przypomniał :razz:

Ania0112 ooooo 3 czesci Bridget nie czytałam! musze nadrobić.

A jak juz jesteśmy przy ksiazkach i kupowaniu - to fajna księgarnia internetowa - czytam.pl ostatnio kupowałam fakt kalendarze.... ale za 50 % ceny w stosunku do innych stron. Rozmówki z płyta cd za 8 zł... gdzie normalnie sa koszmarnie drogie.  a jak sprawdziłam ten ukochany nawiedzony dwór to 8 zł...  i pakuja bardzo porządnie :)